- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #539 üzenetére
Megkaptam, majd megy válasz.
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #537 üzenetére
Egy everest riportot küldesz a notiról?
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #535 üzenetére
még 3 db maradt, 13K/db áron vihető, egyben lehet alkudni kicsit
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #531 üzenetére
Támogatja.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tudja valaki hogy a VIA KN133 chipset támogatja-e a AMD Geode™ NX 1500@6W CPU-t? Van egy notebookom és gondoltam nem ártana neki a 25W-os Duron helyett egy ilyen. Kösz.
-
- Mixa -
tag
Ment Privi.
-
- Mixa -
tag
Először is, mindent leírtam. Fogyasztásmérőm nincs sajna, az értékeket legújabb SisoftSandrából olvastam (Hardware/Processors Power Dissipation vagy valami ilyesmi).
MicroATX-es lapot szerettem volna én is, AsRock K7S41-ben nem ment, csak ~1.34V-on. KM266-KM400 szériás chipsettel szerelt lapok Biosát átrágtam (Abit, Mercury, MSI, Asus, PCChips, ...), de sehol nem lehetett állítni a proci feszültségét (ettől függetlenül lehet, hogy tudja az 1.25-t). KM133 meg nem tudom támogatná-e a T-Bred-et.
Nforce1-es lapnál nem tudom (de nem hiszem), Nforce2-esnél meg talán/elvileg lehet, hogy megy az 1.25V (microATX-es lapokról beszélve). Foxconnál láttam ilyen lapot a gépház.hu-n. Bár elég ritka a microATX-es nForce-os lap, ha nagyon érdekel ajánlott leszedni a manual-t és azt átolvasni (BIOS beállítások > Vcore limitek).
Egyéb socket A-s microATX-es lap most nem jut eszembe.
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
válasz
- Mixa - #523 üzenetére
No megvoltak az első reptetések! Off-előre elnézést kérek.
CrystalCPUID-vel állítgatva, és SiSoftSandrával figyelve a procit, azt vettem észre, hogy:
Kissebb feszültségnél minden próbált Mhz-en többet fogyaszt a proc, mint 1.25V-os gyári feszültségen. Nagyobb, 1.3V-on pedig ugyanannyit fogyaszt, mint 1.25V-on. Tehát a fesz állítással én nem bajlódok többet.
Frekvencia tekintetében 3-as szorzó a legkissebb, amivel 400Mhz-en megy, 10,5 fölé meg nem megyek alapfeszen. AMD power monitor 1.25V-os beállított érték mellett 1.45V-ot ír ki, 1.05V beállítása után meg 1.225V-ot.
A fogyasztási értékek 1.25V mellett:
3x133 = 400Mhz 9W
6x133 = 800Mhz 18W
7.5x133 = 1.0Ghz 22W
9x133 = 1.2Ghz 27W
10.5x133=1.4Ghz 31W
Ez utóbbi azért bosszant, mert abszolúte terheletlenül csak a kíváncsiság miatt is többet fogyaszt, mint a gyári 25W!Ugyanakkor megfigyelve 3-6-9-es szorzók mellett lineárisan változik a fogyasztás, ergo 1-es szorzónál 3W-ot fogyasztana 133Mhz (
). Visszaszorozva kijön a 7.5x3 = 22.5W, 10.5x3=31.5W. Fogyasztásmérő hiányában ez azonban csak elméleti következtetés.
Azonban kíváncsi lennék mi okozta a 3 HW (memória szerű) ''kékhalált'' és a smiley-k a hozzászólásnál miért akadnak meg, valamint miért szemetel a gomboknál a kép. Remélem csak VGA / RAM hiba. (De sajna eddig mind a kettő jól működött.)
Elnézést ha offoltam vagy untattam valakit.
- Mixa - -
- Mixa -
tag
Helyzet?
-
- Mixa -
tag
-
- Mixa -
tag
No, Coolink táp, Ati vga, BIOS bekrepál, sütés után meg kiírja, hogy Mobile Athlon 4 600Mhz, bios-ba belépve meg, hogy 100-as fsb, 1.25V. Lehet nekem nem egy egyértelmű de akkor hagyjam így és win-ben rakjak fel drivert?
CPU default Vcore 1.45V továbbra is, Kraftxld amikor viszont bios sütés után így hagytam akkor az alaplap írta ki, hogy rossz cpu beállítás. Neked a KD7-S-nél mik voltak a bios beállítások (trükközés)? (CPU Vcore, RAtio, FSB, osztás, memória sebesség, memória fesz, esewtleg egyéb trükkök)
-
- Mixa -
tag
Kicsit kiégetten alvás nélkül már azon is túl vagyok, hogy elegem legyen belőle.
KD7-S + Geode (1.25V 133x10,5 5:2:1) Bios nem jön be. Holnap még megpróbálok pár dolgot (2 féle táp, 3 féle memória, 2 féle vga, 2 féle vinyó), de...
Vajh hol lehet a bibi? -
sazabi
aktív tag
válasz
kraftxld #512 üzenetére
folytassuk itt a dolgot, itt kényelmesebb
athlon xp 2200+om 1,25volton megy most(lehet bírná lejjebb is, nem volt még időm szarakodni vele), proci hűtő minimumon, 1355mhz, 36 fok idle, cpu burn 8 órát ment és nem hibázott, és csak pár fokkal ment feljebb.
lehet hogy többet fogyaszt így egy kicsit mint egy geode, de nem értem mi olyan jó egy geode prociban főleg ha ilyen drága Oo -
sazabi
aktív tag
hi
van nekem egy abit nf7-s nforce2es socket a-s lapom, ebbe belemenne egy ilyen geode proci? -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
UP!
Remélem már mixa úrnál is szépen megy minden. -
beencee
őstag
válasz
- Mixa - #506 üzenetére
Erről az AOpen extrém beállíthatósági lehetőségeiről (is) híres, illetve eléggé sokat keresgettem a neten, beszéltem az emberekkel ebből a topikból stb. És gyakorlatilag egyből ment, most azon vagyok, hogy melyik a legjobb beállítás, az ehhez a funkcióhoz (home server, lád adadtaim) még megfelelő sebesség és a lehető legkisebb fogyasztás.
-
- Mixa -
tag
Mázlista!
Hát nekem KV7-ben beállítva 10,5x133-at 1.25V-ot már a BIOS sem jön be. Szerencsére ki lesz cserélve egy KD7-S -re ha minden jól megy (köszi Maross).
1.25V mellől pedig nem tágítok (persze gyári 1400Mhz-es frekin).
Nem Kraftxld tehet róla, hogy nem megy minden socketA lapban, de azért ez lesz a 3-ik alaplap próba ....
Reméljük megoldódik. -
- Mixa -
tag
Üdv Ismét!
Abit KV7-el sem kompatibilis.
Van egyáltalán olyan alaplap, amiben tényleg 1.25V-on megy halandó emberek számára is?
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest