- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Dell notebook topic
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gaboman #23593 üzenetére
sajnos nem referencia nyákos! Fesz emelés VÉGLEG kilőve (se szoftveres se BIOS mod al nem megy) Hűtése se valami jó Automatán halk de sz@rul hűt! ha meg szoftveres módon vezérled akkor meg hangos de még úgysem hűt valami nagyon jól!
ezek az olcsósított (pl ez meg a giga dupla ventis OC ja) 5870.ek nem annyira jól sikerültek mint a Sapphire féle Xtreme verziók! mert itt az olcsósítás sajnos a minőség rovására ment!
-
válasz
Gaboman #8223 üzenetére
Nálam is szintén megy 1680-ba fullon. Igaz 1-2 helyen be-be akad 1 pillanatra, de az csak azért van mert 3gb ram van a gépbe. (megnéztem ilyenkor mikor akadt, és 93-96%-os ram kihasználtság volt.
FAQ -- ezeket már ne kérdezd meg KÉRLEK!
****************************************-Videó után kidob/nem indul hiba megoldása:
Hangkártya beállításainál windowsban a hangminőséget 16bit 48khz-re,vagy lejjebb.- Csak sötét bevillanás.
Ha valakinek van ilyen problémája akkor szedje le a legújabb directx redist-et (pl origo szoftver bázisáról) és installálja, utána menni fog a játék elvileg. Nálam így oldódott meg a probléma.- Helytelen konfig vagy csak programfuttatási hiba
Vcredist -et rakd fel...- Aki Dx11-ben futtatja és flashlightal kifagy
Szedje le ezt (Ezzel már tökéletesen megy)
... Cracket nem linkelünk a fórumon. Tudom, hogy az AVP warez verziója hibás, de tudjátok a szabályokat. Tessék privátban intézni ezt. Köszönöm a megértést. Szerk.: Abu85- A játék szaggat
Rakd fel a a physx-et, a vcredistet és az új directx-et es a hiba megszűnik- !missing text hibaüzenet a menüben.
Uninstalláld a játékot, majd tedd fel újra, és megoldódik.[ Módosította: Abu85 ]
-
Gicz
addikt
válasz
Gaboman #6515 üzenetére
most az van....
de fentvol a 9.12, azzal volt 1 hétig olyan h ha volt a GPU terhelve , akkor az asztalon a felső 1 centiben a képernyőnek csikozás volt, elcsúsztak a pixelek összevissza.
de ha nem volt terhelve akkor OK volt minden. (pl megállítottam a videót, ilyesmi.)
hotfixel ez megjavult de jött eza driver nem válaszol dolog. remélem 10.1 már normális lesz, ha az sem akkor visszaviszem a karit.
-
SimonYana
addikt
válasz
Gaboman #6154 üzenetére
Viszont , ha erősebb lesz és hasonló áron akarná érulni,akkor most nem hiszem,hogy most 80-100 e Ft-ba kerülne még mindég a GTX285,mikor az 5850 hasonló teljesítményű és olcsóbb.Nvidia sosem volt ólcsóbb és ez egy roppant jó alkalom,hogy ismér drágán eltudja adni a kártyáit!Az Atinak még jobban jön ez!
De nem vitának szánom , csak elmélkedünk! -
SimonYana
addikt
válasz
Gaboman #6148 üzenetére
Tesztek alapján tényleg ott van a szeren!
Van egy olyan érzésem,ha kijönnem az új Nvidiák,és még oda is pörköl az Atinak,lesznek olyan árak,hogy az ár verseny nem lefele , hanem felfelé versenyeznek majd!
Van oka miért ilyen magasak az Atik! Nem szoktak ezek ilyen árakon menni! -
petrusz82
aktív tag
válasz
Gaboman #6047 üzenetére
Igen,én is nézegettem ezt a 5770-es kártyát,de komolyabb játékok azért rendesen megfektetik.Pl crysis gamer módban 1280*1024-ben olyan 30 fps körüli értéket produkál.Tehát ez még sokszor lejjeb is mehet.Jelenleg a 8800-as kártyámmal 1024*768-ban 40 fps körül vagyok gamer beállításokon.Tehát nekem nem lenne jó választás.De pl a dirt 2 alatt is hasonló a helyzet.Hiába a dx11,ha egyszerűen a kártya nem fogja bírni,csak dx9-ben lenne jól használható.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Gaboman #6020 üzenetére
Valamiért azt érzem a szavaidból, hogy csalódtál az Atiban. Várni minden hónapban a mindent megváltó csodadrivert? Vagy nem? Vagy valamiért kezdünk ismételten bízni az nV-ben?
Mert miért is jó nyugodtan nekikezdeni egy új játéknak, egy tökéletes driver támogatással? Működik a PhysX? Igen, működik. Jó az irányítás, van gyors FPS. Igen, van.
Miért játszok egy Shiftel 55-120 fps-el?
Egy a válasz. A sokak által nem nézett semmibe. nV! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gaboman #5915 üzenetére
A karihoz járt a gém!
Nehogy már elvárják tőlem, hogy akár hányszor újra telepitem az op rendszert vagy csak simán a gamét letörlöm és újra akarom rakni várnom kell mire 10,5gb cucc letölt.A steam-on belül van mondom egy olyan opció, hogy Backup ez szét is szedte a gamét 2dvd-re kiírtam és nem megy, miért ez itt a kérdés?
-
-
maflame
aktív tag
válasz
Gaboman #5852 üzenetére
Egy jó (pl H-IPS paneles) monitor elöl nincs az a jó CRT ami elé ne fájna beülni. Ettől függetlenül lehet jó a CRT is csak ki kell fogni.
Viszont azt ne írd, hogy jobb a képfrissítése mert a crt 75Hz-ce még mindig remegős kicsit a szemnek (a 100 volna ideális), az LCD 60 Hz-ce abszolút remegésmentes.
1920x1200 helyett inkább 1600x1200 nem? Merthogy 4:3-as arány, gondolom.
Ne vedd b@@ogatásnak, én nagy CRT-fan voltam, grafikus vagyok és most nyárig halogattam a váltást, utáltam az LCD-ket, csak kezdett szarrá menni a 7éves monitorom, és nem akartam másik használtat. Szóval kellett vennem egy LCD-t, csak nem TN+film panelest. -persze játékra, filmre jók azok is. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Gaboman #5837 üzenetére
A CRT-k és TFT-k képfrissítési frekvenciája nem teljesen ugyan az azt tudod e
Megjegyzem LCD-nél 60 és 75 között nem nagyon látni különbséget de te tudod.
Jót tesz majd a szemednek az a böszme nagy CRT én amíg ilyet használtam 1 óra elég volt hogy elszálljak a géptől annyira megfájdult a fejem ráadásul LCD-nek sokkal nyugodtabb képe van. -
Izzé
őstag
válasz
Gaboman #5809 üzenetére
Ez a HD4 szériánál igaz volt, de a HD5-nél már a referencia kártyák is vapor chamber technológiás hűtőt kaptak. Ettől mondjuk még lehet, hogy az 5870 vaporx hűvösebben tartja a gpu-t és halkabb is egy picit, de ez elhanyagolható szvsz a ref hűtős 5870-el szemben, ami legalább kifújja a házból a meleg levegőt.
-
-
WesTM
őstag
válasz
Gaboman #5732 üzenetére
Szvsz valami reálisabb képet adó tesztprogi kéne, heaven bench a topicban megadott feltételek mellett reálisabb képet adna, mert az full gpu limites.
3300mhz-en szerintem tűrhető eredményeid vannak, másnak azért lett 2magon kevesebb cpu ponttal magasabb gpu score-ja, mert ott a két mag egyenként 4500mhz-en dolgozott, a 3dmark (06) pedig 1 magot használ a gpu teszteknél.
Ergo 3300mhz vs. 4500mhz.
Procidat esetleg próbáld meg 3.6ghz-en, ha megy annyit emberi fesszel, hirtelen más nem jut eszembe. Magas felbontáson szűrővel szerintem rendbe kell hogy legyenek az eredményeid.
-
omikron23
senior tag
válasz
Gaboman #5658 üzenetére
A videókártyával ugyanígy voltam... Az előző GTX285 épphogy csak belefért,szinte semmi hely nem volt közte,és a vinyók közt. Aztán megvettem az 5870-et, és azon paráztam, hogy nem megy majd a helyére,mert mindenhol azt írták, hogy brutál nagy, méretet persze sehol nem közöltek róla. Belefért... de ennél nagyobb már biztos nem férne el... HD5970 tehát kilőve...na nem mintha lenne rá pénzem...
FoBCRaistlin: Az eredményeidet elnézve van értelme húzni a procit
, vagy Quad-ra váltani
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Gaboman #5646 üzenetére
csak abból merem tippelni, hogy hiába van megtéve a vga, alig gyorsul azonos cpu sebesség mellett. viszont ha kap a proci is, akkor megindul rendesen a vga is. pl proci 4ghz, vga alapon 18500 mark.
proci 4ghz, vga 890/1150 18900pont
proci 4,6ghz, vga 890/1150 21500 pontGoldmen75: nem azt mondom, hogy játékokhoz kevés alég, mert nálam is megy frankón minden. csak frankón megindul a kari ha kap egy kis plusz unszolást a procitól.
-
-
zuchy
őstag
válasz
Gaboman #5497 üzenetére
De maximum azzal hogy a mellékprogramokat a kihasználatlan másik 2 mag kezeli.
(#5500) omikron23: Lehet nem vállt fel a power play. Ilyet én is tapasztaltam a kis 4570M-el...De nem sok játéknál, a cod4 nél viszont igen.
Teszről: Ugy volt gyorsabb, hogy 140FPS helyett kapott a négymagos 150-t.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5490 üzenetére
Egyelőre átfutottam csak rajta.
Egy-két dolog fura: pl. 8xAA-t írnak minden grafikonon, miközben a szövegben meg legtöbbször 4xAA-t... Szerintem simán lehet mindkét teszt (a PCGH ill. ez a Guru3D) valós, mert nem tudjuk, hogy pontosan hogyan teszteltek (valamint pl. más a proci is). Felhasználói tapasztalatokkal kellene összevetni...
Egy 5770 eredményre rákerestem: rocket is ehhez a teszthez hasonlókat mért.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Gaboman #5430 üzenetére
Ne is mondd, van egy Core 2 gépem pluszban ami kicsit zavarosan "kényszerből" épült és nem tudom eldönteni mit csináljak most vele, nem kicsit luxus, hogy játékra tartom kizárólag amikor lehet kiderül, hogy a munkaállomásom is "kihajcsa"
(Most még nincs DX11 kártyám de gondolkozom rajta. Szvsz megvárom a Fermi-t addig jó lesz még a 4870 1Gb)
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5396 üzenetére
Ő is a tapasztalatát mondta el... Nincs amúgy ott semmi baj, csak
DX11 esetén FullHD-ban már 5970 kell, az 5870 csak 48 FPS-t tud, ami
belátható, hogy kevesebb, mint 60, tehát ha valaki ezt látja, akkor kevés.Szerk: ja, most nézem, hogy "csak" 5850-ről volt szó, az meg 42-nél jár.
a jelenlegi konfigommal
Szerk2: igen, azért nem volt jelentős nálad a DiRT2-ben különbség, mert
a kétmagos CPU visszafogja ezeket a karikat: ha nem tuningolod, akkor
bizony jelentősen... (Persze ha DX11-ben mindent maxra húzol, mindezt
kellőképpen nagy felbontásban elkövetve, úgy már lett volna különbség.) -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5394 üzenetére
Távgyógyítást nem vállalok.
Amúgy meg azt bármikor megmondom
(feltéve, ha mozgathatom a "kamerát"), hogy szinkronban van-e VGA a
monitor képfrissítésével, vagy sem. (Sima LCD esetében tehát 60 FPS.)De felesleges ezen "vitázni", inkább örülj, hogy nem látod a különbséget,
így kevesebbet kell VGA-ra költened.* Attól, hogy meggyőzlek róla, hogy
van ember, aki látja a különbséget, attól neked sem rosszabb, sem jobb
nem lesz. A történet lényege mindössze az, hogy nem kellene belekötni
mások tapasztalatába csak azért, mert neked nincs olyan tapasztalatod.(Ráadásul nem LCD-n játszol, ami egészen más világ a CRT után... Egy
jó kis 100 Hz-es CRT-n mindent sokkal folyamatosabbnak (!) láthatsz, ill.
olyankor valóban tökéletes lehet egy 50 FPS - amit te is írsz** -, mivel az
épp a fele a 100-nak, tehát szinkronban van...De pl. 30, ami a 60 fele,
már egyértelműen kevés, szerintem neked is.UFF. És akkor OFF is...)
*: mondjuk ha most 5850-et vettél, annak csak volt valami oka...
Ha
annyira nem számítana az FPS, amennyire állítod, vehettél volna 57xx-et.**: lassan azért emeled a tétet.
És akkor már ki is egyeztünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gray Zone Warfare
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jelszókezelők
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Synology NAS
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest