Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Nehéz dönteni, mert nincs mindegyikről teszt. Hiába jobb a NITRO és az XFX hűtése, de többet is fogyasztanak a Gigabyte-tól. Ami kitűnik a tömegből az az ASUS sima RX460-asa, ami nem tuningolt, de hőcsöves hűtést kapott, mint a NITRO és az XFX, szóval ennek kellene a leghalkabbnak lennie.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Balesz1899 #2389 üzenetére
Ilyen kártyám van és mindig a legfrissebb driverrel használom. Driver gondom még nem volt vele. Hogy megy-e az alap bios verzióval, a tesztnél kiderül.
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Rx 460 4gb-os verzióból melyiket érdemes választani? Ahogy olvasgattam sapphire nitro, xfx jó döntésnek tűnhet, mostanában gigabyte-ot is többször említették itt. Jó lenne, ha a lehetőségekhez képest halkan működne, gondolom csak a dupla ventisek jöhetnek szóba emiatt.
-
füles_
őstag
RX 460-nal is van teljesítménynövekedés a 17.4.1-es driverrel? Csak azért mert mi sorra több pontot kapunk 3DMark FS-ben 470/480 topikban.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Balesz1899 #2391 üzenetére
Én ma üzemeltem be.Amd oldaláról a legfrissebbet raktam fel.Nincs Gond.Nem hiszem hogy valamelyikkel is olyan nagy különbség lenne.
-
PuMbA
titán
válasz
Balesz1899 #2389 üzenetére
4 gigásat érdemes venni, ha 1 évnél többre tervezel a kártyával
-
Balesz1899
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam tesztelésre egy 2 gigás Sapphire Nitrot, hogy ha meggyőz, akkor jöhessen a 750 Ti helyére.
Melyik drivert érdemes most leginkább feltennem hozzá hogy stabil is legyen, de már azt a teljesítményt adja, ami benne van?Valamint mennyire elvárt a BIOS-frissítés a kártya használatához? B75-ös lapom van, de alap BIOS van rajta (AIDA szerint 12/11/2012). Viszont emiatt nem szívesen állnék neki frissítgetni.
-
Scooter
tag
Tápcsatis, és több táppal is ki volt próbálva.
Meg ez szerintem nem dirver probléma, hiszen mikor bootol a linux mindig egy ponton áll be a kép, és akkor mg semmi olyan dirver nincs betöltve. Na meg a windows sem jut el a loginig.Ez elég nagy rejtély, még megoldást nem találtam rá.
-
Scooter
tag
Nekem is ugyanezt csinálja, de egy FM2+ lappal. Legfrissebb bios, driver(bár linux alatt szintén zenész). Sőt első gép indításnál van, hogy nem ad képet, csak ha nyomok egy resetet. Ja meg annyi különbség, hogy alvóból ha visszajön, akkor szintén csak bekapcsolja a monitort, de fekete kép fogad.
Ezeket leszámítva viszont az égvilágon semmi baja. -
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
hegegabi80 #2378 üzenetére
Én is ellettem volna a 2 gb-ossal,de inkább rádobtam azt a plusz 5 ezret.És igen,tényleg jó kari,de kinek mi.Engem maximálissan kielégít.Nem úgy
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pécsi gyerek #2376 üzenetére
Én is először 2Gb-sot akartam, de 4-es lett belőle. Bár én el lettem volna azzal is, de azért így a jövőre nézve még is csak jobb a 4.
Jó kis kártyák ezek, használd egészséggel és üdv a klubban. -
MK VII
veterán
válasz
default. #2374 üzenetére
Igen...
4GB-os Double Dissipation. -
hegegabi80
addikt
válasz
default. #2371 üzenetére
Előfordulhat ilyen, de azért érdekes.
Nekem korábban VTX3D HD7750 garival volt hasonló. Csak nekem nem ébredt fel a kari. Ment a gép ventik felpörögtek, ledek jeleztek, csak egyszerűen nem adott képet. De mivel a kari jó volt, meg voltam vele elégedve, inkább kikapcsoltam az alvó módot.
-
default.
őstag
Sziasztok.
Van egy XFX RX460 2GB Single Fan kártyám, és volt vele problémám, amikor is alvó állapotból ébresztettem a gépet, bekapcsoltam a monitort, és valami fura képernyőhiba fogadott, csak újraindítással tudtam megszüntetni. Garanciában kicserélték nekem a kártyát, és most sajnos majdnem ugyanaz a gond, alvó állapotból felébresztve ilyen hangyafoci szerű képet ad, csak színesben, a gép működik, hallom, hogy reagál a billentyűparancsokra, de a képernyő nem reagál, csak újraindításra.
Drivereket már sokszor leszedtem, DDU-val, vagy mivel, tehát clean install is volt, nem tudom, mi lehet a gond.Van valami ötletetek? Esetleg valami energiagazdálkodási izé lehet a hunyó?
Köszönöm szépen előre is.
Üdv
-
MK VII
veterán
válasz
Pécsi gyerek #2365 üzenetére
Ázsiai piacra van az a kártya. Európai piacra nem jött.
Ha rendelsz is akkor is a saját költségeden kell gariztatni.
A drivereket maga a gyártó igényli meg a kártyához amit az AMD hitelesít ergo csak a Sapphire oldalán levő ehhez a kártyához való drivert tudod majd feltenni hozzá.
Ha nem csinálnak hozzá újabb drivereket akkor meg meg vagy lőve, mert a hivatalos AMD driverben benne van a bios ellenőrzés tehát nem teheted fel hozzá.
Összességében nem éri meg. Akkor már annyi pénzért inkább egy GTX1050ti használtan. -
MK VII
veterán
válasz
Pécsi gyerek #2359 üzenetére
Már nincs értelme az unlocknak.
Én unlockoltam a 460-am. Megjelenés után még jó is volt, mert hozott pár fps-t a konyhára, de az újabb driverekkel hivatalosan nem lehetett használni.
128db shadert lehetett vele feloldani. Tehát 896 helyett 1024 lett.
Viszont...
Én már visszaállítottam az eredeti állapotot, mert az új driverekkel nagyobb teljesítményt lehet elérni mint az unlockkal. A legjobb megoldás az unlock plusz új driver, de akkor mókolgatni kell, hogy fel lehessen telepíteni hozzá. Szerintem felesleges a szöszölés. -
válasz
ceripapa #2351 üzenetére
Meglátjuk, ez még javulhat driver csiszolással, a gyártók órajel-emelésével.
Egyébként HTPC-be passzív kártyaként, vagy 1 slot-os, LP VGA-nak teljesen jó lehet.(#2354) solfilo
Hát ez az!(#2356) ceripapa
Az RX465-el kapcsolatban valóban felmerült ez a lehetőség, de osztom solfio véleményét, ott túl nagy lenne az ugrás, tarolna az Nvidia a 1050-esekkel. -
válasz
ceripapa #2356 üzenetére
Remélhetőleg nem így lesz, mert akkor az 5xx szériában nagyobb lenne a lyuk, mint a 4xx szériában. Az 550-ben elvileg kevesebb a CU (10?), mint az RX 460-ban, ha nem lesz RX 560 (14 vagy 16CU-val) nálunk, akkor még nagyobb lesz a szakadék az RX 570-ig, mint az RX 470-ig volt.
(#2355) Scholes9: a beállt ára dönti el a sorsát. A mostani 6CU-s R7 250-ek vannak az RX 460 alatt a kínálatban (leszámítva egy két beragadt, túlárazott R7 360-at), van helye a kisebb kártyáknak. Ha belegondolunk, vicc, hogy egy belépő szintű kártya, ami főleg multimédiára való, nem gyorsítja a youtube-ot VP9-re átállás óta. De 100$-ért az RX 550 drága lesz, hisz már az RX 460 2GB ára is fél éve ennyi (MSRP legalább is)
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #2352 üzenetére
Az már a belépő belépő szint lesz
Tényleg ki érti ezt
-
ceripapa
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #2352 üzenetére
hát ha 23k körül lenne , akkor lenne értelme, de amugy nem sok van , főleg h lementek a 460 -s árak
Lehet látni fps eredményeket, a 4gb-shoz képest ami árba ugye max 3 k difi , fps-be nézve a difi:
550 / 460(2/4 GB)
76% 57%
86% 73%
101% 100%Arról nem is beszélve, hogy a driver valszeg frisebb mint , a mostani
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
martin1369 #2349 üzenetére
Egyik kiszemeltem nekem is.A vásárlói vélemények alapján nem hangos.
-
martin1369
aktív tag
Sziasztok.Akinek ilyen kártyája van tudna írni egy véleményt róla hogy megéri e vagy nem?(főleg az érdekelne hogy mennyire hangos) [link]
-
-
berzebub
aktív tag
Üdv Emberek!
Az olcsó MSI verziókról mik a vélemények? Zajos? Fűt? Gyanúsan olcsó néhol.
-
válasz
Pécsi gyerek #2344 üzenetére
Ahogy mondod.
-
dunc
nagyúr
Srácok vennék egy ilyen karit GIGABYTE AMD RX460 OC 2GB DDR5 GV-RX460WF2OC-2GD PCIE, light játékhoz, de a procim csak egy G4400, elég volna hozzá, vagy felejtős?
-
PsycHo88
senior tag
Sokat dolgozom ! Sajnos nem mindig tudom csinálni !!
Folyamatosan amikor van időm csinálm !!
Majd írok hogy mit sikerült alakítani !
-
PsycHo88
senior tag
Szóval csak 1 modul ! Próbáljam frissíteni a windows és ha jó akkor mehet bele a többi ?!
Vagy 1 modul és próbáljam meg indítani a doom-ot?
-
PsycHo88
senior tag
Rendben. ! Meg nézem !! Ramtestet hogy kell csinálni?
A vga akkor is pörgeti ha már a winbe van ! Fel pörög le áll !
Vadi új a vga kb 2 hetes !
Bele raktam a 16gb ramot hogy párpa legyenek
Ekkor már nem jött kék halál . de sajnos most el kellett jönnöm dolgozni ! Este meg nézem !!
De most ram hiba miatt nem megy a doom ?
-
ceripapa
aktív tag
válasz
PsycHo88 #2331 üzenetére
1, Vedd ki a vga-t .
2, Indisd el a gépet boot után mehet a memtest az futhat 1 órát kb kell egy ramteszt .Ha így minden rendbe van akkor gylauld le a radeon driver és mehet fel utána ujra, majd a kártya bele.
Nekem win10 van 1 hónapja tettem fel ( eredeti) , és 460 mellett nincs semmi baja.
Viszont ha ilyen kép fogad akkor nem a vga a ludas ,hanem bármi más alap rendszerbeni dolog
.
ui, nem látom az általad mutatott doom hibát
, kép kéne
ui2: A bios indulásakor felpörögnek a ventik mert még nem fut a venti vezérlő, winfos alatt nem alapbol 0-n mennek. Minek menjen ha házba a vga még 35 fokos sincs O_o. -
PsycHo88
senior tag
Fríssítés közben is azt írta hogy a számítógép problémát észlel ! Es vissza álította a régit
-
PsycHo88
senior tag
Szóval !
Fel raktam a win 10 amivel szívok folyamatoson ! átunna egyből frissítettem !
Fel raktam a steamot ! aztán a doomot !
A bios volt frissítve nem rég ! A vinyók a hhd sensitive szerint mind a 3 100%
Most ez fogadott ! 4x4 GB-om van de csak 3x4 gb-ot használok ! Most raktam bele a 4x4 gb hát ha az a gont.
Szóval a Doom az azt a hibát írja amit már meg mutattam ! amikor meg vettem akkor win7 volt fent valamiért tökéletesen ment egy párnapig ! utánna kezdte el ezt a hibát írogatni !!
A Bf1 meg egyszerűen ki fagy ! vagy azt írja hogy működés le áll . Igen mind a kettő játék eredeti !
Valamiért a rx 460 azt csinálja hogy a ventít fel pörgeti aztán le áll win alatt
Bocsi hogy össze vissza írok de már nagyon ideges vagyok ! Másik Másik kártyát nem tudok kérni mert nem ismerek itt sajnos senkit ! Bp-n lakom . De vidéki vagyok .
-
MrDerekas
addikt
-
PsycHo88
senior tag
Fel raktam a win 10 pro-t elvileg minden friss ! és még mindig ugyan az a doom-al jah annyi változás hogy már a bf1 sem indul !!
Fel adom !
Valakinek van ötlete kérem jelezze
-
PsycHo88
senior tag
Meg csináltam ! de ugyan az
-
PsycHo88
senior tag
Rendben !!
Ezt úgy is csak holnap tudom meg csinálni mert dolgozom !!
Köszönöm a segítséget !!
-
-
PsycHo88
senior tag
És szerinted mi lehet az ? Kérlek segíts nekem mert már megőrülök !
akkor vissza rakom a win10-et ! és mindent szépen meg csinálok ! ahogy mondod !
Az nekem lehet a gond hogy van egy 128gb SSd-m azon van a win.
A játék pedig egy winyón ? bár eddig is így volt és ment ?Holnap szabadnapos vagyok ! ha rá érsz akkor kérlek priviben segíts nekem
-
PsycHo88
senior tag
Értem ! de win10-nél sem indult !
Szóval win7 frissítés !
Visual C++frissítés ! Érdekes hogy a Bf1 hibátlanul megy.
Meg nézem és írok hogy mi a változás !
-
MK VII
veterán
válasz
PsycHo88 #2318 üzenetére
Olvasom, hogy windows 7-et telepítettél fel...
Elfelejthetnéd azt a rendszert... Lassan semmi nem fogja támogatni.
.net keretrendszered frissítsd, illetve tegyél fel több verziót. Visual C++-ot is frissítsd.. DirectX-et is frissítsd.. Windows 7-nél sok mindent frissíteni kell, hogy egy újabb játék elinduljon... -
PsycHo88
senior tag
Nekem nem indul el !! Nem értem hogy miért !!!
-
MK VII
veterán
válasz
PsycHo88 #2314 üzenetére
Vulkan API-t itt tudod beállítani.
Ja meg olvasom a játéák topikjában, hogy egyáltalán nem akar indulni a játék neked.. Elég érdekes dolgokat produkál...
Én is rendszert raktam újra nemréág win10-zet és tegnap feldobtam a Doom-ot, de egyből indult szépen tegnap is meg most is. -
PsycHo88
senior tag
Köszönöm ! Nem értem eddig semmi baj nem volt vele !
Most kezte el :\
-
PsycHo88
senior tag
Ezt nem tudom !! Hol tudom meg nézni ?
-
PsycHo88
senior tag
Na most az van hogy a Bf1 megy szépen ! A doom nem
Mi lehet a gond ? A steam ?
-
PsycHo88
senior tag
Köszi
! Most vissza raktam ma a win7 mert a 10 nem jött be ! Majd ha haza megyek akkor meg nézem !
Akkor mindegy hogy hova van telepítve a játék az nem okozhat ilyet ?
Meg csinál olyan hogy fel rakok egy játékot steamról elindítom egy kicsit gondolkodik aztán semmi nem történik ! A steam meg azt írja hogy a játék fut !!!
Szerintetek ?
-
-
PsycHo88
senior tag
Egyszer csak ezt történt. ! Tegnap akartam doomozni és ez fogadott ! Tegnap előtt szépen ment !
Az nem gond hogy nem C-n van a játék ?
Az adatlapomat nem tudom át írni
-
MrDerekas
addikt
válasz
PsycHo88 #2307 üzenetére
Az adatlapod megtévesztett.
Lehet driver bug, egyéb szoftveres beállítás hiba, kábel/csatlakozó hiba, végül kártyahiba. Elsőnek a vga kimeneteit próbálnám végig, majd átnézném a radeon szoftvert. Esetleg visszaállhatsz előző driver verzióra. Mondjuk nem tudom, hogy valami változtatás történt-e és utána jött a hiba, vagy egyszercsak dobott egy ilyet.
-
PsycHo88
senior tag
Rx 460
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Valaki meg tudná mondani nekem hogy miért omlik össze a kép pl a Doomban el indítom és a lehető legkisebb felbotásban índitja el a játékot ! És nem is lehet fel húzni
-
Itt van Giga RX 460 4GB 34,5k-ért.
Tápcsati nincs rajta (így lehet van 1-2 fps elmaradása a tápcsatisokhoz képest, de majd a többiek mondják ezt), félpasszív, ha jól tudom.(#2301) sb: az a 10CU (~HD7770), amiről pletykálnak RX 550 kapcsán, kicsit kevés egy HD7850-hez (16CU) képest sztem, ekkora fejlődés azért nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest