-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #112963 üzenetére
Meg válaszul az elszálló retró alkatrész árakra, az emulátorok is egyre jobbak (tudom persze nem ua. a feeling, de aki nem akar/tud erre költeni, csak kipróbálna pár régi címet különféle "vasakon", annak jó alternatíva), Dosra ott a Dosbox-x, nagyon jó kompatibilitással és rengeteg féle hangkártya emulációval (awe32-őn kívül szinte mindent tud még Rolandot is, Gravist még az előd sima Dosbox is tudott), ill dgvoodoo-val glide-ot is lehet emulálni alatta, Win9x emura pedig a Pcemu egy ígéretes project (ezt tudja az awe32 emut is), bár egy P2-es emulálásához már egy erőgép kell (meg úgy általában is erőforássigényesebb a Dosboxnál), de kisebbhez, mondjuk P1MMX+V2 Win95-el már jó kompromisszum lehet korai glide-os címekhez. 2000 utáni címek meg általában már mennek Xp-én is, az meg szinte már bármilyen modern vasra is feltehető.
Az ilyen retró konzolokhoz is rengeteg féle emu van, Amigához, C64-hez, Entreprisehoz, Segához, Nintentohoz, PS-hez stb., és ezekhez sem kell egy erőgép, sőt még Win sem feltétlen Linux alatt is tökéletesen futnak, ahogy a fentebbiek is, Dosbox-x-et nem is próbáltam máshol, még az ilyen dolgokra nem éppen e legideálisabb Alma Linux 8 (Red Het 8 klón) alatt is simán ment forrásból való forgatás után.
E-bayes árral tényleg a keresés idejét spórolod meg, annak felára egyrészt, meg az e-bay is leszed az eladóról 20%-ot, meg inkább ott is inkább a licettel elkelt (vagy egyáltalán elkelt ) árakból érdemes kiindulni, nem amit már kitudja mióta hirdetnek, de csak hirdetnek, az ilyen Mo.-on rikta dolgokra lehet érdemes rámenni, ha vki nem bír a Harpagon hajlamaival, és nagyon, de nagyon kell neki az a vmi.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest