- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Teclast Tablet Topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDMI topic
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Magoknak 3.5GHz-en meg eleg 1.425V, max. szorzohoz (29x125) mar joval tobb kell, en 1.5V-ra lottem be oket. (valamivel kevesebb lehet, hogy eleg lenne, de nem akarok nagyon jatszani vele, igy is alig eszik a rendszer)
Az IGP/IMC/NB feszultseg nalam 1.25V, az SB 1.2V-t kap, a RAM-ok 1.7V-ot. (az 1.3V ASUS ajanlas, nem AMD)
Egyebkent a tuning alapvetoen "sima probalgatas", mivel minden egyes hardware egyedi darab, ajanlas max. annyi lehet, hogy honnan erdemes nekiallni probalgatni. -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #464 üzenetére
Tuningnál milyen feszültségeket használsz?
Gondolok itt CPU, NB, RAM, stb.Oliverdáék a cikkben at NB-t 1.3V-ra emelték 1.1V-ról, kérdés hogy mi alapján?
Sima próbálgatás, vagy AMD ajánlás? -
Tomix24
addikt
Úgy látom az árlistákon, hogy a 65W-os A8-3800 és a A63600 kifutottak. 100W-os procik meg nincsenek, rendelésre esetleg. Ami van az a három magos A6-3500.
Jól el lett cseszve a gyártás... -
_csanesz
csendes tag
Tényleg nem lehet kapni az A8-3850-et manapság, vagy csak én nem keresem eléggé?
Mi tudtok? -
Hanok
senior tag
válasz
VaniliásRönk #492 üzenetére
Ezen még dolgozom...Amire Én gondoltam hogy egy ilyen videónál nem tudom elképzelni a 10%-ot, viszont a 1080p-s videó 10%-on elég kecsegtető lehet a történet szempontjából. De gondolom A6 esetében ez máshogy alakul mint mondjuk nálad a 3850-nél, és igazából az Én elképzelésem egy 65W-os példány ami azért gyengébb..
-
Hanok
senior tag
válasz
VaniliásRönk #490 üzenetére
Nekem az X4-et olyan 60-70% között terheli 4 magon, természetesen Én is arra lennék kíváncsi hogy egy GPU gyorsított környezetben hogy viselkedne egy 3600-3650-el. Nem nekem kell az információ de a cél egy HTPC lenne amihez sokág nem kell nyúlni, viszont Én azt a 10%-ot nagyon keveselném..Bár terhelést kézzel foghatóan nem látok a VGA-n viszont elég rendesen melegszik a 1080p-hez képest...
-
Hanok
senior tag
Nem nagyon találtam információt arról hogy egy 3600 vagy 3650 mennyire boldogul el egy 4k-s videó-val? Esetleg valakinek lenne naprakész infója erről?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Pocok256 #470 üzenetére
Ilyet 8GB memoriaval sem fogsz tudni kenyelmesen megcsinalni a legtobb jatekkal, meg akkor sem, ha letiltod a lapozofajlt. Vagy netezel, vagy jatszol.
Megegyszer mondom, plusz modulok bepakolasan ne agyalj, mert jo esellyel nem fognak kulonbozo memoriak egyutt menni, aztan akkor kezdheted vakarni a tarkodat.
Ha tuningolni akarsz, celszeru olyan alaplapot venni, aminel a gyarto megoldotta, hogy az AHCI 107MHz-es alaporajel felett is mukodjon. Az ECS-rol nem tudom, hogy adott-e ki ilyen BIOS-t. Az ANUS garantaltan nem.#467 Abu85: Ez oromteli, bar gondolom ettol meg egyeb ZeniMax cimekben feltunhet.
#465 korcsi: En sem hiszem, hogy a fazisok szamatol nagyban fuggene, inkabb az egesz taparamkor kialakitasatol. Az ANUS lapok tradicionalisan alacsony hatesfokuak, nem tudom ez mennyit valtozott mostansag.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Pocok256 #463 üzenetére
Swapolasra gondolsz? Konkretan mit szeretnel csinalni, amiben ez problemas lehet?
Mivel az 1866MHz tamogatott orajel, siman beallitod a BIOS-ban es adsz plusz feszt a memorianak ha kell neki nemi meggyozes. Ez max. a memoria fogyasztasat befolyasolja, de ez minimalis. En 25%-kal megemeltem az alaporajelet, igy minden huzva van, megis mukodik az osszes energeiagazdalkodasi funkcio.
Egyebkent meg el kell dontened, hogy mi a fontosabb, ha a tuning, akkor nem kell gorcsolni egy kis plusz fogyasztason, ha a fogyasztas, akkor meg csak nagyon modjaval tuningolsz, vagy meg inkabb tuning helyett alulfeszeled a rendszert alaporajelen.#462 gyiku: Remelem az id Tech 5-ben nem lesz bunnyjump es tarsai, vagy ha igen akkor ugyanolyan nepszeru lesz, mint az id Tech 4...
#461 szacsee: fLeSs anno szemrebbenes nelkul tesztelt EESF AMD procit nForce 590 Ultra-s alaplapban, csak a chipset bezabalt vagy 30-40W-ot (tobbet mint a CPU!), ehhez kepest az a +4 fazis semmi. Ha jol gondolom egyebkent is lekapcsolgatja a felesleges fazisokat a Digi+ VRM, vagy tevedek?
-
Pocok256
veterán
Sziasztok,
tervezem egy A8 3850 es apu vetelet viszont nagy dilemmaba vagyok. A gep atlagos felhasznalasra lenne veve egy kis jatek de tobbsegere netezes hd videok nezese stb. Szoval a problema az hogy nem tudom epdonteni pontosan milyen ramot vegyek. A gepet min 3 evre tervezem venni igy szoba jon a 8 gb ram ket db 4 gb os modulbol kirakva, itt ugye dual channel elony gpu nak jatekokra nagy hasznara lenne es jovore nezve, ugye lehet jol jonne az a 8 giga ram(ismerosom azt mondja 4giganal tobb teljesen feles szoval ez is kerdes). Vagy masik lehetoseg ket darab 2gb os modul (1866 mhz) dual channel megmarad es frekvencia miatt gyorsabb is lenne viszont tovabb boviteni nem lehetne mert a kinezet alaplapon csak ket memoria foglalatnak van helye. Vagy pedig 1db 4gb os 1866os ram igy odaveszne a dual channel ( bar nem tudom mennyit gyorsitana)viszont jvoben ki lehetne boviteni. A keret a ramokra mindenkeppen 14 k alatt kene lennie.Ezen a dilemman agyalok mar 2 hete es nem igazan tudok donteni. segitsegeteket elore is koszonom. -
korcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #453 üzenetére
Halli!
Lenne egy kérdésem, kérésem.
Az érdekelne, hogy a Call of duty 2 "multiplayeres" beállításokkal, hogyan muzsikálna egy A8-3850-en.
Amennyiben tudnál segíteni ebben, minden segítséget megadnék a teszthez.
Ha benne vagy, küldj egy privátot légyszíves.
Előre is köszi!
Üdv.: Korcsi
-
Gemein
csendes tag
Most veszek hosszú idő után újra asztali gépet.
Gép: Asrock a75m-hvs + AMD A8 3850 + Corsair 8gb 1866 vengeance dualkit
Játszani akarok vele - egy mértékig - de húzni még egyenlőre nem hiszem... később talán
Érdemes hozzá venni valami komolyabb hűtőt vagy elég az amit a procihoz adnak?
Ha igen, valami tipp hogy milyet? -
Tomix24
addikt
Na ,azt hiszem kizártam mindent, és a A6-3500-as 3 magos procim, csak két procis. Annyit lát a gép(több progi is) . Fel sem tünt eddig, mert elég gyors volt minden, játékok is mentek, a mínusz egy mag nélkül is megy a Dirt3
Úgyhogy megy gariba..
-
zetecR
addikt
Holnap akartam megrendelni a Llanomat, de pont most találtam rá erre a cikkre, amiben elég lehangoló az integrált SATA3 vezérlő teljesítménye.
A szerző szerint nem nagy tragédia, mert úgyis csak SSD-nél lehet észrevehető... Pff, nekem egy Corsair Force GT csücsülne rajta.
Szóval kissé elbizonytalanodtam, lehet, hogy az i3 jobb lenne helyette?
Mondjuk abban harmat gyenge az IGP, de azt még mindig egyszerűbb orvosolni, mint pl a fent nevezett problémát...
Ráadásul az A8 most rohadt drága, A6 lenne kedvező árban elérhető. -
toyone
őstag
Akinek szüksége lenne útmutatóra a tuninghoz [link]
-
Nalam A6-3500 van az altalad kinezett GB lapban. Sajnos csak egy 350 wattos sima tap hajtja a gepet (egy SSD meg 8 GB RAM van meg benne a CPU-n kivul). Igy eszik idle-ben ~42 wattot, CPU altal dekodolt fullhd h.264-nel ~60 wattot (a GPU-s videolejatszast meg nem lottem be), Trine alatt 72 wattot, amikor meg mindennel meghajtottam, akkor ~85 wattig ment fel a fogyasztasa.
Ez igy eleg sok, az mondjuk tuti, hogy ha a mostani tap helyett vegre lesz picoPSU, akkor jelentosen csokkeni fognak ezek az ertekek. -
Advent
tag
Sziasztok!
Van már valakinek kisebb tipusú Amd liano APU-ja?
Engem első sorban A4-3400 és A6-3500 modellek érdekelnek.Kb hova tehető ezeknek az Apuk-nak a Cpu teljesítménye ? Mennyit fogyasztanak HD video lejátszás , üresjárat és 100% proci terhelés mellett?(sehol nem találok konkrét teszteket ezekről az apuk-ról :S)Azért kérdezem mert, most szeretném leváltani Core 2 Duo e6300+NV Gt210 alapú HTPC-met egy ilyen korszerűbb Liano-s Amd-re de ettől a procitól kisebb teljesítményűt azért nem szeretnék.
Szerintetek egy 150W-os panel táp elég a vmelyik fent említett liano Apu-hoz?
Gép többi paraméterei : 1db WD Black 1tb , 1 db WD green 2TB , DVD , késöbb még egy SSD, alaplapnak gigabyte A75M-UD2H-t néztem ki.THX!
-
Tomix24
addikt
válasz
hyperman25 #371 üzenetére
Dirt 3-al tudnál futtatni egy tesztet. Csak hogy lássam mennyi a külömbség erőben a 3 magos A6-3500 és a 15.000Ft-al drágább A8-3850-es közt.
Vagy bárki akinek A6-3500-nál nagyobb Llano van..
Tunning nélkül kellene:
A beállítások:
-
hyperman25
tag
válasz
Taifa Díaz #370 üzenetére
Nekem A8-3850-ösöm van, teljesen rendben van a hűtője, pedig a gép itt van mellettem az asztalon.
-
Tomix24
addikt
Konnektorból.
PSU120W 120 W-os ATX paneltápegységgel hozzá pedig külső ACDC12090 12V/7A/84W
desktop tápegységgel.A6 -3500 alúlfeszelve 3-5W-ot ad mínuszban ha a Proci 1.41V-jából 1.2V-ot állítok be. Alúlfeszeléskor másból is el kell venni? Így stabil.
Oliverda ezen hozzászólása ihletett:
[link] -
-
P00By
nagyúr
Lenne egy olyan suta kérdésem, h az A8-3850-ben lévő GPU teljesítményben hogyan viszonyul a jelenlegi videókártyámhoz(7600 GT)?
-
QG
tag
Lát bárki logikát a processzorok számozásában?
A kétmagosok A4 néven futnak, és az A6-3500 is 3 magos, szóval lehetne az első szám a magok duplája, de nem, mert A6-3600 az ugye 4 magos. A 3xxx legyen a generáció, az A meg jelöli, hogy ez Llano. Ja nem, mert ott az E2-3200. Jó mondjuk jelölheti azt, hogy 1MB L2 cache van, mert az E jelüeknek csak 0,5MB.
Legalább annyit a javukra írhatunk, hogy ha asztali, és a tizes helyiérték nem nulla, akkor nincs benne turbo, lásd A8-3850. Viszont az már nem igaz, hogy ha 0, akkor van benne, mert az A4-3400ban sincs.
Mért nem lehetne valami szép ésszerűt? Generáció betűvel, magok száma, Ghz kódja ha szemérmesek, GPU kód, T for turbó, M for mobil.
A8-3850 -> A4-J8
A8-3800 -> A4-H8T
A6-3600 -> A4-F6T
A6-3500 -> A3-F6T
A4-3400 -> A2-I4TA4-3300M -> A2-E4TM
A4-3310MX -> A2-F4TM
A6-3400M -> A4-C5TM
A6-3410MX -> A4-D5TM
A8-3500M -> A4-C7TMRögtön látszik, hogy az A8-3500M alacsonyabb órajelen fut mint a A4-3400M, de több a mag, meg erősebb a grafika. A6-3500 vs A6-3600? jé, az egyik magot letiltották!
De rohadtul ráérek
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az olyan sima processzoroknál, amik nem APU-k, és nincs az alaplapi integrált videókártyában szinte semmi extra dolog, pl nemhogy UVD3, hanem szinte semmi, tehát önmaguk erejéből még a HD videók gyorsítására sem képesek, pl.: Intel integrált megoldásai, azoknál ugyanúgy nincs semmi probléma, mert processzor erőből megold mindenféle dolgot, mint ahogy az APU a saját IGP-jéből nem? Csak itt a proci dolgozik gondolom, nem az APU IGP-je. Fogyasztás nem szempont jelen esetben.
De, ha ez igaz, akkor nem látom értelmét igazán az APU-knak, mert teszem azt, vesz az ember egy 3GHz-s Athlon II X4-et mondjuk 20 ezerért és ezzel akkor simán processzor erőből meg tud oldani mindenféle dolgot, amit mondjuk a 35 ezres A8 nem?
Nem játékra kell, tehát az IGP nem fontos, viszont az, hogy megfelelően gyorsítsa a FULL-HD filmeket, meg a netes tartalmak is röccenés nélkül fussanak 5 év múlva is, az kell.
Ezért kérdezem a dolgot.
Mert akkor inkább lehet váltok valami alap 4 magos Bulldozer-re (a legalapabb is 3.5Ghz-ről fog indulni állítólag) és akkor azzal kiváltható ez a röccenésmentes film + netes tartalom gyorsítés pusztán processzor erőből nem? Mert, ha igen, akkor számomra gyakorlatilag tök felesleges lenne akármilyen APU, mert akkor inkább csak sima procira költök.
-
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #328 üzenetére
Az UD2H viszont Tomsharware tesztgyőztes, a legjobb tuninglap FM1-re.
A SATA3 hogy muzsikál rajta?
SSD-vel használja valaki? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #323 üzenetére
Minimalis feszemelessel 3.5GHz-et megy az A8-am. 1.4V-on szerintem neked is esszejon ennyi. Az NB/IMC(/IGP) feszultseget megemelted?
Az az oka, hogy a legfrissebb verzio meg majusban jelent meg, amikor a Llano meg meg sem jelent.
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok, emberek. Ma jött meg az A6-os konfigom. 3.2 GHz környékét alapfeszen tudja. Mennyit illik ennek tudnia tuningban?
Annak mi lehet az oka, hogy az AMD Overdrive nem indul el az újonnan telepített 64 bites Win7 Home Premiumomon?
-
laca500
aktív tag
Üdv.
A A8 3850-es procit össze lehet tenni valamelyik Radeon 6850 vagy 6870-es VGA-val?
Megy egyszerre a két GPU?
Vagy tényleg csak a 6650 és a 6670-nel működik? -
BangoSkank
tag
Sziasztok,
Ezek a driverek mobil APU-khoz is jók? A6-3410MX mellé 32 bites rendszerre sikerült föltennem egy 64 bites drivert (ezt), és csodálkoztam, hogy csíkoz és kékhalálozik a GPU.
Remélem tényleg driverhiba lesz az ok..
A procit még sikerült kitesztelnem a driver cseréje előtt, alulfeszeléssel az 1,6-os órajel 2 GHz-re tornászható azonos hőmérséklet mellett ehhez nagyon hasonló feszekkel.
Ha sikerült megoldanom a hibát, teszek föl néhány eredményt, mondjuk furcsa, hogy 1 szálas szintetikus teszteknél nem a turbo órajelre ugrik a freki hanem 2 GHz-re. Tapasztalt valaki hasonlót k10stattal? -
g@bo
nagyúr
csősztök,
a 3650 mennyit kajolhat idle állapotban? elég sokat megy úgy a gép, v sima netezés.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A 3800/3850-es eseteben par W-nal tobb is lehet a kulonbseg, mivel a 3800-asban a TurboCore csak akkor aktiv, ha az IGP nincs terhelve, tehet egyszerre nem poroghetnek maxon. Mig a 3850 eseteben nincs TurboCore, csak PowerNow! (C'n'Q) es PowerPlay, a CPU es az IGP is maximumalis teljesitmennyel mukodhet egyidoben.
-
dezz
nagyúr
(Ez már egy korábbi komment volt, de úgy tűnik, nem érkezett még rá reagálás.)
"én épp azt néztem, hogy a 3850 a 3800-hoz képest egy elég fura konstrukció magonként 200Mhz pluszért 35 többletfogyasztás. tudom, hogy turbo core dehát akkor is elég furcsa
"
A megadott adat nem a valós fogyasztás, hanem csak a fogyasztási osztály megjelölése. Ennek megértéséhez tudni kell, hogy működik a TDP osztályozás. A valós fogyasztás[*] a megadott W érték és az eggyel kisebb osztály W értéke között van valahol. Esetünkben a 200 MHz valószínűleg csak néhány wattot jelent, de ezzel éppen átlépi a proci a 65W-ot, ezért a 95W-os TDP osztályba került.
* Illetve, AMD esetén az abszolút csúcsfogyasztás, aminél a hétköznapi kevesebb.
-
piddy
csendes tag
Sziasztok! Végül nem volt időm tuningolni, úgyhogy minden maradt alapon. Feltettem egy pár játékod a gyerekeknek (pl Dirt3) és mindent nagyon szépen visz maxon. Nagyon elégedett vagyok vele!
Végeztem méréseket a fogyasztásmérővel:
- Idle XP 28W ! Ubuntu 35W - ez nagyon komoly!!!
- HD film lejátszás: Ubuntu alatt 40W
- Játék XP alatt: 80-100W és nagyon pörög a hűtő! Lehet, hogy kellene egycsendesebb/hatékonyabb majd.Összehasonlításképpen a másik gépem C2Duo E7300 2.66Gz. és az idle fogy. : 115W! Mondjuk abban van egy ATI 4830.
Most már azon gondolkozom, hogy vhogy lecserélem ezt a gépet is egy APUsra, mert nagyon sokat megy idle közeli állapotban és nem mindegy. Ennél erősebb grafikus magra pedig nincs szükségem...
-
Oliverda
félisten
Aki AHCI módban szeretne tuningolni az feltétlenül rakja fel az AMD AHCI drivert különben már 107 MHz körül hátast dob a boot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Plazmacucci #296 üzenetére
En viszont tuningoltam az Abit KN9-emben, es az az alaplap partner volt benne. A64 3000+@2700MHz, Corsair 667@800 4-4-4-8-1T, kesobb Kingmax 800@960 4-4-4-12-2T, M2N-E-vel egyik sem jott volna ossze. Valoszinuleg a konfig azota is megy annal a sracnal, akinek eladtam.
-
válasz
VaniliásRönk #295 üzenetére
Hát én sose ütköztem problémába ilyesmivel, van benne 667-es ram meg 800-as is, meg a legelső biosz, nem tuningolom, csak használom. 4670 karival repül rajta a win7 mint az állat. Filmezni netezni, kodozni lehet vele. De nem offolok a témában tovább
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Plazmacucci #294 üzenetére
Annak az alaplapnak is rengeteg tulaj orult, amikor rajottek, hogy a DDR2-nek 2.0-2.05V kell (plane tuning mellett), az meg tud 1.95V-t es kesz.
-
piddy
csendes tag
A config amit vettem az I betüs boltban:
A-DATA 4096Mb DDR3 2000MHz CL9 KIT AX3U2000GC2G9B-2G
AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8
GIGABYTE GA-A75M-UD2H (nincs PATA portja!)
Összeszereltem, minden egyszerű volt.
WinXP 32bit és Ubuntu 32bit van rajta. (Mert itt pont 4Gb RAM van - nincs külön video RAM , ezért nincs címzési veszteség)
F2 bios volt rajta, feltettem az F3-at most már jól írja ki a procit is.Ubuntun jól működik az ATI gyári driver!
WinXP re is feltettem mindent - működik, de még újra fogom telepíteni az XP-t, mert csak sysreg-et csináltam. Fogyasztásmérőért du. megyek és kíváncsi leszek!tunning: A ramok 1333-n mennek alapból, feltettem az FSB-t 120-ra és a szorzó vissza hogy a proci kb. 2.9--en menjen. A memoria így 1600-on. Elindult, de nincs kép az XP felirat után.
Egyenlőre eddig jutottam. Valakinek tippje, hogy mit állítsak még?
-
piddy
csendes tag
Én most ma megyek egy A8as configért. Kíváncsi leszek. Gyerek filmnézős/játszós gépnek vettem Phenom II X2+785G helyébe.
-
ssolitude
őstag
Van egy konfig: C2D E8500, HD6870 OC. Lecserélném egy A8 3850-re a procit (értelemszerúen az alaplapot is). Érdemes?
-
gyiku
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csoda tortent, osszejott a tuning.
Akit esetleg erdekel, a SATA vezerlo AHCI modban 107MHz-nel eldobja magat (legalabbis a minosegi ANUS F1A75-V Pro-n biztosan), szoval IDE modban celszeru nekiugrani az OC-nek. Az USB 3.0-t is erdemes kikapcsolni, meg minden felesleges alaplapi kacatot. Illetve nem art adni +0.1-0.15V-ot az IGP/IMC/NB-nek,1.2V-ot a SB-nek.
-
MZperX75
addikt
válasz
VaniliásRönk #248 üzenetére
Hát nem győzött meg uram ezzel a cserével!De legalább neked már 3850-ed van ....
50-60W az nem sok,úgy heti 3-órás használati idő mellett ,az az havi 200-300W ,legalább 6-7év alatt térülne meg az a +15.000Ft -os árkülönbség.
Az igazat megvalva egy kisebb táp is kellene ehhez a E-3850-hez ,a hatásfok miatt.(80plusz)
4870@4850 Hibrid cf-et is hajtottam cheiftech450W-el.
de nem játszom már annyit mint 2-3 éve,így 36-évesen,egyszerüen már nem köt le,tudom ,hogy csak a szemem kívánja az egészet.
Vettem egy E-350-konfigot 60W-os paneltáppal idle dogyasztása:20,7-21,2W
Terhelt játék közben fogyasztása 28,8-29,7között ugrál,szerintem jónak mondható.
Amikor vettem gondoltam csak torrent,de nem így lett Éjjel-nappal megy!
Monitor24"Benq+2x10Waktív hangfal+APCszünetmentes táp +E-350 max fogyasztása 65-70W!
A két videókari árából vettem+20ezer .(csak a HD4870 idle 71W-os fogyasztást produkáll)
Havi 6-8ezrest spórolok vele így nem egész 6 hónap alatt behozza az árát.Minthogy az is éjjel nappal ment,de már alaig alig kapcsolom be,nem is tudom CS3,tömörít kicsamgol másra nem.
Ez a fogyasztás mizzéria lett most úrrá rajtam.
(a nickneveddel bakker csinálj valamit ,mert én is nagyon nehezen bírom ki ,hogy nehogy beszoljak,hogy tudtad ezt kiválasztani?)elröhögtem magam,ez csak jó tanács,PH-nagyúrig elvitted le a kalappal,Te sem a legkönnyebb utat választod.
Neked hogy vált be a E-3850-es konfig????
mit zabal,idle? Húzni proszáltad?
OFF -
S-eye
senior tag
válasz
BangoSkank #244 üzenetére
Azt nem tudom,én igy olvastam a [notebookreview fórumában]
sajnos nem tudom melyik lapon.Egyik srác 3530mx órajelét emelte 2,6 GHz-re[dv6z-QE User Review (A8-3530mx/6755G2) with Undervolting and Overclocking Results] -
BangoSkank
tag
A6-3410MX overclock/undervolt: [link]
Úgy látszik mobil verzióknál nem rögzített a szorzó. 3410MX-ből gyakorlatilag csinált egy 3530MX-et a csávó.(csak a GPU gyengébb kicsit 400-->320SP)
Igaz, ehhez alulfeszelni kell a procit, nehogy megsüljön... -
Joe.36
addikt
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
Oliverda ajánlása mellett döntöttem !
Akkor inkább vegyél valami AM3+ alaplapot (pl.: [link] vagy [link]) meg bele egy Phenom II X4 955-öt, aztán később tudod cserélni a procit Bulldozerre ha akarod.
Úgy érzem a tesztek alapján hogy APU 3650 ereje kevés lenne nekem.
-
Kotomicuki
senior tag
A pálya széléről, kibicként:
A HD 5830, szerintem, legfeljebb az ára alapján lehet jó alternatíva, ha fontos a fogyasztás/teljesítmény mutató is - ezért (is) váltanál, nemde - , akkor már a nem ajánlott kategória.
Ahogy Oliverda is írta már előbb:
Ha fontos az A8-3580-ben lévő GPU-nál nagyobb teljesítményű VGA, akkor nem a Llano ajánlott számodra.
Ha megelégszel az APU grafikus teljesítményével, esetleg a HD 6670 személyében megduplázva azt (a #213-s hozzászólásban foglaltakat is ideértve), akkor a Llano és mellé egy HD 6670-s lesz a jó számodra.
"Az A8 és az A6 csak akkor éri meg ha kihasználod a GPU-t is." (by Oliverda) -
Joe.36
addikt
Üdv!
Most tervezek egy új gépet össze rakni, de le vagyok maradva...Én még a 775 tartok
Érdemes nekem AMD Phenom II A6 X4 3650 dobozos Socket FM1 rendszert össze raknom.
Mit nyerek vele ?
Ebbe bele tehetem a régi kártyámat ? GTX 280 XT Persze azt is tervezem lecserélni...
Előre is köszönöm...
Joe
-
korcsi
veterán
Valamelyik 3850 tesztben teszteltek Oblivont "old games" címszó alatt. Meg is találtam.
-
katsi
tag
válasz
Oliverda #204 üzenetére
Szia!
Én főleg az Elder Scrolls IV: Oblivionra használnám 1024x768-as felbontásban, maximumra állított grafikai részletességgel és ezzel a textúra csomaggal. Before-after képek a linkben.
Szerinted, szerintetek az A8-3850 elegendő hozzá, hogy átlagosan kb 45-50 FPS-t érjek el vele?
Azért kérdem, mert ti otthonosabban mozogtok a mai játékok gépigényét illetően és nem tudom, hogy ez egy Crysis2-höz képest mennyire gépigényes alkalmazás. -
Oliverda
félisten
Nyugi van gyerekek!
Amúgy annyit mondhatok, hogy CPU szinten az A8 egy átlagfelhasználó igényeit bőven kielégíti.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #202 üzenetére
Gunyolodtak mar az en nickemen is, ez sem volt semmi egyeb. Az idezojel jelenteset gondolom ismered, de ha nem szivesen elmagyarazom. Egyebkent meg kikerheted magadnak, en is ki szoktam fejezni a nemtetszesemet, de senkit sem hat meg. Kerdezd csak meg pl. fLeSs-t a temaban.
("VaniliasTusko" stb.)
Egesz nyugodtan mondhatsz amit akarsz, maximum ha elveted a sujkot majd kimoderalnak.
Konkreten azt irtad, hogy nem kaphato bele epkezlab CPU, ami suletlenseg. Egy A8 gyakorlatilag egy Athlon II X4, de a nagyobb L2 miatt bizonyos esetekben beeri a Phenom II X4-et is. Ha neked ennel tobbre van szukseged e-penisznovelesre vagy munkara, az a te maganugyed, minden masra boven eleg, jatekra is.
Nem varnek tul sokaig a bocsanatkeresre, a vegen meg elunod.
Vinnyogsz ha kell, ha nem, igy az AMD, ugy az AMD. Nyilvan nem a Maltai Szeretetszolgalat ok sem, de legalabb addig ne koss allandoan belejuk, amig ok a kevesbe ellenszenves alternativa. Annyi tokejuk nekik is lenne, hogy egy-ket zsebet megtomjenek.
-
Tomix24
addikt
válasz
vinibali #179 üzenetére
Jelezte hogy ez neki gyenge. És ebből látszik hogy ő a másik oldalon, a külön külön alkatrészes PC építők sorából való(nagy eséllyel) .
Az asztali Pc-k számításban megverik, a nagy gddr5-ös videókarik megverik.De egy másik szegmens.
Mivel ugyanennyiért kap az ember kicsivel erősebb AMD procit, és jobban teljesítő videókártyát, így ez a konfig azoknak kedvez,akiknek alacsony fogyasztás kellhet,kis helyen. És nem elsődleges a játék, bár néha kipróbálnak 1-1et. Pl és az APU Brazos-ról térek át erre A8000(65w) és csak az alaplapot cserélem. Mini-itx formában
Remélem nem keltettem flame-t, az Intel nem rossz, csak ne lenne olyan drága, és a 24p-is gond nálam(filmnézős a gép) -
NereusLaceee
csendes tag
De most akkor komolyan. Ennyi volt? Az A8-XXXX jelű procikkal be is fejeződik az FM1-es port? Mert akkor ez nem volt több mint egy nyilvános kísérlet és prezentáció arra, hogy ilyet is tudnak.
-
antikomcsi
veterán
Nagyon egyszerű: add ugyan annyiért, de vedd pár ezressel olcsóbban.
(#149) Keni21
Erős proci tuningra, és "izmosabb" diszkrét vga-hoz, én is inkább AM3+ rendszert javaslok.
Amiket szeretnél, azzal valóban pont az APU lényege válik okafogyottá, ahogy már más is írta előttem.Például egy x4 955 BE beszerzésével is erősebb, és tuningolhatóbb procid lesz olcsóbban, amit könnyen lecserélhetsz majd, ha még erősebbre vágysz esetleg egy FX-re.
-
katsi
tag
Találtam egy tesztet a 1333-1600-1833MHz-es memóriák közötti játékban észlelhető különbségről A8-3850 APU mellett.
Nagyon drága az 1866-os RAM (legalábbis nekem), dupla ár az egy kategóriával lassabbhoz képest. Az 1600 MHz-esek milyen eséllyel mennének ezen az órajelen?
-
stratova
veterán
Szvsz mivel teljesítményben és külföldi tesztek alapján tuningban is valahol az Athlon II X4 környékén (hajszálnyit felette?) tanyázik, ezért olyan videokártyát érdemes keresned hozzá amit még nem fog vissza, de ezt jobban tudják a topikjában.
Már csak az a kérdés, hogy érdemes-e ilyen összeállításba beruházni. Jobb lenne előbb összevetni egy APU-s rendszer fogyasztását egy Athlon II X4 + erősebb kártyáéval üresjárat/filmezés/böngészés alatt, ha nincs számottevő különbség akkor inkább Bull + erős VGA. Ráadásul ha tuningolni akarsz az IGP gátló tényező lehet, akkor pedig szorzózár mentes APU kellene.
Mire igazán jól kezeli az erősebb kártyákat és megtudjuk esetleg milyen többletet nyújt, még várni kell.
Túl sok még a kérdőjel, legalább az itteni tesztet várd ki.
-
-
Keni21
tag
Sziasztok én bele szeretnék vágni egy ilyen konfogba. Kell alaplap egy erős proci tuning memok és egy vga amit kihajta proci is és egy korrekt táp. Ki mit javasol????? Elöre is köszönöm
-
vinibali
őstag
- Melyik az a legjobb alaplap ehhez a processzorhoz, amelyben eredményesen lehet tuningolni ezt a fenevadat?
alaplapból csak pci-ex 16-osat találsz én nem is láttam másmilyethogy milyet vegyél az teljesen szubjektív kinek mi tetszik, van aki Asusra, Gigára, MSIre és vannak akik Asrockra esküsznek. talán az MSI a gyér választéka miatt kiesik.
Ha jó ár/érték arányút akarsz venni ASRockot ajánlanék, fontos még hogy az ő lapjaikon DDR3 2400 felirat díszeleg, ez talán pozitívum még a kedvező árak mellett. és kontra hogy "csak" 2 év garosak a lapok.
ASUS: is jó választás, pár ezressel drágább az Asrockkal azonos felszereltség mellett, 3év gar van rá és az UEFI megkönnyíti a tuningot, ha arra adnád a fejed és kontra: ár
Gigabyte: Asus-szal megegyező kategóra mind árban, mind felszereltségben. én nagy előnynek találom, hogy a jelenlegi OC rekord és a kiadás előtti tesztek mind ilyen lapokkal mentek(bár ki tudja lehet csak lobby?) és persze 3év gar. kontraként lehet említeni a Biost, legalábbis sokan nyivákolnak miatta, én személy szerint a giga-féle awardos biosokkal vagyok a leginkább megbékélve és ezekkel sikerült idáig csak értelmes tuningot elérnem. valahogy nem füllik a fogam az UEFIhez
így az alaplapot szerintem magadnak kell kiválasztani, próbáltam néhány támpontot adni, elfogultság nélkül, nyilván lesz még aki mondd valami okosat.
- Memóriából mit ajánlotok? Típus, márka, időzítés.
Memória szintúgy szubjektív, annak tudatában meg főleg, hogy nem tudni még milyen órajelek milyen mértékben vannak a teljesítmény hatására. az időzítésekről és a pénztárcádról nem is beszélveNagyon sok 1333-as modul képes akár 2000 mhz körüli órajelekre, kérdés milyen időzítések és feszültség mellett teszi ezt. Ajánlott az AMD által hivatlosan legnagyobb órajelre hajazni(1866Mhz).
-Kell hozzá külön hűtést venni? Ha igen, az mennyibe kerül?
ha 3850-et célzol, tekintve a 100W-os TDP-t: valami izmosabb hűtőt javasolnék, de az szem előtt kell tartani, hogyha boxos kiadást veszel, nyilván a gyártó tudja a legjobban hogy mit ad hozzá. úgy gondolom teljes mértékben megbízhatsz a gyári megoldásban, ha nem egy 2km mély gyémánt bányában akarsz dolgozninyilván a zajkibocsájtása nem a legjobb a gyári megoldásnak, így ha elsősorban halk gépet tervezel célszerű lenne elgondolkozni egy másik hűtőn. a 939/AM2(+)/AM3(+) hűtők mind kompatibilisek az FM1 foglalattal így a kínálattal nem lesz baj.
Összességében azt mondanám, várjuk meg Oli tesztjét: már dolgozik rajta!! -
katsi
tag
Sziasztok!
Talán itt kapom a legjobb válaszokat a kérdésemre, mivel elkötelezetten szeretnék A8-3850 APU köré gépet építeni.
Szóval a kérdéseim a következő:
- Melyik az a legjobb alaplap ehhez a processzorhoz, amelyben eredményesen lehet tuningolni ezt a fenevadat?
Külön videokártya nem lesz a gépben, de később raknék bele, szóval legyen rajta PCI-Express 16x slot.
- Memóriából mit ajánlotok? Típus, márka, időzítés.Keret: max 25 ezer forint az alaplapra.
Kell hozzá külön hűtést venni? Ha igen, az mennyibe kerül?
Tesztek szerint a 3,6 GHz elvileg elérhető vele, cáfoljatok meg, ha ez hamis állítás.A válaszokat ezúton is KÖSZÖNÖM!
-
korcsi
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A te procidnál már erősebb a A8-3850 proci része is.
[link] - Ebben a hírben van egy táblázat, hogy mely kártyákkal társítható a Llano. Ez a Dual Graphics mód. Ilyenkor DX10/11-es játékokban az IGP és GPU ereje összeadódik.
A BACOn mód az előzetes adatok szerint az összes HD 6000-es kártyával működni fog, de ezt csak később engedélyezi az AMD.Nem vagyok meggyőződve, hogy a lehetséges spórolás meglátszik majd a havi villanyszámládon, maximum éves viszonylatban lesz jelentősebb az eltérés.
-
jayjay
tag
Ezekkel az új AMD-s cucokkal nem vagyok teljesen tisztában.Örülnék ha valaki fel tudna világosítani.Jelenleg ez a konfigom van Q9300, Asus P5Q-Pro,4870 512MB 2*2Gb OCZ Platinum1066, CM Hyper 212, amin csak ritkán játszom, de akkor kell a teljesítmény is.2D-ben visszaveszem a 4870-es kártyám órajeleit 200/300-ra a normál(Game Mode) 750/900-ról ami gondolom jótékony hatással van a fogyasztásra is.
Egy A8 3850-es proci hol helyezkedik el teljesítményben a többihez(enyémhez Q9300) viszonyítva?
Úgy működhet a Llano , hogy ha csak filmeket nézek ill. olyan játékokkal játszom amikhez nem kell egy erős VGA , akkor csak az alaplapi dolgozzon, de ha pl elindítom a Crysis-t akkor az extra VGA kapcsoljon be.Ha ez igaz akkor milyen extra VGA lenne kompatibilis ehhez?
Ha teljesítményben kb ugyanazt kapnám amit jelenleg is használok, de pl az extra VGA csak akkor kapcsolna be ha komolyan játszom akkor így lehetne spórolni a fogyasztáson.
Nem is tudom a jelenlegi konfigomnak mennyi a fogyasztása ill. hogy mennyit lehetne spórolni egy Llano konfighoz képest egy évben napi kb 6órás gépezésnél?Nálam kb 90%-ban hd filmeket nézek ,net stb -ra használom a gépet ezért a sandy már alapból kiesik mivel utóbbi nem tud hd filmeket akadozásmentesen lejátszani extra VGA nélkül.
-
korcsi
veterán
-
djculture
félisten
Hardverkernél meg 3650 es volt még pénteken.Erősen gondolkoztam rajta 24 375 Ft-ért megrendelem.De csak jobb lenne majd egy bull.
-
Dracula
őstag
Tudja valaki, hogy hol kapható FM1-es proci? A 3850 pl... :S
Üdv!
-
antikomcsi
veterán
Most ezt nem azért mondom, mert savanyú a szőlő, de Isten bizony, én még soha nem vettem semmi hasznát a super pi programnak.
Fogadni mernék, hogy akiknek ilyen rendszert fogok összerakni, azok meg még csak nem is halottak róla. Én meg hagyom Őket boldog tudatlanságukban.
Az én nagy bajom az, hogy megy a nagy csinnadratta, aztán kb. még ide a szerkesztőségbe sem sikerült szerezni egy-két példányt A8/A6-ból egy jó kis kínzópadozásra.
Más gyártóktól már néha nda/megjelenés előtt vannak termékek Rudiéknál tesztelni, és ha lejár a titok, már hajnalban lehet is indexelni az előre feltöltött tesztet, ez esetben meg csak várakozhatunk, találgathatunk.
Olvasgathatok én mindenhol mindenfélét, az nem olyan, mint amit a mi Bélánk csinál nekünk!
-
korcsi
veterán
-
vinibali
őstag
válasz
antikomcsi #95 üzenetére
hát ha az APUt tuningolják, akkor mi más ehetné meg?
-
antikomcsi
veterán
Kicsit soknak érzem az 1.5V-ot, és a tuning melletti fogyasztást is. Ez persze lehet attól is, hogy még nem sok, egészen pontosan nulla darab ilyen APU-t tuningoltam. Így tudat alatt még mindig a denebhez viszonyítom.
-
korcsi
veterán
-
vinibali
őstag
ezt valamelyik korábbi postban én is pedzegettem
az 1866 az az órajel amit az AMD vállal. ezen stabilan mennek a ramok, ami efelett van az csak "tuning" a sima AM3-as lapoknál is volt DDR3 2000 támogatás, ezeknek a szorzóknak az állítgatását a bios teszi lehetővé, ami gyártófüggő. így ebben semmi meglepő nincs
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest