- Azonnali fotós kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
fel!
-
_Volkovy_
nagyúr
Én továbbra is igényt tartok az alant leírt cserével a kombóra..
tts nem gondolod meg? -
Lorke
tag
Ajánlom figyelmetekbe a FAB51 oldalt, itt minden infot megtalálhattok AMD procikkal kapcsolatban :
[link]
[link]
[link]
A Geode NX egy normál socket A-s proci 462 lábbal, nem LGA-s vagy BGA-s, ahogy sokan véltétek. Fizikailag tehát minden socket A-s alaplapba belemegy.
A gondok a feszültségnél kezdődnek. Desktop alaplapoknál más feszültséget jelentenek a hidak, mint a mobil alaplapoknál, ezért egy desktop alaplap nem tudja jól detektálni a proci feszültségét. A helyes feszültséget Biosban kell kiválasztani, vagy ha szerencséd van és Attansic ATXP1 chip van az alaplapodon, akkor Windows és Linux alól is beállíthatod a helyes feszt ( 1.25v ). Passzívan csak akkor fog elmenni, ha van levegőáramlás a házban!
Program a Win alatti feszültségállításhoz :
8rdavcore
[link]
Ezeken a procikon a az L5 [ 3 ] : Kétprocis üzemmód
és az L5 [ 2 ] Mobil mód is össze van kötve, így ahogy azt már többen írták lehet kétprocis lapban is használni őket. Mivel mobil a proci, így Win alól lehet szórzót is állítani megfelelő alaplapokban ( minden chipset, kivéve Nforce1-2, KT133(A) ). Próbáltam AMD760, KM266, KT266A, KT400, KT600 stb.
Win alatti szórzóállításhoz az RMClock-ot ajánlom, esetleg CrystalCPUID, CPUMSR. -
MaUser
addikt
Egy német fórum: [link]
-
ZCoyote
őstag
A két proci dual lapban mennyivel megy jobban mint egy egy procis cucc.
Miben érezhető igazán? -
kraftxld
félisten
Kizárt dolog, abban a lapban ami nem tud ilyen kis feszt adni, max jobban fűt a procc.
-
Monya78
veterán
Alapadatai majdnem megegyezik egy TbredB Xp1700+ -al kivéve az alapfeszt...
De mi lehet a különbség??
Én hajtottam már Xp1700+ -est 1,1V-on default órajelen (1466Mhz)...de a passzív üzemmód (ALCOMP hűtővel) csak idle módban müködött 50Fok környékén...terhelten már nem bírta volna...
Valami spéci dolog van ebben a prociban ha terhelten is tudja a passzív módott... -
beencee
őstag
A képen a AMD Geode™ NX 1500@6W van, a Kraft által kínált pedig a AMD Geode™ NX 1750@14W, de ez csak sebességben, fogyasztásban különbözik.
(Különben délelőtt én is lábakat számoltam, de aztán úgy tűnt jó lesz, meglátjuk.)
És különben is Kraftnak kell majd lecsillapítnia ennyi felizgatott embert
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
brr vagy nem brr én csak a góglit használtam
Sztem ha egy Nf7-be beleteszünk egy ilyet nem fog menni de csak a bios lehet a hibás mert elivelg mennie kell és több odlalon és vannak geode/régebbi socket a kompatibilis lapok.
''ez meg csak szórakozásból van ideírva?
''Biostar M7VIG 400 Socket A mATX MB w/AMD Geode NX 1750 CPU''''
Az azért van odaírva mert együtt adják de sztem erre te is rájöttél
''Socket A compatibility'':[link]
''A 453 tűs lapkák kompatibilisek a Socket A foglalattal'': [link] (a kép sztem csak egy photosop mű mert a proci kb 3x olyan vastag mint egy átlag processzor...)
Ugyanakkor van az energiatakarékos Geode család amit beépítenek a gépbe mint egy északihidat de az csak pár százz mhz-es és a fogyasztása sem éri el a 2,5W-ot.
(saját tapasztalatom nincs csak amit a kölünböző oldalakon találtam)
Áh lekéstem már eldőlt a csata kimenetele
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Jó a meccs fiúk
, kíváncsian várom, mire jutunk. Én itt [link] találtam nagy felbontású fotókat, én nem látom, hogy baj lenne a lábakkal, szóljon, aki lát különbséget.
-
ftc
nagyúr
Hm ilyen procit keresk már egy ideje...Lehet vevő leszek rá ;)
-
_seth_
veterán
Socket A kompatibilis ez van
[link]
A biostar lap jellemzői:
-Socket A AMD Geode NX 1750 CPU INCLUDED
...
# Supported Processors:
# AMD Athlon XP 3000+ (166 MHz)
# AMD Athlon XP 2600+ (133 MHz)
# AMD Sempron 2800+ (166 MHz)
# AMD Athlon 1.4 GHz (133 MHz)
# AMD Duron 1.8 GHz (133 MHz)
# AMD Duron 1.3 GHz (100 MHz)
# Note: This version motherboard also supports AMD Geode NX 1250 / 1500 / 1750
Vszeg csak egy bios frissítés kell majd a régebbi lapoknak. -
tts
addikt
ez miből következik? - mert hogy az ember a saját szemének csak hisz
nos kicsit belejavítottál - csak hogy ebből is az következik, hogy semmilyen módon nem kompatibilis - van ez a Tyan lap (gondolom te is megtaláltad a topicot a hwsw-n) - és ezen kívül gyakorlatilag semmi
de persze te tudod - a te bizniszed
[Szerkesztve] -
tts
addikt
szóval én megpróbáltam utánanézegetni - van egy kis szar a palacsintában
hiányoznak a lábikók - ez így nem lesz oké S462-be - sajnos -
_Volkovy_
nagyúr
Nekem kellene egy konfig, két ilyen 1.4ghz-es GEODE cpu és egy dual alaplap formájában!
Mi kell ahhoz, hogy menjenek dual-ban? a sima egy gigás ddr400 ramjaim mennek dual alaplapban?
Már mindenféle SocketA processzorom volt, ilyet is muszáj használnom!
Van egy nf7-s 2.0 alaplapom, egy 2400+ mobil bartonom (2500-on szalad), és egy zalmi 7000 alcu hűtőm, ezekért gondoltam cserébe a dolgot. -
pmheros
őstag
egy ilyen kis aranyos engem is érdekelne de az 1,25V -hoz lap is kell !!!
az én MSI K7N2 Deltám nForce2 Ultra400 -asa min. 1,55V ismer
így viszont oda a kis fogyasztás ami a fő előnye lenne -
kmiki20
senior tag
Ilyen dual-lappból lesz több is?? (mert jelenleg nincs keret,de érdekel amennyiben 2 ilyen procc jobb teljesítményt nyújtana,mint a 3200+barcim(alapon)Csendre vágyom,ezért gondolkodtam el...
-
-
kraftxld
félisten
UP!
-
kraftxld
félisten
Nos, első körben 10 db lesz
-
AMDpower/
senior tag
Akkor én ajánlanék fel egy olyat, hogy elhozok kettőt letesztelem őket(Abit AN7) és ha valamelyik rendelkezik korrektebb tuning eredménnyel akkor én szívesen cserélnék veled, mikor meglesz a dual lapra a keret majd rendelek még egyet
Így rendben lenne a dolog? Te sem vennél zsákbamacskát. -
kraftxld
félisten
Jah.. aki esetleg utal, az közleményben a nick-jét írja oda!!!
-
knajf
senior tag
gondolom ha nem mennek vagy gázosak, visszaveszi őket kraft... nem egy légbőlkapott ph-s és még arra is van esély hogy kapsz egy kis vigaszdijat (valami magas alkoholtartalmut amitől úgy fejreálsz hogy a sztorit elfelejted és másnap fájó fejjel gondolsz csak a bizniszeidre
)
up a procoknak -
AMDpower/
senior tag
Nekem pedig egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeket dual-ba összelehetne hozni?
Ha rendelnék 2-őt kb mennyi idő míg megjönnének? -
Dufresne
addikt
-
nemtommi
senior tag
Up! hogy meglegyen.
-
OC
őstag
Ez Igen!
UP! a nagyonnagyonnagyonnagyonnagyonnagyonnagyon jó prociknak! -
kraftxld
félisten
Ja, a fent említett kiemelt részek azt jelentik, hogy a CPU elmegy passzív bordával is
-
kraftxld
félisten
Lenne lehetőségem ilyen procikat szerezni:
Amd geode
1750+ (1400Mhz)
256K cache
266-os fsb
1,25V
Átlagosan 14W fogyasztás maximálisan 25W
Bármilyen socketA alaplapban megy!!!
15K az ára, ha kell valakinek 1K előleggel jelezheti, hogy kell neki.
A ''privibe jelzem, hogy kell száz darab, majd megveszem vmikor móka nem játszik.''
Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Hardcore pizza és kenyér topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest