- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Használt VGA / videókártya ajánló
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
HDMI-n, 1080p-s monitorral tökéletesen működik a videokártya.
-
Luskan
tag
válasz
BigBossHUN #2493 üzenetére
Az érdekes, ha csak játék elindításakor jön elő, a benchmarkoknál meg semmi. Játékközben figyelném elsőnek, hogy milyen értékei vannak a kártyának, amikor elkezdi ezt a jelenséget (VRAM használat, hőmérséklet, stb). Eredeti játék, vagy valami széthackelt torrentezett szar?
Más:
Tegnap felraktam a Quake Championst. Átlag 75 fps-t hoz az adatlapi gépem mediumon. -
MrDerekas
addikt
válasz
BigBossHUN #2493 üzenetére
A vga hőfok is rendben van? Egyébként lehetséges, hogy "régi" hozzá a lapod, csak ez nem egy nap után jönne elő. Sajna így nem lehet megmondani a tutit. Muszáj lesz cserélgetned a hardvereket és tesztelni, hogy mikor, mivel jó.
-
BigBossHUN
újonc
válasz
MrDerekas #2492 üzenetére
Elötte egy Sapphire R7 370 Dual-X OC dübörgött benne,az 150 W-ot eszik. Ez a 460 pedig megelégszik 75 W-al a hivatalos speckók szerint. Én a deszkára gyanakszom,hogy kicsit régi már és nem igen kezeli a Polaris-t. Egyébként sok programmal stressz teszteltem tegnap is,meg ma is,de semmi melegedés nincs. A Proci bármilyen meglepő,nem megy 50 fok fölé a Deszka is 55 max. A HDD 100%-os 2 hónapos. A tápom pedig eddig olyan kártyákat is elbírt,amiket nem is hittem volna. Szóval zsákutcába vagyok,egyébként a kártyát a P*X-ről rendeltem,van rá garim 3 év,arra is gyanakodok.
-
MrDerekas
addikt
válasz
BigBossHUN #2491 üzenetére
Elsőre csere táp, hőmérsékleteket monitorozd, és ha van lehetőség, akkor bios frissítés. Amit még próbálgathatsz, hogy egy ram modullal indítod és bár az msi nem annyira érzékeny a gombelem feszültségére, de nem árt azt sem kicserélni. Aztán ezektől függően tovább lehet keresni a hiba okát. Én tápra vagy melegedésre tippelek. Esetleg ha OC van akkor az is rosszalkodhat a megváltozott hardver miatt.
-
BigBossHUN
újonc
Sziasztok!
2 napja érkezett meg egy MSI Radeon RX 460 4GB OC VGA-m. Első nap pöcc-röff ment minden,szakítottak a játékok. Tegnap elkezdett újraindulgatni a gép játék közben. Az intervallum kb 1-től 10 perc játékig terjed. Ilyenkor berecseg a hang is vagy 10mp-ig majd újraindul.
A gépembe egy MSI 760GM-P21/FX (MS-7641) deszka van,Fx-6100-as proci OC nélkül,4GB DDR3 1333Mhz ram és egy 550W-os táp látja el mindezt. Mi lehet a probléma? Már a falnak megyek lassan,már szétszedtem atomjaira,ilyen pormentes sose volt a gép mint most,jó a hűtésem is,semmi sem melegszik.Előre is köszönöm!
-
MK VII
veterán
válasz
csonkadavid #2479 üzenetére
Állítsd be manuálisan a monitorodnak megfelelő frissítési frekvenciát a windows-ban..
-
savior
őstag
válasz
Nekem is volt ilyen gondom.
Nalam monitor hiba volt es csak bizonyos felbontasnal/hertznel jott elo. -
PuMbA
titán
válasz
Legújabb driver az AMD honlapjáról fel van téve? Alaplap BIOS frissítve?
-
csonkadavid
tag
Sziasztok!
Van nekem egy gigabyte rx460 4gb kártyám, Fm2+ os alaplapban egy a8 5600k apu-val.
A problémám az ,hogy amikor magára hagyom a gépet egy időre és a monitor lekapcsol, akkor mikor meglököm az egeret vagy nyomok egy billentyűt, a monitor bekapcsol de fekete képet ad. Ha nyomkodok még gombokat vagy kattintgatok az egérrel akkor bejön a kép. Olyan is volt már hogy nem jött vissza.
Mi lehet a gond.
Igp vel nem volt ilyen gond. -
XFX RX 560 4GB Single Fan RX-560P4SFGR
Asus Radeon RX560-O4G és RX560-O2GA két Asus-ról nem tudni, hogy félpasszívak-e, de az XFX szinte tutira az, az elődmodellből kiindulva.
-
PuMbA
titán
Hát igen....talán jó ötletnek tűnik keverni a régi dolgokat az újjal, de ebben a topikban már kiderült, hogy nem annyira jó. Sok felhasználó írt már be, hogy a régi alaplapjával nem mennek jól az új kártyák és valószínű, hogy itt is ez a helyzet.
Egyszerűen túl régi az alaplap BIOS-a és fogalma sincs, hogy kell kezelni egy ilyen modern kártyát. Mindig törekedni kell, hogy a számítógép részegységei hasonló idősek legyenek a kompatibilitás miatt. Ennek ellenére keress rá neten, hátha van erre valami trükk vagy megoldás.
(#2472) CJ4567: Talán a driver adhat ki olyan speciális vezérlési parancsokat, amibe az alaplap feldobja a talpát. De lehet, hogy gariba vissza kell küldened, mert hibás a kártya. Meg kell nézned egy másik gépben.
-
CJ4567
nagyúr
Driver telepítés után nincs jel, mi okozhatja ezt? Csökkentett módban van kép, Asus Strix RX460 4GB-ről van szó.
-
SAPPHIRE 11267-00-20G RX 560 4GB ~ 43k HUF
Nem is rossz bevezető ár, már csak a teljesítményre leszek kíváncsi!Merlin-hez megérkeztek - többek között - az 1 slot-os XFX RX 550-ek, egyenlőre horror áron. Low profile-t még nem látok.
-
MK VII
veterán
válasz
MaxxDamage #2463 üzenetére
XFX-re +1...
Nekem is az van.. Igaz a dupla ventis, de nagyon meg vagyok elégedve vele -
PuMbA
titán
válasz
MaxxDamage #2460 üzenetére
Most el kell döntened, hogy mit akarsz, mert az, hogy hűvös és csendes nem érvényes az 1 ventis kártyákra, kis fika méretű hűtőbordával.
-
válasz
MaxxDamage #2460 üzenetére
Ha fontos a minél kisebb méret, akkor a 178mm-es, egy ventis XFX Radeon RX 460 4GB Single Fan (RX-460P4SFG5), most 36k HUF-ért (apróról olcsóbb.).
Az MSI nem tudja alacsony terhelésen a passzív üzemet, míg az XFX hűtése félpasszív - igaz, kell hozzá 6pin-es PCIE tápcsatlakozó.
Ha nem számít a méret, akkor a két ventis XFX-et, vagy Sapphire Nitro-t venném.
-
PuMbA
titán
válasz
MaxxDamage #2457 üzenetére
Gigabyte Windforce 2 ventis vagy ASUS STRIX sima 4G (van O4G jelzésű is).
-
Sziasztok,
RX460 -ba (4GB) melyik ajánlott vétel ? (ami hűvös , csendes és megfelelő a kategórián belül)
L
-
Az 570/580-nál is közvetlenül a megjelenés előtt tűntek fel, 1.2 hét max., és itt lesznek. Persze mire lesz hazai raktárkészlet, és mire beáll az áruk, az még kb. 1 hónap szvsz.
(#2453) MK VII
Terjed ez a megoldás, pl. az Asus Phoenix GTX 1050Ti PH-GTX1050TI-4G-n ilyen volt. -
PuMbA
titán
-
Hoppá! A hivatalos oldalakon is elstartoltak az RX 560-as modellek, nem kell sokat várnunk a tesztre!
XFX Radeon RX 560 4GB (Slim Single Slot)
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 560 4GD5 / 2GDT
Asus ROG Strix Radeon RX 560 4GB/ OC
MSI Radeon RX 560 AERO ITX 4G OC / 2G OC
Gigabyte Radeon RX 560 Gaming OC 4G / OC 2GLow profile sehol.
Bár kell hozzá tápcsati, de ezek közül a GV-RX560GAMING OC-4GD tűnik a legszimpatikusabbnak a hőcsöves bordájával, és 190mm-es hosszával. XFX-nek, MSI-nek meg mintha nem kellene 6pin-es PCIE csatlakozó, de nem tudom, hogy félpasszívak a hűtésük?
Most akkor ennek a topiknak a neve is megváltozik RX460/550/560-osra, mint az RX470/480 fórumtémáé?
-
PuMbA
titán
válasz
FatMonster #2449 üzenetére
Még az is nagyon jó ár, mert 40k körül volt sokáig. Csak 2k-val drágább a 33k-tól, ami egy mozijegy ára, szóval semmi
-
Gainka
őstag
válasz
FatMonster #2446 üzenetére
Valószínűleg akkor neked megfelel a 2 gb-os is.
(#2447) PuMbA Jujj de jó árban van, nem szoltam -
PuMbA
titán
válasz
FatMonster #2446 üzenetére
Az elsőt (GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB GDDR5 128bit PCIe (GV-RX460WF2OC-4GD)) érdemes most mindenképp megvenni, nagyon olcsó lett valamiért, de szerintem nem sokáig lesz így
4GB természetesen kell, később drágábban tudod eladni a kártyát, szóval jól jársz vele. 1-2 év múlva a 2GB semmire nem lesz elég. Például nemrég zárta ki az NVIDIA a 2GB-os verziójú kártyáit Netflix 4K videó streaming alatt, mert ahhoz nem elég, pedig ez csak egy videó szolgáltatás.
-
FatMonster
tag
Sziasztok, szeretnék egy ilyen kártyát venni és a lehető legolcsóbban megúszni, de nem szeretném szívatni magam.
Az első kérdésem, hogy melyik márkát érdemes?
A második, hogy kell-e nekem a 4 GB vram? Nem igazán mozgatnak az új játékok és a monitorom is csak 1680×1050 px felbontású. Ráadásul nem is ragaszkodom az Ultra beállításokhoz. Mindezeket tetézi, hogy egy AMD A8-5600K mellé raknám. Youtube-on van 2GB vs 4GB videó, 20% felárat szerintem nem ér meg a több memória
Bocsi, ha már kiveséztétek a témát, válaszként link is jól jönne. -
Sequadon
tag
Ezt ismeri valaki?
https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
1.4.4: Added patch for BIOS signature check.
Ha jól értem a legújabb driverekben is egyszerűen meg lehet kerülni vele a BIOS signature ellenőrzést?
-
Kiskutya
veterán
válasz
hegegabi80 #2443 üzenetére
Ok, köszi!
-
Kiskutya
veterán
válasz
hegegabi80 #2441 üzenetére
Tervbe van, sokat nem szeretnék költeni ez jonak tűnik.
-
Kiskutya
veterán
Szerintetek menne ezzel a karival a playerunknown's battlegrounds?
-
Gainka
őstag
Nem is irtam mèg,
ugye ujbol nitrom lett, + meg vettem a bf 1 et is, (4 mar unalmas tud lenni) ès az a vicces döcögve fullon, high on plusz elsimitas offal 60+ fps meg van egy 4590 mellet. Örülök neki es brutal szèp a game, egy ideig el leszek vele.
-
Rula
tag
solfilo és Anubis_9: nagyon biztatóan hangzik, köszönöm
-
Rula
tag
Üdv!
Arra gondoltam, hogy nyáron veszek egy FX 6300as procit, illetve egy egy "GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB" videokártyát. 8gb ram lenne mellé, és 1366x768-on játszanék. A mostani játékokat mennyire bírná így ? -
-
tippm86
tag
Közben megtalátam a google-n, most teszteltem 2 órát és működik.
Igen ez volt a probléma, a vírtuális ram automatára volt állítva, és állandóan megtelt.
A videókártya 2,9GB-ről visszaállt 1,5-GB-re.Köszönöm a segítséget!
Egy kérdésem lenne még, hol lehet állítani a ventilátor karakterisztikáját?
Alapból passzív, csak az a baj hogy későn kapcsol be és 33%-nál jobban nem forog.
MSI Afterburnnerrel minden játék elött beállítom 60%-ra és akkor 45 fok föl nem megy. -
Kiskutya
veterán
Hali! Tervezek egy ilyen karit venni az lenne a kérdésem hogy kezeli e a dolby true hd meg a dts hd formátumokat? Elég sokat filmezek és nekem fontos a hangzás. A kép minőségére gondolom nem lesz panasz. Egy hd 7750-et cserélnék le. Volt nálam egy nvidia gtx 650ti kártya de a képminőségével nem voltam megelégedve, maradok radeonnál.
-
-KP-
addikt
hali!
Játszik valaki itt Mass Effect Andromeda-val RX460-on? Elkezdtem agyalni egy RX480 460 downgraden.
-
Gainka
őstag
válasz
solfilo #2414 üzenetére
Van benne valami de az előbb megrendeltem a nitrot, szoval ujbol nitrom lesz.
Sokàig nem volt kàrtyàm és a bf1et is csak videokon làttam eddig, es innentöl kezdve nem akarok màr ezzel a témaval sokat foglalkozni. 😁
Ph-t attol meg olvasom de szabad idömben vagy ha èpp rossz idö van kint szivesebben jatszenak video nezegetes helyett. 😃
Ha annyira jo lesz a helyzet akkor majd ősszel vàltok, attol is függ mekkoràt üt a battlefront 2. -
Anubis_9
addikt
válasz
Pécsi gyerek #2412 üzenetére
Nem a WattMan-ra gondoltam, hanem a WattTool-ra, 0.92 a leújabb ver. belőle.
A WattMan-ban már feladtam, hogy bármit is be tudok állítani alatta.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Szerintetek van másik progi a WattTool-on kívül, ha ventilátor induló fordulatszámot akarok állítani? Az állandó gondom a 4GB-os GB 460-asommal, hogy amikor IDLE-ben eléri a 45-46 fokot, felpörgeti a ventiket, de csak kb. fél másodpercig, amitől rögtön lehűl a GPU. De ugyanilyen hamar ismét eléri ezt a hőmérsékletet és megint fél felpörgeti egy pillanatra. Ennek az eredménye egy "gázfröccsszerű" ventifelpörgés. Többször írtam már itt erről, de rajtam kívül úgy néz ki, senki sem tapasztalt ilyesmit, lehet, hogy hibás a kártyám...
A WattTool-tal be lehet állítani, hogy ne induljanak olyan magas fordulaton a ventik, de nem 100%-os a progi szerinte, mert a napokban, amikor a Unigine Superposition próbálgattam, 80 fokig felment a GPU hőfok, amikor a WattTool aktív volt, ahogy kikapcsoltam max. 65 fokig szökött csak fel a GPU hőmérséklete. -
Gainka
őstag
válasz
berzebub #2409 üzenetére
2GB-os 460-at nem veszek, föleg hogy elözöleg egy 4Gb-osom volt
, 1050 ti-t nem nagyon akarok, hardver apron meg elöre nem utalok, szoval most azt lesem van e olyan aki futarral küldi mert 55-ért az xfx 470 best buy.
Ha nem akkor meg leszek én a 460-al is, csak most van idöm leskelődni meg kérdezősködni, Meg nézni pár game play videot, aztán este rendelés.Nézegetem a videokat, és én ugy látom az 1050 ti-vel is visszább kell venn ultrárol a bf 1-et, high-on meg már az rx 460 is jó fps-et hoz, de jo lenne ha lenne még it valaki ak játszik vele és irna pár dolgot.
-
Gainka
őstag
Igazad lehet plusz nézek én is you tubos videokat is de multirol nincs valami hü de sok.
Bf 1 et még nem vettem meg igy az elözö rx 460 csak bf 4 el probáltam de akkor még gyenge procim volt.
Szoval akkor bf 1 re high körüli beállításra oké, nekem is oké, akkor most már csak arra vagyok kíváncsi a battlefront 2 hogy fog vele menniAkkor valószínűleg újból rx 460 lesz, nincsenek nagy igények de azért nem lowon szeretnék játszani (itt nem a bf 1 re gondolok) 40-45 pénz kiadása után mert plus 20 és ott az rx 470.
-
Talala
senior tag
Szia! Nekem G4560, HD7770, 8GB DDR4 ram mellett FHD-ban low beállítással 40 fps környéke, ha jól emlékszem. Eznem épp mai kártya, 460-al szerintem bőven meglenne a 60 fps akár high-on is Én is rx 460-ra tervezek váltani a közel jövőben. FHD felbontás mellett szerintem bőven elég ez a kártya. Mondom ezt úgy, hogy csak teszteket, videókat néztem róla, nincs személyes tapasztalatom vele.
-
Gainka
őstag
Haho ujbol csatlakozom, de azért van egy kis idöm átgondolni a dolgot.
Van itt olyan ki bf 1-el játszik és ha igen le írná nekem hogy milyen beállítással van meg a 60 fps?
Lehet jobban járnék ha raknék hozzá egy 470-re
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #2402 üzenetére
Közben néztem fps-t is(fhd,22 col).Very high msa kikapcsolva 40-45-60 fps.Msa 2× bekapcsolva 30-35-40.Proci "csak"egy pentium g4560.Jó kis kártya ez,nem gondoltam volna hogy enyit is birhat
-
Pécsi gyerek
addikt
Na kicsit teszteltem a gta5 ön ezt a memória kérdést.Mindent very high ra állítva,kivéve msa-k asszem és így 3.2 gb vram ot mutat a játékban.A játék amúgy nem néztem hány fps,de microlag,meg röccenés nélkűl megy.Szóval ajánlom én is a 4 gb-os karit,azt az 5 ezret simán megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest