- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigemperor
senior tag
válasz
ricshard444 #26733 üzenetére
Kösz a cinket!
Már leálltam amúgy. -
Bigemperor
senior tag
válasz
haddent #26724 üzenetére
Asus jó, de nem ajánlották annyira, mint a zafírt. A matrix meg túl drága és annyira nem is jó.
Mondjuk a GTX 770 és a 7970 közötti küzdelemnél az sem jó, hogy a "zöld" kari még új, és csak kevés érdemleges teszt van vele kapcsolatban. Bár hallottam már olyat, hogy a 770-et kerülni kelle, mert gyengébb, mint a 680. -
-
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Tisztult a kép, így a következő a helyzet és télleg utolsó kérdés:Jelenleg Sapphire 7970 Vapor-X Ghz Ed a kiindulópont.
Ehhez képest az Asus 7970 Dc2T +5e ft. (+1 év gari)
Asus Matrix Platinum 7970 +15,5e - erről teljesen letettem, tulajok és tesztelők véleménye miatt nem éri meg abszolút a többletet, ráadásul hatalmas.
Asus GTX 770 oc2DC 2Gb +6e ft. (+1 év gari)
Gainward Phantom GTX 770 4Gb +9e ft. (+1 év gari)Legfőbb érv a +1 év, mert a kártya nagyon jó. Szerintetek megéri bármelyikre cserélni, vagy inkább hagyjam?
Elnézést azoktól, akiket már a halálba untatok, nincs ilyen szándékom. -
Bigemperor
senior tag
válasz
E1even #26599 üzenetére
Köszönet mindenkinek, aki bármiben is segített, hozzászólt. Nem vagyok fps hajhász, nem érdekelnek az újabb dolgok, most is csak azért veszek, mert a 4,5 éves gépem eladtam. A Crysis 6455455, a Battlefield 4342432 részei sem fognak lázba hozni. A tuningot ésszerűen azért kipróbálom.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Tarill #26593 üzenetére
Szó sincs erről. De egy biztos, ezen gépen megint nem fogok vagy 4-5 évet variálni, ha nem hal be. Nem teszem, ahogy eddig sem. Ezért keresem a lehető legjobbat. Ennyi. Csak most kicsit nagyobb keretet szántam rá. Sajnálom, ha másokat ez untat, de leálltam.
Már csak egy dolog, ha jól gondolom a Matrix és a DC2T is eggyel több kártyahelyet foglal mint a Vapor-X, legalábbis adatok, képek szerint? Tévedek?Mert mATX lapban nem olyan jó dolog ez vszínű.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Tarill #26587 üzenetére
Kösz az építő hsz-t. Olvass vissza, mióta írok ide és szó sincs sírásról benne. Nem csak magamnak gyűjtöttem az infót, hanem próbáltam minél több ember véleményét egy komolyabb kártya esetén megkérdezni. Ennyi, részemről lezárva.
Nem untatlak tovább benneteket, de érdemes megnézni ki rinyál, elmondom, aki egy értelmes véleményt nem tud alkotni, általában az.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
lowzor #26577 üzenetére
Engem a külső hidegen hagy, de ha ez is bizonytalan, mint a kutya vacsorája, egy ennyibe kerülő vasnál, akkor lenne az asushoz pár keresetlen szavam. Adjon szart de ne horror árban, ennyi.
Vapor-X,
DC2T,
Matrixtehát, amelyik ócóbb, szebb, tovább él, halkabb, hűsebb, jobban húzható, megbízhatóbb. Kár, hogy két érzelmi alapú döntés mellett (ami elég gáz lenne ilyen árnál számomra), a többi esetében mindenki mást mond.
-
-
Bigemperor
senior tag
No de pl. DC2T pedig kevéssé tuningolható. Azért ajánlották a Vapor-X-et több helyütt. Azért a +1 év gari tényleg sokat jelent, nekem is volt alkatrészem, ami 2+évben fingott ki. Olyankor szvsz gáz a 100k+-os kari elhalálozása.
Szal' aszondod, mardjon a Vapor.X, ne cseréljem semmire? (matrix platinum +15k)
-
Bigemperor
senior tag
válasz
DroiDMester #26549 üzenetére
Pedig jókat olvasni róla, azért ne húzzuk le annyira. Jó kis konstrukció, csak enyhén túlárazott. De lehet, mégis az lesz azért, most jóárasítva tudnék vadiújat venni.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
ricshard444 #26529 üzenetére
Megvan, reméljük megfelel.
bár még biztosan cserélhető lenne, tegnapi a vétel.
Ma jött meg már a harmadik alkatrész a gépemhez.
lap+vga+ssd - így állunk.
Asus Z87 Gryphon + Sapphire 7970 Vapor-X + Samsung 840 Pro 256 Gb -
Bigemperor
senior tag
No skacok, hosszas tanakodás után egy Sapphire 7970 Vapor-X Ghz Ed boldog tulaja lettem. Jó-jó az Asus DC2T,de többen ajánlották a kéket. Szerintem jó lesz, de ez a Never Settle Reloaded, lehet régimódi vagyok, de jobban örültem volna, ha kezembe nyomnak négy játékot.
ps.: Már van két alkatrész az új géphez: vga és ssd -
Bigemperor
senior tag
No uccsó kérdés, akkó' 7970 VAPOR-x zafír, vagy asus DC2T. Nem akarok antituningot, de a jobbikat szeretném. Kérlek szavazzatok.
-
Bigemperor
senior tag
Köszönöm és a segítőkészséget is.
Elnézést, hogy ilyen sokat variálok, de nem bírok dönteni, mert mindenről írnak jót, rosszat egyaránt.
7970 volt az elképzelés, abból is a gyárilag emelt órajel, ami Sapphire-nál Vapor-X-es, Asus-nál DC2 Top.
Asus-ra a korlátozott tuningpotenciált írják hibának, míg a Sapphire-nál vrm melegedést. Árban nincs nagy különbség, de Asus+1 év.Ezért sem bírok dönteni, a "zöldekről" előbb lebeszéltem magam, majd képbe jött a GTX770 (a 780 jó lehet, csak igen drága). No én nem egy év után cserélnék, hanem 4+ után, de amíg pár évvel ezelőtt még azt mondtam ki lehet húzni egy combos konfiggal sokáig, ma már csak kapkodom a fejem. Gen. váltás, félgen.váltás, tokozás csere gyorsan, annak refresh-e, stb.
Ez a legnagyobb baj. Ha lenne háromféle, sokkal könnyebb lenne. -
Bigemperor
senior tag
-
Bigemperor
senior tag
Melyik jobb választás?
Asus 7970 dc2t vagy Asus GTX 770 dc2oc? Esetleg Gainward GTX 770 Phantom?
Melyik és miért?
Hálás köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Revolut
- Tőzsde és gazdaság
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó GIGABYTE RTX 3080 10Gb GAMING OC
- Nvidia GeForce Gigabyte AORUS RTX 2080 Super Extreme OC 8GB eladó! Eladó a címben említett kártya...
- GIGABYTE GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X 1,5 ÉV GARI!!!
- AMD Radeon RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC - foxpost az árban.
- ASUS Prime RTX 5070 Ti 16Gb OC 36 hó garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest