- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
haddent #27293 üzenetére
A Budafoki úton van egy kerékpár bolt és szervíz [link], ott vettem egy éve, 700 forintért egy tégellyel, kitűnő: [link]
A leírása: Lítium bázisú zsír, oldószeres alapolajjal, valamint EP adalékkal, kopás-, korrózió-, és oxidációgátló adalékanyagokkal készült, -25fok és +140fok között használható.(#27294) fatal1ty1984: Nem vagyok zsír-szakértő, de úgy tudom, a grafitos "hivatalos" neve az EP adalék.
A bárhol az túlzás, de általában kerékpár boltban/szervízben szokott lenni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
haddent #27189 üzenetére
Ha rendesen tájékozódnál a PH! cikkeiből, és a májsztrim véleményéről a fórumokon, biztos nem írnál nekem ilyeneket. A dVGA piac összeomlása már megkezdődött az iGP-é a jövő meg a konzoloké. Hidd el... én mindenhol ezt olvasom.
Lehet az ATI vonal kicsit tovább marad életben a GCN miatt, de a trendeket ez a nagyszerű innováció sem tudja megváltoztatni. Az NV-meg dx11.2-nél akár le is húzhatja a rolót.
-
E1even
senior tag
válasz
haddent #27183 üzenetére
Ezt én is támogatnám, jó lenne ha a BF4 bill. + egér támogatással jönne már ki PS4-re.
De lehet, hogy a gyárók még nem akarják megadni a gamer PC-nek a kegyelemdöfést...fsb1000: Ezzel is egyetértek, és a számok tényleg igazolják őt.
Én már menekülök is.katt777: Én nem sok jót hallottam a VTX-ről, mint gyártóról, elég spórolósak a kártyáik.
-
szasanyi
félisten
válasz
haddent #27183 üzenetére
Mert konzol és nem PC. éppen ezért nem is bonyolítják a bill+egér optimalizációt, mert ott a sokkal egyszerűbb és jól használható kontroller (ez akkor is igaz, ha a bill+egér konbóhoz szokott PC játékos nem tud vele játszani
).
Egyébként a PS3-ontöbbféle billentyűt és egeret kipróbáltam, amiket felismeri és működött (kivéve az extra funkciók ha volt olyan) - de csak az XMB-ben és a böngészőben. Játékok alatt nincs megoldva a támogatása, és sztem az előzőek miatt nem is lesz.katt777: azzal nálam is jobban ment. Igazából ez nem általános probléma, de a Witcher 2 esetén kimondottan. Hozzáteszem azóta nem próbálta, pedig jelent meg pár driver ami akár javíthatta is valamennyire. Igen, abban is van igazság és nálam is ez volt az egyik ok, amiért nem terveztem hosszabb távra aKeplerrel.
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
haddent #27163 üzenetére
olvastam a cikket, az előbb a saját véleményemet írtam le a dologról a tapasztalataimra alapozva, drága a minőségi pc, de az élmény amit ad simán odaver akármilyen konzolt és még mindig azt mondom, hogy képminőségben most az új konzolok véleményem szerint max felzárkóznak egy csúcs pchez, mert jelenleg brutál nagy különbség van
-
HSM
félisten
válasz
haddent #27090 üzenetére
Pontosan.
Alapon, és alulfeszelve még úgy, ahogy elmegy, de tuningolva felejtős hűtetlenül.
(#27092) Whit3Rav3n: A hűtő-OEM oldaláról.
[link]
Ez a PC 7950 V2 3*8mm hőcsővel:
Ez pedig a VTX 7950 a 2*8mm+1*6mm-el:
Látod, gyártanak egy gyengébbet a VTX-nek, és látod, hogy a Powercolor kiadott egy speckó NYÁK-os 7950-et (a V2-t, igaz, a gyártó oldalán már discontinued), 7970 hűtővel, 7970 VRM-el és 7970 power limittel....
Gyári állapotában az egyik, ha nem a legjobb BOOST-os 7950, ha másért nem, a powrer limit miatt.A hűtőkre véletlen bukkantam rá még régebben, amikor az Auras Fridge hűtőjük specifikációját kerestem....
(#27093) DroiDMester: Látod a linkelt speckóból, hogy 40W.... Én is meglepődtem, hogy ennyit számít, de ezt találtam. Mert én semmi más eltérést nem látok, mint a vékonyabb 3. hőcsövet...
(#27094) Whit3Rav3n: Igen az a 7970-re való, a 220W-os, a 3*8mm hőcsöves.
-
HSM
félisten
válasz
haddent #27079 üzenetére
Valóban.
Egyébként teljesen korrekt, ilyen brutál OC-val is abszolút kordában tartotta a hűtő a hőfokokat ebben a szélsőséges tesztben is. Csak a hatalmas Asus-hype miatt voltam kicsit csalódott, mert amúgy valóban kitűnő eredmény.
Nem egy kártyát láttam már gyári értékeken is túlmelegedni ez a teszt alatt, nemhogy 25% körüli OC után.....
-
haddent
addikt
válasz
haddent #27075 üzenetére
Na, meg is jöttem a kért eredményekkel. Mielőtt bárki szólna, én mondom, hogy csak 5 percig ment a Kombustor, mert elfelejtettem, és először kikapcsolt házűtéssel álltam neki 15 percre
(Ugyanilyen meleg volt, csak éppen jobban tekert a VGA venti..). Na, mindegy, szerintem látszik és elhihető, hogy beállt a dolog, és így maradt volna továbbra is. 1150MHz -re tudtam húzni, 1200 -on hibázik, sajnos mégsem bírja a GPU -m
(Ez van, nem az Asus hibája..)
Nem ugrált az órajel, nem hibázott, semmi baja nem volt. Hangját egy alapjáraton terhelt ref.-hez tudnám hasonlítani, nincs rezonancia (szép is lenne fém szerkezettel
), csak a levegő hangja..
Hozzátenném, hogy csak a GPU 150W -ot zabált meg, ez pontosan 1.5X annyi, mint amennyit FHD BF3 csutkára járatva mértem. Bizony, ott átlag 100W -ot eszik... Ja, és nekem is DroiDMester féle bios, tehát a 0% power limit is több lenne, mint a gyári bios 20%
DroiDMester: Péteresek bújjanak el ilyenkor.. jó mélyre, hogy ne is lássuk őket
-
szacsee
nagyúr
válasz
haddent #27060 üzenetére
Dual-X-ből ki lehet verni a boost-ot, vagy biost kell buherálni hozzá?
7970 Ghz kb 6970-nél kétszer gyorsabb majdnem ahogy nézem, viszont ha kis OC-val 7950-ből is ki lehet hozni hasonló szintet, akkor nem veszek drágábbat. Szimulátorral tolom 3 monitorral, nem vagyok HC gammer, és az új játékok közt sem nagyon érdekel mostanában sok minden. -
szasanyi
félisten
-
HSM
félisten
válasz
haddent #27009 üzenetére
Egy olyat mutass, ami akármilyen gagyi házhűtés mellett 40 fokos hőségben sem sül meg a gépben semmilyen terhelés mellett sem....
Elárulom, nincs másik, talán a HIS kifújósa, de abban se vagyok 100%...
Az összes bennkeringetős a 200W feletti hőtermelés miatt nagyon igénylik az átlagon felüli házhűtést, míg a refi remekül elvan mostoha körülmények között is.
Tapasztalatból beszélek, akad itthon refi 7970, meg bennkeringetős Sapphire Dual-X 7970 is a Powercolor 7950 mellett... -
BeLucZ
addikt
válasz
haddent #27001 üzenetére
nekem 4,8 Ghz-en járatott 3570k-val is vannak cpu limites szituk gtx 670el, de előtte 7970el is voltak, ha egy gamet nem irnak meg jól a legerősebb cpu sem elég szarrá hajtva sem, más kérdés hogy 150-200 fpsnél a kutyát nem érdekli hogy nem 99%on megy a gpu hanem csak 85%on
amit mondjuk észrevettem, hogy atival sűrűbben futottam cpu limitbe, de ez a dolog sztem driver szinten keresendő, nv kártyákkal kevésbé szoktam cpu limites lenni
-
-
szasanyi
félisten
válasz
haddent #26760 üzenetére
Áhhá! Akkor ezért nem sikerült nekem a mutatvány, mert mint mondtam egyiket sem használom és nincs is fent. Így nem fog összejönni...
Basszus igazad van, már többször jártam így figyelmetlenség miatt... valóban VRM nem VRAM elírtam.Ráadásul kettő is van (VRM1, VRM2) és nem is egyezik a két hőfok.
Nálad egyébként mit tud stabilan a kártya ha nem emelsz feszt? -
Bigemperor
senior tag
válasz
haddent #26724 üzenetére
Asus jó, de nem ajánlották annyira, mint a zafírt. A matrix meg túl drága és annyira nem is jó.
Mondjuk a GTX 770 és a 7970 közötti küzdelemnél az sem jó, hogy a "zöld" kari még új, és csak kevés érdemleges teszt van vele kapcsolatban. Bár hallottam már olyat, hogy a 770-et kerülni kelle, mert gyengébb, mint a 680. -
-
mcwolf79
veterán
válasz
haddent #26699 üzenetére
[Vagy nem]
Lehet lesz 1-2 borzasztóan látványos effekt (NOT), ami csak AMD-n fog normális sebességgel futni. -
belinho
senior tag
válasz
haddent #26696 üzenetére
Amíg nem jön ki a játék, és nem lesznek tesztek, addig kár jósolni a BF4-el kapcsolatosan!
Azt írták, hogy lesz 1-2 funkció, amit csak AMD-s kártyán lehet csak bekapcsolni a DX11.1 miatt, NV-n pedig nem, de képminőségre meg szinte ugyanaz lesz.
Az is lehet ha bekapcsolod az AMD-s effektet, akkor meg lassabban fog futni AMD-n, mint NV-n effekt nélkül! -
HSM
félisten
válasz
haddent #26558 üzenetére
Ha aftermarket hűtő megy rá, ahhoz úgyis adnak a ramsünit, a PCS V2-n meg gyárilag is megfelelően hűtött a VRM, tehát nyugodtan maradhat az a borda.
Szerintem az a kari az egyik legjobb Aftermarket-alany, ha nem vizezni akarja az ember FC blokkal, mert az tartok tőle, hogy nincs hozzá, mert némileg módosított a NYÁK az olcsósított refi 7950-hez képest.
-
ffodi
veterán
válasz
haddent #26542 üzenetére
Pesze, ha gondolod el tudom küldeni, de ez ref 7970 BIOS.
A másik, hogy össze lehet ollózni a legacy BIOS-szal a GOP-ot de nem csak ctrl+c - ctrl+v.
Illetve mivel látom, hogy a lapod is ASUS, próbáld ki ezt a programot, hátha működik vele a kártyád frissítése GOP-ra (pontosabban Hybrid-re).
Szerk.: Csak nem ezt a progit kaptad?
-
-
foka
aktív tag
válasz
haddent #26533 üzenetére
Vazz!!! van egy 100+-os kártyája az embernek és nem lesz Ultra -fast & secure boot emiatt? Azt hittem csak az ssd, alaplap, proci, esetleg a memória kell hozzá. Akkor minden eszköz kell támogassa (a többi hdd, optikai meghajtó, egér bill?)?!
Pl a régi MS Sidewinder FFB2 nem ismerhető fel bootkor, csak ha kihúzom és újra bedugom. -
Ch4r0n
tag
válasz
haddent #26520 üzenetére
A Power Control Settings 20%-ra raktam, hátha segít, köszi az útmutatót.
Még kipróbálom azt is amit asdxv javasolt átrakom a másik pcie slotba a karit.
Ha ezek se segítenek átadom majd valakinek a kártyát az ismerőseim közül, hogy ott produkálja-e magát.
A 2x6 pines tápcsatlakozót a gigabyte 7950-re írtam. Az Asus 7970-en 2x8 pin van. Azért minőségi kártyák ezek.
A gigabyte 7950-et szeretném eladni, ha bebizonyosodik, hogy jó. Csak előbb utána járok, mert nem akarom rosszul érezni magam azért ha esetleg másnál is produkálja a jelenséget. Amúgy mondhatni még új a kártya mert karácsonykor vettem szóval van még rá 2,5 év gari iPon-nál.(#26519) asdxv:
Ez mondjuk nem rossz ötlet, hogy a másik slotban is ki kéne próbálni. Rögvest át is rakom... -
HSM
félisten
válasz
haddent #26115 üzenetére
"Nem ilyen műanyaghűtős, 4 csavarral 2 kiló ráaggatott megoldás (khm sapphire?)"
Ez így nem igaz. Többféle Sapphire kari van, és ezek közül tudtommal csak a legújabb/legolcsóbb 7950 variánson nincs teljes merevítő hűtőborda a NYÁK-on.
A legtöbb kitűnő tuningos, halk és hűvös.
Nagyon sok szempontból sokkal igényesebbek az Asus megoldásoknál. Pláne a 7970-es Asusok a feszültségzárukkal, nevetséges.
Ez a műanyaghűtő elég vicces, a burkolatnak teljesen jó a műanyag, a venti is mókás lenne fémből. Maga a borda kialakítása meg szintén teljesen korrekt. Főleg a 2,5slotos verziók nagyon komolyak. Véletlenül se adnám a 7970-es Sapphire OC-mat semmiféle Asus-ért. -
thomasvold
őstag
válasz
haddent #26115 üzenetére
Úgy érted, hogy a borda alatt fut végig a fém lap? A GPU felőli oldalán, tehát nem a backplate-ről beszélsz. Akkor szerinted nem szükséges a backplate? Emiatt gondolkodom csak a 7970-en, erőben elég lenne a 7950 is.
(#26114) Macka : Köszönöm, ezt az info-t már megkaptam
-
HSM
félisten
válasz
haddent #25793 üzenetére
Abszolút programfüggő ez. Ez pl. alap 7950-el és i5 3570-el PLanetside2 GPU usage, kb. félóra-órás intervallum: [link]
Kihajtja a proci? Marhára nem. A játékmotor szar? Azt se mondanám, mert 100%-ban élvezhető, jól fut, egyszer se éreztem úgy, hogy azért maradtam volna alul, mert lassú lett volna a megjelenítés, jó ez ahogy van.
Ugyanakkor ha meg egy Tomb Raider képet mutatnék, akkor 20-30% CPU mellett végig koppon maxon 99% a GPU usage, mégis kevesebb az FPS, és ott volt, hogy ezért haltam.Szerk.: Ezt akár SRII (#25792)-re is írhattam volna.
Szval nyugodtan mehet ahhoz a procihoz a 7970, és kellően meg fogja hajtani. Nem kell 7750-et venni, mert nincs valakinek 5,5Ghz-es i7-3960X-e....
-
ffodi
veterán
válasz
haddent #25780 üzenetére
Nem akarok ebbe nagyon belemenni, mert sok OFF lesz belőle. Viszont, néhány dolgot meg kell jegyeznem:
"Ha a pénz nem számít akkor én Seasonic -ot javasolnék, ha igen, akkor meg Seasonic belsős Corsairt."
- Ezek nagyjából egy árban vannak. Ha már valaki 40-60k-ért vesz tápot, akkor vajon számít ±3-5k? Illetve, ha (közel) ugyan az a bél, akkor egyiknek mi az előnye a másikkal szemben? Emellett nyugodtan vehet CWT beles tápot is (pl. Corsair) azok is nagyon megbízható és korrekt darabok.
"....mert egyrészt a hatásfoka is szar ha a végén haszálod a tápot, másrészt hamarabb degradálódik stb.."
- Ez igaz, hogy a maximális névleges teljesítmény mellett valamivel rosszabb a kapcsoló üzemű tápok hatásfoka, mint mondjuk ~50% környékén, de gondolj bele, napi használat mellett biztos nem fogja csúcsra járatni (egészséges tuningot feltételezve), szóval olyan 450-550 W körül meg fog állni a fogyasztás, ami pont ideális, és még egy ~700 W körüli tápnak is bőven kellemes. (persze ettől eltekintve a 800-850 W-os ajánlás teljesen rendben van, én is ezt ajánlanám, ha már új tápot vesz valaki egy ilyen konfighoz) Továbbá ebben az esetben mit értesz degradáció alatt?
-
-
-
foka
aktív tag
válasz
haddent #25223 üzenetére
Akkor szerinted megfelelő (használhatóság és elkerülendő szívás szempontjából) egy CF (pl 7950 v. 7970) konfig általános játékos használatra? Példul Crysis 3, Far Cry 3, Red Faction Armageddon játékoknál. Belekalkulálva, hogy az elkövetkezendő játékok jobban elviselik a CF-et mint az eddigiek, esetleg a driverek is javulnak még ebből a szempontból.
Közben látom mégsem ajánlott! -
HeZzZ
senior tag
válasz
haddent #25223 üzenetére
VGA nélkül vagyok a procim HD3000-ével. Nem várok amíg apad az ár, max majd eladom az akkorit és veszem az újat.
viszont a két kártyás megoldásba én (és nemhiszem hogy egyedül vagyok) az SLI-t ajánlom, és választanám. a CF skálázódásból volt tapasztalatom, azt köszönöm nem, ráadásul a 6990 is mennyire le van tojva driverek terén? nem kicsit, pedig kár, mert még mindig jó kártya (lenne)
-
HSM
félisten
válasz
haddent #25138 üzenetére
Hát ez elég szerencsétlen. Lehet tudni, mi okozta a rezonálást?
Azért érdeklődöm, mert nálam se a Sapphire Dual-X-es 7870 XT nem rezonált, se a Powercolor 7950... És még sokaknál másoknál se, míg másoknál rezonált, de meg lehetett szüntetni. Ellenben fura, hogy mindent próbáltál, és mégse lett jó. Megmondom a frankót, én arra gyanakodnék inkább az esetedben, hogy hibás volt az egyik ventid, gyárilag... -
tenroland
csendes tag
válasz
haddent #24911 üzenetére
Csökkentettem,növeltem az alapértelmezett feszt, órajelet. Bios kapcsolót átpöccintettem.Semmi változás :/ ha ezt visszaküldöm gariba iponhoz megvan az esélye, hogy ők mindent rendben találnak? :/ Mert ugye a másik gépben nem jött elő a dolog +game és tesztek alatt sem.Meg ugye tesztek alatt még ezen a gépen sem.
-
Cole86
senior tag
válasz
haddent #24911 üzenetére
Nekem kicsit több asus kártyám volt mint neked, szóval szerintem az a nevetséges ,h 1 kártya után isteníted...
Asusnál a dc2es hűtésnek 1ik gyengéje a vrm hűtési megoldása.. a többiről már nem is beszélek!
szerk:
Én nem mondtam ,h a sapphire tökéletes, de sokkal jobb nagy átlagban jelenleg már ,mint az asus! Mondjuk erősen függ attól is ,h milyen típus és mennyire feszelte szét az illető.. téged ismerve ez meg sem lep már.. !
A feszültség vezérlés, illetve nem vezérlés a fő gond az asusoknál! Ezt már kiveséztem, nem veszi vissza a feszt a kártya üresben sem a beépített feszültség zár miatt.. kap 1 fixet és kész.. ennyi!
re: gyári hiba vagy user error? Akkor itt azt hiszem a többségre írtad ezt, mivel itt mindenki adja el az asus kártyákat a 79** sorozatból, aki meg nem annak bedöglik... ennyi
hajrá asus, ÍGY TOVÁBB!
-
MiklosSaS
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest