Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
válasz
sakal83 #11986 üzenetére
Toltam én is egy TS tesztet (márciusban csináltam utoljára). Anno 16600 körül volt a max GS score-om tesztelős profillal (emelt órajelek - 2450MHz körül ment -, max ventifordulat). Most a normál profillal hozott 17800 pont körül (2350MHz körül). Ha a tiéd is ilyen frekiken járna, tiéd is ennyit hozna (a mostani GPU/RAM sebességednek teljesen megfelelő az elért 16200 pont).
Ennyit fejlődtek a driverek március óta vagy máshogy pontoz 3Dmárka újabb verziója?
-
bunnyhu
senior tag
2 napja vagyok egy gigabyte 6800xt (átmeneti?) gazdája. Amit tapasztalok, hogy amióta bent van, többször előfordult, hogy a bios nem indul el, tehát a csippanásig SE jut el. Néha egy-két reset segít, van hogy sok.
Az alaplap, proci, táp stb nincs egy éves, a 1080TI-vel atomstabil volt.
Ami változott az a GPU, a GPU-monitor kábel DVI-ról DP-DVI-ra cserélődött és ennyi.
Esetleg hasonló bootolós tapasztalata valakinek?Gigabyte Z490UD, 10600K, corsair RM-850X táp, szóval nem gagyi egyik sem, el is bírják bőven a kártyát.
-
trek81
senior tag
válasz
zsirfecske #11995 üzenetére
kint is bőven.. caseking stbi... 500-520eurok a 6600xték
-
Laraxior
titán
válasz
zsirfecske #11995 üzenetére
Igen, asrock 6600XT-t lattam 399-ert, vagy a dragabb helyen 419-ert.
Persze mar itt is nyereszkednek a boltok... De meg igy is olcsobb, mint otthon. -
zsirfecske
addikt
válasz
Laraxior #11992 üzenetére
399 eur a 6600 xt asrock? az 140k lenne, kizárt. vagy félreértettem és 6700/6800-akról beszéltek 399 ezer magyar forintért?
közben alzánál végleg inflálódtak a karik, igazodik a többi bolthoz lassan:
árcsúszka alapján 195k a pulse és egészen a 210k-ig megy a nitro+-al, csak nincs egyik se. plusz van egy febontott 5600 xt (?) 287-ért
-
Krisz0418
őstag
válasz
PowerBuldog #11981 üzenetére
21ezer alatt nem kellene? Nalam 2550-2650ig huzva 21,700at dob. A stockrs szerintem boven jo a 19ezer kornyeke.
-
sakal83
addikt
-
trek81
senior tag
válasz
PowerBuldog #11981 üzenetére
-
PowerBuldog
veterán
válasz
BullKoxa #11979 üzenetére
Ha megnézed a 3DMark listát GPU/CPU párossal , akkor látszik, hogy a 6800XT-nek 21000 GS alatt nem igen kéne gurítania. Nem hogy 18e.
-
Géjza
őstag
válasz
sakal83 #11959 üzenetére
Próbáld csökkenteni a feszt, hogy ne menjen el 250W fölé a kártya. Nálam 2400-2450 körül 911mV-ra állított fesszel vesz fel max 240W-os ts alatt (már undervoltolam a sajátom, hogy ne koppanjon fel ppt-n).
Default beállításon (ami nem tudom mennyi fesszel kínálja meg) eleve sok volt a felvett 227W 1800MHz környékén.
-
sakal83
addikt
válasz
Narancs81 #11973 üzenetére
Most raneztem a heaven eredmenyekre. Ott nem lehet cpu limit. Nalam 4155 volt a tesztekben 4800 kornyeki. Pont ugyanugy, mint a 3dmarknal.
A ket gep miatt kizarnam a cpu limitet. Fokent ugy hogy a 3070nel nincs problem.Szerintem ez vga hiba. Berakom a vga a driverrel es 10-20%al gyengebb mint kellene ket pcs kornyezetben is. Valamint ment ez jol is.
Na de en zarom a témát. Köszönöm Mindenkinek a segítséget
-
Narancs81
tag
válasz
sakal83 #11959 üzenetére
Nem tudom mit bizonyít, ha vissza van véve a GPU 2100-re? Persze, hogy kevesebb lesz az GS.
(A VGA tudhatna a 2550MHz-t is akár. [kép] MPT-vel kitolva a PPT limitet 300W-ig, de ezt most hagyjuk)Én alapból maradnék a gyári értékeknél, gari szempontból is az a kiindulási alap. A Min frekit közelebb húzhatnád a gyári Maxhoz (-100MHz), a PPT limit +10%, és ennyi.
Innentől kezdve lehetne vizsgálni, hogy ez CPU limit-e. Monitorozni kéne teszt közben a CPU szálak leterheltségét. Gyanús, hogy ez lesz a gond, ahogy már mások is írták.
Érdekes probléma, mert a 3DMark a te CPU-al azonos konfigokkal hasonlítja össze és a tied azok közt is bőven alul teljesít... -
sakal83
addikt
válasz
Raggie #11971 üzenetére
Szia
Az egyik pcben csak ez a vga volt es vadiuj rendszerre ment. Az elso napjan tuti hogy 14800 volt a GS. Most akartam eladni es a kollega hal Isten tesztet kert es akor derult feny az anomaliara. Atdobtam a masik gepbe amibe csak 3070 volt es kb 3 honapos rendszer. A GPU clock es a GS ugyanugy a beka segge alatt. Eloszor a tapra gondoltam de igy eselytelen mert a masik pcben 750w gold van.Igen furcsa hogy beesik. Nem tudom hogy vga hiba miatt eshete be a cpu?
-
R3laX
addikt
-
válasz
ScomComputer #11963 üzenetére
Megbeszéltük
-
BeZol
őstag
Igen, 1050mV még a decemberi driverrel, azutániakkal 1025mV a sima 6800-as.
Géjza:
keress rá hozzászólásaimra, már 1 vagy 2szer leírtam miért trutyi az asrock hűtése (hivatkozással) techpowerup eredményei alapján (akik ugye hasonló körülmények között teszteltek többféle kártyát), DE ahogy mindenhol (is), itt is lehet egyéni darabok esetén jobb/rosszabb, de h mi az általános, az jó kérdés.
Pl. a ref 6900 XT-knél eddig 5db-os merítésből 3 kártya +5 fokkal működött, mint a másik 2, de ismét felmerül a kérdés, h most mi az általános érték? A +5 fokos a gyatra, vagy az a normális? Sajnos nem tudjuk, és a netes tesztekre vagyunk hagyatkozva (akik azért legtöbször azonos szobahőmérsékleten mérnek, nincs az h pistike osztja azt észt h trágya a hűtés mert a 32fokos szaunájában tryhardbenchel éppen
-
Géjza
őstag
(hamarabb olvastam az övét, mint a válaszod, ennyi történt)
Amúgy meg kár vadítani XT-s beállításokkal. Se feszt nem tud 6800-nak emelni, se +15%-ra nem tudja kitolni a ppt-t. Univerzál szolúsön: koppig húzza el a ppt csúszkát jobbra (+10%), ugyanezt tegye a gpu fesszel (1.025-öt tud adni neki max), frekiket fixálja 100MHz-es difivel és kb ennyit tud tenni egy sima 6800-cal.
Ha meg hozza az elvárt frekiszintet (2200-2300-2400MHz), akkor finomhangolni tudja a fogyasztását, hőfokokat feszcsökkentéssel, ha erre lenne ingerenciája.
-
Krisz0418
őstag
válasz
Motion_Blur #11945 üzenetére
A sima 6800-ra mi lehet irva? Hatha ott van a hianyzo “1440p gaming” felirat
-
Régi driverrel kitolható 1150mV-ig, de nem ez volt a kérdés
Szerintem ott cpu limit is van, de a kereső segítségével rengeteg wattman beállítást, tesztet tudtok megnézni, a gpu-ja meg limitbe ütközött, nem fog nagyobb frekin menni
Te, ti amúgy elolvassátok amit előttetek leír valaki? A gpu limit már rég elhangzott, erre leírod még1xer...
-
Géjza
őstag
válasz
sakal83 #11932 üzenetére
hwinfo alapján ppt limitbe fut bele a kártyád. Hőfokok rendben vannak.
Told ki maxra a ppt limitet, a min-max frekit meg állítsd 2100-2200 közé kezdésnek (aztán mehetsz feljebb 50-esével).
És a procit is megpiszkálhatnád, olyan mintha nem mindig tudná etetni megfelelően a vga-t (főleg ts 1. tesztjében idle-özik a vga a frekije alapján).
-
-
Krisz0418
őstag
válasz
Motion_Blur #11939 üzenetére
6800xt-re 4k gaming van irva, de szerintem meg a 6900xt is keves a 4khoz
Itt inkabb 1440p-t kellett volna irni, es akkor hiheto
-
sakal83
addikt
válasz
PowerBuldog #11935 üzenetére
Igen. Szerintem is. Csak az a kerdes hogy mi a baj illetve lehete javitani itthon vagy garis hiba-e
-
Géjza
őstag
De amúgy hadd cáfoljam a 6800XT-s teóriádat is. Igaz csak egy japán tesztet találtam (PG-ket nem nagyon tesztelték, inkább csak a taichi-ket), de ott összehasonlították a hűtését a ref 6800XT-vel. Nemhogy 3-5 fokkal volt melegebb, hanem sokkal-sokkal hűvösebb volt az Asrock, mint a reference: 65/84 vs 81/98 (GPU/Junction).
Honnét jött ez, hogy az asrock custom hűtőjei xarabbak lennének kb mindennél is? Van valami összehasonlító teszt valahol?
-
zsirfecske
addikt
válasz
killbull #11911 üzenetére
nekem ment 5500 xt eGPU-ként, pcie 3.0 x4 (32 Gbit/s) M.2 adapterrel, és úgy is csak max 5-6% volt a perf hit. szintén fixen x8 huzalozott kari, viszont csak 4GB vram volt rajta!
szóval +1 hogy kicsit túl van lihegve (lásd a linkelt tesztet), b450 lapban én is még élek a 6600 xt-vel!
-
Géjza
őstag
Nem baxtatásból, de ezeket honnét szeded amúgy?
Veled ellentétben nekem lassan fél éve itt van egy ugyanilyen a gépemben, nem a levegőbe fogok beszélni innen-onnan összeszedett, kikövetkeztetett infók alapján.
Kezdjük itt: [link]
2.75 slotos ennek a sima 6800-nak hűtése, nem 2 slotos.
Gyárilag talán ez az egyik legmagasabbra boostoló 6800 (2190MHz-ig is elengedi).Valószínű nekem akkor őrült nagy szerencsém volt a sajátommal, hogy csak driverből bizgerálva (nuku MPT) 2400-2450 körül teker timespy alatt (is), miközben 2000-et sem forog a ventije (zárt házban van, nem teraszra kitett ráengedett -20 fokos levegővel, oldallap nélkül futott a teszt).
Azt elhiszem, hogy nem ez a világbajnok kártya, van ennél jobb hűtésű kártya is, szebb biztosan (mondjuk én nem nézegetni szoktam a vga-mat, amit amúgy is csak fordítóval láthatnál), de azért álljon meg a menet... Kicsit átestél a ló túlsó oldalára szerintem. Nála valami beállítási gond lesz, az fix.
Várjuk a képeket és meglátjuk, hogy mizu van.
-
BeZol
őstag
válasz
sakal83 #11913 üzenetére
Azzal remélem tisztában voltál vásárláskor, hogy 6800 XT / 6900 XT vonalon a ref kártyák is verik az asrock hűtéseit (3-5fokkal talán).
A ref sima 6800as hűtése viszont épphogy elég (az ugye 2 slotos már és nem 2.5 slotos), nálam ami járt (igaz nem kapott time spy-t), azon alig lehetett OC-zni, igazából már gyárilag is inkább alulfeszelni kellett...
Na ha most az erősebb kártyák vonaláról nézem h ott mit tud az asrock hűtése a ref kártyákhoz képest és most vajon mi lehet 2slotos hűtés-vonalon, akkor esélyesen itt is hozzák a formájukat.
Vásároltál egy olyan kártyát, ami a hűtése miatt nem tudja kifutni magát, ezért majd alulfeszelned kell (MPT-vel leginkább), akkor meg lehet nem tudja tartani a magasabb órajelet majd, szóval mindenképp vmi kompromisszum lesz a vége.Egyébként a legjobb 6800-asok 2450MHz-ig húzhatóak (bios miatt nem lehet feljebb), arányosítva ki tudod matekozni mekkora teljesítménytől esel el és h így még megéri-e megtartani a kártyát vagy sem. Jelen órajelek mellett már 6700 XT szinteken mehet a kari kb., de majd a Time Spy pontok úgyis megadják a választ miután lefuttattad.
-
Géjza
őstag
válasz
sakal83 #11906 üzenetére
Ugyanez van nekem is. Max PPT limittel, 2350-2450MHz közé állított frekivel gyönyörűen tartja a 2400MHz-et (time spy alatt is).
Dobj be egy képet az adrenalin beállításaidról meg egy hwinfósat is terhelés során. Melyik bios van fent?
U.i.: eredményem, hwinfo-s képpel még márciusból:
-
Krisz0418
őstag
válasz
sakal83 #11912 üzenetére
Nem teljesen ertem most..tehat a kartyad stock allapotban nem hozza az eloirt orajeleket? Csak hogy kepben legyek en is
igaz hogy nekem 6800xt van, de stock allapotban 2200-2300korul megy TS illetve jatek alatt is. Fogalmam sincs mennyi a gyari orajele, sose volt azon hasznalva kb
-
killbull
aktív tag
válasz
Laraxior #11907 üzenetére
Okoskodásnak tűnik de a memóriája 16GB/s es, na most a VGA magának állítja elő a texturát nem külső részről másolja be, amint elfogy a memóriád a kiherélt sávszélesség miatt nem képes 16GB/s re csak 8 GB/s re!
Csak vélemény, szerintem mivel nincs élő teszt videó ez egy fizetett színész cikk, a videóknak lehet hinni mert élőben tesztelik és a többségnek fps esése volt. Szóval ne haragudj ez csak önnyugtató érzelem alapú félrevezetés hogy nincs hátrány!
-
Narancs81
tag
válasz
sakal83 #11906 üzenetére
Kb az enyém is ugyanaz. Azért nem árt tudni, hogy a game clock meg a boost clock micsoda.
Alapbeállítások mellett a TimeSpy alatt (ne a furmarkot nézd...) nekem 2200-2300MHz között mozog az órajel.
[kép]
Ha nézel mellette egy HWiNFO-t is akkor kiderül, hogy melyik limitbe futsz bele, gyanús, hogy még mindig a PPT limitbe. -
Raggie
őstag
válasz
Laraxior #11907 üzenetére
Abu írta anno, hogy ha lesz rá kapacitása a játék fejlesztőinek, akkor egy patch formájában ráoptimalizálják kicsit a z RX6600 XT-re a Doom-ot azt annyi. Meg is történt.
Előtte tényleg szar volt, de az azért volt, mert irreálisan sok adatot mozgatott a RAM és a VGA RAM között és mint most kiderült: valójában szükségtelenül. -
Laraxior
titán
válasz
killbull #11905 üzenetére
Persze hogy nem mert akkora bullshit volt hogy kell neki a teljes savszel, mint az atom... Ez egy kozepkategorias kartya, az eletbe nincs szuksege 16GB/s savszelre.
A csucskartyaknal is csak par % differencia van, nem is tudom hogy gondoltak ezt a baromsagot.
Vigan bele lehet tenni egy pcie4.0 4x slotba is, vagy egy 3.0 8x... Nem lesz kevesebb....
Nezettseg erdekeben a csillagokat is lehazudjak, még a legnagyobb tesztelő oldalak is. -
sakal83
addikt
válasz
Narancs81 #11901 üzenetére
A pontos tipus:Asrock RX6800 Phantom Gaming. Kitoltam a limitet maxra es 1820mhz lett az eddigi 17xx helyett a terheles alatti frekvencia. A netes teszteket nezve 2100-2200mhz között kellene lennie.
Ahogy nezem nem hozza a specifikacios orajeleket.
-
killbull
aktív tag
Ide is berakom, itt hasznosabb!
[AMD Radeon RX 6600 XT PCI-Express Scaling]
Itt valahogy a DOOM Eternal nem akaródzik kevesebb fps t adni!
-
trek81
senior tag
Good morning All
-
Narancs81
tag
válasz
sakal83 #11896 üzenetére
Típust nem írtál de az én 6800-amból kiindulva ezek nem túlságosan abnormális értékek, ha alap beállításokról van szó. Szóval alapból kb ilyen.
A fogyasztás limitre gyanakodnék én is, esetleg a hőmérséklet. Ha belövi az ember amit kell (fesz, fogyi szintek, stb) lényegesen hűvösebb és/vagy erősebb lesz az.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest