Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
audi100td #393 üzenetére
Látom írtál gigastore AMD-s bazárjába. Nos nekem várni kellett néhány napot, de itt volt a legolcsóbb és korrekt volt u.is elküldte előre a procit és utólag utaltam az árát. Szállítási ktg.-el együtt ~40k volt a 720BE. 1+2év gyártói gar.-t kaptam.
-
old gray
addikt
válasz
Oliverda #390 üzenetére
Köszi.
Ezek szerint ha a proci-tuning végét keresem tényleg elég a szorzót+fesz.-t változtatni, semmi más nem befolyásolja..... szomorú, mert ezek szerint alapfesz.-en 3,4GHz procim vége. Igaz nekem bőven elég, csak titokban reménykedtem, hogy v.mi jó eredmény fel tudok mutatni. De a tuning szerencse kérdése ez esetben, és felesleges a szakirodalmakat bújni, ha két BIOS opció segítségével kimaxolhatjuk a procinkat.
-
Oliverda
félisten
válasz
old gray #387 üzenetére
"Ezek szerint az ACC lenne az új fícsör az SB750-ben az SB700hoz képest a tuning-opciókat figyelembe véve?"
Igen
"És ha csak a szorzót növelem, ezáltal a cpu frekit az elég?"
Igen
"Pl. a HT 2GHz-es alapsebessége akármilyen cpu sebesség esetén is több mint elegendő a cpu és a 790X chipset közötti kommunikációra?"
Igen
Az NB órajel emelésével esetleg később majd még kisérletezgethetsz ha már megvan a stabil CPU órajel. 2.4-2.6-ra valszeg fel tudod rakni és ezzel valamivel gyorsabb lesz a mem. kezelés, de az össz teljesítménybe nem szól bele túl nagy mértékben esetleg csak a nagyon memória igényes alkalmazások esetében (pl.: WinRAR).
-
old gray
addikt
válasz
Oliverda #386 üzenetére
Ezek szerint az ACC lenne az új fícsör az SB750-ben az SB700hoz képest a tuning-opciókat figyelembe véve? Na meg kisebb csíkszélességgel készült, nem melegszik annyira... de hát a tuninghoz még mindig nem tudom miért van köze..... marketingdumának tűnik az egész.
"Nem tudom hogy konkrétan mit szeretnél kihozni de ha lock mentes a proci akkor teljesen felesleges bármit is állítani a CPU szorzón és esetleg a feszültségen kívül."
És ha csak a szorzót növelem, ezáltal a cpu frekit az elég? Arra gondoltam, hogy hiába emelem az egekig a cpu sebességét szorzóval ha a HT/ NB és memória sebesség változatlan. Pl. a HT 2GHz-es alapsebessége akármilyen cpu sebesség esetén is több mint elegendő a cpu és a 790X chipset közötti kommunikációra?
-
Oliverda
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
-
old gray
addikt
válasz
paleinho #383 üzenetére
Ctrl+F1-re csak az ACC és az Advance Chipset Features opció jelenik meg.
Viszont ezek a beállítások számomra ismeretlenek:
Advanced Chipset Features: [link]
HT Link control: [link]
PCIE configuration: [link]
SB700 Spread Spectrum:Memória beállítások: az kép alján lévő dolgok ismeretlenek[link]
Az Advanced Clock Calibration: [link]
M.I.T. menüje: [link]
Találtam dokumentációt, de több mint bonyolult: [link], ez már sokkal emészthetőbbnek tűnik.
Eleve: mi köze a déli hídnak a tuninghoz? Mert sok helyen olvastam, hogy az SB750-es lapokkal jobban megy a tuning..... de hogyan mikor az SB750 csak a hang, portok, ata-sata, pci bus stb. dolgokkal kapcsolatos?
Illetve van szabály arra, hogy milyen arányokban kell beállítani a HT-t / NB-t illetve Host Clockot? Egyelőre ezt találtam: "Also of note is that your HT *MUST* be < or = the resulting NB Frequency or you will not be stable."
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
710-es procija nincs még senkinek?
-
old gray
addikt
válasz
Konfigos #356 üzenetére
Úgy tűnik tuningban is kb. u.azok lesznek az eredmények. Alapfesz.-en 17x-es szorzóval oknak tűnik (prime futott kb. 20 percig, egyelőre nincs több időm), 17,5x-el már fagy a win random módon. A 4GHz valid reménytelennek tűnik, 1,55V-al boot-képernyőn / win betöltődésekor fagyás. Semmit nem állítottam a szorzón kívül, a memókat 800-on, laza időzítésekkel.
Nem találom a ganged/unganged mód beállítási lehetőségét a BIOS-ban. Kerestem fórumokon, de ezzel a lappal kapcsolatban nincs sok info. Meg ott is megy a "do google" duma, egy érdekes példa: [link]
MOD:
Tibiajax: letapiztam terhelés alatt a bordát, tényleg hűvös proci az X3 főleg a c2d E6850-hez képest. Átlagos tuning esetén egy hyper tx2 is több mint elég lenne szerintem.
-
Tibiajax
nagyúr
Egyenlőre 3500/alapfesz-t néztük az este Olivér mesterrel, az úgy "menni fog ez"-nek tünt.
Nagyon engem több nem is érdekel, de majd megnézem hétvégén, tudok e még vmit kicsiholni. Ami nekem a legjobban tetszik a prociban igazán az a prime alatti 37fok.. nagyon kellemes. Mindez úgy h nincs hangja a gépemnek. -
old gray
addikt
válasz
Tibiajax #367 üzenetére
És ez szerinted a hihető kategória, vagy a progik nem tudják normálisan kiolvasni a szenzorból az értékeket?
Chipman: C'NQ működik? (én letiltottam BIOSból ill. semmilyen utilt nem pakoltam fel a lapom cd-jéről csak a chipset+lan drivert és így kaptam ilyen hőfokokat).
-
CHIPman
nagyúr
Lehetséges, hogy a PII nem melegszik annyira alapfeszen, mint az E2160-am? Mert ezzel 61°C fél óra terhelés után mindkét mag, és Hyper 212-m van...
-
old gray
addikt
Utánaolvastam a ganged-unganged módnak külföldi fórumokon, és erről jutott eszembe: a lapom manualja szerint a dual channel mód az 1.+2. vagy a 3.+4. memóriafoglalt használata esetén érvényes (most az 1.+2. slotban vannak a ramjaim). U.akkor ezen a bizonyos fórumon azt írják, hogy a dual channel az 1.+3. vagy 2.+4. slotok használata esetén működik. Most akkor hogy is van ez? (függetlenül a ganged-unganged módtól)
-
old gray
addikt
Igen, nekem is ez az elképzelésem! Szorzó emelésével megkeresem a max. cpu órajelet, a probléma csak az, hogy a szenzorok nem igazán mutatnak valós hőmérséklet értékeket (tegnap éjszaka gyorsan elindítottam megy prime-ot) és 26fok idle után 31fokig emelkedett csak a hőm. Vagy ennyire jó lenne az AOS non-silicon thermal compound + Z600 combo?
Van összefüggés a Host Clock az NB és a HT speed között úgy, hogy teszem azt magasabb cpu órajelhez adott esetben más-más HT / NB sebességeket kellhet beállítani a stabilitás eléréséhez? (remélem ez érthető volt....
).
Ramok: jelenleg az 1-2 slotban vannak egymás mellett, unganged módban, 200x5,33 sebességen, manual beállítással 5-5-5-18 2T-vel, a többi az SPD szerinti érték Ez így ok?. (A lap kissé felülfeszeli a ramokat, 2,1V helyett 2,14-15V-ot kap....viszont érdekes módon a cpu fesz.-nél nem észleltem drop-ot, u.úgy 1,25V-ot mutat minden windowsban..vagy ez csak Intel sajátosság?)
-
Thrawn
félisten
válasz
old gray #362 üzenetére
Elvileg ha a ramokat 1066-ra állítod be, úgy valamivel lassabbak lesznek, mintha a Host Clock emelésével éred el ugyanezt, mert a memóriavezérlő az előbbi esetben lazább időzítésekkel dolgozik. Túl sok jelentősége nincs, ezért ha már unlockos a proci inkább szorzóemeléssel próbálkozz. Először érdemes a proci végét megkeresni, ráérsz utána foglalkozni a memóriák finomhangolásával.
-
old gray
addikt
A Host Clock emelése jótékony hatással van a rendszer teljesítményére? Van v.kinek tapasztalata, hogy kb. meddig emelhető? Jobb magasabb host clockból számaztatni a többi órajelet (a cpu sebességet pedig kisebb szorzóval elérni)? A HT-t 2GHz környékén kell tartani (ha jól emlékszem még az S939-es konfigom idejéről ez nem igazán hoz teljesítmény-növekedést)? Memória időzítéseknél ha manualra állítom, akkor be tudom lőni az időzítéseket, viszont a subtimings-hz nem értek, az az SPD szerinti értékekre áll be. Ez így ok?
-
Konfigos
őstag
válasz
helion25 #360 üzenetére
Ugyan én nem vagyok hozzáértő
de mi a keret a lapra?Bár igazából nem ide tartozik hanem inkább ide
Mondjuk én nem igazából értelek mert ha pl vennél egy asus m3a79T deluxe lapot akkor az belekerülne kb 45.000 jó magyar forintba de vegyük csak 40nek mondjuk.mostani procid ér kb 25k-t.Ha ezt összeadod az 65-70k.65-70k-ért most bemész egy boltba és veszel egy Giga ud4 lapot(vagy mást) és hozzá egy Phenom II x3 710 procit.Lazán feltekered 3.3-ra legalább és klasszisokkal jobb mint a 8750.És még mindig a pénzednél vagy
(lapon még lehet spórolni pl ha nem túl komoly lapot veszel)
Helyedbe inkább meghagynám a lapod és a procit cserélném le
-
helion25
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzáértők felé!
Nem szeretnék egyelőre procit cserélni, de keveslem a 2.4 GhZ-t. Phenom X3 8750 procim van. Milyen lapot vegyek amivel szépen lehet vinni 2.8-2.9 GhZ körül? A szórzója az alap 2.4 GhZ-n 12x-es, láttam teszteket ahol 3 GhZ-n hajtották, hogyan lehet ezt megcsinálni? nekem 2.8 is elég, ha ott stabil
Bármilyen 790FX chipsetes lap megteszi?(Asus Silent Knight II.-vel lesz hűtve szal azzal nem lesz gond)
-
old gray
addikt
válasz
Konfigos #356 üzenetére
És tényleg!
Gyorsan összeszereltem + feltettem az xp-t, működik, elsőre ennyi. Nincs időm tesztelgetni, majd hétvégén. Ha alapfesz.-en (vagy az környékén) ment 3,5GHz-n az már ok számomra. A BIOSba belnéztem az Inteles C2D-tuning után bonyolultnak tűnik, qrva sok beállítási lehetőség van... utána kell olvasnom. Ha v.mi nagyon nem világos majd kérdezek.
-
Konfigos
őstag
Nem csak töröm ha minden igaz de nem szólom el
Publikálnék én ha tudnék...De már lehet megvárom a giga ud4p lapot és majd azzal fogok.
Nagyobb bajom most hogy hiába stabil a rendszer cpu,ram minden.Mégis amikor telepítem a Fallout 3 játékot akkor megfagy a végén a gép.Próbáltam vagy 7x mindig fagyi van.Visszavettem mindent alapra akkor is ez történt.Futtattam memtestet is de semmi.Gondoltam hogy szar az SSD de a sima samu vinyóval is ez van. -
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #354 üzenetére
Én procim pontosan:
HDZ720WFK3DGI
CACZC AC 0851FPAW
9076323A90009#355 Ugyanaz a procink majdnem
Jó fog menni meglátod
Igaz nekem baszik lemenni a prime 4ghzen sőt még 3.9en se megy csak 1órát fesz emelés se segít.Majd még probálkozom de lehet már csak az ud4p lapban fogom kitesztelni igazából
-
old gray
addikt
A prociról a kép: [link]
CACZC AC 0851FPAW
Léptem gépet szerelni, van már paszta is, igaz a vegyiparból, de megteszi átmenetileg.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Komplikato #351 üzenetére
Ezen az oldalon már vagy 5-6x be van ez linkelve
@Konfigos: [link] -itten' nagyjából kivehető a képekből, de ha neked nincs auto(ménelenne), akkor per core-t is beállíthatsz, és írj mindegyik maghoz "-2"-t. Így is láttam már vhol...
-
Komplikato
veterán
Ha valakinek kétségei lettek volna ...
Motherboard makers confirm Phenom II X3 unlock
DFI's 790FX can do it as well
According to the news post over at VR-Zone, motherboard makers have also confirmed the Phenom II X3 unlock, and apparently some others like Gigabyte are saying the same story.
Guys from VR-Zone apparently managed to get a screenshot from DFI that shows an unlocked Phenom II X3 running four cores on DFI's LP DX 790FXB-M2RS motherboard, and according to them similar success has been reported from Biostar, Gigabyte and others as well.
According to some other information on the net, this can be done on 0904 batches of Phenom II X3 CPU's and still we must note that there is no guarantee that is will be stable as some of those CPUs are indeed a true triple-core due to the some sort of defect on the fourth core. The other theory is that the forth core is simply disabled and that all four cores works just fine.
You can find the noted screenshot here.
-
old gray
addikt
Megérkezett a lap+proci, otthon figyel én meg melóban ülök és azon filózok, hogy lehettem olyan hülye, hogy pasztát elfelejtettem venni a procira. Venni ma már nem tudok (legközelebbi sz.tech bolt 15km) megpróbálom havert felhívni, hogy a Borsodchemből hozzon v.mi ipari pasztát.
-
Konfigos
őstag
-
gyiku
nagyúr
x3bol x4, megse kamu? [link]
-
bnss
veterán
válasz
old gray #336 üzenetére
Világosan le van írva a linken is, amit kiemeltem Neked. Szerinted a gyártói specifikációk mire valók?
(Sablonszöveg? Nem véletlen, elég szomorú, ha egy ilyen rutinos tag - rangból ítélve - nem ismeri a fórum keresőt. Jó, a google ismerete nem PH! ranghoz kötött. Részemről ez a kérdés itt befejezve, nem offolok tovább.)
Ha extrém tuningra vágysz, 1,475-1,5V-nál többet nem adnék hozamosabb használat mellett a processzornak.
-
old gray
addikt
És mit kezdjek egy product details-el? Mert nehéz elhinni, hogy tuninghoz az AMD ajánlása a mérvadó feszültségek terén. Illetve nem vagyok járatos a X3 és X4 procik közötti különbségekkel kapcsolatban, így nem világos számomra, hogy ami a Deneb topic le van írva, az ide is érvényes. De kössz ezt a "do google" sablonszöveget, igazán segítőkész vagy. Kb. u.ennyi betű lett volna normálisan válaszolnod (ha tudsz) mint leírnod amit leírtál.
-
Süni
tag
Srácok, szerintetek, ha jó áron kapom, akkor megéri lecserélnem az 5600+ @ 3250 Mhz procimat egy Phenom X3 8450-re?
Lejjebb levő everest screenshotbol itélve sokkal lassabb mint a jelenlegi eredményem, de ha lehetne húzni akkor jó lenne!
Valakinek vélemény?
Köszi előre is!
-
old gray
addikt
válasz
Paul Striker #328 üzenetére
Igazad van, vita nem megy a dologról, viszont beszélgetés igen. Olvass vissza.
-
Paul Striker
csendes tag
Olvastatok -e hogy ugy nez ki hogy a Phenom II X3 aknak lehet aktivalni a 4.magjukat bizonyos alaplapokban?[link]
Csak azert mert nem latom hogy menne errol a vita, pedig mar 2 napja olvasni lehet a cikket angolul... -
old gray
addikt
Mennyi az X3 720BE-nek adható, még egészséges fesz.-érték tesztek illetve 24/7 működés esetén? (A melegedéssel nem hinném, hogy gond lesz a Z600 nem kispályás versenyző.) Illetve ha jól látom 95W a TDPje, mellette van egy gyárilag elég szépen tuningolt 8800GTX..... elég lesz 450W-os Corsair tápom hozzá? (gondolok itt arra, ha tuningolok és a cpu fogyasztás jelentősen megnő).
-
Konfigos
őstag
válasz
Komplikato #319 üzenetére
Halkan megjegyzem hogy a bio lap 790GX
-
Tomate
veterán
Valószínű 710-es áll a házhoz. A kérdésem, hogy a lapomban GA-MA790X-DS4- menni fog a cucc? Igaz fel van tüntetve, hogy AM3 Ready, meg a legújabb bios is fent van, ami decemberi
Szóval jó lesz?
-
tomika
aktív tag
Ide is beteszem a hírt:
Úgy néz ki, hogy fennáll bizonyos prociknál (január 4.hete) bizonyos lapokban (AMI bios) az X3-X4 mod. Elvileg van lehetőségünk így a letiltott egy magot sikeresen aktivizálni!
[link] -
Konfigos
őstag
Egyébként szerintem nem ártana kibővíteni ezt a Phenom II x3 procikkal.(tesztekkel technikai adatokkal)
-
Konfigos
őstag
válasz
JimBeam007 #310 üzenetére
Itt nem a szellőzésen van a hangsúly.Tapasztalatból tudom hogy milyen az a lap amint nincs fethűtés. Mégha ráirányitanál egy ventit akkor se lenne elég sajnos.Esetleg ha a pénztárcád engedi vegyél egy ud4 lapot ez 29k körül nekem is ilyen van és nagyon komoly hűtés van rajta és mint látod eléggé tuningos is
Hűtő pedig megint pénztárca függő.Kellene tudni a keretet rá
-
Konfigos
őstag
válasz
JimBeam007 #307 üzenetére
ez nem ennyire egyszerű hogy majd én megmondom mitől nem hal meg a géped
Lap tényleg nem való rá szerintem se.Mivel neked más 720BE-d lesz ezért egyáltalán nem biztos hogy rád vonatkoznak az én eredményeim.Elején megkellene nézned hogy mit megy alapfeszen a procid.Meg nem írtad hogy mivel hűtőd azt sem.Easytune és hasonló hulladék programokat hanyagold szerintem.Ha már mindenféleképpen programmal akarod akkor AOD de én szerintem inkább a biosból kellene babrálnod a dolgot.Egyébként kétlem hogy nem menne majd a tied is legalább 3300mhzen alapfeszen.Majd ha meglesz a cuccod akkor szólj és segítek privibe
Ramnak kb szerintem 2.2 kelleni fog viszont.
Na amíg fogalmaztam Bon3ss kolléga már válaszolt is
-
bnss
veterán
válasz
JimBeam007 #307 üzenetére
Engedelmeddel én is válaszolnék. Kicsit durva kifejezés, azért mondják, mint a tápáramkör MOSFET-jei nem kaptak bordát, így a disszipált teljesítményt nincs ami elvezesse. RAM-sünik segíthetnek rajta - ez mondjuk nehezen kivitelezhető, mert elég "viccesen" helyezték el a MOSFET-eket -, illetve egy kis huzat a házban.
Pontosítanék, FSB nincs AMD esetén, csak megszokásból nevezzük így, helyesen reference clock a neve.
Kérdésedre a válasz: ha emeled a ref. clockot, nő az órajel, nő a teljesítmény igény is, nagyjából egyenes arányban (a feszültséggel pedig nagyjából négyzetesen).
Segítség a kívánt RAM órajel kiszámításához: [link]
-
JimBeam007
csendes tag
válasz
Konfigos #305 üzenetére
Szia Konfigos!
A héten valószínüleg meglesz a x3 720 B.E Procim.
A lap amibe rakom Gigabyte GA-MA770 DS3: AMD 770 + SB600 Chipset.(rev 1.)
A memóriáim: OCZ Technology Reaper 4GB PC2-9200 DDR2 DIMM, ez elvileg simán megy 1150Mhz-en.
Sokan írták hogy ezzel a lappal veszélyes a tuning.
Mivel kezdő vagyok a témában tudnál nekem értékeket adni amiket ha beírok nem fog elfüstölni a lap
Azt hiszem ha nem emelek voltot csak FSB-t akkor nem lehet nagy baj?
A mostani procimat 5600+ (90nm) simán fel tudom húzni 3200mhz-re az: easy tune- programmal.
Egy szó mint száz szeretnék értékeket, amikkel a memória megy 1150mhz-en a proci 3.2 Ghz felett, és kiszolgálja az ATI 3870-es videókarit.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv Jimu.i: nehogy a tuning kezdőknek topicot javasold
Az értékeket beírom és azon fogom használni, nem fogom feszegetni a határait a gépnek -
Konfigos
őstag
Pár ram eredmény a procival
Első háromnál az nb freki 2100mhz körül az utolsónál 2400mhzen
1132MHZ 4-4-4-12 2.3V nb freki 2400mhz körül
Mivel a lapom max 2.3 voltot tud adni ezért ennyi ami a csövön kifért.Egyébként gyári fesz a 2.3V legalábbis a modulra ez van írva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- DOOM - The Dark Ages
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Napelem
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest