Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én beszorítanám alap órajelen 1.17 alá a max core voltage-t. Nekem úgy van.
-
Kukáztam a gyári hűtőt az az alacsony profilú hűtőborda kevésnek tűnik. én szerintem azt a ventit bármerre forgatod mindenhogy ugyanannyi levegőt fog fújni.
Ha ajánlhatok, nagy budget kategóriás, nem komoly tuningra való, de gyárinál határozottan jobb hűtőt, amit én használok jelenleg, ice edge mini, (2 csöves, de oc nélkül alapórajel 2700 körüli hőmérséklet beáll 68-72 fokon, PRIME small fft terhelés alatt,) megkapod 2-3 ezer forintért. Persze ha van jobb, ezen az áron majd a kollégák szólnak. Annyit megér.
Oldallap nélkül akkor gáz, főleg, ha olyan helyen laksz ahol sok a por, hamar képes beporosodni, az meg előbb utóbb rossz dolgokhoz vezet. Inkább legyen belerakva 1-2-3 12cmes házventi, elől be hátul kifujós megoldás a legelterjedtebb. -
AAAgold
senior tag
ahol a kép alján a "monitor cpu" van, na, az korábban bug-os volt ezen a deszkán és csak akkor működött normálisan, ha "monitor tcrl"-re raktad, különben alap fordulaton ment csak
DE!
az egyik korábbi képeden látszott olyasmi, hogy 2500rpm-mel megy a cpu hűtőd (valami fehér overlay szöveg a kép jobb szélén), tehát elvileg felpörög a ventid, ami alap beállítás mellett azért elbír a cpu-val, nem lesz 92fokos 75W/85W-nál
-
Albigator
őstag
Érdekes amúgy ez. Nekem Nvidiás kártyám van Rog Strix 1060 6GB: 4 kijelző (3 FHD és 1 HD) egyszerre ha megy kiterjesztéssel és ha 3 "pihen" és csak a fő monitoron van tartalom akkor 861-911 MHz az órajel és a kártya csak 40 fokos.
NV vezérlőpultban persze a globális 3D beállításoknál az energiagazdálkodási mód "optimális teljesítményen" van nem pedig "maximális teljesítményen". Nem tudom ez AMD-nél h-h van. -
AAAgold
senior tag
hmm... én soknak érzem ezt a 92 fokot a 75W (85W) terhelés mellett
illetve nincs 2600-am, így nem tudom, mennyire normális, hogy csak 3900mhz-ig megy fel 1-1 mag auto üzemmódban aida teszt alatt, de én azt hittem, 4-4,1-ig egy szálon autó módban simán felmegy
a ramot meg nyugodtan tedd vissza a 3200 xmp-re, ahogy volt - én kavarodtam meg az elején, ezért kérdeztem, hogy kell-e húzni a gépet, de nincs húzva a procid
arra tudok tippelni, hogy a cpu hűtőd nem pörög fel a hőmérséklet emelkedésével együtt - bios-ban be lehet állítani, hogy mi alapján állítsa a sebességet - ez asrock b450 pro4-nél korábban hibás volt, mert nem cpu-ra kellett állítani a bázist, hanem a tctl-re (azaz minek figyelje a hőmérsékletét, ami alapján állítja a sebességet)
-
fanti
addikt
Ezt töltsd le, indítsd el sensor-only módban!!! Majd játszál valamivel tíz percet úgy hogy ez fusson a háttérben, majd a játékból kilépve küldj egy képernyőmentést nekünk.
-
AAAgold
senior tag
ha stabilnak érezted 3200-on a ram-ot, akkor tedd arra nyugodtan - ha jól értettem aida stressz teszt alatti proci hőfok volt a gond - nyisd meg aida-t, hwinfo-t, aida-val told a stressztesztet (vagy bármilyen stressztesztelővel) és nézd hwinfo-ban a hőfokot
a teszt után tolj egy képet a hwinfóról
-
AAAgold
senior tag
nem, a RAM-ot hagyhatod az XMP profilon
a korábbi berakott Aida kép alapján hittem azt, hogy a procit húztad és 3,9 allcore megy - de most jobban megnézve látom, hogy nem, valószínűleg simán auto módban van a proci - illetve azt is, hogy 88W-ot mutatott max teljesítménynek, aminél azért a 94 fokot viszont már elég soknak érzem még gyári hűtő mellett is
tesztelj hwinfo-val
-
Dragon3000
nagyúr
Az nagyon gáz,ha alapból(semmi sem megy,csak netezek egy böngészővel) 42 fokot ír a procira az Aida64... ?
Ez miatt ne aggódj, nekem se volt jobb a gyári hűtővel, normális hűtés van rajta, minden ventilátor ilyenkor 350-400 között pörög, vga hűtése 60 foknál kapcsol csak be, így 39 fokos a proci de játék közben nem megy 60 fok fölé, gyárival 75-80 körül járt játék közben igaz nem volt rakéta üzemmódra állítva a hűtés
-
Albigator
őstag
Mert mivel stresszeltél még?
Amúgy a Hwinfo64-el monitorozz.
De nekem pl anno nagyjából egyezett a 2 adat aida stressz alatt is, miközben hwinfo ment a háttérben. [kép] (73-74 fok) Ezzel szemben IBT és PRime95 sem járt 70 fok közelében sem. A 3 ventis ház nem jelent semmit mint már mondtam. Ha elöl az áramlás útjában 5.25, 3.5-es rekszek vannak nem lesz jó a szellőzés. Ahogy látom ez is egy ilyesmi ház. Kb középen a VGA felé megy egy kis friss levegő.Gyári hűtővel lehet nem is érdemes kínozni a procit, főleg ha nem tuningolsz.
-
AAAgold
senior tag
hwinfo-val is mérj rá a hőfokokra - ha ott is magas, akkor gondolkodj csak a hűtő piszkálásán... bár szerintem ha húzva van, akkor így-is-úgy-is magas hőfokok lesznek gyári hűtő mellett
egyébként feltétlenül kell húzni a gépet? az alap auto tuninggal nem elegendő a teljesítménye?
kieg: az idle hőfoknak elmegy szerintem a 42 fok is gyári hűtővel, illetve ugrál összevissza az a hőfok elég sokmindenkinél
nálam idle 42 és 48 fok között ugrált pld. gyári hűtővel, szép fűrészfog mintát írt le
-
Albigator
őstag
Nálam is volt 90+fok a proci IBT alatt gyári hűtővel, de mondjuk nem sima 2600 hanem az X-es változat ami jobban melegszik alapesetben.
A házamban 5 venti volt alapból de ez nem jelent semmit, szarul szellőzött. Már csak 4 db üzemel és egy kicsit át is lett alakítva a ház de egy normális CPU hűtő hozott megváltást.Ha a ház oldalát leveszed mit tapasztalsz? Mert ahogy látom majdnem mindegyik alkatrészt stresszeled az aidával, ami nálam is nagyobb proci hőfokot eredményez mint egy IBT (a befűtés miatt)....
-
gbela
senior tag
Érdemes lehet cserélni, elég meleg a konfig, bár meghalni nem fog, főleg h attól függően mivel terheled való életben valószínű 10-15 fokkal alacsonyabb lesz. Játékban biztos.
Meg azt is megnézném azért hogyan van a légáram a házban. Mert hiaba van sok venti ha osszevissza fujnak -
enemi
senior tag
Ezt hogy érted? Gyári? Vegyél rá egy rendes hűtőt. Nagyon jó levegős hűtők vannak De mérni HWinfo-val kell.
-
Albigator
őstag
Én memória tesztekre ezeket szoktam használni:
-Memtest 64, bootolható pendriveot kell csinálni: sztem ez a legjobb cucc. kb 3 óra hossza míg lemegy 4 pass (kép)
-Memtest 86, már winen belüli progi: akármeddig lehet futtatni, én 8 órát szoktam:
(kép2)
-Prime 95: Blend test (inkább csak ráadásként): CPU-val együtt nyúzza a RAM-okat -
pengwin
addikt
Az nem figyelmeztetés, csak kis info:
A másolási műveletek adják a legjobb betekintést a memória-alrendszer és a CPU architektúra memóriaigényes műveletekre gyakorolt hatásába.A memtest nevű programmal tesztelheted a stabilitást. Le kell tölteni, ki kell írni pendrive-ra és arról kell bootolni (mintha OS-t telepítenél). Mindenféle memória tesztelő algoritmus van benne.
Ha a memtest nem 3200-asnak írja a RAM-odat akkor nem kell megijedni, mert nem olyan pontos ez a része a programnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest