Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Jó deszkával jó eséllyel aktiválhatod a negyedik magot, akkor nyilván 720. Q6600 azonos órajelen biztosan erősebb, mert az Intel általában erősebb clk2clk tesztekben, és 4 magos is ugyebár. A Q6600 azonban már kihalt platform, ha most veszel 775-ös deszkát, 1 év múlva már nem tudod fejleszteni, de AM3 DDR3-as deszkába még belemennek az egy év múlva kapható procik is.
MOD: 1000. hsz -
paprika
aktív tag
CSuma. Olyan kérdésem volna. Phenom II 720 BE vagy Q6600? Ez nem Intel vs Amd csak arra akarok kilyukadni hogy melyik erősebb. Vízhűtésem van szóval tuti h nem alapon akarnám használni. Olyan 3800-3900 körül . Erősebb a Phenom tuningolva azonos órajelen? Pl: 3700 -3700 on? Erre vonatkozóan nem találtam infót.
Esetleg megéri a Phenom II 920 a 10 rongy különmbséget? köszi
-
CHIPman
nagyúr
-
Silenzio
addikt
válasz
Oliverda #988 üzenetére
Na jó, baszki, de a következő mondatomban ezt mondtam én is. Mármint amire kilyukadtál a te utolsó mondatoddal.
Amúgy nem egyértelmű dolog, a tavalyi tesztben a lapon természetesen máködött az ACC, csakhogy BIOS-ból a kollégák állítólag nem tudták elérni...
És vicces látni az Asus-t szidalmazókat mert fagy a gépük boot után.
-
Oliverda
félisten
válasz
Silenzio #987 üzenetére
"PH-n volt egy tesztben M3A78-T, és még az ACC állító opció sem volt benne a BIOS-ában."
Pedig van benne.
"Nem tudom ez permanensen így van-e, de azt olvastam, hogy az Asusra jellemző speciális BIOS-tweakek miatt az unlock nem működik."
Ez nem így van, A jelenlegi M3A és M4A lapokhoz még mos BIOS is készült ilyen céllal.
-
Silenzio
addikt
PH-n volt egy tesztben M3A78-T, és még az ACC állító opció sem volt benne a BIOS-ában. Nem tudom ez permanensen így van-e, de azt olvastam, hogy az Asusra jellemző speciális BIOS-tweakek miatt az unlock nem működik. Ezt látszik alátámasztani a sok-sok bejelentés, miszerint az unlock rengeteg Asus lappal nem megy. Aztán elkezdtek sorjázni a béta biosok, amikben ez a funkció már működik. Vicces látni, hogy sokan a BIOS-okat hibáztatják mert fagy a gépük a 4. maggal. Nem ismerik be a szomorú tényt...
Azt hiszem, lehet nemsokára én is ehhez a táborhoz tartozom, ugyanis megjött az alaplap. Ha megy az unlock, akkor teszt lesz, ha nem jó, akkor csak ide a topikba írok némi regényes terjedelmű ismertetőt. -
okay
aktív tag
Hát probálkoztam az ACC-vel "AMI Bios" ,auto-n nem indul el a lap,kellene még valami beállitás mellé hogy müködjön?Vagy PII 720-al nem is megy?
ValidSutyi: Hát kiszolgált akkor,enyémet még nem tudom hogy ajánlhatom-e.
-
sutyi^
senior tag
Enyem sosem volt hülyére terhelve, csak hát már kétszer lejárt róla a garanciális időtartam, 6 éves lett volna idén szegénykém, aztán lerakta a lantot.
De az is jó volt hogy elmentem nagykerbe, az első táp amit levettem a polcról gyárihibás volt. Bedugtam, el sem indult. Facepalm, irány vissza vele.
-
sutyi^
senior tag
Én is ilyenre nyáladzok de egyelőre várnom kell még ezzel, mivel hétfőn eltávozott a tápom az örök elektron vadászmezőkre. Ez pedig mint extra kiadás nem igazán volt benne a kalkulusban.
Sebaj, hátha majd mennek az árak lejjebb kicsit talán (ha jegybankos invertvenció után nem zuhan be a forint megint persze).
Majd riport jöhet tőled is.
-
Konfigos
őstag
Igen 2gb-ra gondoltam nem 4gb-ra
Elöször az adatlapján is 2x1gb volt ezért írtam hogy nem értettem mert a 2x1-es 1600os sokkal jobban megéri.
Nem akarok reklámozni de az iponba is van 18k-ért 2x1es meg a pcvilágban stb stb.Én olyat fogok venni majd az am3-as deszkához feltéve ha valaha beérkezik kicsiny kis hazánkba -
CHIPman
nagyúr
Nekem valszeg ez a konfig lesz:
ASRock M3A790GXH/128M
720BE vagy 710
valamennyi(először valszeg 1×, majd később a másik)×2GB Kingmax 1333/valamennyi×2GB Silicon Power 1066/OCZ Platinum 1333 4GB KIT(ez 21k ipoban, Konfigos te merre láttad 18k-ért az 1600-ast?Vagy az 2x1GB? Mert 18k-ért még a Kingmax 2GB-osból is csak egyet kapni...)
Még nem teljesen biztos, hogy mit veszek, attól függ, mennyit sikerül gyűjtenem...
A deszkád hány fázisú tápellátással van? -
CHIPman
nagyúr
Király. iPonból eltűnt a 720BE(állítólag elfogyott), és jött helyette a 810 +12k-ért
-
Gorneck
legenda
-
Silenzio
addikt
-
adam320
senior tag
válasz
Silenzio #961 üzenetére
Lényeg,mi lényeg,az összehasonlitás.Egy Phenom X3 at nemlehet annyira huzni mint a C2D E6700 at,de ha megnézzük a képeket,észrelehet venni,nagyjábol,h egy 3ghz es 8450 simán odavisszaverne egy 3,5-3,6 ghz es E6700 at. Szoval nemkell/lehet hinni a sok nyomorék tesztnek,hogy az E 6700 megveri még az AMD 8750 et is,mer azok a tesztek,sok nyomorék intel fan tesztjei.Ez a lényeg
-
Silenzio
addikt
Én nem értem a lényeget.
-
-
Konfigos
őstag
Valóban így volt de 600wattos OCZ moduláris lesz végülis.Mostani TT táppal lekapcsol a gép ha húzom a memóriát a vga-n.Azt meg nehezen hiszem hogy egy 4870es vga-nal sok a 970mhzes memória húzás.Egyébként ennyit sikerült kihoznom a vga-ból ezzel a táppal és Vistával: 16431
Még egy jó hír hogy kiprobálok újra egy bio lapot
ud4p-m b@szik érkezni pedig már megrendeltem 4 napja...
-
old gray
addikt
válasz
Silenzio #941 üzenetére
Én soha nem használtam ASRock lapot, de sok helyen olvastam, hogy meglepően jó deszkákat is tudnak készíteni.
Nekem is van aktuális dilemma, el kellene döntetni, hogy Enermax Modu82+ 625W vagy Corsair TX 750W táp legyen a befutó. Illetve azon is filózok, hogy a közeljövőben 2db 4830-at használjak CF-ben (állítólag párban nagyon ütős a kis 4830 de a CF-től parázok) vagy jobban járnék egy 1GB-os 4870-el.
-
Silenzio
addikt
Úgy látom a A790GXH/128M a H betű ellenére épp az olcsóbb változat. Via hangchip van rajta a GX-es Realtek helyett, 1 PCI slottal kevesebb, nincs e-sata, viszont van HDMI, ami a GX-nél nincs furcsa mód. A GXH-ban továbbá állítólag nincs IEE1394 port, ami nekem kell, és kettővel kevesebb SATA kábel jár hozzá. Az ASrock továbbá kiemeli, hogy a GX-ben kiváló japán kondik találhatók, a GXH-ban gondolom gagyibbak vannak, ott ilyen kiírás nincs.
-
Silenzio
addikt
Ez mind szép és jó, de nem volna szívem szegénynek 1.55 V-ot adni. Asszem maradok az Asrocknál, legalább láthatjátok mit bír, ha kétségeitek lennének. Tán még 4 giga ramra is futja, és kész a gép.
Elképzelhető, hogy a logoutra tesztet is írok majd, főképp az unlockolásról, ha sikerül. Nagyon fikció, de 3 magos tuningos eredményt hasonlítanék össze 4 magos alapórajelessel, vagy esetleg minimális stabil tuningossal. Nincsenek nagy elvárásaim, de ha az egyes külföldi fórumokban látott 3.2 Ghz-et elérhetném 4 maggal, nos igen hálás lennék.Igen, ez AM3-as. Mennyire vicces már, hogy pont az első 4 magos Phenom II-esek nem mennek az újabb deszkákban.
Mintha a legújabb Radeon-generáció először AGP-re jönne ki, de agp-s lapokban menne a pci-e változat is...
P.S. kicsit beparáztam az ASrocktól, még egy nyamvadt BIOS-verziószámot se képesek írni a honlapjukra. Ez azért ciki.
-
Tomate
veterán
Itt valaki nagyon megvadult egy ASRock M3A790GXH/128M lappal...
-
Silenzio
addikt
Összeolvastam néhány dolgot, az UD4 Biosa nem megfelelő az unlockhoz, gondolom majd megoldják, itt-ott előfordulnak Bios Checksum errorok mint nálam, vagy maradok az Asrocknál vagy Asus M3A78-T lesz a nyertes. Utóbbira hajtok, mégiscsak igényesebb.
-
Silenzio
addikt
Összeolvastam néhány dolgot, az UD4 Biosa nem megfelelő az unlockhoz, gondolom majd megoldják, itt-ott előfordulnak Bios Checksum errorok mint nálam, vagy maradok az Asrocknál vagy Asus M3A78-T lesz a nyertes. Utóbbira hajtok, mégiscsak igényesebb. Az Asrock 28, az Asus 34 körül lehet. Megéri vajh' a felárat? Hány fázisú lehet a proci tápellátása az Asusnál?
P.S.: 4+1, megtaláltam. Van ennél jobb megoldás AMD fronton? Szeretnék valami igényesebbet.
-
Tomate
veterán
SB600 spread spectrum Ez a beállítás ez miez? Enabled/Disabled
-
audi100td
nagyúr
válasz
Papabear195 #928 üzenetére
Én is remélem, hogy így lesz... amúgy OC rekordban kételkedem, a 2. mag viszonylag alacsony órajelen is hibázott prime-ban, de az is lehet hogy a nem megfelelő BIOS volt az oka.
-
Papabear195
tag
válasz
audi100td #925 üzenetére
Szerintem nem szívathatnak meg, mikor visszaküldted, még nem volt rendesen működő Bios a laphoz. A procid pedig rajta volt a támogatott processzorok listáján. Ergo a lapod nem működött rendesen. Annyi, hogy a "javításhoz" elég lesz egy bioszfrissítés. Amúgy remélem, ha visszakapod rendesen fog végre működni, és te is csatlakozol az OC rekorderek közé
.
-
audi100td
nagyúr
-
Tomate
veterán
A HT-t és a NB frekit meddig engedhetem?
-
Tomate
veterán
MSI KA790GX lapban megy a 4.mag unlock?
-
Sdi
addikt
válasz
Tibiajax #913 üzenetére
Akkor írd meg légyszi ennek a srácnak, mert mire az én linkemet megnézte, addigra elfogyott.
-
Sdi
addikt
Már az Iponban is elfogyott a 720-as.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #906 üzenetére
Egyszerűen nem hiszem el, ez a hülye Gigabyte pont ma adott ki BIOS frissítést a laphoz
, persze amikor reggel becsomagoltam még nem volt feltöltve, a futár meg már elvitte, csak azt nem értem mi értelme van az idióta ügyfélszolgálatuknak, amikor nagy ívbe sz@rnak az egészre.
-
CHIPman
nagyúr
Nem valószínű, hogy ilyen 4GHz 24/7-re mennék rá, egy 3.5-3.6GHz 24/7 elég lenne. Ahhoz meg elég az ASRock is, nem?
Tud valaki adni egy tesztet, ahol Crossfire x16/x16 és x8/x8 van összehasonlítva? Mert ugye az ASRock CF-ben csak x8/x8-t tud. Mindenki azt mondja, hogy "kicsi" a teljesítménycsökkenés, de érdekelne, hogy ez FPS-ben és százalékban kb. mennyit jelent. -
audi100td
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest