Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Padozás, hűtés csere?! Hirtelen azt hittem hogy az rtx topikot nyitottam meg ....
-
R3laX
addikt
Áhh, 1 pont bakker, pedig majdnem ugyanannyi minden
[link]
-
llacee
őstag
válasz
Krisz0418 #9991 üzenetére
Rtx2080-rol jottem, 3440x1440hez kicsit keves volt.
Monitor 144-165hzig is elmegy es ez szerettem volna megkornyekezni.
Utolso radeonom egy 6850es volt, valahogy mindig intel/nvidia parti voltam, de sajnos elfogytak az erveim. :)
A 30xx sorozat egyaltalan nem jon be, a raytracing sem jott at, igy egyre jobban szimpatizaltam a 6k sorozattal.
Este fogom jobban kivesezni, elso tesztek eleg meggyozoek -
A.tessz
senior tag
Ne tedd fel. Memória hőfokok elfognak szállni, plusz nem is jó hozzá a foglalat, eszkábálni kell. Én megcsináltam, de nem ajánlom... Holnap teszek fel képet! (6900xt re dobtam fel, a normál gpu, junction temp lement, viszont a memóriánál beszorul a levegő. Nagyszerű youtuberek ezt nem kötik az orrunkra!!
...
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Nvidia-ról költöztem 6800XT-re és szeretném erre is feltenni az NZXT G12+AIO hűtést.
Van valakinek tapasztalata, fel lehet tenni barkácsolás nélkül? -
Krisz0418
őstag
Na kinél érződik hogy kezd meleg lenni kint?
Nalam télen illetve huvos idoben azért inkabb 50fok alatt volt a kártya bármelyik játékban. Most hogy kezd melegedni beficcen azért 52-54fokig is a kis huncut
Ami azért is "fura" mert a proci az ugyanúgy 40-45fok
Szerk: hétvégén valaki főz pacalt? Akkor beugranek szivesen
-
BullKoxa
őstag
HWinfot hogyan kell teljesen kiirtani a Winből ?? uninstall, meg a maradék mappa kitöröl. De valahol mégis maradnak cuccok benne !
-
válasz
Rabbitf_24 #9976 üzenetére
Az akkor Ramiris. (nagyker)
Küldi gyártónak aztán attól függ Sapphire mit mond nekik. Ha 30 napba belefér a javítás akkor visszakapod, ha nem de van kártyájuk helyette kapsz másikat, ha az sem, akkor jelzik a nagykernek, hogy pénz vissza. -
válasz
Rabbitf_24 #9978 üzenetére
Sajnálatos, nem volt még itt hibás sapphire
-
zsirfecske
addikt
válasz
ja hogy magyar bestbyte? külföldi karira gondoltam.
-
válasz
Megpukkant?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
zsirfecske #9975 üzenetére
Sapphire 6800XT, Bestbyte garis.
-
zsirfecske
addikt
válasz
atillaahun #9973 üzenetére
olvasom a fórumot, de nem láttam erre infót a keresésednél sem.
nekem pl. itt van a kezemben a német scalper által amd oldalán vett ref 6700 xt, digital river számlával jürgen nevére kiállítva + egy szállítólevél. ebay vásárlás, tehát arról is van papír hogy jürgentől én vettem meg ha kell.
jó lenne egyszer biztosat tudni róla, mert ha nem ér semmit, akkor szétszedném én is, és tennék be thermal pad-et a memóriák/vrm és a backplate közé, ahogy gn steve is javasolta
Rabbitf_24:
köszi, mindenképp érdekel bármi infó. aib vagy ref kari? melyik gyártó? -
Rabbitf_24
addikt
válasz
zsirfecske #9972 üzenetére
Nem AMD-től vásárolt kártyára folyamatban van nálam egy 6800XT-re.
Egy számomra kedves fórumtárs segít benne.
Amint lesz infó szólok, ha érdekel. -
atillaahun
veterán
válasz
zsirfecske #9972 üzenetére
Ilyenekre már aztán tényleg lehetne használni a keresőt. De úgy láttam, hogy konkrét tapasztalat nincs.
-
Laja333
őstag
válasz
ScomComputer #9966 üzenetére
"The RX 6900 XT seems to have really similar performance to the RTX 3090 in Unreal Engine 5 Valley Of The Ancient at Native 4K, however frame time Graph seems to be a lot more stable on the Radeon GPU."
-
b3Ro
senior tag
válasz
Megneztem az elobb a 6700XT-vel. Gondolom a monitor felbontasan fut, ami 1440p nalam, es 30fps a piros feju oriasnal. Szep ez a demo nagyon, ami feltunt egybol, hogy 20giga ramot siman bepuszilt.
-
válasz
56%
Minnyá rákukkantok
-
ScomComputer
veterán
-
Krisz0418
őstag
válasz
ScomComputer #9961 üzenetére
Melyik vagy te?
-
Jacek
veterán
válasz
ScomComputer #9961 üzenetére
Ez nem a PH új prémium funkciója?
De jó lenne
-
Krisz0418
őstag
válasz
ScomComputer #9959 üzenetére
Jo is lett volna, de tegnap mar dolgoztam es most is megyek mindjart
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Krisz0418 #9955 üzenetére
Na bazz, nem apróztad el! Grat hozzá
De ugye nem csak game miatt váltasz?! Mert ahhoz eléggé overkill a 16c32t.
Az a plusz pár db fps FHD-n és 2K-n nem ér ennyit , persze ha jó a biznisz és megéri akkor miért ne!#9954deo1977
Az elég betyáros!Nekem pont 80-100MHz-el tud kevesebbet azzal a fesszel stabilan. (2450-2550@1,08V)
Jó kis kockát fogtál ki -
ScomComputer
veterán
Nos,lehet izzasztani: [link]
"You can download the Unreal Engine 5 early access from the Epic store launcher. Within the Unreal engine 5 section you can download the Valley of the Ancient Project which will allow you to test the demo"
Unreal Engine 5-re finomhangolt Radeon Software-t adott ki az AMD: [link] -
Krisz0418
őstag
Ha sikerül megegyezni a kollegaval akkor erkezik egy 5950x-em
(ne kereseetek, nincs fent apron
) belem "vertetek" ezt az amd proci dolgot..koszonjetek magatoknak
Utana ujra kell mernem a jatekokat
-
deo1977
tag
válasz
Pro!Petya #9953 üzenetére
SAM ON offkorsz.
Én szeretem ha a legújabb van fenn, bár igazából eddig egyikkel se volt problémám.
1.10V-on 2550/2650 2150FT-vel min/max 25-40%-os ventiprofil-al szépen csendben, stabilan teszi a dolgát, pedig most a szétázós vasárnap egész nap toltam a CP2077-et
Maximálisan elégedett vagyok, 6800-as szériával AMD nagyon betalált.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
deo1977 #9952 üzenetére
deo1977
SAM/BAR On /Off?
Egy időben én is up to date driverekkel csapattam , de most már csak azután frissítek ha már YT-on vagy a forumokon letesztelték az előző verziókkal. Aztán én is ki méregetem magamnak így azt használom ami overall jobban teljesít. Ahogy leszűrtem 21.3.2 utániakban csökken a teljesítmény nagy átlagban .. -
Pro!Petya
addikt
-
gery14
senior tag
Meg is zavarodnék ha apexeznem kéne vmiert nem az esetem az elején nyertem 3 kört aztán abba is hagytam
-
beef
őstag
válasz
ScomComputer #9930 üzenetére
Na most ilyen képet prezentálni, amin nincs fps, hőfokok, grafikonok...
Ülj le fiam, egyes!
-
ScomComputer
veterán
Nos több óra tesztelgetés után ki merem jelenteni,hogy nálam a 3.2-s driver amit undervoltal használok 2300-2400mhz-n 1000mv-al(MPT-vel), tökéletesen stabil mindenféle bench(nem 3dmarkos),only game,több óra játék,majdnem 8 óra semmi fagyás és anomália,nem tudom mit bactak el a többi(pl. 5.1-5.2) driverekben, de ott több fesz kell az adott órajelekhez (1050mv),állítólag kevesebbet fogyaszt ja persze..
-
válasz
ScomComputer #9933 üzenetére
Pova kolor vörös ördög lesz az, csak összekevertelek az ikertesóddal
-
válasz
ScomComputer #9929 üzenetére
Menőzni akarsz a 6900 ásrok tajcsi iksztével, mi?
-
MZsoltee
veterán
válasz
ScomComputer #9930 üzenetére
PC-s verzóból van magyar faliratos?
-
Bennyboy
őstag
Nálam sajnos még valid a black screen, no signal-os probléma. Utánanéztem neten és elég gyakori AMD-nél, gyártótól függetlenül. Még keresgélem a megoldást de arra rájöttem, h hiba volt amd-re váltani (persze olcsóbb mint az nvidia) Szóval ha egyszer vmi csoda folytán visszatérnek a normális árak akkor nem lesz kérdés számomra, h melyik legyen. [link]
Asus tuf-hoz még nem találtam friss bios-t. -
Géjza
őstag
Asrock 6800-hoz (nem XT) van új BIOS (L04), dícsérik, hogy megszűntek vele a korábbi blackout, stability problémák (nekem eddig sem voltak ilyen gondjaim, de azért már egy ideje ez az új L04-essel pöfög továbbra is mindenféle probléma nélkül).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én már mondtam többször h sztem 1440p-ig vígan elvan a 6800XT OC nélkül, felette már lehet jól jön.. Én ugye 144hz-n használom 1080p-ben, és még 120-130w gpu setuppal is vígan lehet játszani fps drop nélkül.
-
gery14
senior tag
Csak Intel... semmi más baja nincs
-
atillaahun
veterán
Már pedig RDR2 4k-ban reális a 30-40 fps. Nekem 1440p-ben is lemegy 40 FPS-ig simán Ultra beállításon. Bár csak egy 6700 XT R5 3600-am van.
Megpróbálkozhatsz még a SAM bekapcsolással, ha támogatja a lapod. Illetve a játékban lődd ki az MSAA és FXAA-t.
Nem véletlen készült a témában egy 2 részes optimalizálós videó is. -
whited
addikt
válasz
atillaahun #9914 üzenetére
Red dead redemption 2
Ha 0x az msaa akkor 50, 2x msaa és már csak 30
Szintetikus tesztek alapján többet kéne tudjon, nem ?
CPU Z szerint rendes órajelen megy a RAM -
Bennyboy
őstag
Szerintetek mi a menete egy amd-től vásárolt vga gariztatásának itthonról?
Nagyon nagy macera? -
whited
addikt
Sziasztok
Újonnan összerakott masina:
i9-10900k
32gb 4000Mhz
RX6800XTEgy 4k-s monitorra rakva 30fps körüli értékeket kapok amikor 50-60 közöttieket kéne kapjak, ez normális?
Destiny 2 is szinte játszhatatlan emellett.Driver hiba, vagy nem állítottam be valamit amit be kell?
Köszönöm
-
Krisz0418
őstag
Biomutantrol kinek mi a velemenye? A latvany engem megvesz, de felek hogy a jatekmenet annyira katyvasz lesz. Erdemes lehet megvenni es egy probat tenni vele?
Természetesen tennek ide egy hwinfos kepet is
-
chopin42
őstag
válasz
atillaahun #9908 üzenetére
Most fekszem, de majd feltétlenül kipróbálom, ezer kösz -
atillaahun
veterán
válasz
chopin42 #9380 üzenetére
@chopin42
Nah látszólag sikerült megvarázsolni CRU-val az idle VRAM freq-et CVT Standard nélkül.
Így most éppen leesik az órajel is és a színmélység is megmarad 10 bit-en. Más rendellenességet egyelőre nem vettem észre. Bár nem sok fogalmam van mik ezek, amiket basztattam.
A lényeg elvileg, hogy a Vertical Blanking-et kell feljebb tornászni, úgy hogy a Pixel clock ne lépje túl a kiszürkített Range limits sorban lévő értéket. Én a Horizontal Blanking-ből szedegettem le kicsit cserébe. -
atillaahun
veterán
válasz
Szpisti #9898 üzenetére
Köszi, azt ismerem, de a Radeon Metrics & Overlay elég hiányos, azért használom inkább a HWinfo-t, mert az mindent mutat.
#9901 ScomComputer
Jah én is használtam korábban az AB-t, de abból is hiányzik azért pár dolog. HWinfo valahogy mindig kellett pl. CPU max Thread usage-ra, Fan RPM-ekre, Voltage-okra, meg még pár apróságra.
Amúgy nemrég néztem, hogy a RTSS önmagában is tud amúgy datasource-ként működni egy AB vagy HWinfo nékül is és jobbak azért az adatai mint pl. egy Radeon-nak.
De nekem nem is annyira az OSD-hez kellett volna az FPS, hanem a log-olás miatt (.csv), amiből aztán több órányi adatot is ki lehet szépen pakolni grafikonokra egy Generic Log Viewer-rel és összehasonlítgatni a kihasználtságot, hőmérsékletet, órajelet. Ezért zavar csak hogy ezt buktam most. -
válasz
ScomComputer #9901 üzenetére
+1
-
Krisz0418
őstag
válasz
ScomComputer #9901 üzenetére
En frapset hasznalok fps-re tudod?!
-
ScomComputer
veterán
válasz
atillaahun #9895 üzenetére
A hwinfo nem tökéletes az fps kijelzésre (késik) én már régóta az msi-ab+rivát használom,abban lövöm be az osd-t és ami még fontosn azokat pluszba a hwinfóból...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- ASUS routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest