Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
válasz
Sontir Fel #8296 üzenetére
Alma reklám
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Hegyirabló #8249 üzenetére
Egyik kollégám is hasonlóan küzdött fejfájással. Kiderült, hogy a telefon képernyőjére érzékeny a szeme. A Huawei kijelzőjét nem bírta, az almás viszont igen, más technológiával készültek... és van a neten több találta is erre, szóval lehet létező jelenség
-
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave #8244 üzenetére
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
AsakuraDave #8279 üzenetére
Ott ahol a vga nem pörög csak max 70-90% között és a cpu meg 70% felett, ott nem a procival lessz a gond
A DX11-nek már rég elengedték a kezét..., elég csak megnézni a frametime grafikonokat. -
AsakuraDave
őstag
válasz
MPowerPH #8277 üzenetére
Hát nekem 2-3fpst javult a játék a decemberi benchem óta. Ingame viszont mintha több lenne a javulás. Illetve mentem pár kört gyors kocsikkal a játékba a fő utakon kicsit jobbra ballra rángatva a kocsit hogy erzekeljem van e stutter és dx11 alatt talán 1x ha volt de mivel ilyenkor a játék 70%+ kihasznalja cpu-mat ami 5800X így lehet inkább a proci a gond dx11 alatt mert a vga meg 70-90% között tekert csak. DX12 alatt is ingame ugyan azokat az fpseket láttam csak a gpu 96-99% a proci meg max 50%.
Hiába van ingame bench sokszor nem reprezentativ mert a fél órás kocsikázgatás közbe sok a streaming előtted tehát itt is látható popup mint a cyberbe csak itt azért az LOD magasabb szinten van, és az átlag fps jobb lett mint a bench alatt ahol nagy nyilt terep nincs is így nem értem a bench eredményt. Franc tudja de tényleg jobb az ingame fps mint a bench alatti. -
MPowerPH
félisten
válasz
AsakuraDave #8273 üzenetére
NV -vel is biztosan volt fejlodes, mert nalam ugyan ez a teszt, ilyen felbontason DX12 -vel avg 99 FPS. Es a 3080 es 3090 kozott szerintem nincsen annyi.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Az a baj a DX11-el hogy hiába kapsz +12fps-t avg ha közben az összes low/minimum érték meg ennyire alacsony.
Game közben ezek azért nagyon komoly droppok.
Jó pár forumon lehet már olvasni hogy sokaknak pont ez a baja a DX11-el.
Aki nem méri ki ilyen módon az csak stutter/lagg/dropp-ra hivatkozik. -
Krisz0418
őstag
válasz
ijj az a min 25fps
-
Pro!Petya
addikt
válasz
AsakuraDave #8271 üzenetére
Pont ugyanezt akartam írni
A novemberi/decemberi tesztekhez nézve most elég sok játékban jobban teljesít már!
(a folyamatos game patchek + driver hegesztések azért sokat számítanak.) -
AsakuraDave
őstag
válasz
Pro!Petya #8265 üzenetére
[link] Nah itt van jó pár 1440p-s teszt Nitro+ 6800XT -vel. 2400Mhz-en megy a Legion alatt és hasonló értéket dob mint a te kártyád. Egyre jobban hajlok a cserére
AMD a dobozára rá írhatná megjelenéskor, hogy +20% perfomance increase is expected after 3 months of usage
-
Chalez
őstag
Egyébként próbáltam 2560x1080 Ultra + RT med.-en a játékot, hát kint a városban hiába volt olyan 60 körül az átlag, be-beesett 5x-re, és ott már olyan döcögős volt (freesync)
Még megpróbálom a TV-n is sima 1080-ba, hátha ott tartja a 60-70-et... sajna RT nélkül jóval gyengébb a graf...
Na nem mintha maga a játék annyira érdekfeszítő lenne#8260Ubi82 Nem akarom széthajtani a lelkét, játékra lesz használva inkább
-
Pro!Petya
addikt
válasz
AsakuraDave #8264 üzenetére
Este vagy holnap mérek neked párat 2450-en.
Igen 2650-en ketyegett. Néztem SAM on/off semmi változás nem volt 1-2 fps de az ide oda szval kb 0 hatása volt rá.
Ez szerintem driver javuás is és plusz a watch dogs is kapott valamikor egy perf updatet. Asszem, utobbit mintha olvastam volna nem vagyok benne biztos.(a márciusi driver minden alatt jobb mint az előzőek eddig, legalább is nálam faxán muzsikál sztem ez látszik is.)
#8266Krisz0418
1. Végy egy erős cpu-t..
2 . Vicceltem naIgazából ha nem stabil az OC akkor szokott nagyon megbaxodni a low/min fps.
Viszont az is igaz hogy kellően erős cpu mellett jobbak a min értékek ha cpu limitbe fut a game. Ma már rengeteg game még 2K ultra mellett is tud cpu limitbe futni. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Pro!Petya #8263 üzenetére
Nekem a bench alatt a ref 2400-2450Mhz-en tekert végig, gondolom nálad ilyen 2600-700Mhz?
Az a +2-300Mhz azt gondolnám nem hoz 20fps-t mivel egy érték után már egyre kevesebbet hoz az OC általában az első +200Mhz megdobja 10%-al a további OC már általában nem hoz semmit max ilyen 1-2%. A driver terén tény, hogy pl az 5700XT is szépen "öregedett" de én furcsálom ezt mert a 3080 és 6800XT egy időben volt nálam 1-2nap volt a 2 kártya tesztjei között és vettem észre érdekes dolgokat, hogy X játékba hol az AMD hol az nV mintha driveresen limitálná a grafikát illetve alapból ingame beállítás limitált x4-es élsimitásra míg a másikon elérhető x8-os is. HUB tesztjei alapján a 3080, 6800XT kb ugyan azt hozza 1440p-be a Legion alatt és vicces mert most volt multkor live-jük és kérdeztem hogy mikor lesz ez a 2 kártya updatelt teszt mert AMD driveresen szokott hozni fps-t de azt válaszolták, hogy szerintük ez korai. Pedig ez alapján a Legion alatt már egy laza 10-15%-ot hoz driveresen az AMD megjelenés óta.
Ha van időd 2400-2450Mhz környékére vissza véve az orajelet megnézni,hogy mit dob a bench? Hogy ez inkább a frissebb Legion verzió(jelenleg is azt kapom 3080-al mint régebbi verzióval így nV kártyán a játék verzió nem számít), amd driver vagy a magasabb órajel miatt van ez a +20% nálad avg-ben, meg másnak 6900XT-vel nem dob ennyit a teszt.
Vagy amúgy SAM nálad megy? Én bencheltem on-off de semmit nem hozott mindkét bench 82fps avg lett de lehet azóta az is "fejlettebb" lett?
Bocsi, csak furcsálom ezt a 20fps különbséget ref és aib 6800xt között, azért általában ilyen 5-10fps-ek a legjobb esetben. Amit AIB-vel nyersz az általában a hűtés, zaj meg a +OC-zhatóság jobb vrm meg hűtés miatt. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Nincs befolyással a magas fps az átlagra, mert nekem akkor is több volt az avg mikor nálam volt a legkevesebb maximum (~120) a többiekéhez képest.
Durván jók a minimum és % low eredmények ennyi.
Simán van ennyi a driver + ref vs RD difiből. -
nagyonjjo
tag
Sziasztok!
Valaki tudja a megoldást,hogy a gépet nem indítom újra meg semmi.
De valamiért hiába járatom alulórajelezve,60fok alatt van.
Egyszer csak gondol egyett és felmegy 70-re,és a fogyasztás is 10%-al megnő.
Ilyenkor felemelem ideiglenesen ventit,és visszamegy.
De nem értem mi az összefüggés a + ~15Fok és a nagyobb fogyasztás között,hogy miért csinálja. -
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8258 üzenetére
Akkor irnak ra valamit a többiek.
-
-
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8256 üzenetére
A többiek megmondjak majd elég lesz-e, nyilvan felbontas függő is.
-
De ez 3600X.
-
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8254 üzenetére
Akkor plane, az jatek alatt 50-55wattot eszik max.
Viszont kevés lesz a proci egy 6800xt mellé. Nekem is 3600-am volt. -
-
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8252 üzenetére
Sok száz fpsnel elojon a cw.
Milyen procival? Szerintem elég. Nálam blender+furmark egyszerre ment es 740w volt merovel mérve. Ebbol a proci volt kozel 300w. Jatekban ennek töredéke, Nálam 350-400w mindenestül atlagban.
-
válasz
Krisz0418 #8251 üzenetére
Köszönöm!
Ez a coil wine nem hangzik jól.
Pedig nagyon szeretnék újra AMD-s lenni (nem mint ha az nVidiával bármi bajom lenne, ha csak tényleg nem attól fáj a fejem). Igazából azt sem tudom, hogy milyen hangja van a coilnak, mert eddig nem foglalkoztam ezzel, tavaly nyáron hallottam először erről a jelenségről. Ez csak terhelés alatt van, nem? Akkor meg úgy is elnyomja a monsták üvöltése!
Még egy kérdés (egyelőre), 660W-os Platinumos táp elbírná 6800XT-t?
Köszi!
-
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8249 üzenetére
Wattman neha betolti amit elotte betoltottel neki, néha nem. De akkor csak belepsz, profil betoltese (persze ha mentettel el valami stabil oc-t, uv-t vagy barmit) es kész.
Wattman egybe van a driverrel. Tehat ertsd ugy hogy az amd saját afterburnerje, mig az nvnel ugye nincsen ilyen hasonló, ott kulon progi kell.Persze, tudnak zero rpm-et. A ref 6800 is nagyon jó. Szubjektiv de szerintem sokkal szebb mint az nv ref, es huvosebb is.
DE! kb az osszes 6ezres kartya valamilyen szinten cw-s. Valahol zavaroan is akar, nagy ritka esetben egyáltalán nincs cw.
-
-
válasz
amstorm #8242 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat és #8243 Krisz0418-nak is!
Nem szauna, de a nyár azért nálam is nyár. Tavaly a legmelegebb 26 fok volt, de csak a legmelegebb napokon, jellemzően 24-25 fokra áll be az a szoba, ahol a gép van. Ahogy olvastam eddig a tesztekben a 6800-nak jó hűtése van, talán jobb mint annak, amit most használok 2070 Super. Persze csak is három ventiset vennék, talán nincs is másfajta.
Wattman az nem olyan, hogy minden indításnál be kell tölteni a profilt, és nem tud indulni együtt a Windowsal?
#8243 Krisz0418
Én szerintem maradnék a levegőnél. Házhűtést kimaxoltam, ennél hűsebbre csak hangerő emelkedés árán tudnám tenni. Egyébként félpasszívak a 6xxx Radeonok? Úgy emlékszem az 5700XT az volt.
Van még valami, amit le sem nagyon merek írni, mert mindig akad egy kötekedve kétkedő. Masszív fejfájással küzdök az elmúlt bő fél évből, ami kísértetiesen egybeesik azzal a dátummal, amikor nVidiára váltottam, hangsúlyozom, tizenöt év AMD után. Mivel legalább hat szemorvosnál, neurológusnál és MRI-n is voltam, valamint egy év alatt a harmadik szemüveget hordom, négy különböző monitort kipróbáltam, ezért kizárásos alapon azt tudom gondolni, hogy az nVidiára váltásnak köze van a fejfájásomhoz, még ha ez őrültségként is hangzik. Ezért is gondolkodom újra pirosban.
-
Chalez
őstag
válasz
Nálam is 100 körül van az avg. fps, igaz ez 6900 XT, viszont zárt házban max. 2500MHz-re állítva. Nagyon sok a különbség a 80 vs 100 között. Lehet az újabb driverek folyamatosan többet hoznak ki 6xxx-ből. Az is lehet, hogy a WDL új patchek gyorsítanak... A max fps gyakorlatilag semmit nem számít, azok csak 1-1 kiugró tüskék. Ellenben a min 0,1 és 1% az még szintén mérvadó. Minél magasabb az érték, annál kevésbé érzed a döcögést.
-
válasz
Pro!Petya #8239 üzenetére
Nincs hőmérő a körben, de egy TS után rendesen langyosodik a radi
Merésznek merész, de most ez volt kéznél, alapvetően működik, csak egy kicsit melegítik egymást
Venti is csak push, de ez most nem az a topik
A hangtalanság megvan és nekem az volt a lényeg.
Most még bubtalanítok, este megnézem egy kis pubg-valKrisz
Attól nem félek, ez csak hobbi, ne szóljon beleChalez
Nem is rossz ötlet -
Krisz0418
őstag
válasz
Nalam +30al tobb a max fps mint petyanak, de mégse látszódik az átlagon
Mondjuk a min fpsem meg kevesebb 30al
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Pro!Petya #8188 üzenetére
Érdekes, hogy mennyit javult az AMD teljesítménye mert kétlem hogy a ref és red devil között ekkora különbség lenne:
Nem tudom ez a max fps mennyit változtat az átlag fps-en de kb az a +20 max fps-ed látszik az avg fps-eden is de a benchmark alatt ez a max fps egyszer se látható ez kb az a max fps ami még fekte képernyő alatt van. Tavaly decemberi mérések kb illetve ezek mint láthatod felvételek, van gameplay is ugyanazon pályarészen körbe autokázva különböző időpontokba reggel-este.
-
Krisz0418
őstag
válasz
Hegyirabló #8241 üzenetére
Egyiksem melegedik. Talan a ref 6700 ami nem sikerult jól. A többi ref hibátlan (de tényleg). Bár itt inkább akik aktivabbak nekik/nekünk vagy gyárilag vizezett vagy vizesre alakitottak, de akinek levegős van, ok sem panaszkodnak
Szoftveresen feszt wattmanban nem tudsz allitani, vagyis tudsz de szarik rá a driver. Azt csak mpt-ben tudod rendesen. Szoftver reset nálam is elofordul de az a 2 kattintás engem nem zavar, el van mentve a profil es be kell toltenem wattmanen belül.
A 6700xt talan annyira nem eri meg az árát. Múltkori helyzet szerint a 6800xt volt a best buy, szerintem még mindig az.
Nagyon sokan nv-rol váltottunk, en is egy 3080rol jottem ide. De azt hiszem ubi, propetya,scom es sorolhatnam még. Ok is elégedettek mindennel, legalábbis nem panaszkodik egyikojuk se
-
amstorm
aktív tag
válasz
Hegyirabló #8241 üzenetére
Hát figyelj attól függ hogy hol játszol, ha szaunában akkor lehetnek melegedési gondok.
Nekem 5700xt-nél alt-tab-os fekete képernyők fordultak elő meg processzor cseréig frame dropok. Jelenleg 6800al semmi ilyen problémám nincs. Wattman néha szórakozik, de nem vészes. Nitro+-om van itt a hőfokok is rendben vannak. -
Sziasztok!
Felteszem a szokásos negyedéves kérdésemet (bár itt még valószínűleg nem kérdeztem). Hogyan állnak jelenleg az AMD kártyák szoftveresen?
Tavaly nyáron azért cseréltem le két hét után az RX 5700XT-t, mert melegedési gondjaim voltak, és hiába vettem vissza a feszből, minden alvás/újraindítás után resetelt a szoftver. Ezért lettem másfél évtized után nVidiás. Most új kártyát kell vennem (külföldről vagy hiénától), azon gondolkodom, hogy megint lehetne AMD, 6700 vagy 6800. De a kérdés az, hogy vajon nem fogok-e megint a melegedésbe és a szoftver problémákba belefutni? Elkezdem nézegetni a külföldi teszteket (már ha vannak), de nagyon kíváncsi vagyok a Kedves Fórumosok véleményére is a leírtakban.
Előre is köszönöm!
-
Bennyboy
őstag
.
-
South Velen
addikt
Hát igen, főleg a hőpad hiánya érthetetlen, filléres tételekről van szó, amikor épp rekordokat döntögetnek eladásban... így tulajdonképpen beszorul a fém backplate alatt a hő
amúgy a ventik nem hangosak, sőt szinte alig hallhatóak 1750 rpm-ig, onnantól viszont helikopterek..
de gyárilag úgy van behangolva hogy ezen rpm alatt maradjon cserébe ugye a 100 fok feletti hotspotja és van egy minimális cw, de az minden ref karinál van, ahogy látom... nitro 6800-zal nem volt nekem.
-
-
BeZol
őstag
válasz
South Velen #8228 üzenetére
Én már a ref 6800-as hűtésével sem voltam kibékülve (ellenben a ref 6800XT/6900XT hűtése tökéletes), a ref 6700 XT pedig már csak 2 ventis és nem 3, hőpad sincs a backplatenél, közben meg majdnem ugyanannyi áramot felvesz mint a ref 6800-asok, szóval nem csoda h gyárilag botrányosak a hőfokok
-
South Velen
addikt
Nekem most az van pár napja, referencia..
82-ig engedi a gpu hőmérsékletet, hotspot 103 is szokott lenni, mem 95 játék közben
defaulton 1.2V-t ad 2550 körüli a boost,
ezt wattman+mpt-vel 1.125V 2750-re sikerült behangolni.azt nem néztem mit tud 1.2V-n, sanszos hogy 2850 körül, de ezzel a hűtéssel inkább meg se nézem, úgysem használnám úgy...
szóval ahogy tech jesus is mondta, a 6700xt ref hűtése egy kalap szar.
amúgy nem rossz kártya, 3070-ről jövök, azt a szintet hozza játékban SAM-mel, meg ezzel az oc-val. És 120-szal olcsóbb volt, mint amennyiért azt eladtam, tehát nem panaszkodom. De majd nézek egy nitrot.Azért a DLSS, blender teljesítmény miatt a 3070 jobb kártya, tehát ez a 20$MSRP különbséggel rohadtul nem érné meg a 3070 ellenében.
-
amstorm
aktív tag
-
-
krepp
tag
Senki nem vett 6700xt-t?
Vagy ha igen bujdokol? -
ThX mindenkinek, jók vagytok, Übermaxi OC, meg vonalzó, asszem rendelhetem a 60mm-es 480as radit, a jelenlegi karcsú lesz
Tesztek lesznek, most már van blokk, gari is ok, de ott a 3ik 8pin, ajándék +150W, remélem megtaláljuk a megnemsülős setup-ot -
-
NomadND1
senior tag
Amúgy játszani is szoktatok, vagy csak a benchmarkra csorgarjátok?
-
beef
őstag
-
BeZol
őstag
válasz
Krisz0418 #8202 üzenetére
FPS-lockol pl. 144Hz-es kijelzővel nem lesz több fps-ed 144-nél, ezért is kell minden benchmarkhoz kikapcsolni a g-sync / freesyncet.
Bennyboy:
szűrj rá Krisz0418 hozzászólásaira, de akár az enyéimre is.
Röviden a válasz: chipfüggő nálad mit tud, és a memória sem biztos h kihúzható maximumra. -
Krisz0418
őstag
A freesync\gsnyc ugye hogy nem korlátozza az fpst? Egy adott range-en belul mukodik, felette es alatta nem. Igazam van? Semmifele fps lock nem lesz.
Megakarnak gyozni hogy igenis okoz fps lockot, hisz ez a lényege hogy ne legyen tearing
Szóljatok ha tévedek
-
Bennyboy
őstag
Végre én is csatlakozom az AMD-sek csapatához egy ASRock Radeon RX 6800 XT Taichi X OC-vel. Sokat még nem teszteltem. Tudnátok segíteni, h milyen beállításokat érdemes megcsinálni driverben? 100 éve nvidias voltam, nagyon új még nekem ez a felület. 2k-ban használom 144hz-en, intel procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest