Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Albigator #17900 üzenetére
Biztos nehezen hihető, de ez van.,
1.21V 151W
1.19V 143W199Wról nem is tudok képet csinálni mert lekapcsol nagyon hamar.
A ryzen TDCje 60A (limit 114A) Ryzen Masterben, itt simán felvesz 104A-t 1.19V-on.
Ezek ilyen 3700-3900 Mhz körüli értékek egyébként.
Nem értek hozzá, nem tudom hogy ez a lap vagy a proci miatt ilyen magas számok e. -
válasz
CJ4567 #17897 üzenetére
Nem mér félre. Másképp kezeli a lapod a procit.
OCkor elvileg korlátlan a PPT nektek viszont ésszerű határokon belül van ez az érték. Nálam a 8 pin-es cpu táp rá van dugva az alaplapra, nem tudom pontosan mennyit, de tippem szerint 225W-ot fel tudna szívni onnan.
OC nekem felejtős, marad a -0.12V -offset a 0.96V @ 3400 Mhz autoEgyébként úgy olvastam valahol még, ne primeal stresszelj, hanem mondjuk intelburntestel, vagy linpackel.
-
-
-
válasz
GIORGIONE76 #17890 üzenetére
Nekem 3650 Mhz-et beállítva Ryzen Masterrel, és 1.21V-ot beállítva, Linpacket ráállítva, 151W-ot ír cpu powernak. (az alap 87W-ot PPT korlátozás helyett, képes ennyit felvenni)
Ha lejjebb veszem a feszt. mondjuk 1.15ön már a 3900 all core se megy, kikapcsol a képernyő.
Ez aztán a szilikon lottó mi? -
-
-
Single coreban a ryzen 2600 a geekbench szerint alap 4690k és i5-6600 között van
Multi coreban i7-4960x és i7-5930K között. -
-
-
válasz
CJ4567 #17793 üzenetére
300 ja. Most úgy van megcsinálva hogy akármivel játszok 240w-os fogyasztásnál tetőzik.
240*0.85=204W a valós fogyasztása a gépnek. Ráküldöm a furmarkot + linx, akkor is csak 265W a van maxon, az pedig már nagyon extrém példa. Húztam én már ezt a procit, de ez egy zabagép 1.37V 3.9 Ghz-en a jelenlegi 130W (max cpu terheléses) helyett kért kb 265W-ot, úgy hogy itt a vga még nem volt megterhelve... Úgyhogy ezt az OC témát én felejtettem már. -
-
-
-
-
SOC-t érdemes lejjebb aláfeszelni? Ha igen kb milyen értékek között mozoghat?
A dyncamic vcore (DVID) auto helyett -0.092V-ra lett rakva, az órajel meg auton van.
A dynamic Vcore SOC (DVID) értékére lennék kiváncsi auton van az isGigabyte lap.
Az ember persze elkölti azt a pénzt másra is, más meg leszarja hogy 40 vagy 80 w-ot fogyaszt alapon a gépe, nekem ez egy fajta hobbim most ez foglalkoztat.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kasa85 #16608 üzenetére
LinpackXtreme ezzel kell stressz tesztelni, jobban és többször megfekteti a gépet.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bobalazs #16511 üzenetére
Bővebben annyit hogy Thaiphoon Burner kiolvasod a DRAM COMPONENTS + DIE DENSITY / COUNT
mezőket és rágooglezöl van e értelme OCzni a chipet. Ha hiresen jó tuning modul van rajta, akkor beállítasz fisz fesz-t, esetleg CAS RAS stb időzítéseket fixre, felnyomod a szorzót, aztán játszasz kibukik ha hibázik úgyis windows alól is. -
-
-
válasz
Dragon3000 #16416 üzenetére
De olvastam, de abban is hiszek hogy ha lesz is drágulás az csak a 4. negyedtől lesz. Jósgömb persze nincs nálam.
-
-
válasz
mihione #16391 üzenetére
Reseteld a biost, két tűvel, és vedd ki az egyik modult. Állitsd be az xmp-t ha kell manuálisan megadva amit kell. Majd bootolj be mindkét modullal.
Albigator
Hogy ha már így fogalmazol, nem sértődök meg.
Tudom hogy nem az a topik de Te milyen hűtőt ajánlasz árérték bajnoknak? -
-
Én beszorítanám alap órajelen 1.17 alá a max core voltage-t. Nekem úgy van.
-
Kukáztam a gyári hűtőt az az alacsony profilú hűtőborda kevésnek tűnik. én szerintem azt a ventit bármerre forgatod mindenhogy ugyanannyi levegőt fog fújni.
Ha ajánlhatok, nagy budget kategóriás, nem komoly tuningra való, de gyárinál határozottan jobb hűtőt, amit én használok jelenleg, ice edge mini, (2 csöves, de oc nélkül alapórajel 2700 körüli hőmérséklet beáll 68-72 fokon, PRIME small fft terhelés alatt,) megkapod 2-3 ezer forintért. Persze ha van jobb, ezen az áron majd a kollégák szólnak. Annyit megér.
Oldallap nélkül akkor gáz, főleg, ha olyan helyen laksz ahol sok a por, hamar képes beporosodni, az meg előbb utóbb rossz dolgokhoz vezet. Inkább legyen belerakva 1-2-3 12cmes házventi, elől be hátul kifujós megoldás a legelterjedtebb. -
Hülye ez a hwinfo64
Belőttem 3800 Mhzet 82°C vel alulfeszelve, 1.16V-ra. Ennél kevesebbet adva pár per után elhasal a prime/windows. 3700mhz 0.015el kevesebb, stabilan. azt meg felesleges megadnom neki, hisz játékban pont oda, 3700-3725re boostol.
-
3200 mhz-es ramjaimat 1.35 mellett felraktam 3600ra. alaplap honlapon a max oc 3200-t irnak, abbol ugye nincs gond hogy kicsit feljebbrántottam?
-
-
válasz
Dragon3000 #16244 üzenetére
Oké.
Csak mert játékokban 3700-3725re boostol csak.
Rakjam alapra akkor inkább? Vagy probáljak húzni rajta még?
Ilyen 1.3V-os OC-k nem játszanak nálam, látod mennyin megy ez az adott órajel, fog. nincs merre próbálkozzal mit húzzak fel mennyivel hogy stabilitás is legyen meg temp is jó legyen.Mit csinálsz 24/7?
Semmit ezt csak úgy mondtam, nyomatékosítottam a kérdést hogy jó lesz e ez mindennapi használatra. -
24/7re ez elég jó lesz vagy még finomítsak rajta?
-
Csatlakoztam egy 2600al, 2x8 gb 3200 mhz rammal párosítva.
4570ről váltottam, pöpec, elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest