Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
Tényleg jó kis cucc. Amit leszűrtem: 3,5Ghz-ig kevéske fesszel is beéri és stabil. E fölött jobban kell adagolni ha szeretnénk még menni és nem is mindig stabil. Volt boot 3770Mhz-en is, de terhelést nem bírta. Elvileg, most profitálok valamit a catalystból is nemde? A plusz 1 mag miatt.
Szerintem 3,5Ghz-en fogom járatni ilyen beállítások mellett:
-
Tomate
veterán
GTAIV-ben így 3,5Ghz-en majdnem dublája FPS-t kapom mint 7750@3,1Ghz-el. (a játékban)
7750BE@3,1Ghz
Statistics
Average FPS: 35.33
Duration: 37.28 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 56%
Video memory usage: 67%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Shadow Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 40
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Realtek HD Audio 2nd output (Realtek High Definition Audio)
AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core ProcessorX3 710@3,5Ghz
Statistics
Average FPS: 48.11
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 59%
Video memory usage: 67%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Shadow Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 40
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X3 710 Processor -
Tomate
veterán
Jah, azzal biza nehezen
De ami késik nem múlik. Amúgy egy boot 270-es FSB-vel @ 3500Mhz Alapfesz 1,325+0,05 kellett hozzá. Mindjárt megnézem stabil-e.
-
Tomate
veterán
Megvan az X3 710-es. Itt dübörög. (ja és 0904-es
)
A box:
A Qpak:
Beszereltem, első indítás, tökéletes minden. 1x azért elindítom alap órajelen is, csak a formalitás kedvéért
Alap (memo+cpu) Everest bencs:
Második indításnál, alap feszültségen, kapott egy 250-es FSB-t. Pöpecül viszi, stabilitást még nem próbáltam, de már negyed órája megy. Most is erről írok. Magok 25-25C Az egész CPU 30C így terheletlenül 3250Mhz-en.
Eddig nagyon baba kis cucc. Megyek megnézem mit bír tovább!
-
CHIPman
nagyúr
-
Silenzio
addikt
-
Silenzio
addikt
Úgy hallottam Phenom 2-knél AMD Overdrive-ban már nem lehet külön tuningolni a 4 magot. Ez igaz? Mert ha nem stabil a 4. mag az visszavet a tuningban szépen és jól.
-
Tomate
veterán
AM3-as deszkában is lehet aktiválni a 4. magot?
-
ZorPrime
csendes tag
Talán mert elég nekem a 3 mag is.
Nemigen futtatok olyan programokat, amelyek érdemben profitálnának a 4. mag aktiválásából. (Na persze ha adott a lehetőség, naná, hogy kipróbálnám ezt a tuningmatyi-opciót
, de a vásárlásnál számomra nem lényeges szempont ez az unlock-lehetőség, inkább plusz kuriózum.)
-
CHIPman
nagyúr
válasz
birozoli7800 #653 üzenetére
Ez az a conroe1333 ami az adatlapodon van? A 945 nem tuningbajnok, ASUS lapban +200MHzet nem sikerült kicsikarni egy E2140-ből...
-
old gray
addikt
Majdnem elfelejtettem: baromira tessék vigyázni az AOD-al! Tegnap sikerült a procit megküldenem 1,6Val, pedig nem akartam! U.is:
BIOS settings:
CPU voltage: +0,15V (VID: 1,25V) azaz 1,40VAOD-ba beléptem, a következőt láttam:
CPU voltage: 1,25VGondoltam ha AOD-al tuningolok akkor az ott beállított értékek egy apply után érvényesülni fognak. Ok, akkor beállítottam AOD-ben a cpu fesz.-t 1,40V-ra majd apply. Nézem a cpuz-t: 1,6V
Azaz AOD elfelejti a BIOSban hozzáadott értéket mutatni....
MOD: Chipman az ASRock lap 32k amit írtál.... hagyd a p.csába és fürkésző tekinteted irányítsd egy pillanatra ide. +3k és 8+2 fázis, Ultra Durable3.... nagyon ígéretes tuningdeszka.
-
O_L_I
őstag
válasz
audi100td #634 üzenetére
Érdekes a sztori mert nekem is szarakszik kicsit a lapom mióta benne van a 720.
Néha nálam is 30-40 mp-t héderezik mire kapok egy postot, ráadásul minden második újraindításnál, inkább kikapcsol a gépem és csak a táp áramtalaítása után lehet újra elindítani.
Egyébként a clear DMI data pool hasznos fícsör. Nekem még a nf570-es lapomban segítet mikor nem akart benne menni a 8450. -
ZorPrime
csendes tag
válasz
birozoli7800 #636 üzenetére
A fene sem tudja. Nagyon jókat írnak az Asrock AOD 790GX-es deszkáról, elég best buy-szagú a dolog. Kinti fórumok szerint viszik is rendesen...nagyon szemezgetek egy ilyennel (meg vmi jófajta P II X3-massal). Állítólag a biosa is remek és egész szépen írogatják az újabbakat hozzá.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
birozoli7800 #636 üzenetére
Hát pedig a 710 tuning világrekordját és a 2. legjobbat is ASRock GXH lappal csinálták
Neked milyen platformú ASR lappal volt problémád? Milyen chipsetes?(ugye nem VIA?)
szerk.:most nézem, Intel 945GC... Milyen problémád volt vele? -
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #631 üzenetére
Unknown-nak írja, viszont rendesen bootolt a win.
Most felraktam F5-ös bios-t azzal viszont nem megy.
Délután szerzek egy pendrive-ot és akkor frissítem dos alól, mert eddig csak windows alatt tudtam, ami egyébként egyik alkalommal sem jelzett hibát.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, remélem most már lassan összejön a dolog.
CHIPman: a 780G chipsetben van integrált grafika, meg 2db PCI-e vga slot, de tuningba nem hiszem, hogy jobb lenne, Asrock-ot nem vennék, kivéve talán ezt: [link] -
CHIPman
nagyúr
válasz
audi100td #627 üzenetére
Kiderült, hogy nem elég az Abit a proci alá(a rossz support miatt) és LGA775-ös lapot már nem akarok venni.
Nézegettem az alaplapokat... Az AMD 780G mennyivel/miben jobb/rosszabb a 770-nél? Mert ahogy néztem, alig van árkülönbség köztük, és a 780G-ben több a 2PCIE-s lap.
ASRockkal mire megyek tuningban? Mert a 770-es ASR nem néz ki rosszul. Meddig bírja a tuningot a 770 ha rakok ramsüniket? A deszkákat mind a legújabb biossal adják? -
audi100td
nagyúr
A BIOS flash progiban van egy olyan opció, hogy "clear dmi data pool" nem lehet, hogy ezt be kéne pipálni BIOS frissítésnél?
-
CHIPman
nagyúr
AM3 DDR3 deszka az iPonban!
[link]
ASUS M4A78T-E
42k@audi: sok szerencsét, lehet, hogy én is a te utadat járom majd(remélem hibátlanul
) egy 720BE+770 lappal
-
old gray
addikt
Egy kérdés: nektek a prime tesztelés közben hogyan szokta megadni magát? Hibázik v.melyik mag és a többi tesztje fut tovább? (az E6850nél és a többi procimnál is így történt) Mert nálam jeloenleg vagy hiba nélkül megy az egész vagy sz.rrá fagy és újraindul a gép, köztes állapot nincs.
-
old gray
addikt
válasz
audi100td #616 üzenetére
Dual channel mode not running on AMD Phenom II 9xx on MA770-UD3..
Esetleg ez nem lehet a gond?
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #614 üzenetére
Egyetlen egy alkalommal sípolt (picit hosszabban a szokásos post-sipolásnál), de azt is 1 perc indítási próbálkozás után, szintén fekete képernyő mellett, amúgy minden alkalommal néma volt.
Egyszer meg elindult egy olyan üzenettel cmos clear után, hogy "Cmos checksum error" vagy ilyesmi, ott ki lehetett választani a legutolsó működő beállításokat, de akkor sem jutott el postig, csak a szokásos fekete képernyő követte.
-
GordonGU
csendes tag
Szerintetek Biosfrisítéssel belelehet rakni AM2+-os procit, sima AM2-es alaplapba(Nvdia Nforce 500)?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #603 üzenetére
Visszaraktam az F5-os Bios-t és a Corsair rammal sem indul.
Nem hinném, hogy laphiba, mivel az 5600+ megy benne rendesen, talán kifogtam egy selejtes Phenomot, csak az a gáz ha visszaküldöm a procit és nem is az a rossz, hibába fizetek egy csomó szállítási költséget.
Amúgy a porcin nincs semmi fizikai sérülés, a lábakkal és a kupakkal is minden rendben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #603 üzenetére
Ok, visszarakom az F5-ös BIOS-t, meg lehozom öcsém gépéből a 667-es corsair modulokat, talán azzal elindul. Sajnos más gépben nem tudom kipróbálni (ez aggaszt a legjobban), mert egyetlen haveromnak van "modernebb" gépe, de az is 939-es foglalttal van szerelve, a másik itthoni gép meg LGA775-ös.
Szerintem is kompatibilisnek kéne lennie a lappal, tegnap vagy tegnapelőtt írt valaki, hogy 720-ast hajt rev. 1-es DS3-ba.
CHIPman: #606: nem...
-
audi100td
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest