Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stan648
tag
válasz
ScomComputer #10194 üzenetére
-
R3laX
addikt
Többiek:
Nektek nem furcsák ezek a PH tesztek? Hova alázzák szegény 6700XT-met?. [link]
-
R3laX
addikt
válasz
Motion_Blur #10197 üzenetére
Procit azért írja atillaahun, mert egy 6900XT azért jóval erősebben meghajtja most a procidat, mint a 3070-es.
Ilyenkor szoktam kérdezni, hogy 2 ágon adod be a kraftot? -
Motion_Blur
félisten
válasz
atillaahun #10195 üzenetére
Persze, a kártya cseréig nem volt semmi gond
-
ScomComputer
veterán
válasz
atillaahun #10195 üzenetére
"RTX 3070-nél nem volt se újraindultás se piros betöltőképernyő.".......
-
atillaahun
veterán
válasz
Motion_Blur #10170 üzenetére
"10700K van mellett fix 1.2V-on."
Biztos elég neki az a fesz? Ki lett rendesen tesztelve? Cinebench-el vagy egyebekkel.
#10196 ScomComputer
Lehet az nem taposta ki a lelkét a procinak ennyire. De valóban a táp az esélyesebb. -
Stan648
tag
válasz
ScomComputer #10184 üzenetére
-
South Velen
addikt
válasz
ScomComputer #10187 üzenetére
Ja, hát akkor lehet.
De nem bonyolult, nekem BeZol pm-e után 3 perc alatt minden összeállt
csak ismerni kell a határértékeket persze.
-
Jacek
veterán
válasz
zsirfecske #10189 üzenetére
Természetesen, embernek kis pöcörővel
(vicc volt nem berágni )
-
zsirfecske
addikt
válasz
ScomComputer #10184 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #10187 üzenetére
A két grillcsirkéd ellenére ma is szigorú vagy
-
ScomComputer
veterán
válasz
South Velen #10185 üzenetére
"Esetleg"..ha értene hozzá, de még wattman power "csúszkát" sem találja,szóval jó ha nem nyúlkál ő egyelőre az MPT-vel sehova..
-
=WiNTeR=
senior tag
Van értelme Thermal conductivity: 3.5 W/mK (+/-0.35) thermal pad-eket lecserélni ha egyszer aktuális lesz az újrapasztázás 8-10+ W/mk-s táposabb példányokra?
-
South Velen
addikt
Mintha a Seasonic-oknál lett volna probléma a 3080 esetén is.
Az én Corsair RM550-esem meg simán elvitte a 3080-at, igaz egyből levettem 1,0V köré, meg kevésbé éhes ryzen mellett. Persze azért nem mertem sokáig használni úgy, találtam aztán 40k-ért egy 1200W-os overkill tápot
de pár napig nem volt gond.
Az elég gáz, ha -10% PL-lel is újraindul. Esetleg még MPT alulfeszelést lehetne megnézni.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Motion_Blur #10183 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ScomComputer #10181 üzenetére
Köszi, belőttem -10re, így is egyből újraindul a gép.
-
Stan648
tag
Vettem egy 6700XT. Csak hogy visszataláljak.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Motion_Blur #10180 üzenetére
A képen jobbra lenn... [link]
-
beef
őstag
válasz
Motion_Blur #10173 üzenetére
A Radeon Software-ben a "Power limit"-et húzd le 0-ról a minimumra és nézd meg úgy is. Ha úgy lefut, akkor a tápod nem bírja.
A 6xxx szériánál működik ez a csúszka vagy csak MPT-vel szabályozható?
-
válasz
p a s s e r #10176 üzenetére
+1 a tápra, sajnos kevés neki, 6900xt éhes egy jószág
Igaz MPT-vel de power limitet kitolva simán megeszik 400 wattocskát
-
p a s s e r
őstag
válasz
Motion_Blur #10173 üzenetére
nekem a 700-as cooler masterem (nem gold, sztem sima 80+) éppenhogy el tudta vinni a 6800xt-t (5800x mellett)... nyitott oldalfallal láttam, hogy a kártya tápcsatlakozójánál időnként felvillan egy led, jelezve, hogy nem teljesen stabil a környezet, kéne még kraft... eccer le is vágódott a rendszer, totál blackoutra... csere 850-es gold tápra megoldotta...
szerintem a táp lesz az...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Egy 6900XT főleg egy erősebb AIB kártya simán belenyal 400-500W pillanatnyi áramfelvételbe legalábbis elvileg ezt mondják a nagy teszt oldalak. Így egy 650W táp nem biztos, hogy elég lesz mellé. Megnézném egy min 850W táppal, hogy csinálja-e.
-
BeZol
őstag
válasz
Végülis megnézheted másik táppal is...
Onnan tudni h kevés a táp, hogy amikor terhelést kap a gép, akkor újraindul.
Tuning nélkül bőven elég kell legyen a 650-es táp (de ugye néhány táp kényes az új szériás kártyákra), nálam a 750-es tápom elviselte a konnektorból mért max. 685W-ot is (bronze táp 2009-ből), és a folyamatos 630-640W környékét (szintén konnektorból mérve). -
ScomComputer
veterán
válasz
Motion_Blur #10168 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is amit Zoli írt:"A 3dmark Time Spy pedig úgymond túl nagy terhelés, de gyári beállításokkal ennek le kellene mennie!"
Melyik drivert használod?Volt driver uninstall a vga behelyzése előtt a DDU-val,csökkentett mód-ban?
A driverek unistallálása és telepítése előtt ki kell húzni az net kábelt a gépből,vagy letiltani a netet, ha fell van az új driver akkor mehet csak vissza net...
Egy DDU-s net nélküli driver reinstalt mindeképpen próbálj meg...
"650-es Seasonic Platinum tápom van".....létezik, de az ilyen hibát nem okoz,hanem terheléskor restartolna a gép.. -
-
BeZol
őstag
válasz
Motion_Blur #10168 üzenetére
Superpozit sztem felejtsd el, túl enyhe terhelés és ami itt átmegy, az kisebb terhelésű játékban is összecsuklik 30 percen belül.
A 3dmark Time Spy pedig úgymond túl nagy terhelés, de gyári beállításokkal ennek le kellene mennie!
Az, hogy pl. 2. teszt során lekapcsoljon, az már tuning és alulfeszelés során kellene megtörténjen.Ha mókoltál már vmit, akkor azért csinálhatja ezt, ha meg nem nyúltál semmihez az amd driverében még, akkor lehet kifogtál egy hibás darabot, mert ismétlem, a Time Spy-nak le kell mennie alapbeállításokkal, olyan nincs h nem megy le, csak ha rossz a kártya (gpu chip vagy memória chip).
Ez a piros hátteres dolog is nekem gyanúra ad okot, hogy hibás a kártya.
Szerintem ez a két dolog már bőven elég ok arra, hogy még most 14 napon belül visszaküldd, én nem csinálnék további teszteket. Addig marad a integrált grafika
-
Motion_Blur
félisten
Köszi srácok!
Esemény:
Time Spy-nál újraindul a gép, elsőre a második graphics test felénél, másodikre a betöltés után..
Superpositionnál amikor elindítom és amig betölt, telibe piros a képernyő!
De hibamentesen lefut:
Megnéznétek hogy nektek is pirosat dob-e?
RTX 3070-nél nem volt se újraindultás se piros betöltőképernyő.
-
válasz
Motion_Blur #10161 üzenetére
Grat, szíp és nehéz vga
Ahogy A.tessz és laychi is írják, hwinfo, mpt, TimeSpy, ha nem teljesítesz akkor jön a ScomSaller
Ha időd is engedi, Sottr demo, ac valhalla, borderlands3, fullhd, qhd, 4k -
laychi
veterán
válasz
Természetesen van.
AMD drivert telepíts DDU után!!!
MPT-t (More Power Tool) töltsd le.
Konzultálj BeZol-lal. -
A.tessz
senior tag
válasz
Gratula!
Csak DDU, aztán várjuk a méréseket hwinfóval!
-
zsirfecske
addikt
ez a durva, olcsóbban vetted a pulse 6800 xt-t mint én a 6700 xt refet. de ami még keményebb, hogy én tavaly november 18-án még úgy voltam vele, hogy 200k felett nem veszek vga-t, kapják be. követtem ugyan a launch-ot alzán, sőt még szóltam is itt róla, és pár fórumtársnak sikerült is egyből behúzni, de én kihagytam. nyilván ha tudom mi jön, veszek magamnak egy 6800-at 238 290 Ft-ért, meg egy 6800 xt-t mellé 268 090 Ft-ért, akkor még lehetett és ment is volna
-
tusi_
addikt
válasz
zsirfecske #10158 üzenetére
En meg decemberben rendeltem, 780€ volt. Az XT 980, tehat nem 70€ kulonbseg volt. Amugy sem lehetett venni, semmi mast, ez az egy tipus volt es mint kiderult, az egyetlen darab is
Nagyon nem bantam meg, hogy ez lett. Nem vagyok tuningos, igy a sima teljesitmeny is boven elegendo nekem, plane 2560x1080 hoz.
Szoval nem kell felni tole, sokkal jobb, mint gondoltam. -
tusi_
addikt
válasz
zsirfecske #10150 üzenetére
Enyem 3 ventis. A fan curve-ot ugy allitottam be, hogy 60 fok korul mar 50% korul menjen a venti. Ha effole megy, akkor hangos lesz, de meg nem lattam normal hasznalata alatt, hogy 60 fole ment volna. Pedig CP2077 az egyik allando jatek, az oda tud tekerni neki, mind cpu, mind Gpu szinten....
-
Bennyboy
őstag
6800 xt-ről 6900 xt-re váltásnál érdemes újra felrakni az amd drivert?
-
Raggie
őstag
Igaz a 6000-es sorozatból még nem volt kártyám, de előző generációkból kb minden AMD VGA járt nálam az elmúlt 10 évből és eddigi tapasztalataim alapján a Heaven/Valley melegebbre tudta fűteni őket mint bármilyen játék.
Itt folyamat 100%-on teker VGA, játékok alatt meg nem feltétlenül. De persze lehet ez másképpen, ezért is fogom alaposabban kitesztelni ha lesz egy kis időm.
(sajnos ez várhatóan csak a jövő héten lesz...)
-
Bennyboy
őstag
Szerintetek egy platinum 750-es táp elég egy 6900 xt-hez?
Erről van szó: [link] -
zsirfecske
addikt
a fantasztikusan halk és minőségi pulse 5500xt után gondolkozás nélkül pulse 6700xt-t vettem volna, csak ugye jelen helyzetben ne válogasson az ember. meg a 2+ slot miatt flexelés nélkül nem fért volna be a mini-itx házba.
szóval sapphire pulse szerintem régóta az egyik legjobb ár-értékű modell, főleg a kisebb, 2 ventis kategóriákban.
-
Garsza
veterán
válasz
zsirfecske #10147 üzenetére
Értem.
ITX re -
Raggie
őstag
válasz
Raggie #10107 üzenetére
Nah, helyzetjelentés Sapphire RX 6800 XT Pulse témában.
Nagyon fasza ez a kártya. Halk és hűvös.
Egy kör Heaven alatt a hotspot 85 környékére ment fel a GPU meg 65-70 környékére, de a ventiket nem is lehetett hallani. Szóval lehet a venti fordulaton állítok még kicsit feljebb és akkor minden megáll 70 alatt.
Most még csak épphogy volt időm letesztelni, de ha lesz kicsit több időm csinálok több környi melegítést és lövök screenshot-okat is. -
Garsza
veterán
válasz
zsirfecske #10144 üzenetére
Akkor mégsem tökéletes.
A 320mm strixet hogy raknád bele? -
zsirfecske
addikt
válasz
Garsza #10139 üzenetére
lásd thermaltake core v1, itt vettem aprón használtan, tökéletes! persze csak akinek 285 mm alatti 2 slotos vga elég
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
ScomComputer #10135 üzenetére
Tudtam én ezt eddig is, csak eddig az 1.0292 - 1.0296-ig nem volt mérhető difi a demó és a teljes között.
Az 1.0298 az meg a legutolsó nagy win update-hez lett patchelve. -
Pro!Petya
addikt
válasz
atillaahun #10130 üzenetére
A legenda él, már párszor volt hozzá "szerencsém"
Lehet attól még jó a Sapphire ,mert most asszem nem ticket/rma-n intézi a gyártóval hanem a számlás/garijegyes szervízbejárós a téma bolton/kereskedőn keresztül. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
atillaahun #10130 üzenetére
-
atillaahun
veterán
válasz
Rabbitf_24 #10129 üzenetére
Én nem így tudom, de pusztujjakmeg, nem tudtam kiguglizni se ezt se az ellenkezőjét.
#10128 propetya85
Hallottam ezt a helyi legendát, de ahogy olvasom, a Sapphire akkor nem normális gyártó. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
atillaahun #10126 üzenetére
Első 6 hónapban a bolt állja a független szakértőt attól függetlenül hogy kinek van igaza. Utána a vevő.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
atillaahun #10127 üzenetére
Normális gyártó rma után küld egy emailt amiben ki kell nyomtatni a cimkét és lehet free-be feladni
Az esetek 99%-ban a kereskedő vagy bolt hozzáállása a probléma, amiből több szívás jön ki rosszabb esetben mintha egyből a gyártóval van intézve.
Mikor még otthon laktam jópárszor kerültem én is a f@sz másik oldalára mert próbálták "okosba" megoldani kereskedő/boltok. Jah a nagy kedvencem kimondottan a "bolti garancia" volt -
atillaahun
veterán
válasz
Rabbitf_24 #10124 üzenetére
Jól tetted, én is vittem már bevizsgáltatni cuccaimat az első 6 hónapban, amikor kötekedett a bolt. Viszont annyi, hogy ha a bevizsgáló sem talál hibát, akkor azt neked kell állnod, de ennyit nyilván megér.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Rabbitf_24 #10124 üzenetére
"Ez után a gyártónak lesz visszaküldve"
Lehet ezzel kellett volna kezdeni -
Rabbitf_24
addikt
válasz
atillaahun #10123 üzenetére
Utánakérdeztem a dolognak.
Az üzletnek kell minden kétséget kizárólag bizonyítani hogy a termék jó, nem nekem hogy rossz.
A garancia első felében egy független szakértői vizsgálatot lehet kérni, amit az üzlet köteles fizetni, vagyis nem kell elfogadni amit a szerviz ad szakvéleményt.Ma felvittem Budapestre és még egyszer beadtam bevizsgálásra. Ez után a gyártónak lesz visszaküldve ha megint “jónak” lesz kihozva, vagy élek a független szakértő általi bevizsgálással.
-
atillaahun
veterán
válasz
Rabbitf_24 #10122 üzenetére
Egyetértek előző kollégával, egy HWinfo + RTSS mehetne a Time Spy teszt közben, ha ott azonnal bukik. Dupla klikk amiket ki akarsz rakni grafikonra így és megnézzük a bukás pillanatában és azt megelőzően a GPU/CPU értékeket.
Plusz mehet rá a képernyőfelvétel Radeon Software-ből a videó meg fel Youtube-ra, azzal könnyebb lesz gariztatni. -
válasz
Rabbitf_24 #10116 üzenetére
Én a helyedben annyit csinálnék, hogy:
- hwinfo + rtts (minden fontos GPU hőmérsékletet kiírnék: gpu proc. temp, junction temp, memory, vrm, stb, illetve gpu SOC - ha jól rémlik az a teljes kártya fogyasztás - power usage)
- video felvétel a teszt futásáról / crashről, kb. úgy, hogy látszódjon a kártya is.Nekem volt olyan alaplapom (Gigabyte), ahol csak bizonyos táp típusokkal (pl. a saját Corsair RM850x) nem indult el. Legalább két kör gariztatás volt, a végén kb. elküldtem a tápot is, hogy nézzek meg...
Nincs ismerős, akinek van picit erősebb tápja? Megnézni, hogy akkor miként muzsikál a videokártya.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #10119 üzenetére
Persze, 2 teljesen különböző amúgy tökéletesen működő inteles gépben is volt és ott is gondok voltak vele.
Az én gépemben is csak ez a kártya rendetlenkedik, másik kártyákkal tökéletesen működik. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Másik gépben volt már a kártya?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pontosan milyen szervízben is volt?
Eddigi tapasztalataim alapján nekem az összes ilyen nemű dolgot, azonnal cserélték, nem babrálták vagy "tesztelték" ...
(Táp, vga, egér stb)
Igaz én mindig a gyártóval intéztettem nem pedig az eladó bolttal.
Ezalapján gondolom valami bolt intézte a garit nem a gyártó -
Rabbitf_24
addikt
Mesterek!
Visszajött a kártya a gariból, természetesen NTF.
Mivel nem találtak semmit, ezért nem fűztem nagy reményeket a kártyához. AC Odyssey a legnagyobb meglepetésemre futott vagy 20 percet max settingsen 3440x1440ben és egyszer csak újraindult a gép. (Ilyen jelenség eddig nem volt.)
Mondom ok, jöhet a time spy. Indítom, már a demonál ahogy mennek át a hídon crash van, de nem indul újra a gép, driver time out-ot jelez.
Ráindítom még 1x, ugyanúgy, ugyanabban a pontban ugyanúgy reagál.
Eddig BSOD volt, csak a resetre reagált. Utána még a tápot is le kellett kapcsolni egy rövid időre hogy legyen egyáltalán kép…
A szervízlapon az volt, hogy kapott 3dmarkot, furmarkot, forza4-et stb, minden hiba nélkül lement… De az nem volt odaírva, hogy milyen hardveren milyen beállításokkal, milyen Windows—al teszelték….
Elmúlt tanácsoltok, újra gariztatás? Egyáltalán van esélyem? Nekik nem kell valahogy bizonyítani hogy a kártya ok?
Egy 6800xt sapphire nitro + kártyáról van szó.
Minden javaslatot szívesen fogadok. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Pro!Petya #10111 üzenetére
Na találtam olyat ahol a gpu driver is azonos és a gpu OC is.
Szval csak a chipset különbözik:Majd este ha lesz időm akkor megvárom a shader optimization-t és újra mérek, délelőtt nem volt időm kivárni így ahogy beléptem instant bench-re nyomtam.
BeZol
Akkor ha gondolod töröld az előző hsz-m hogy ne spammeljem nagyon szét a topikot! -
fisi
senior tag
Ejj de kurta jól sikerült az új chipset driver az x570 szériás lapok alá.. Gratula amd.. Felraktam, Horizon Zero dawn egyből leugrott 112 fps átlagra... Vissza téve a régebbit egyből az 137 fps.. Hogy ezek mit művelnek én nem tudom...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Garsza #10099 üzenetére
Csak a garis.
Majd amikor el szeretnéd adni, érzésem szerint könnyebb dolgod lesz.#10086Vismajor01:
6700xt mellé szerintem elég a 3600. Igazából nekem így lett meg a lelkibéke, kimaxoltam a lehetőségeket... (najó, még +16gb memória, 5800x, esetleg upgrade 6900xtre még jöhetne)
-
Raggie
őstag
Szervusztok,
elvileg a hétvégén csatlakozom a csoporthoz egy Sapphire RX6800 XT Pulse kártyával.
Van ilyen modellje valakinek? Van valami amit érdemes tudnom róla?
A neten mindenhol csak a Nitro+ modellről találok review-okat meg elemzéseket ezt a Pulse-ot sehol nem látom... remélem azért jó ez is.(monjuk Sapphire, szóval nem anniyra félek, mert tőlük még nem igazán láttam szar VGA-t sose)
-
ScomComputer
veterán
válasz
dominating #10104 üzenetére
Gondolom az AMD hivatalos oldalán....
-
dominating
tag
referencia kártyákhoz is ad ki amd új biost? ha igen akkor hol találom?
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #10089 üzenetére
bakker most látom hogy full rossz hsz-re válaszoltam, a 3600 > 5600x váltásra akartam, csak biztos csacska volt a kezem
fullhd-nél azért 6700 xt mellett is inkább cpu limit van mint gpu, szóval nekem még 2560x1080 mellett is simán hozott a zen3. 1440p és fölötte persze nyilván egyre kevésbé éri meg.
-
Garsza
veterán
válasz
ScomComputer #10100 üzenetére
Nem akarok én minden áron AMD -t csak nem mind1, hogy mennyi pénzért kapom meg ugyan azt a teljesítményt. 70k azért nem kevés pénz. Főleg hogy garnélkülit cserélem új garanciálisra.
Egyébként a Pulse -t azért adtam el mert hozzá jutottam egy 3060 Ti Strixhez. És hát a ROG funságom nem hagyott nyugodni. De nem is bántam meg, kegyetlen jó sikerült a Strix hűtése ezeknél a szériáknál. -
Krisz0418
őstag
válasz
Garsza #10099 üzenetére
Hátrány? Az mi? Semmi. A ray tracinget úgy sem fogod használni se amd se nv kártyán. Felesleges még mindig. Én sem használtam sose. DLSS jó dolog, de nem váltja meg a világot. Van ahol szembetünően csúnyább lesz a kép tőle. Mellesleg AMD-nek is lesz nem sokára DLSS-hez hasonló cucca, meglátjuk milyen lesz.
+erősebb kártya a 6700xt, és szépen lehet hajtani őket 2700-2800mhzig is.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest