- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
-
belaazallat
addikt
-
gulupeti
senior tag
válasz deo1977 #17846 üzenetére
CP2077-ről itt PH-n pont azt olvastam a topikjában, hogy kamu HDR, kipróbáltam, nekem sem volt túl meggyőző , anélkül szebbnek tűnt, de pl. a Shadow of the Tomb Raider szerintem igen jól néz ki HDR-ben. Én egyébként egy Hisense 65U8QF-en szoktam gamelni, bár ez is csak 8bit+FRC, viszont a nitekkel nem áll rosszul.
-
Moby
veterán
válasz deo1977 #17844 üzenetére
Az a helyzet, hogy amit amit ezek a monitorok tudnak, azon bőven túlmutat az SDR is, és nagyon széjjelcsapja a színeket a HDR (itthon magamnak kalibrálgatom a monitorjaimat, van itthon koloriméterem hozzá). Nem rossz a HDR, mondjuk OLEDen, de ott is azt tapasztalom, hogy sajnos a játékok nagyrésze egyszerűen rosszul kezeli a HDR-t. A PC nincs rádugva a tv-re, de a konzolok igen, ott elterjedtebb is a HDR, de a használata még nagyon nem megy, és még egy oled is inkább csak megkarcolgatja, ami a HDR-hez kell. Ezek a monitorok viszont nemhogy a közelében sincsenek, de belenyalni sem tudnak. Nyilván annyiról van szó, hogy fel tudják dolgozni a HDR jelet, megjeleníteni viszony annyit tudnak...hát amennyit tudnak. Ami SDR-nek is eléggé szűk. Ha nem jók színek SDR-ben, ott inkább valami beállításprobléma lehet, de az nagyon nem tűnik validnak, hogy ezt ilyen ál-HDR-el kellene javítani.
Ahogy írtam korábban: snake oil[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz deo1977 #9952 üzenetére
deo1977
SAM/BAR On /Off?
Egy időben én is up to date driverekkel csapattam , de most már csak azután frissítek ha már YT-on vagy a forumokon letesztelték az előző verziókkal. Aztán én is ki méregetem magamnak így azt használom ami overall jobban teljesít. Ahogy leszűrtem 21.3.2 utániakban csökken a teljesítmény nagy átlagban .. -
ScomComputer
veterán
válasz deo1977 #7700 üzenetére
Hali..ez kb. így sajnos semmit nem ér,mert hiába a wattman 925mv, ha az MPT-ben meg 1150 van belőve, látszik a hwi képen,hogy a vddcr 1078-n is megy szóval,ha valós feszt akarsz akkor korlátozd le az MPT-ben a feszt 1000-re úgy ahogy BeZol képén is látod...és mehet a teszt, bírja e ?
A SOC is mehet 950-900-ra 2500mhz alatt jót tesz neki, pár fok minusz a gpu-n..
[kép][ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz deo1977 #7700 üzenetére
Én így használom a nitro+ 6800 XT-t.
Volt 4 házventim, 2 beadta a kulcsot az évek folyamán (1 nem ment már, 1 csapágyas volt), most rendeltem 10db Arctic P14 PWM ventit (2x5db-os csomag), beraktam előre 3at, lentre 1et, hátra 1 és fentre 2őt. (vagy fentre 3, vagy előre 3, a sarokrésznél nem fért el a 3-3 megoldás)
Tapasztalat: cpu-ventinek nem jó, mert nem tudom ráfogatni, máshol vannak a lyukacsok hozzá. Még szerencse, hogy a cpu ventijem közül az egyik még jó
További tapasztalat: zárt gépházzal 1 fokkal javultak az értékeim, mint eddig nyitottalSzóval igenis érdemes egy jól szellőző házat összebarkácsolni (én eddig mindig tojtam rá)
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz deo1977 #7068 üzenetére
Nvidia inspector volt jó erre NV-nél. Itt amdnél nincs hasonló ha jól tudom. Ha lesz is a 11.genben teljesen felesleges váltani egy baszó 10.genről egy 11.gen procira, szerintem
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz deo1977 #7061 üzenetére
Nem tudok megoldást, nekem is maxon teker. De ez miért baj? Nem melegszik tőle a kártya semennyire, és az a +5-15watt nem hinném hogy számít egy félmilliós kártyánál.
Ezt még tavaly irta az egyik kolléga itt a topikban:
"Most találtam egy AMD support levelet amiben leírják az IDLE miértjét!
A GDDR6 memóriának csak kettő működési módja van :
Első fokozat az energiatakarékos ~144Hz -ig
Második a teljesítmény ~144Hz felett.
(felbontás és multimonitor is befolyásoló tényező)
Elsőben visszaveszi a memfrekit idle , másodikban nem."A két monitor miatt nem veszi vissza a frekit valószinüleg.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz deo1977 #6977 üzenetére
Nekem is furak..mar csak azért is mert stockon horizonba 132fps, 2600mhzel meg 142-143. Ezek szerint hozom a 6900xt szintjét 40-45fok mellett. Akkor hulye lennék leghuteses 69xt-t venni
-
BeZol
őstag
válasz deo1977 #6620 üzenetére
Ez teljesen jó eredmény, efölé már átlagosnál jobb chip kéne, csak ugye közelmúlt alapján inkább átlagon aluliak érkeznek mostanság, úgyhogy mindenképp boldog lehetsz!
FeRRaR1:
én még keveslem a 20.351 gs pontszámodat, kollega is lenyomja a 6800 XT-vel.
Adjál neki nagyobb TDP keretet. Én 21ezerre lőnék, ugye 22ezer a rekord.
Nem kell feltalálni a spanyol viaszt, már többször raktam be képet + szövegezést a beállításokról, annyi h nálad 1175mV a teteje 1150mV helyett.
De látom, pár óra elteltével rájöhettél vmire, és félig-meddig már sikerült vmit reprodukálni.
A ventillátort fixálnám pl. 100%-ra ha csúcsra akarsz törni, ill. demo alatt sztem nagyon beszakad az órajel, lehet h a min. órajelet sem sikerült feljebb húznod?Elég nehéz úgy segíteni, ha az "instrukció"-kat nem sikerül reprodukálni..., ennél szájbarágósabban pedig már nem lehet.
A magam részéről mindig kitesztelem minek mi a határa. Így tudni fogom, h maxra feltekerve mindent mit tud az adott cpu, gpu, memória.
Miután ez megvan, belövök egy számomra megfelelő hangerejű és hőmérsékletű beállítást.Ezek mind ízlések és pofonok, kinek mi ez a sweet-spot. Legtöbb esetben kényelmes 5-10%-os teljesítménynövekedés benne van az alkatrészekben.
Ha nem gagyi a chip, akkor teljes mértékben érdemes OCUV-zni, tehát tuningolva undervoltolni, mert gyárilag jó eséllyel túlfeszelődik a kártya (ezt MPT-vel lehet korrigálni a max. feszt csökkentve). Ehhez még a TDP-keretet sem kell feljebb állítani..., de ha jó a kártya hűtése, akkor érdemes azt is feljebb tolni (többek között ezért is vesz az ember drágább custom verziókat, engem legalábbis nem érdekel hogyan néz ki meg mi világít rajta)
Szerintem léghűtéssel 330W körül van a még értelmes hangerővel hűthető tartomány teteje, ami a sapphire nitro+ esetén 40-55%-os ventillátor-tartományt jelentene (1650-2150rpm, de hagyományos hűtéssel összevetve ez 1250-1750rpm-es tartomány lenne)
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz deo1977 #6620 üzenetére
Amit a wattman-ban állítasz mv-ot, az kb. semmit sem ér......ITT leírtam,hogyan ellenőrizd a valós gpu vcore-t.....
-
NvidiaRTX
őstag
válasz deo1977 #6623 üzenetére
Igazából az egészben az a vicces, hogy megveszik a 300-400k-s VGA-kat és a TUNINGOLÁS után az a problémája az illetőknek hogy sokat fogyaszt.
Mint aki vesz egy Ferrárit aztán panaszkodik, hogy sokat eszik.
Ja és "szakmai" topic-ban vagyunk.Akkor csak szólok ezeknek az illetőknek, hogy a tuning az esetek többségében megnövekedett fogyasztással, hőmérséklettel és venti hanggal is jár ugyan úgy mint egy CPU OC-nél.
Azt hittem ez egyértelmű mindenkinek.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
BeZol
őstag
válasz deo1977 #6603 üzenetére
1150mV mellett 369-393W közötti értékeket kapok csúcsfogyasztásra.
Adjál még neki áramot MPT-ben, kevés a 318W, ezért is fagyhat.Igazából keresd vissza a hozzászólásaimat, ott vannak a beállítások képeken, csak le kell másolni.
Ha valami nem megy nálad így, akkor 25-25 vagy 50-50MHz-eket lejjebb veszel a min és max órajeltartományból. Többi érték maradhat. Annyi h Wattmanban 1050-1075mV-on legyél a 21.2.2 driver esetén.david_97:
MorePowerTool és nem biosmóka, hanem registry módosítás a windowsban.
Driver-telepítéskor megint be kell lőni.Mivel ugyanaz a kártyánk, keress vissza a hozzászólásaimra.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz deo1977 #6593 üzenetére
fast timingot nyugodtan tedd be, legtöbb birja simán a 2150\fast timingot. MPT-t inkább akkor ha komolyabban akarsz tuningolni vagy csak szimplán alulfeszelni az adott órajelhez.
-
Krisz0418
őstag
válasz deo1977 #6591 üzenetére
Wattmanbe hiaba allitasz feszt, rosszul működik. Gpu-zben is latod hogy az 1,150v volt. (Ez a max). Mpt-ben feszelj alul. Egyébként nem rossz, de vannak furcsaságok. Memet huztal?
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest