- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
- Mixa -
tag
Ment Privi.
-
- Mixa -
tag
Először is, mindent leírtam. Fogyasztásmérőm nincs sajna, az értékeket legújabb SisoftSandrából olvastam (Hardware/Processors Power Dissipation vagy valami ilyesmi).
MicroATX-es lapot szerettem volna én is, AsRock K7S41-ben nem ment, csak ~1.34V-on. KM266-KM400 szériás chipsettel szerelt lapok Biosát átrágtam (Abit, Mercury, MSI, Asus, PCChips, ...), de sehol nem lehetett állítni a proci feszültségét (ettől függetlenül lehet, hogy tudja az 1.25-t). KM133 meg nem tudom támogatná-e a T-Bred-et.
Nforce1-es lapnál nem tudom (de nem hiszem), Nforce2-esnél meg talán/elvileg lehet, hogy megy az 1.25V (microATX-es lapokról beszélve). Foxconnál láttam ilyen lapot a gépház.hu-n. Bár elég ritka a microATX-es nForce-os lap, ha nagyon érdekel ajánlott leszedni a manual-t és azt átolvasni (BIOS beállítások > Vcore limitek).
Egyéb socket A-s microATX-es lap most nem jut eszembe.
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
válasz
- Mixa - #523 üzenetére
No megvoltak az első reptetések! Off-előre elnézést kérek.
CrystalCPUID-vel állítgatva, és SiSoftSandrával figyelve a procit, azt vettem észre, hogy:
Kissebb feszültségnél minden próbált Mhz-en többet fogyaszt a proc, mint 1.25V-os gyári feszültségen. Nagyobb, 1.3V-on pedig ugyanannyit fogyaszt, mint 1.25V-on. Tehát a fesz állítással én nem bajlódok többet.
Frekvencia tekintetében 3-as szorzó a legkissebb, amivel 400Mhz-en megy, 10,5 fölé meg nem megyek alapfeszen. AMD power monitor 1.25V-os beállított érték mellett 1.45V-ot ír ki, 1.05V beállítása után meg 1.225V-ot.
A fogyasztási értékek 1.25V mellett:
3x133 = 400Mhz 9W
6x133 = 800Mhz 18W
7.5x133 = 1.0Ghz 22W
9x133 = 1.2Ghz 27W
10.5x133=1.4Ghz 31W
Ez utóbbi azért bosszant, mert abszolúte terheletlenül csak a kíváncsiság miatt is többet fogyaszt, mint a gyári 25W!Ugyanakkor megfigyelve 3-6-9-es szorzók mellett lineárisan változik a fogyasztás, ergo 1-es szorzónál 3W-ot fogyasztana 133Mhz (
). Visszaszorozva kijön a 7.5x3 = 22.5W, 10.5x3=31.5W. Fogyasztásmérő hiányában ez azonban csak elméleti következtetés.
Azonban kíváncsi lennék mi okozta a 3 HW (memória szerű) ''kékhalált'' és a smiley-k a hozzászólásnál miért akadnak meg, valamint miért szemetel a gomboknál a kép. Remélem csak VGA / RAM hiba. (De sajna eddig mind a kettő jól működött.)
Elnézést ha offoltam vagy untattam valakit.
- Mixa - -
- Mixa -
tag
Helyzet?
-
- Mixa -
tag
-
- Mixa -
tag
No, Coolink táp, Ati vga, BIOS bekrepál, sütés után meg kiírja, hogy Mobile Athlon 4 600Mhz, bios-ba belépve meg, hogy 100-as fsb, 1.25V. Lehet nekem nem egy egyértelmű de akkor hagyjam így és win-ben rakjak fel drivert?
CPU default Vcore 1.45V továbbra is, Kraftxld amikor viszont bios sütés után így hagytam akkor az alaplap írta ki, hogy rossz cpu beállítás. Neked a KD7-S-nél mik voltak a bios beállítások (trükközés)? (CPU Vcore, RAtio, FSB, osztás, memória sebesség, memória fesz, esewtleg egyéb trükkök)
-
- Mixa -
tag
Kicsit kiégetten alvás nélkül már azon is túl vagyok, hogy elegem legyen belőle.
KD7-S + Geode (1.25V 133x10,5 5:2:1) Bios nem jön be. Holnap még megpróbálok pár dolgot (2 féle táp, 3 féle memória, 2 féle vga, 2 féle vinyó), de...
Vajh hol lehet a bibi? -
- Mixa -
tag
Mázlista!
Hát nekem KV7-ben beállítva 10,5x133-at 1.25V-ot már a BIOS sem jön be. Szerencsére ki lesz cserélve egy KD7-S -re ha minden jól megy (köszi Maross).
1.25V mellől pedig nem tágítok (persze gyári 1400Mhz-es frekin).
Nem Kraftxld tehet róla, hogy nem megy minden socketA lapban, de azért ez lesz a 3-ik alaplap próba ....
Reméljük megoldódik. -
- Mixa -
tag
Üdv Ismét!
Abit KV7-el sem kompatibilis.
Van egyáltalán olyan alaplap, amiben tényleg 1.25V-on megy halandó emberek számára is?
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
Megkaptam a procit (smét). Gondolom még nem sikerült alaplapot halászni hozzá. Ha 1.4V-on megy akkor is 25W-ot fogyaszt maximum?
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
Még egy ingyen UP kraftxld-nek, aki:
legutóbbi feltűnés: 2006-08-26 21:36
No és a proccal mi a helyzet (majdnem) kollega? -
- Mixa -
tag
UP! Helyzet?
-
- Mixa -
tag
ÖÖÖ egyre biztosabb vagyok, hogy az alaplappal nincs gond: [link]
''Hab das Board zusammen mit einem Geode NX 1750+ in meinem HTPC laufen und bin soweit ganz zufrieden und würde es auch wieder kaufen.''
Ja Ja Ja, was ist gut, was ist das? -
- Mixa -
tag
Fejlemény, szerintem az alaplappal nincs semmi baj.
Flexibility Option: bekapcsolva
Spread Spectrum: bekapcsolva
----------------------------------------------
= BIOS kifagy, s nem 1750+ hanem 1500+ Geode-nak ismeri föl
ha a Spread Spectrum ki van kapcsolva elindul, de az normális ha:
1.255 Volton 50Mhz-es FSB-vel megy, de 80-assal nem (se 100-assal)? Neharagudj, de így nem tudok mit kezdeni a procival. (Főleg, hogy Sempron 2400+ =~ 2200XP teljesítmény 1.44V-on, Geode 1750+=~1600XP teljesítmény 1.4V-on.) Azt meg kétlem, hogy az AsRock (Asus leányvállalat) úgy adna ki BIOS-t, hogy nem teszteli a lappal a procit. -
- Mixa -
tag
?
-
- Mixa -
tag
válasz
kraftxld #464 üzenetére
A nagy tesztelés után újra Üdv!
2.40-es BIOS ismét fagyás
2.30-as BIOS fagyás, poénból Over Vcore -3% és megy 1.4xV-on, tesztek, nem fagy
2.40-es BIOS vissza, -3% ismét műxik, de -6%-on (~1.4V) egyszer fagyás, megy
A probléma, hogy 1.25V-on nem képes működni az alaplapban, és ha 1.4-1.49V-on kéne járatni az nem valami gazdaságos. (Ugyanis 2400+ Sempron be -12% (1.44V) megy)
Remélem érted mire gondolok, másrészről kicsit belefáradtam a proc ki, bios frissítés, proc vissza, restart, teszt, restart fesz, .....
Természetesen a reportot a 2.40-es BIOS-al és Sempron-nal át tudom küldeni, plusz egy két képet, hogy valóban 1.255V-ot kapott 2.(30/40)-es BIOS-nál a Geode.
Azért mert béna vagyok vagy az alaplap a hibás, másnak még lehet jó a procc. -
-
- Mixa -
tag
válasz
kraftxld #456 üzenetére
Üdv!
Írtam privit, pont mikor kiutaztál raktam be a gépbe a proccot, és úgy néz ki nem ''akar kompatibilizálni'' vele. Vagyis fagy a gép (telepítés közben / futás közben / teszt közben). Próbáltam 1 CD-s linuxot, azzal is fagyott (nem töltött be). A lap K7S41 és legújabb BIOS van benne. Tápon és lapon kívül többféle rammal, vinyóval és cd-vel próbáltam. Sempront rakva a gépbe működik a konfig. Egyik proci sincs lesarkazva. Tudjuk úgy rendezni, hogy visszaküldöm és utalod a pénzt?
Mixa
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
1 darab kell.
Kb. Jövőhéten. Passzív működéshez, mekkora borda kell rá?
Csak előtte BIOS frissítés. Priviben a többit.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Suzuki topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nintendo Switch
- Le Mans Ultimate
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest