Hirdetés
Aktív témák
-
ody42
senior tag
válasz
Dufresne #299 üzenetére
szerintem meg minden procinál a tuning a cél
Nekem amúgy 2500+ bartonom van, de 90%-ban 1.1 volton,1100 Mhzen megy, egyrészt mert így elmegy venti nélkül, másrészt meg ötödannyit eszik.Ha meg kell a kraft, mert játszom, akkor megkapja a 2200Mhzet
Ha ugyanezt tudja a Geode, csak mondjuk 2400Mhz-el,akkor megéri elcserélni, hiszen a barton még most is eladható 15ért, és akkor ingyen van. -
ody42
senior tag
up neki!
vki tuningoljon már -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
ody42
senior tag
kíváncsian várom én is a DFI tesztet, mert a TDP alapján semmit nem változtattak sokat a procin, legalábbis egy Tbird visszavéve ugyanennyit fogyaszt, mint amennyit ezekre mondanak, szóval elvileg a tuning sem kell, hogy jobb legyen, de ha a gyártástechnológia esetleg finomodott, akkor lehet, hogy megy feljebb, mint a sima Tbirdök.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
joergie
őstag
DFI lanpartyba lesz próbálva?aztarohadt, várjuk!
Most akkor valójában milyen színűek? Mennyi jön? -
tts
addikt
megjött - köszönöm
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
Break
senior tag
MSI MEGA 180 Deluxe - ben menne ez a proci ? (a bios-át nem ismerem, hogy tudja-e a 1,2 voltot) .... ?
-
kraftxld
félisten
Most már be is tudok számolni pár dolgot:
2.8-as Xeon MP
2x512 MB 800-as rdram (esetleg 4x512)
PX-716AL
Samsung 213T -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
Bodin
senior tag
Az én lapom Asrock K7S41GX, nem lehet állítani a feszt az 1.425-ről /win-ből se/ de minden teljesen stabil. Nekem is a tapasztalatom hogy mindenképp kell az 1.25V hogy passzívan is elmenjen. Egy Zalman CNPS3100+ zal [link] álló ventinél, szépen de biztosan elérte az 57 fokot. Tovább nem néztem. Igaz semmi házszellő nincs.
-
kraftxld
félisten
Még 1 db szabad proci van, de jön az utánpótlás
-
Dufresne
addikt
Inkább lapfüggő a fesz. Ha nem ismeri/támogatja leírás szerint a Geode procit, akkor mindegyik 1,425-öt ad neki alapból ahogy lentebb íták. Sima Socket A lapoknál ez az általános, mivel nem olyan sokan ismerik közülük a procit.
Aztán ezen felül, hogy lehet-e kisebb feszt adni a lapnak, az már teljesen bios függő. Ha alapból tud 1,2 körül feszt is adni, az jó, vay ha van hozzá ilyen moddolt bios az is jó... -
SpenceR
tag
szia!
megvan még az a szabad procc?
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Szia!
Köszi a részletes beszámolót
Én eddig Abit KD7, Msi K7D Master-L-be és a dual Socket A Gigabyte alaplapba próbáltam őket. A KD7 rendesen felismerte 10,5x133-asnak, de unknown cpu-nak, és 1,25V-al simán ment. Az msi-ben nem mentek dualban, de itt 1,25V-on 8x100Mhz-snek ismerte vel, és ugyanez volt a Gigabyte lapban is. Érdekesség, hogy a 2600+ mobil bartont is ugyanígy ismerik fel a dual lapok, valamint a Geode-t Crystalcpuid-vel 10,5x133-ra tudtam állítani win alatt. -
Hackman
csendes tag
Sziasztok !
A hét pesti prociból én vittem el hármat, persze csak egy lett az enyém a többi a baráti társaságban lelt gazdára. A fantasztikus tuningeredményekre vágyókat el kell, hogy keserítsem, mind a három procival egy ultra csendes multimédiás gép összeállítása volt a cél. Így nem tudok semmiféle tuningeredményről beszámolni.
Kompatibilítás.
A három proci összesen eddig négy különböző alaplapot látott 3 különböző nForce-s lapot és egy ősrégi VIA-t.
EPoX 8RDA+ rev 2.x, nForce2 SPP
Ebben a lapban lett kipróbálva a megvásárlás után egy rövid teszt erejéig mind a három proci. Alapból ha jól emlékszem lap 8×100-n járatta őket és Mobile Athlon 4-nak ismerte fel a lap, és defaultból 1,425V-t adott nekik. 7×200-ra beállítva már AMD K7 Processor 1600+ -ként ismerte fel. Sajnos a lapon csak 1,4V-ig lehet lemenni BIOS-ból 8RDAVcore-val lehetne lejjebb is azonban ezt akkor nem próbáltuk.
Aopen AK79D-400VN (ha jól emlékszem), nForce2 Ultra 400
A lap alapból 1,425-t ad a procinak, de a BIOS-ban beállítható az 1,25V, azonban a szorzó állítással gondjai vannak. 10 feletti szorzók mind mennek, de 10 alatt csak a 6-s és a 9-s élt. A lap BIOS-a Unknown CPU Type-nak ismeri fel, de hibátlanul ment. Egyetlen szépséghiba, hogy a megcélzott 7×200MHz nem volt baállítható 9×166-n (1500MHz) meg már nem volt neki elég az 1,25V. Ennek ellenére 1200MHz-n állítólag 40° körüli hőmérsékleten elment paszívon. Nem tudom, milyen bordával és nem tudom hogy milyen házszellőzés mellett.
ABiT KT7E, VIA KT133E
Ez a lap is 1,425V-t ad alapból a procinak, azonban a BIOS beállításokkal, egészen 1,1V-ig le tud menni. A procit egyeltalán nem ismeri fel a lap, szintén Unknown CPU Type-ként jelzi a post-nál. Ennek ellenére az eddigi rövid tesztek alapján úgy tűnik hibátlanul megy. A gazdája szerdáig külföldön van, így részleteket majd késöbb.
EPoX 8RDA3+ Pro, nForce2 Ultra 400
A lap defult beállításokon ugynúgy jár el mint a kisebbik EPoX lap, azonban a proci felismerésével gondjai vannak, még a legújabb 2006 februári BIOS-al is. Unknown CPU Type. Ezzel a procival tapasztalható a legtöbb anomália. A lap minimális feszültségét megpróbáltam 8RDAVcore nevü progival csökkenteni, de 1,35V alatt mindig csontra fagyott, akármilyen szorzó és FSB beállításnál. Annak ellenére, hogy egy 1800+ TBredA AthlonXP 1GHz-n 1,1V-al elszalad. Sőt 1,425V alatt a Prime95 torture test-je 10-15 perc után elhasal. És 1,425V-n is tapasztaltam egy két furcsa megmagyarázhatatlan restartot.
Egyenlőre nem feltételezem, hogy a proci a hibás, még megpróbálom a gyorstesztnél alkalmazott 8RDA+-ban és egy KT600-s lapban is. Aztán majd meglátjuk.
Feszültség.
Mint láthatjátok, minden lap 1,425V-t ad a prociknak alapból. Késöbb a fab51.com-t [link] és fórumokat olvasgatva be is bizonyosodott, hogy ha a proci-t olyan desktop chipset-s alaplapba rakjuk, amelyik hivatalosan nem támogatja a Geode NX procikat, akkor miden lap 1,425V-t fog adni neki. Tehát ha valaki szintén a passzív gép építés irányba tapogatózik, akkor mindenképpen olyan lapot válasszon, amely BIOS szinten képes beállítani 1,25V-t.
Röviden ennyi, majd még jelentkezem, ha új információ jut a birtokomba.
Üdv.
Hackman
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
kraftxld #241 üzenetére
Most próbálom megszervezni az eladását érdeklődők már vannak. 20dikán ha jössz, akkor remélem megoldható lesz a bolt.
Hogy nézn ki egyébként az üzlet? Hozol párat pestre, vagy megvan fixen, hogy mennyit hozol és ha engem is érrdekell akkor utaljak előtte foglalót? Csak azért kérdem, mert ugye még nem bizti, hogy elmegy a barton... -
SpenceR
tag
dfi vel próbálta vki?
-
sss
őstag
Üdv!
Ha esetleg nyár közepe-vége fele lenne még ilyen procid, akkor lehet vennék egyet. Van rá remény? -
CsatiZsol
aktív tag
Szia.
Ezt nem számítod be? Ha igen akkor 2CPU és egy duál lap érdekelne. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
Bodin
senior tag
Írjatok már tuning eredményeket. Nem hiszem el hogy senki sem nézte meg a 10 ember közül...
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Lesz még 20 db, úgyhogy lehet jelentkezni
-
Bodin
senior tag
1.4V-on 2100+ szintjén megy most, 333-as FSB-vel.
-
kooc
tag
THX
A noti szépen dolgozik a procival és már nem akar rezsót játszani.. -
kraftxld
félisten
Remélem majd mindenki beírkálja az eredményeket.
Köszi mindenkinek a vásárlást, annak meg aki kamuban ígérgetett, üzenem, hogy mindennemű üzleti kapcsolatot mellőzni fogok vele.
Tehát maradt még 2 db proci! -
kiborg
aktív tag
Várom is a többiek tesztjeit, mert érdekel a vége, meg hogy megéri-e lecsrélni egy 3200+ os Barcit érte.
Kiborg
Mod:hejjesírás
[Szerkesztve] -
Bodin
senior tag
A procival minden rendben, szépen megyeget. Sajna a lapom 1.4V-ot ad neki, amit nem lehet állítani. Így, egy öregecske FCPGA hűtővel 33 fok netezés közben.
Majd ha lesz alá normális lapom+hűtőm megnézem mit tud, addig nincs szívem húzni.
Hála Kraftnak és egy up is hogy mások is megosszák a tapasztalataikat. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Aktív témák
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest