Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ->Raizen<-

veterán

válasz b1sti #30356 üzenetére

Nézd én bányász kártyát vettem és 2 évig ment. Megsemmisült és keménnyé szilárdult a gyári rágógumi szerű paszta. xfx rx 480 8 gb gtr oc Újra kellett pasztáznom mert nem volt hőátadás és a vezérlés a kártyát letiltotta, throttlingolt aztán nem adott képet, sok esetben az egész gépet lekapcsolta. Szerencsére a hardveres védelem miatt ezeket a karikat már nem lehet megsütni. Azt a pasztát kapta amit a 6600k amikor összeraktam a gépet mx4-es ha jól emlékszem. Aztán wattmanban meg kellett találnom azt az egyensúlyi állapotot, ahol még nem éri el a target tempet a gpu /90 fok/. Pasztázd újra a kártyád! A vrm hőfokok is nagyon fontosak azt is monitorozni kell nekem nem éri el a 60 fokot.

És még a globális beállításoknál a vezérlést 60 fps-re korlátoztam be. Ha nem számol ennél több képkockát valamivel hűvösebb is. Na így játéktól függően most 70 és 84 fok között vagyok. A házam zalman z3 pro mindössze 4 ventivel. Van elől egy nagy ledes befújó a tetején 2 12 centis, és a hátulján 1 db 12 centis venti. Alsó tápos, így a vga befelé termeli a meleget. Még megpróbálom biosban az összes rendszerventit ami az alaplapra van kötve felpörgetni. De ezekhez a custom rx 480-as kártyákhoz nagyon jó házszellőzés kell. gtx 1080-at 71 fokon bírta tartani dupla ventiset, de az rx 480-at már nem.

18.12.1.1-es drivert használom a legújabb nálam sem igazán stabil. Néha zöld képet adott a kártya, aztán custom wattman profilnál megszűnt a zero core 0 db-es álló venti 2d-ben /tekert a venti/. A far cry 5 döbbenetesen részletgazdag hd texture packkal és simán meg 2k-ban. Hála a 8 gb vramnak be tudtam kapcsolni. 970 gtx-ről jöttem át hozzátok és nem bántam meg.

Új hozzászólás Aktív témák