Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
antikomcsi #7842 üzenetére
Akkor mondok egyet, ahol nem a táp a ludas. Én is épp egy hasonló lekapcsolgatásos jelenség kapcsán nézelődök itt a topikban, hogy más is tapasztalt-e hasonlót. Úgy látom, hogy nem vagyok egyedül
Van két hajszálra azonos gép, 940 BE-k, gyári (hőcsöves) hűtő, Giga Superb 460 tápok, Giga m720-us3 lapok, legfrissebb hatos bios, azonos beállítások. Az egyik masina munka közben időnként, kb naponta kétszer resetelte magát. Teszem hozzá: irodai gép, tehát nincs benne bika vga, csak egy passzív hd4650, még külön tápdugasz sem kell neki. Először csak levettük az oldallapot, a reset látványosan ritkább lett, de megmaradt. Ekkor kicsit jobban ránéztem... Prime majdhogynem másodperceken belül hibázott, kb 61-62 fok környékén. A másik gép jobban bírta, 76(!) foknál pirosodott be a prime (ez ezért is nem resetelt magától korábban sem). Cpu-z szerint a lap a gyári fesz fölött ad nekik. A prochűtő ventije nem töri össze magát, az elvileg bekapcsolt hővédelem sem szól közbe, simán hagyja túlfőni. A feszt kézzel visszavettem, a gyári pasztát kicseréltem (ez gyakorlatilag semmit nem javított), "intelligens" prociventi-vezérlést kikapcsoltam a fenébe, hadd pörögjön amennyit csak tud (ami így sem sok), biost frissítettem 5-ről 6-ra, így sikerült csak elérni, hogy levett oldallappal prime stabil legyen, 48 fok körül (coretemp).
A másik gépen ugyanezt végrehajtva a "higanyszál" nem áll meg 60 fokig, és ott nagyritkán ugyan, de hibázik is. Kb itt vesztettem el minden hitem ezekben a szoftveresen mutatott hőfokértékekben. Két tökazonos konfig között semmiképp nem lehetne 12 fok különbség.
A másik, hogy nem hittem volna, hogy olyan gyári hűtőt pakolnak egy BE proci mellé, ami alapórajelen sem bírja teljes terhelés mellett fagyásmentes hőfokon tartani a cpu-t
A maradék két gép összeszereléséhez hozzá sem fogok, amíg nincsenek meg az új, masszív hűtők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest