- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
szasanyi #5216 üzenetére
De pl ez is jó teszt lehet. Fix pálya, DX11.
Angolul install, majd dx11, és állítás nélkül elindítod. A végén adja a pontokat.Chinese Unreal Engine 3 DirectX 11 Benchmark
Corei7 2600K + 7850 Sapphire(30% húzással)
-
seederking
őstag
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szasanyi #5194 üzenetére
Persze, felesleges körök voltak. Nekem csak az nem tetszett, hogy miért kell kijelenteni így, hogy minek az nekem. Nem azt kérdeztem, hogy jó-e az nekem, hanem hogy lehet-e kapni.
De mindegy, nem akarok ellenséges lenni, ezért megpróbáltam érvekkel alátámasztani azt, hogy nekem miért jobb ez. Lehet ha hallaná a gépet, meglepődne.
Vagy én, hogy ezt hiszem jónak -
miresz
veterán
válasz
szasanyi #5159 üzenetére
Valami szoftveres hibára tippelek.
Nem találom,de valaki múltkor belinkelt egy tesztet,ahol egy 7950-et teszteltek fullHD játékok alatt különböző processzorokkal,és ott még az Athlon II 640 és a2500K között sem volt 2-3 fps különbség.Ebből is látszik,hogy nagy felbontásnál a proci már nem számít annyira,mint kisebb felbontásnál. De én is próbáltam már a 7870-emet 965-el,3870K-val FX család mindegyik tagjával,és sehol nem tapasztaltam,hogy ne 99%-on hajtaná a kártyát.
-
válasz
szasanyi #5090 üzenetére
Teljesen korrekt!
úgy látszik a Sapphire itt is szeret alul feszelni mer a Ref 7950 az 1,05.v viszont ahogy nézem a Sapphire az 0,95-0,98.v körül adagolja csak a kártyáinak!
csucsbicep az igaz hogy nem mindenki tuningol de 1156.os platformot rém egyszerű tuningolni nagy szakértelem sem kell hozzá! és H55.ös lapok is mennek mint a távirat tuningba! íme i3-540 em 5000.MHz és ezt kb 1.perces művelet volt a BIOS ban! -
válasz
szasanyi #5076 üzenetére
a VDDC az a GPU mag feszültsége a MVDDC az pedig a vRam feszültsége!
ez a 0,967.v os terhelés alatti érték valóban nagyon baráti! de azért kívácsi lennék hogy ennyi is marad valós játék(benchmark) alatt is! Egy olyat nézhetnél hogy Heavent beállítod ablakos módba és pl: 1280x720 as felbontásra majd indítasz egy bench -et vele hogy akkor is ennyi marad a GPU fesz? ha monitorozod a GPU-Z vel menet közben!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
szasanyi #5076 üzenetére
Igen, a VDDC lenne a magfeszültség.
Más téma: Megnéztem BF3 alatt, hogy egyáltalán ki van e használva a VGA, és szerintem nem igazán van CPU limitem, ha folyamatosan 100%-on megy a VGA, és szinte folyamatosan 60 FPS-em 1440x900-as felbontáson.
Ha van is, akkor sem tűnik fel. -
smiti
veterán
válasz
szasanyi #5048 üzenetére
Pont az lenne a lényege, mert van aki azt mondja,hogy jobb a 7870 és ezt alá is tudja támasztani saját tesztel akkor kezdek hinni benne.
De ha nem is jobb, de nagyon közel van hozzá akkor egyértelműen az a jobb választás ~ 20k-val olcsóbban.
Az összehasonlítást meg úgy nézném, hogy nem számít a bekerülési költség. -
huskydog17
addikt
válasz
szasanyi #4970 üzenetére
Használtam a keresőt is, de csak pár darab hozzászólást találtam ebben a topicban a DirectCU és a TwinFrozr kifejezésekre. Külföldi fórumokban is keresgéltem már, de ott sem találtam eddig használható információt.
Ja igen, azt elfejtette mondani, hogy gyárilag tuningolt terméket nem szívesen vennék ha nem muszáj, na persze, ha referencia órajeleken járó modell nem kapható, akkor marad az OC verzió, max akkor visszaveszem az órajeleket referencia értékekre.
-
huskydog17
addikt
válasz
szasanyi #4964 üzenetére
"Szerintem mind3 HD7850 1db 6PIN tápcsatlakozót igényel."
Valóban, valamiért itt is 2 db-ra emlékeztem, de tényleg csak egy darab kell.
Elsősorban a 7850-esek érdekelnének, azok közül szeretnék egy igazán kitűnő példányt, ami halk/hűvösség szempontjából kiemelkedő. A halkságot messze nem veszem annyira szigorúan, csak ne üvöltözzön terhelés alatt a házban. Ne lehessen hallani, hogy a zárt házban morog. Na jó moroghat, csak ne nagyon. Én inkább a minél hűvösebb hőfokokra vágyom."Egyébként ez esetleg ez jobb vétel, és a nagyobb hűtő mind2 kártya esetében jobb is mint a 7850-re szerelt változat!"
Mit értesz az alatt, hogy jobb a hűtés a nagyokon? Miben jobbak? Ott jóval több hőt is kell kordában tartani, szóval ott evidens, hogy azonos zajszint, illetve hőfokok eléréshez méretesebb hűtőt raknak.Tudnál nekem linkelni felhasználói visszajelzéseket? Nagyon érdekelnének. Igazából leginkább az érdekelne, hogy a DC2 miatt megéri-e a több ezer Ft-os felárat az ASUS terméke az MSI Twin Frozr-al szemben.
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #4961 üzenetére
Ezt aláírom, volt aki sokat szívott vele, de én ismerek olyat is, aki megvette, bepattintotta, híd rá, driver fel és azóta hibátlanul működik neki.
Én is szívtam vele, amikor itt volt, de kevés ideig volt itt az a bajom, azóta ivy van és új bios, mindenképpen megnézném újra..
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #4957 üzenetére
Ha összeáll rendesen és kitapasztalod a beállításait és a driverei közül a legjobbat, akkor teljesen hibátlan és hasít, ezt több cf tulaj is alá tudja támasztani. Manapság már nincs meg az a probléma, mint ami volt, hogy a játékok nem támogatják. Mára már gyk az összes új valamire való játék támogatja.
Azért nem vesz az átlagember egy önmagában olyan erős kártyát, mert brutál sokba kerül. Megveszi az olcsóbbat, aztán ha jut keret a másikra, akkor megveszi a másikat mellé.
-
-
fagylalt
senior tag
válasz
szasanyi #4684 üzenetére
De hát nem Hynix RAM-oknak kellett volna benne lenniük? Direkt kérdeztem illetve még itt is olyan.
Mitől függ ez, hogy milyen RAM-ok vannak benne? Amúgy iPon-ból rendeltem.Már kezdem megbánni.
Mod: Direkt ezért vettem Powercolor-t, mert ők már nem sz@rakodnak ilyennel, hanem megáldják egy hynix rammal. Ehhez képest. Pffff
-
fagylalt
senior tag
-
arcsi84
aktív tag
válasz
szasanyi #4587 üzenetére
Mindenesetre az azért lejön a tesztből, hogy fontosabb egy komoly VGA, mint a processzor.
Kíváncsi lennék egy ilyen tesztre AMD processzorokkal, Phenom 2 x4 es FX szériával is, jah meg Llano és trinityvel is.Pl alternatíva lehet, hogy veszel egy Trinityt. Aztán ha összejött a pénz egy komolyabb vga-ra akkor beteszed mellé, addig meg jó az igp.
-
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #4389 üzenetére
Nem értettem én félre semmit, csak ti úgy írtátok le, hogy ez a Sapphire egy istenkirály, én csak az érem másik oldalára világítottam rá, hogy előfordulhat vele probléma nem is egy, nem csak a pozitív tulajdonságokat kell kiemelni.
Szóval mikor választ akkor vegye azt is számításba, hogy belefuthat ebbe a hibába, mert ezt egyikőtök se írta neki, csak azt hogy a Sapphire-t vegye ne a Powercolor-t!
Droidmester(4388)!
-Más gyártó meg tudja oldani ezt a jelenséget! Igen!-Nálam nem cicereg a kártya vsync ide vagy oda,de előfordulhat ezt nem tagadom,de ez függ attól is milyen minőségű alkatrészekkel dolgozik a gyártó! De a 7970-es topikban már jelezte egy tulaj, meg a linkelt videón is hallani, hogy zörög a Sapphire hűtő, szóval ez a hiba nem csak a 7850-es szériát érinti, érintheti.
-Ok hogy több van belőle, de ha már ilyen soknál jelentkezik ez a probléma, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy ha Sapphire-t veszek én is belefutok ebbe a hibába.
Nekem két Sapphire kártyám volt, mindkettő megadta magát(X -1600Pro, 4850) szóval többet nem kérük belőle. -
válasz
szasanyi #4422 üzenetére
Én a saját tapasztalatomat ecsetelem csak! Mivel elég sok(van hogy heti 4-5.db is) VGA megfordul a kezem alatt és a legtöbb probléma Gigabyte azután MSi amivel gond probléma van és gariba is ezekből kell vissza küldenem a legtöbbet
ASRock meg nem azért sz@r mert sok a hibás belőle hanem azért mert marhára válogatós(ram és VGA) lapok, bár ez igaz a gigabyte ra is de ott inkább a ram az ami nem mindegy mit pakolsz bele!
-
-
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #4384 üzenetére
Apró hiba vagy nem, később kiderül. Én hibátlan termékért fizetek, s ha tudom, hogy előfordulhat ez a hiba ennél a kártyánál, akkor biztos nem veszek belőle.
Lehet, hogy nem lenne gond vele, de az ördög nem alszik.
Ha meg valaki ilyet vesz, és jelentkezik nála, akkor az utánna ne verje az asztalt, hogy erről nem szólt senki. -
válasz
szasanyi #4366 üzenetére
Hát ezen most nem akarok vitába szállni veled!
Amúgy meg a PCS+ 7950 et személyesen ismerem mert ismerősömnek olyan van! az valóban a legjobb 7950.es mind hang, tuning, és hőfokban is!
Viszont 7850 PCS+ ot is ismerem mert járt nálam olyan kari teljesen rendben van a hőfoka pont olyan értékek -et mértem vele mint a behemót ASUS DirectCU II -vel! csak kb fele akkora hangja volt a PCS+ nak! a hőfok mind 2 kártyával 1100/1350 -en járatva 70-74.fok volt!(1 óra Alan Wake játék után) hiába a DCU2 -őn a 2.venti és az óriás borda semmivel nem volt jobb, csak annyival hogy 2X olyan hangos volt a 2.kisebb venti mint a PCS+ on az 1 nagy!Egyébként a PCS+ ok azért melegednek jobban mert gyárilag elég magas feszen járnak referencia 1,21 helyett 1,25.v ot mértem a GPU nál! de ennek köszönhető hogy tuningban viszont ezek mennek jobban a magasabb fesz végett
De vissza kanyarodva a 7870 PCS+ ra igaz ilyet még nem teszteltem de 99.% hogy pont olyan jó mint a kistesó 50 -es
-
válasz
szasanyi #4357 üzenetére
Persze nincs a kolléga listájába viszont az MSi TF -től mérföldekkel jobb és nem sokkal kerül többe!
Hőfokról meg nézz teszteket 5-7.fokkal melegebb csak LOAD nál az még teljesen jó, viszont bárhol nézel tesztet mindenhol a leg halkabb 7870 és tuningban is ez megy a leg jobban!
Amúgy meg kézzel belőve a venti profilját sz.tem behozható a konkurencia hőfoka és még mindég halkabb lesz!
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
szasanyi #4307 üzenetére
Nezd meg a gep infot, SSD-rol fut a Heaven. Az elejen az akadas nem tudom mi, az lenne a normalis, ha a bench csak a 2. - 3. masodperctol futna, mire "bemelegit" a gep, de ahogy ugye nyomom az f9-et, betolti a sarkanyt es azonnal startol. es amikor hirtelen betölti, 1 fpsrol indul a moka.
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
szasanyi #4303 üzenetére
Fórum használat, alapfok.
Ez szép volt.
Amúgy igazad van, köszönöm, azt hittem, (nem, tudom, hogy nem a templomi wifit nyúzom...) hogy így is simán beteszi, amikor meg már láttam, hogy valami nem kóser, meg próbáltam megjeleníteni. Gondoltam csak nem köt bele senki...de, tévedtem.
Szép eredmények tőled is! Végigfuttattam, viszont akármit csinálok, benyomom az F9-et, betölti a sarit és amikor kezd, akkor akad egyet, vagy nem tudom.
-
torma1981
veterán
válasz
szasanyi #4292 üzenetére
Nincs észrevehető vibrálás de a szemem mégis fájt tőle. Olyan furcsa érzés. Nehéz megmagyarázni. A betűkkel képpel nincs semmi baj. Most már hozzá szoktam. Én is visszavettem kicsit a fényerőt.
Amúgy brutál a kártya. 20%-on megy a venti és így 34 fokos. Max eddig 54 fok volt. De nem is lehet hallani a hangját.
-
Keksz03
senior tag
válasz
szasanyi #4155 üzenetére
az ár az nálam máshogy alakul, láttam elég jó nagykeres árakat!
tisztában vagyok a leírtakkal, viszont nekem a fő szempont a BF3 multi! elvileg jóval erősebb több teszt szerint is a GTX660 Ti, de a PH!-s tesztnek ha lehet hinni akkor hihetetlen sokat gyorsult a 7870! engem az érdekelne h ez valóban így van h pl maxon MSAA nélkül FXAA-val egy 64 fős mapon h boldogul a vga...mivel elég sokat dolgozok stb stb nem nagyon érek rá játszani! max a Tomb Raider várós még!
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4024 üzenetére
A legjobb az lenne amire jó a T-rad2 meg a VRM-R4 is, hogy a borda tenger megmaradjon
.
Vagy ha lenne valami szép borda valamelyikre nem is gondolkodnék tovább. A nap 90%-ban nincs is rá szükségem.sakal83: Ezzel gondolkodtam CF-be, egy év után vettem is de ami + hang jött vele a hűtés miatt annyit nekem nem ért, így ment a másik gépbe. Én nem gondolkodok többet sok kártyás rendszerben esetleg ha lesz egy fél millám vízre ami mindent lehűt és csendben is van.
-
seederking
őstag
válasz
szasanyi #4027 üzenetére
Tisztában vagyok vele,ha 30-40 lenne a minimum kiugranák a gatyámból.Főleg egy 7850-el
Azt pedig,hogy a vga-nak milyen köze van vagy nincs az fps meghatározásához azt egyetlen hsz-ben sem kommenteltem/véleményeztem.Inkább bele sem szóltam mert eléggé "elfajult" hsz-elések voltak ezzel kapcsolatban./nem rád értendő/
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4008 üzenetére
Azt is 70K-ért vettem mikor megjelent, arra nem várok ha venni akarok akkor nekiugrok, most már nagyon akarok
.
Ez az, hogy a táblázat szerint is annyival jobb "csak" mint amennyivel drágább.torma1981: Ebből a szempontból nekem igazából mindegy, mert családban marad mint a VGA-k általában. Ez is megy unokaöcsémhez, vagy a másik gépbe CF-be.
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4005 üzenetére
Én csak a kinézet miatt is, meg azért negyede hanggal elhűt egy cserélt nagy borda.
Most a 7870 20k val olcsóbb mint a 7950. (már ha Asus-t nézzük) MSI-m is van 5850-ből, egy rakás hulladék, cicereg terhelve mint a fene, ráadásul nem is megy. Nekem megy 850-et az 5850 alap fesszel az meg 750-et.
Már én is néem mit kellene venni, de nem tudok dönteni. Ez most nem olyan jó idő mint mikor az 5850-et vettem 3 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest