Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Ja, megy mindkettővel. A Gigabyte egyre antipatikusabb. A normal voltage szerinte 1.4 V egy Brisbane-nek, és a Vid állítása ellenére továbbra is úgy gontolta hogy 1.325V lenne jó alapfesznek a kis Phenom II-nek...
P.S. Állítólag a Brisbane X2-mön a Phenom II-eshez kapott gyári hűtő 5 perc alatt elérte a hővédelmi határt. Valóban ennyire kevéssé melegednek a Phenom II-k, vagy csak igénytelen az AMD?
Állítólag a Phenom II-esem 3200-at ment alapfeszen (elég közepes, remélem a gyári hűtő játszott közre), a 4. magot csak biosban meg winfosban látták, de nem csesztették. Ennek ellenére azt hiszem érdemes egy 790-es lapba invesztálnom. Iszok rá egy sört, de az Asrock lesz a szerencsés, azt hiszem.
-
-
Silenzio
addikt
Gondolkodóba estem: Giga UD4 31, az Asrock 28, Asus M3A78-T van 33-ért. Nem tudom melyik kéne nekem.
-
-
Silenzio
addikt
Még egy kérdés: Phenom II-nek kell az amd cpu drivere? Nem találtam erről infót.
-
Silenzio
addikt
2x2 giga ram volt tervben de most az árát elbaszhatom új lapra. Sajnos egyszerre mindenre nincs pénzem. Még tartozom a proci árának a felével is, egy havertól kértem kölcsön.
Szerintem Asrock lesz. Szimpatikus és jól felszerelt. De az UD4-et még nem vettem szemügyre. Pécsett 34 az Asrock úgyhogy rendelni fogom, csak nem tom még honnan.
-
Silenzio
addikt
1066-on a Phenom II-esnél is csatornánként csak 1 ram mehet?
-
Silenzio
addikt
Az Asrockon nincs firewire, az meg munkaeszköz. Nekejjemmá 2009-ben Firewire kártyát vennem...
-
Silenzio
addikt
A ríltemp intel progi, amd-n nem fut.
Oliverda: Hát azt már tudom, hogy meg lehet csinálni, mert Asusban sikerült, csak végre visszaírhatna BandiT hogy megmondja stabil volt-e. Asrock-ra szavazok. Vagy amit sikerül hamarabb beszerezni. Biostar és DFI meglehetősen ritka darabok errefelé, de mindent meg fogok nézni. A gép amúgy teljesen halott, még az Everest CPU tesztje is kék halált okoz. Furcsa mód a 3dmarkot simán bírja. Megtudtam azt is, hogy a vga bírja a 4870 órajeleit, gondoltam, ha a cpu-t nem lehet, szarrá hajtom a kártyát.
Az Asrock-ok is tudják azt a technológiát, hogy lekapcsolják a "nagy" vga-t 2d-ben?
-
Silenzio
addikt
Két kérdés:
0904DPMW jelű a proci. Vajon a legújabb Asusokon kívül mivel tudnám unlockolni a tiltott magot?
És mivel mérjek hőmérséklet értékeket? Az Everest és a CoreTemp is kamuzik, az nem létezik hogy ez most így 20 fokos.
-
Silenzio
addikt
Furcsa hogy mindenki a BE-re pályázik. 10 ezer Ft különbséget nem ér, annál is inkább, mert nagyjából ugyanannyira tuningos mindkettő. A legtöbb tesztben 3.8 volt a vége mindkettőnek.
Amúgy arra gondoltam, hogy azért nem megy a tuning, mert valamit nem vágok, és nem úgy kell csinálni mint az Athlon X2-nél. Bár elvileg elég lenne alapértelmezésben némi plusz feszt adni és emelni az "FSB"-t, nem?
Ja, Pécsett 25 a DS4. Már csak az a kérdés, érdemes-e foglalkozni ezzel a negyedik maggal.
-
Tomate
veterán
Add el, kis ráfordítással olcsón lehet találni az apróban 790X-DS4-et. Igaz csak SB600 de nekem megy mint az álom!
-
kisbe88
tag
Hali! Szeretnék venni egy 720 BE-t és az alaplapom egy MSI K9A2 Platinum v2. Szerintetek mennyire kedvelnék meg egymást? előre is köszi
-
Konfigos
őstag
Én néztem akkor is amikor írta valaki hogy nincs a listában a proci de ott volt csak a kereső dobta ki.Legalábbis nálam
Viszont jó hír hogy a napokban tesztelni fogom a procit Giga ud4p lapban és 2x1gb ocz platinum ddr3 1600mhz cl-7es memóriával.Ha minden igaz a memória tud 1720mhzet is cl7-ben.Még kiderül mi lesz de sokat várok tőle
-
CHIPman
nagyúr
Viszont lehetséges, hogy onnan vette, mert pl. az ASRock AM3-as deszkája is benne van a keresésben, viszont az AM3-as deszkák között(és az AM2-esek között sem) nincs ott. Így lehet, hogy a 720-at is most tették csak ki, de a keresésben benne volt.
-
Konfigos
őstag
válasz
DeckardCain #763 üzenetére
Semmi sem
Tegnap "adtam" el,mert szereztem egy 4870 toxic féleség kártyát
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Igazad van, de szerinten a Kingmax ár/érték aránya jobb, az is megy 1700 körül CL9-ben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Hát tényleg ne vegyél, mert csak szívni fogsz vele, pedig amúgy egész jó lap lenne az áráért, de normális BIOS nélkül használhatatlan.
-
DeckardCain
senior tag
A fentieket olvasva azt hiszem nem veszek 770-Ud3-at 710 alá
Chipman: a linken annak a ramnak egész kellemes ára van
Konfigos: Mi történt azzal a Sapphire 4830-al?
-
CHIPman
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő...
Végre iPonékhoz is eljutott a 720BE -
Silenzio
addikt
DS4-ben mit menne? Simában, a H jelölésű nagyon drága itt a környéken. MSI-nek nincs valami szóba jöhető olcsóbb lapja?
-
slett27
addikt
Szerintem ki kellene próbálnotok egy NForce-os lapot.
Bármilyet. ASUS M3N... stb.
-
Silenzio
addikt
Hát most lett elegem. Minden 5. próbálkozásra kapok postot, minden 10. próbálkozásra bootol be a windows, az Aod maximuma 1.325 V lenne a procinak, de teljesen mindegy, mert minimális tuningnál már be sem bootol. A ramok csak 800-on mennek, stb. stb. Csekény vigasz, hogy alapórajelen is jobban teljesít 3dmarkban, mint a szarrá húzott x2-esem a szarrá húzott Radeonnal...
Nem tud valaki ajánlani 30 ezer Ft-ig egy korrekt lapot amiben menne rendesen? Munkára is használom a gépet, nem várhatok egy korrekt biosra. Lehetőleg olyan lap kéne amiben kipróbálható a 4. mag...
Sima DS4-ben nem menne? Holnap tudnék is venni egyet...
-
Silenzio
addikt
válasz
Konfigos #748 üzenetére
Szerintem is, de megijedtem a 900 Mhz-től. Valami azt súgja hogy nagyon melegszik, 30 fokra felment a ház előlapi rendszer szenzora, nyitott házban, alap órajelen. Ilyen még sosem volt. Viszont idle a core temp és az everest is 21 fokot mutat. Szerintem kamuzik mindkettő.
Mondjuk az valóban vicces, hogy a régebbi Bios-szal megy.
-
Silenzio
addikt
válasz
audi100td #745 üzenetére
Úgy tűnik FA-val megy. Valaki meg tudná mondani mennyi az alapfesz, és hogy érdemes-e bekapcsolni a cool 'n' quietet? 900-on ment, ha jól láttam. Szerintem nem kéne, egyrészt mert úgyis tuningolok, másrészt meg mert nem hinném hogy szerencsés egy olyan procinál amit a BIOS nem ismer fel...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Silenzio #744 üzenetére
Én is így jártam giga UD3-al, úgy néz ki nem egyedi eset, persze a gigabyte nem tud semmit a problémáról.
Rakd fel az első BIOS-t, nekem csak azzal sikerült működésre bírni "unknown processor"-ként.
Eddig Gigabyte-al voltak a legjobbak a tapasztalataim, de ez azért enyhén szólva kellemetlen.
-
Silenzio
addikt
Meghozta a futár ezt a szájbakúrt Phenom II 710-est. FB bios van a DS3 rev 2.0-mon, de nem csinál semmit. Egyszer adott indító képernyőt, miután közvetlenül az x2-es után került a gépbe, azóta fekete képernyő fogad. Nincs valami tippetek mit csináljak? tegyem vissza a régebbi bios-t, vagy keressek bétát (eddig nem találtam), vegyek új lapot?
Nagyon ki vagyok bukva miatta, már eladtam az X2-esem, és ez eléggé megnehezíti a dolgom, gondolom mondanom sem kell. -
old gray
addikt
Intelnél előforult, hogy pl. 2x2GB vagy több ram esetén a Memory Controller Hub (MCH) fesz.-t is emelni kellett, hogy stabil legyen a rendszer, AMD-nél ez hogy van?
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
1,360-at kapott terhelve előtte, de akkor pár perc prime után hibázott a második mag.
HT frekit nem lehet hogy lejjebb kéne vennem? Vagy mire kell még odafigyelni? Még nem tuningoltam Phenom-ot soha.
Memory controller frekit auto-n hagytam.
Oliverda: NB szorzóra utaló beállítási lehetőséget nem találtam bios-ban.
-
Tomate
veterán
Megvolt, bár 2x mert az elsőt elrontottam
Gondolm majd törlik. Én nem tudok utólag beleszerkeszteni ugye?
Köszi!
-
Cadal
őstag
Tedd fel újra! Az Mhz-hez az elért (3774) eredményt írd be. A korábbit törölni fogják (2600).
Okés, Gratula!
(és a magyar AMD-k)
-
Cadal
őstag
Nem, Neked kell! A Processzor Overclock link alatt be kell állítani pár dolgot és már kész is. Bővítsd Te is a magyarok táborát!! (Főleg az AMD-sek táborát
!)
-
Tomate
veterán
Itt a valid. 290 fölé nem akar menni, hiába állítok bármit is. Itt a vége a cuccnak.
Ez bekerül akkor oda a 3. helyre? Valaki berakja majd vagy mi?
-
Cadal
őstag
Ehh, szép, eredmények! Gratula! Több mint 1100Mhz-et emeltél az alap órajelen, ez még nem sok mindenkinek sikerült itt a PH-n.
Remélem nem bánod, hogy megváltál a 7750-től?
Egy valid, és a dobogó 3. fokán állsz! -
CHIPman
nagyúr
Gigastore-nál még mindig olyan drágák az X3-ak?
szerk.: megnéztem... Felment a 710 ára is 43k-ra... -
Vincsó
aktív tag
válasz
Oliverda #707 üzenetére
Nem titok. Faszacuccok.hu Nekem azért jó innen mert helyben lakom... nem kell várni a szállításra. upsz... az a nettó
Szal br.:45 K...
CHIPman Hát most mit tudom én
De ilyen 3.5 és afölötti gigahertz-eken értem a kihajtást... bár ha mennek ennyit.. mind
Bon3ss:Közben ezen én is elfilóztam... lehet hogy kevesebb... vagy több
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
AMD AM3 PHENOMII 720 X3 BOX Black Edition 38 K-ért megéri
Fogalmam sincs az árakról... és ez egyszerűbb mint átnyálazni egy csomó oldalt. Amúgy mire elég egy ilyen proci kihajtva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest