- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
VAgica #28613 üzenetére
Ja, igen, mivel nem írod át a BIOS-ban az értékeket, minden rendszerindításnál visszaállítódik a gyári 1,256V. Ezenkívül, ha a zerocore mód aktivizálódik, akkor is. Én úgy szoktam, hogy játék előtt betöltetem vele az elmentett játszós profilomat, két kattintás, és az 100% jó lesz.
Ja, és még amire nem árt figyelni, hogy bizonyos kártyákkal csak akkor működik a feszültségállítás, ha a "fixed voltage" opció be van kapcsolva, de azt elég egyszer kipróbálni.
(Ugyanis fixálás nélkül egyes kariknál TriXX-ben leokézod, elfogadja, kiírja az újat, de mégse változik meg semmi valójában.)Itt bejelöltem egy képen, hogyan tudod HWiNFO szenzor ablakban ellenőrizni, mennyit kap valójában! [link]
1,1V beállított fesz esetén nagyjából 1,025-1,1V között kell lennie működés közben.
(Kicsit feljebb a GPU VDDC értéknél látod, mennyi feszt adna gyárilag neki a kari....)
Ugyan ez a 7950-em, de ugyanezeket látod a 7970-el is. -
HSM
félisten
válasz
VAgica #28608 üzenetére
Nem, baja nem lehet tőle.
Egyedül arra kell figyelni, bár ez kevés kártyánál jelentkezik, hogy azért terhelés alatt annyira tekerjen annyira a venti, hogy átszellőzzön a kártya, bár a Sapphire gyári ventiprofiljai mellett ez szerintem nem lesz gond, tehát játék alatt meglegyen legalább egy 1600rpm-es ventifordulat.
Amúgy egy kicsit a ventiprofilt is lehet igazgatni, bár akkor már a VRM hőfokokra is nagyon kell figyelni, így én azt csak akkor ajánlom, ha kicsit elmélyedsz a témában, hogyan és mire kell figyelni. Ilyenkor játék közben nem árt, ha van egy OSD-d is, ami kiírja a VRM hőfokokat is, valahogy így, mint nálam a bal felső sarokban: [link]. Mondjuk ezt egy Peter esetén sem úsznád meg.
haddent leírta, mi történik, ha kevés a fesz, ha bizonytalankodik, adsz neki még +0,025V-ot, és máris jobb kedve lesz.
Ha engem kérdezel, egy 7970-nek 1050Mhz-re kevés lesz az 1,05V, de meg lehet próbálni. Én 1,1V-ról indulnék.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
VAgica #28608 üzenetére
Üdv!
Nekem is ilyen kártyám van.
Ha egyáltalán nem akarsz tuningolni,akkor valóban vedd lejjebb a feszt.
Nálam sajnos a Trixx nem akar úgy működni,mint az AB,szerintem próbáld ki neked mivel jobb.
Az alap órajelére szerintem is elég az 1.1 körüli,bár ügye ez kártyafüggő.Milyen venti profilod van?
-
HSM
félisten
válasz
VAgica #28606 üzenetére
Én először alulfeszelni próbálnám, ha egyébként komolyabban tuningolva nincs. Úgy néma csöndessé tehető szerintem. Mivel Ghz edition, erős a gyanúm, hogy 1,256V-on megy, míg az 1050Mhz-hez olyan 1,1V körül is elégnek illenen lennie. Lesd meg, ha 1,256V (HWiNFO szenzor ablak megmondja), akkor először ezt javaslom.
-
-
haddent
addikt
válasz
VAgica #21742 üzenetére
Ez is jó, nagyon valószínű, hogy ez SEM feszzáras, és jól húzható... Nekem volt, nem jött be ez a vapor chamber hülyeség, Dual-X pont ugyanúgy hűt ha nem jobban.. De viszont ennek jobb a VRM hűtése valamivel, döntsd el te melyik éri meg ...
#21743 euzsolt Az eddigiek alapján szinte biztosan NEM feszzáras, de mondom, sunyulnak az Asusnál.. Egyébként általában az csak duma, hogy a mi érdekünk a feszzár, hogy ne sérüjön a kártya stb... Lófa******t, spórolnak még a 20 centes PWM chippen is, és olyat raknak be ami nem állítható szoftveresen. De az Asus DC2T széria nem ilyen.
#21740 Maotun Nem igen találkoztam még olyan 3570k -val, ami ne menne 4.5GHz -et... Nem (csak) a szintetikus tesztekről van szó, hanem mivel VGA topikban vagyunk, gondolom játékról. Nekem is sokkal szimpatikusabb az AMD, mint cég, az intelnél és az nvidianal is, dehát ez van. Sajnos be kell látni, hogy proci téren le vannak maradva...
(És ez a dolog marhára nem tetszik most, hogy 8 magosnak mondják, és az nem 8mag igazából hanem 4 modul mindegyikben 2 maggal. Persze, az 8mag, csak épp minden 2 mag osztozik minden máson..)
Na mek kinőhetnének már abból, hogy egy socket 10 éven keresztül, mert marha jó, de egy ilyen procihoz úgyis vesznek az emberek új, jobb lapot, és ez a procin vannak a pinek nem valami biztonságos dolog szvsz. -
haddent
addikt
válasz
VAgica #21731 üzenetére
Sapphire Dual-X, Asus DC2T V2, PowerColor V2 szerintem kb. ezek
#21732 Maotun Az FX 8350 mindenképp pénzkidobás
Legalábbis majd a villanyszámlára, kissebb teljesítményért cserébe
#21733 euzsolt Amelyikeket feljebb említettem azok nem fesz. zárasak (hacsak ki nem adtak valami revíziót éppen ma...). Tuningban is jók, hűtésben is (a PowerColorral továbbra is vannak aggodalmaim, de többek szerint kiváló..)
-
haddent
addikt
válasz
VAgica #21364 üzenetére
MediaKer megbízható, rendesek, segítőkészek és engedik, hogy sutyiban átpasztázd a kártyát
.
Vapor-X sem feltétlen jobb, és +21 ezret nem ér meg szerintem. A GPU ugyanúgy NEM válogatott, szerencse kérdése, hogy mennyit megy. A hűtés semmivel nem jobb (sőt, talán még túlbonyolított is), és nem referencia a PCB, after-market hűtőkkel meggyűlhet a bajod.
Egy biztos előnye van, hogy át van dolgozva a nyák és elvileg jobb minőségű alkatrészekből van építve. De a Dual-X is minimum referencia szintű, ezért én erre nem dobnék ki +21 ezret. Akkor már a Dual-X és egy Alpenföhn Peter mellé -
haddent
addikt
válasz
VAgica #21361 üzenetére
Nem tudom, de nem kell törődni ilyesmivel, hogy OC nem OC, pont ugyanazt kapod másik biossal. Én lehetőleg NEM OC -t vennék, mert történt már meg velem, hogy OC -t vettem és nem bírta ami rá volt írva... Na azt az idegbajt nem kívánom senkinek. Inkább legyen alapból gyári, aztán majd azon felül amit tud azt utólag tudod húzni... De mondom, Sapphire -nál 100%, hogy semmi ilyesmi gpu vágolatósdi nincsen, ha ugyanaz a modell, csak mögé van rakva, hogy OC , az egy másik bios és kész. Elvileg ez nem boostos egyébként, mondom elvileg.. mert aztán ami mostanában keverés folyik itt a gyártók, nagykerek és mindenki között az valami borzalom..
-
xatos3
senior tag
válasz
VAgica #21353 üzenetére
nagyon sokan szidni fogják itt a gigát, de ezek olyanok lesznek AKINEK NEM GIGABYTE VAN,
node nekem viszont igen, ráadásul gyári oc, és ghz edition, és meg kell mondjam, hűtésben, hangban, és teljesítményben is MAXIMÁLISAN meg vagyok elégedve vele
de vannak más giga tulajok is itt a fórumban ők is csak jókat mondtak róla
januárban vettem 126ért, azóta még lejjebb ment az ára, teljesen jó vétel, de lehetőleg ne iponnál vedd meg hanem valami rendes helyen, és akkor kapsz hozzá crysis3at, meg bioshock 3at is
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged