Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Traptor #6139 üzenetére
Gondolom ez azért mutat kevesebbet a GPU fogyasztás a TDP-nél, mert nem csak a GPU fogyaszt a kártyán
Kártya teljesítményt amúgy szerintem nem Furmakkal kéne nézni, hanem játékkal. Fogyasztás esetén nem tudom mennyire pontosak a szoftverek által visszajelzettek, a tesztoldalak mérőműszerrel szokták ezt nézni. -
válasz
Fire/SOUL/CD #6124 üzenetére
Amennyire én tudom, nincs már analóg kimenet RX 4xx szériától kezdve, így feltételezem nem lehet rajta DVI-I, csak DVI-D.
A 11268-01-20G kódra másik boltban más kép jön fel. -
válasz
Sebastiano99 #5860 üzenetére
PCI E 2.0-ban is tud menni a kártya, sebességre hatása ezen a szinten nincsen kb.
-
válasz
eladogeppc #5767 üzenetére
Azért, mert az az i5-660 csak két magos. i5-7xx-ek már 4 magosak.
Játékokban kb úgy megy, mint egy Phenom II X4.
Az Athlon X4 845 modernebb azért jóval, agresszívebb turbó, simán lehet, hogy pattogósabbnak érződik.i5-661 teszt (van benne i5-750 is)
-
válasz
T0mBd1gg3R #5653 üzenetére
Ára az rendben van, RX 460-hoz képest szép nagy ugrás, hogy az egy hét gari elég e, azt meg mindenki maga dönti el, belefér e.
-
válasz
T0mBd1gg3R #5651 üzenetére
Persze, hogy jó lesz, nagy ugrás teljesítményben. MSI Gaming X meg az egyik legjobb hűtés, az viszont kár, hogy nincs rá már garancia, ilyen értékű cuccokat csak úgy szeretek venni, de mindenkinek más a kockázattűrő képessége.
-
válasz
T0mBd1gg3R #5571 üzenetére
Még lehet difi a VRAM órajelben, az RX 460 javára, azok 7000MHz-esek, RX 560D-nél van 6000MHz és 7000MHz-es is.
Én is kíváncsi lennék, mennyi az a difi az RX 460 gyári és az RX 560D bios között.
-
válasz
T0mBd1gg3R #5554 üzenetére
Hát arra nincs garancia, hogy mindegyik RX 460-on jó a letiltott 2CU.
-
válasz
hegegabi80 #5471 üzenetére
BF1-nek kéne menni DX12-vel is, vagy nem?
(#5473) hegegabi80: ja az lehet, hogy kell DX11, hogy váltani lehessen. Igazából én se tudom, nem játszom ilyesmivel.
-
válasz
hegegabi80 #5418 üzenetére
Ennyi változás (lapcsere, Win7->Win10 update, stb) után én inkább tiszta telepítést csinálnék factory reset helyett.
-
válasz
solfilo #5372 üzenetére
nálam volt már lapcsere, ASUS A88XM-PLUS -> MSI A78M-E45 -> ASUS A88XM-PLUS -> MSI A78M-E45, végig egy kóddal csináltam (Win8.1 Pro OEM -> Win10-re váltással az első lap idején)
Szóval annyira nem szigorúak talán.(#5375) Gyuri27:
Szerintem ilyesmire gondolt: i3-3220, 4GB RAM, Win10 Pro, 2 év gari, 40k
itt lehet csemegézni, de laptopszalonnál is vannak jó kis céges gépek. -
válasz
kwisatz2017 #5088 üzenetére
-
válasz
kwisatz2017 #5086 üzenetére
Meg tudja hajtani persze, nem olyan gyenge az az FX-6300. RX 560 is mehet mellé nyugodtan.
Ilyen szintű kártyáknál nem kimutatható, hogy PCI-E 2 vagy 3, szóval ez se tántorítson el.
-
Notis Bristol és Stoney is tudja a VP9-et AMD oldala szerint, ezért gondoltam letesztelni a Bristollal.
x265 tudom, hogy nem ugyanaz, azt Carrizo-L-es notival próbáltam, mert elvileg vinnie kellene a fentebbi link szerint, csak egy hsz-be tettem.
MPC-HC default használja, amit tud, vagy nem? Állítgatás nélkül szokta gyorsítani a tartalmakat a Kaverimen (legalább is kiírja), már amit képes ugye. Viszont a Bristolos notinál a linkelt videót elindítva nem írta ki, hogy hardveres gyorsítás és szaggatott is eléggé.
(#4921) PuMbA: köszi!
Amúgy nem értem, Chrome miért nem jó erre, yt VP9-re váltása is gondolom a tulaj döntése volt. -
Bocs, tudom nagyon off, de erről jut eszembe: Hogy lehet megbizonyosodni, hogy megy e a VP9 gyorsítás? Chrome alatt próbáltam egy Bristolos notival (A10-9600P, szóval mennie kéne 1080p-n), de kb olyan prociterhelésen ment az 1080p yt lejátszás, mint a VP9-re nem képes A8-7600-amon, szóval mintha nem gyorsított volna semmit.
4K lejátszási képességek teszteléséhez jó az MPC-HC? Csak mert egy A8-7410 (Carrizo-L) notival próbáltam 4K HEVC lejátszást tesztelni MPC-HC-val, de nagyon szaggatott. Az APU-ban elvileg UVD 6 van.
Ezzel a videóval néztem: [link]Bár lehet ez az állítás a Carrizo-L-re nem igaz, így hiába próbálkoztam.
The UVD 6.0 decoder and Video Coding Engine 3.1 encoder were reported to be first used in GPUs based on GCN 3, including Radeon R9 Fury series and "Carrizo"-APUs,[15][16] followed by AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family).[17] The UVD version in "Fiji" and "Carrizo"-based graphics controller hardware is also announced to provide support for High Efficiency Video Coding (HEVC, H.265) hardware video decoding, up to 4K, 8-bits color (H.265 version 1, main profile) -
válasz
kecsawi #4512 üzenetére
Erre a témára pont érdekes a ph új tesztje, amiben van RX 560, meg 560D és GTX 1050 is. Himannél nem engedte GTX 1050-en low-nál feljebb rakni a beállításokat, mert kevesellte a program a VRAM-ot. Vélhetően egyre több ilyen játék lesz, ahol a GPU még bírná mondjuk a mediumot, de a kevés VRAM miatt maradni kell low-on.
"További DirectX 12-es címeinkre átérve a Hitmanben alacsony részletesség mellett egész korrekt teljesítményt mutatott fel minden résztvevő. Itt jegyeznénk meg, hogy ennél a játéknál a GTX 1050 esetében a 2 GB memória miatt magasabb minőségi beállításokkal nem is próbálkozhatunk – persze a korlátozást felül lehetett bírálni a "Memory Safeguard" beállítással, de a program leállással honorálta próbálkozásunkat."
a szerző hsz-e, érdekes: [link]
-
válasz
DuncanGhola #4241 üzenetére
Egy másik boltban láttam most a PuMbA által javasolt kártyát 43k-ért, 2 nap múlva kapnak 12 db-ot. Írj rájuk, hogy vennél, ha tényleg érkezik.
Iponban is kifogyott ez a kártya. -
válasz
DuncanGhola #4238 üzenetére
Melyik boltból vennéd?
(#4239) Bici: nincs tapasztalatom egyikkel sem, de feltételezem lassabb lenne kicsit az RX 560 (legjobb esetben is egál), lévén az RX 460 az R7 370-el (átnevezett HD7850) csatázik és marad alul a régebbi címekben. (RX 460 teszt DX11 méréseiben rendre kicsit alul marad az R7 370-el szemben)
De az is igaz, hogy sokat nyernél fogyasztáson, ez lehet megér néhány százalék sebességvesztést. -
válasz
kisza25 #4044 üzenetére
Úgy értettem, hogy a legtöbb user inkább a nagyobb VRAM-mal ellátott kártyát fogja keresni használtan, főleg ha megyünk VRAM zabáló irányba. Mintha Wolfeinstein New Colossus kapcsán írták volna, hogy min 4GB erősen ajánlott, GTA V-tel is szoktak példálózni. Abban egyet értek, hogy a játszani kívánt játékok alapján érdemes választani.
-
válasz
BenceShearer #4040 üzenetére
Ha magamnak venném, RX 460 4GB lenne, a VRAM miatt.
kisza25: az eladhatóság nem mindenkinek szempont, meg a 4GB lehet ekkor is többet ér.
-
válasz
OP-ToTo #3898 üzenetére
Mostani kártyáddal akad? GTX 970 van, mint az aláírásodban? Csak mert akkor nem nagyon akadhatna. MPC-HC-val nézd.
Ja most nézem lemaradtam, lapozni kellett volna.Meg közben olvastam, hogy csak H.264-nél van 4k a 970-el, H.265-öt nem gyorsítja.
(#3906) OP-ToTo: jó kártya, veheted nyugodtan.
-
válasz
AxBattler #3734 üzenetére
Többi eredményben is van eltérés, akkor kb a Tomiék mérése lehet kuka.
pl WOW, 1080p, quality level 4:
RX 460 4GB min egyszer 65, máskor 125 fps.
De BF1-nél is van egy 10% difi az RX 460 4GB eredmények között. Fura.Egy olyan tesztet én is megnéznék, ahol szerepel a 2 és a 4GB-os RX 550 is.
Most nézem, 1080p alatt fordul a sorrend, sok tíz százalékkal veri a GT az RX-et, miközben avg meg nem.
-
válasz
AxBattler #3729 üzenetére
Pont a linkeden is ekkora a difi.
BF1 alatt valóban kisebb, de pl Doomnál Tomiék mérése:
GT 1030 min 38fps (51,5 avg)
RX 550 min 80 fps (94,8 avg)(#3730) BlueDeath: AMD UVD, az RX 5xx-ben UVD 6 van.
"UVD 6
The UVD 6.0 decoder and Video Coding Engine 3.1 encoder were reported to be first used in GPUs based on GCN 3, including Radeon R9 Fury series and "Carrizo"-APUs, followed by AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family). The UVD version in "Fiji" and "Carrizo"-based graphics controller hardware is also announced to provide support for High Efficiency Video Coding (HEVC, H.265) hardware video decoding, up to 4K, 8-bits color(h.265 version 1, main profile); and there is support for the 10bit-color HDR both h.265 and VP9 video codec in the AMD Radeon 400 series with UVD 6.3." -
válasz
hegegabi80 #3688 üzenetére
Szerintem nem nagyon fog csökkenni, bár örülnék neki. 30k alatt már évek óta diliház van, GT 1030 árban és felette is van GT 730, R7 250, szóval vicc az egész. Gondolom az RX 550-et drágább is gyártani, mint a GT 1030-at, de reménykedem kicsit én is, hogy lejjebb kúszik azért majd.
-
válasz
hegegabi80 #3686 üzenetére
Mióta 20-22k a GT 1030, az RX 550-ért 27-31k-t kérni rablás.
-
Ha nem minden gyorsítást dedikált egységgel old meg a kártya, akkor lehet értelme az RX 560-nak a több számolóegység okán. Pulse RX 550 28k, Pulse RX 560 33k, így megérheti a +5k. (iponban néztem)
Ha némi játék is lenne, akkor meg főleg megérné.RX 550-nek is 50W a TDP-je, de lejjebb is veheted driverből, ha jól tudom.
De majd PuMbA megmondja a tutit, ebben ő szaki, ha jól sejtem.
mod: na most esik le, hogy MadVR, ahhoz kell kakaó gondolom, így feltételezem +1 érv az RX 560 mellett. Tapasztalatom nincs, nem használok ilyesmit.
-
Pontosan erről van szó, dual graphicsnak desktopon kb sosem volt értelme, mivel néhány ezressel többért a dual graphicsnál jobb játékteljesítményt lehetett elérni.
Kaveri tesztben is szépen látszik, hogy mennyit hoz az A10-7850K + R7 250 GDDR5 dual graphics, kb semmit.
-
válasz
AxBattler #3069 üzenetére
Tényleg, a Bristol vajon tudja ezt? Ha már végre megjönnek DIY piacra is lassan, egész olcsón.
mod: keresgéltem, ez alapján tudnia kéne, gondolom nem butult Carrizohoz képest a Bristol.
UVD 6
"The UVD 6.0 decoder and Video Coding Engine 3.1 encoder were reported to be first used in GPUs based on GCN 3, including Radeon R9 Fury series and "Carrizo"-APUs,[15][16] followed by AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family).[17] The UVD version in "Fiji" and "Carrizo"-based graphics controller hardware is also announced to provide support for High Efficiency Video Coding (HEVC, H.265) hardware video decoding, up to 4K, 8-bits color(h.265 version 1, main profile);[18][19][20] and there is support for the 10bit-color HDR both h.265 and VP9 video codec in the AMD Radeon 400 series with UVD 6.3."
-
válasz
AxBattler #2794 üzenetére
Ha elkezdik a több darabos készleteket piacra dobni, túlkínálat lesz sebtiben, árat kell csökkenteniük, úgyhogy lehet érdemes várni picit.
Vagy ki tudja, lehet olyan sokan halasztották a vásárlást, hogy le fognak csapni a tűrhető árú kártyákra, így mégsem lesz túlkínálat.(#2795) kisza25: sajna semmi ilyen hír nincs. Nem is értem egyébként, ha Kínába tudnak RX 470D-t (1792 shader) szállítani, máshova miért nem?
-
válasz
AxBattler #2629 üzenetére
Így tudtam én is, ezért lepett meg, hogy nem javították még ezt a hibát, állítólag az ilyenek miatt kellett P1x-ről P2x-re váltani.
Ami inkább csalódás, hogy alig gyorsul az RX 560 az RX 460-hoz képest.
De 1050Ti-ről én nem váltanék a helyedben, visszalépés volna mindenben kb. -
válasz
AxBattler #2625 üzenetére
Hogy érted a multimonitor hibát? Nem javult a fogyi? Kerestem a tesztben, de hirtelen nem találtam.
Amúgy RX 570/580 induláskor írta valaki, hogy multimonitor esetén akkor csökken a fogyasztás, ha egyforma felbontású a két monitor. Vmelyik oldal ki is mérte a javulást. De most ha pisztolyt tartanak a fejemhez se tudom hol olvastam.
-
És talán nem volna eretnekség az RX 550-et is felvenni ide, külön topikja szinte tuti nem lesz, vagy ha igen, nem nagyon lesz benne élet.
Néha nem is marad le az RX 460-tól, de mondjuk procilimitesnek tűnik itt.
Néha azért jobban leszakad, itt is low, gondolom magasabb beállításokon jobban lemaradna.
-
válasz
ceripapa #2356 üzenetére
Remélhetőleg nem így lesz, mert akkor az 5xx szériában nagyobb lenne a lyuk, mint a 4xx szériában. Az 550-ben elvileg kevesebb a CU (10?), mint az RX 460-ban, ha nem lesz RX 560 (14 vagy 16CU-val) nálunk, akkor még nagyobb lesz a szakadék az RX 570-ig, mint az RX 470-ig volt.
(#2355) Scholes9: a beállt ára dönti el a sorsát. A mostani 6CU-s R7 250-ek vannak az RX 460 alatt a kínálatban (leszámítva egy két beragadt, túlárazott R7 360-at), van helye a kisebb kártyáknak. Ha belegondolunk, vicc, hogy egy belépő szintű kártya, ami főleg multimédiára való, nem gyorsítja a youtube-ot VP9-re átállás óta. De 100$-ért az RX 550 drága lesz, hisz már az RX 460 2GB ára is fél éve ennyi (MSRP legalább is)
-
Itt van Giga RX 460 4GB 34,5k-ért.
Tápcsati nincs rajta (így lehet van 1-2 fps elmaradása a tápcsatisokhoz képest, de majd a többiek mondják ezt), félpasszív, ha jól tudom.(#2301) sb: az a 10CU (~HD7770), amiről pletykálnak RX 550 kapcsán, kicsit kevés egy HD7850-hez (16CU) képest sztem, ekkora fejlődés azért nem volt.
-
válasz
hegegabi80 #2243 üzenetére
Újabban pont a zöldeknél hallani egyre több hibáról, heti hotfixekről. Volt PH nagyúr, akinek Win reinstall lett a vége az egyik zöld driver miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- Android szakmai topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Google Pixel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BMW topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest