- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
MrDerekas #3494 üzenetére
Miért ugyan mi köze lenne egy foglalatnak a bele társitott VGA kártyához? A szabványt mint irtam nem lehet felrugni. Az hogy a CPU nál a BIOS nem tartalmazza az adott processzor microcodeját mert nem volt beleprogramozva a BIOSba hogy mit kezdjen vele, az evidens hogy nem fog elindulni egy bios update ig. De egy PCIE foglalatnál ez már érdekesebb eset lehet, nem tartom kizártnak de nagyon kicsi lenne a valószinüsége hogy emiatt nem tudna elindulni vagy kezelni egy kártyát a gép. Akkor ott inkább illesztési gond vagy kis tápegység lehet a gond. Ram foglalatnál szokott még lenni egy Memory QVL de ilyent még nem láttam hogy VGA QVL. Ez utobbi érdekes lenne.Hiszen alanyi joga bárkinek hogy egy 15000ft os lapba is menjen egy 300.000ft os VGA, nem látnám értelmét ha nem így lenne. Csak felszereltségben van árkülönbség az alaplapok közt meg feature ben de támogatásilag ugyanazt kell hogy tudja egy 70 ezres lap is mint egy 15000 es. PL ram, vga, cpu stb stb. Az hogy éppen lanchip, audichip és köré épitett áramkörök plusz finomhangolások plusz áramkörökre stb attól még ugyanazok az alaplapok.
-
Luskan
tag
válasz
MrDerekas #2548 üzenetére
Nem a fordulatszámmal van a baj, hanem azzal, hogy nem hűti tovább. Az a baj, hogy 45 fokon kezd el hűteni és 44, vagy 45 fokon kapcsol ki. Úgy lenne helyes, ha 45 fokon kapcsolna be a ventillátor és mondjuk 40 fokon kapcsolna ki. Ez alap irányítástechnika, amit elbasztak kicsit. Linuxon a fancontrol nevű programmal betudtam állítani így a működését.
Távoli példa, de ezt csináltuk az egyik webszerverünknél is, aminek időnként magas volt a terhelése a sok látogató miatt. Beépítettük, hogy amint elér egy olyan load értéket a szerver, a programok kiírják a felhasználóknak, hogy "magas a szerver terheltsége kérem nézzen vissza később" bla bla szöveget. DE a program várt, hogy valamivel lejjebb menjen a load érték, mint amihez képest megjelenítette a szöveget. Ha nem így csináltuk volna meg, akkor teszem azt fél percenként fogadta volna a látogatókat, majd hajtotta volna el őket egyből, mert megint elérte a kritikus terheltségi szintet. Ott ingadozott volna, a megadott érték körül.
-
Anubis_9
addikt
válasz
MrDerekas #2548 üzenetére
Ha 20%-os induló fordulatszámot állítok be MSI Afterburner alatt, akkor is "zörögve" indul be. A legújabb gyári BIOS van fent a kártyán.
Amúgy nekem 4 db 12 cm-es venti van a gépben min. fordulatra tekerve, plusz a tápventi, de mégis szinte ordít "gázfröccsözés" közben. -
BigBossHUN
újonc
válasz
MrDerekas #2492 üzenetére
Elötte egy Sapphire R7 370 Dual-X OC dübörgött benne,az 150 W-ot eszik. Ez a 460 pedig megelégszik 75 W-al a hivatalos speckók szerint. Én a deszkára gyanakszom,hogy kicsit régi már és nem igen kezeli a Polaris-t. Egyébként sok programmal stressz teszteltem tegnap is,meg ma is,de semmi melegedés nincs. A Proci bármilyen meglepő,nem megy 50 fok fölé a Deszka is 55 max. A HDD 100%-os 2 hónapos. A tápom pedig eddig olyan kártyákat is elbírt,amiket nem is hittem volna. Szóval zsákutcába vagyok,egyébként a kártyát a P*X-ről rendeltem,van rá garim 3 év,arra is gyanakodok.
-
ot93
senior tag
válasz
MrDerekas #1165 üzenetére
hát nemtom milyen szempontokat mondjak, de fontos, hogy minőségi legyen, tehát ne legyen vele gond
akkor sapphire (most a hd7770-em ilyen volt, több mint 3 év után semmi baja...) vagy xfx vagy giga lesz, még eldöntöm, xfx-ről hallottam jókat... azthiszem visszaolvasgatok itt a fórumban -
MK VII
veterán
válasz
MrDerekas #1086 üzenetére
Nézd...
Most csináltam.. FPS visszaesett 75-80-ról mikor alt+tab-al átváltottam képmetszőre, meg eleve ablakban ment a játék, mert játékon belül printelve nem mutatja az MSI AB értékeket..
De jól látható, hogy a procit végre nem zabálja egy online játék. Illetve a kártya szépen tartja az 1300mhz és 7600mhz-et 60 fok alatt.
Tényleg végre egy játék ami nem a gépizzasztóra lett megírva. Ráadásul még le is köti az embert..Hehe.. Elvoltunk haverral.
Rég kötött le ennyire játék. -
MK VII
veterán
válasz
MrDerekas #1084 üzenetére
Szerintem nyugodtan állítsd feljebb addig amíg elfogadható és nem akadozós a játék.. Ahogy picit úgy éreznéd, hogy kényelmetlen a szemednek és nem megfelelő a sebesség, vedd lejjebb..
Nekem pl az Overwatch médiumra állította be alapból a kártyámhoz magát. Médiumon 90-120 fps-em volt.. Feltettem High-ra és szépen ment 60-90 fps közt. -
válasz
MrDerekas #130 üzenetére
Na igen, proci sem mindegy, mennyit hajt ki belőle! Könnyen lehet, hogy szépen megugrik a teljesítménye...
Milyen házad is van? Szellőzés, hőfokok miatt biztos megéri bele K-s procit venni?Fentiek + jövőben várható driver-es javulások miatt szerintem maradtál ugyanazon a teljesítményen, csak modernebb technológiával, új feature-ökkel, kevesebb fogyasztással (+ nekem Crimson is jobban tetszik, könnyebben mókolható, felhasználóbarátabb).
Ráadásul a WF2-es 950-et szvsz ugyanennyiért el is fogod tudni adni - gyak. csak kicserélted a két kártyát, ami jó üzlet. -
válasz
MrDerekas #123 üzenetére
Köszi a beszámolót!
No igen, a 35k-hoz képest nem éri meg a 4GB-os változatok +10k HUF-os felára. Sajnos utóbbiak nem akarnak közeledni a 40k-s árcédulához, bár mintha vett volna valaki Giga-t, akcióban 42-ért a PCX-nél.
GTX-nél bekapcsoltad driver-ben a teljes dinamikatartományt?
NVIDIA Vezérlőpult -> Megjelenítő -> Felbontás módosítása -> 3. pont
Kimeneti színformátum: RGB
Kimeneti dinamikatartomány: TeljesÉn meg átmenetileg lemondtam a 460-ról, helyette apróról érkezik egy GTX950...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest