Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
Halkan linkelem be ide is: [link]
Jól mutatja a teszt, hogy még mindig szuper jól használható az FX proci, akár Titan X-el is. -
ViZion
félisten
válasz
rambustibi #57788 üzenetére
Ohh! Gratula!
Jól megfertőztek Téged is!
-
válasz
rambustibi #57788 üzenetére
Várd ki a végét.
Húúú, most jut eszembe, hogy írtál nekem privát üzenet. -
ViZion
félisten
válasz
Pancsermeste #57792 üzenetére
"minden gyenge lap kötelezően szétég?"
ööö... IGEN.
Legyünk őszinték: ezek dzsunka 0 Ft-os dolgok (mondjuk a legtöbb IT termékhez képest), összehányják az egy tál rizsérrt dolgozók, vagy a gépek. VRM hűtőt aki szedett már le az tudja, h a normális méretű és minőségű GAP-pad az ritka, némileg a fehér hollónál is ritkább... Szal. igen, le tud égni. valahol van egy szenzor, de a szélen meg nincs pad, vagy elcsúszott, etc... elég is neki. Nem azonnal, nem egy hét alatt, de kicsinálHATja.eegen, a szuper 99FX PRO R2.0 deszkámon is rövidke volt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Pancsermeste #57794 üzenetére
Nem? Fogj egy fogymérőt és engedj rá FPU stressz tesztet. Lesz az 200 is
-
Pancsermeste
őstag
válasz
norbert1998 #57793 üzenetére
Ezért kell alulfeszelni ezekben a lapokban. Ha nem ezt teszed, akkor meg úgyis throttlingolni fog.
4,2GHz-hez általában elég max.1,3V, amivel még elboldogul a gyenge VRM is. - hopp, itt tegyük hozzá, hogy megfelelő VRM hűtéssel, lehetőleg Top-Flow CPU hűtővel. Persze gyári feszen turbóval ennél sokkal többet fogyaszt(ana).
A mostani procim is megelégszik 1,176V-al 4,2GHz-en. Szerintem itt még nem éri el a 120W-ot sem. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Pancsermeste #57792 üzenetére
Természetesen túlzás volt, de szerintem akkor sem jó ötlet egy 5 fázisos, 130w-os lapban jóval több wattot futtatni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
norbert1998 #57791 üzenetére
És ez már azt jelenti, hogy minden gyenge lap kötelezően szétég? Azért van benne a termikus és túláram védelem! Ettől függetlenül, mint minden gyártónál lehetnek gyári hibás darabok, vagy User Error.
A családban is van és egy ismerősömnél is megy 4,2GHz-en AsRock lapokban FX-8320.
Nekem is volt egy ilyen konfig, amit kollégámnak adtam el, nála se gyulladt ki semmi. -
V!ck
senior tag
válasz
norbert1998 #57787 üzenetére
Egy jobb 970 sem sul meg
-
Csezi
tag
válasz
norbert1998 #57787 üzenetére
Értem....
De 4ghz-en ez még nem gyullad meg,használható...
Az oké,h ennek ez a vége...de ha a másik is csak ennyin(ennyin futtatom) fut?
Jó ez rajtam múlik.....igazából csak annyi lenne,h valaki győzzön meg,h miért nem jó ez a chipsetes lap nekem 4 ghz-en(azon kívül,h jobb lap,több pörgés)
Több van a prociban...az ok...
De most ennyi a keret... -
rambustibi
őstag
válasz
norbert1998 #57784 üzenetére
-
Csezi
tag
válasz
norbert1998 #57782 üzenetére
akkor átfogalmazom a kérdést....
ha ezzel a lappal megy 4ghz-en hibátlanul,akkor egy jobb lappal éreznék valami különbséget a jobb chipset miatt 4ghz-en?
760g 4ghz vs 970 4 ghz vs 990 4 ghz? -
norbert1998
nagyúr
válasz
rambustibi #57783 üzenetére
Szép
-
Whysperer
addikt
válasz
norbert1998 #57779 üzenetére
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #57776 üzenetére
Barmit mondhatnek rad, csak azt NEM hogy gyenge elmeju vagy. Inkabb az illik rad hogy jo a memoriad. csak elfelejtetted hol tartod.
Maskulonben az az alaplap es a barton....hat azok legendak! Nagyon, de nagyon ossze kellene szedje magat az AMD hogy arra a szintre keruljon ujbol.
Menjunk...inkabb OFF-oljunk odaat.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #57774 üzenetére
Jajjj..keresztFiam, azt sem tudod hogy milyen processzort tuningoltal ?! .....
Nem baj, a lenyeg hogy menjen a jatek
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #57772 üzenetére
, ez az....
De azt gondolom tudod hogy az FX-et nem tuningolni olyan vetek es bun amit meg az Isten sem bocsat meg!
Jahh...az nem Athlon 64 volt, hanem athlon XP 2500+ barton mag.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #57768 üzenetére
Pont kerdezni akartam, hogy anno az FX-et tuningoltad vagy azt is alapon hajtottad?
-
-
Csezi
tag
[link]
Ez a lap? -
ViZion
félisten
Nézegessed...
Szerinted egy 2009-ben megjelent 760G chipset mit tudhat ma? NEM FX-hez készült. Megy benne. Ferrari is megy LPG-vel... Bios frissítést nem véletlenül írják. Frissítéshez van procid? Mert azokat sztem még nem lehet FX-el instant bepöccinteni.Szal. maradjunk annyiban, h 20 k alatt ott sincs FX-hez ajánlható deszka.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Lacielvtárs #57757 üzenetére
GA-970A-UD3P 24K-ért meg kimaradt...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #57757 üzenetére
Bolcs valasz keresztFiam
, de meg mindig hianyoznak a pucer nenik a masik topikbol
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Egy FX-6100-as proci alá milyen alaplapot ajánlanátok? Idővel kis tuningot is bírjon. Szerintetek? Ár-érték arány a legfontosabb szempont.
-
válasz
Balathruin #57749 üzenetére
Nálam lap csere megoldotta giga helyett asus 4db mem 1.6v 1866 9-10-9-27 megy ... gigába nem ment az istenért se csak ha fsb-vel húztam..
-
RazoR
veterán
válasz
Balathruin #57746 üzenetére
Sokszor hallottam meg olvastam már ezt, de nem értem, hogy miért jobb 2xX Gb mint 4x.....
ViZion: nem munkára kell, de pl. a GTA V így hogy 16Gb van simán megkajál 7-8Gb és lapozófájlt nem használok ssd miatt
-
ViZion
félisten
válasz
Balathruin #57746 üzenetére
+1
De ha nem munkára kell, akkor 8 GB még elég többnyire sztem. -
Pyzoo
aktív tag
válasz
rambustibi #57737 üzenetére
-
ViZion
félisten
OK... akkor próba...
CPU bus freq: 200
RAM: miért kap ennyit? Nem 1,5 V modulok?
HPC mode lehet disabled és az SVM is, ha nincs virtuális géped.
CPU LLC-nek Ultra high sok lehet, próbáld lejjebb, h mennyire tartja a feszt, esetleg kicsit több fesszel alapból.Esetleg teszteld 2 ram modullal, lehet, h az a baja, h nem szereti ezt a négyest...
Majd megnézik a többiek is, sztem nagy elállítgatásról nincs szó, a 4 ramra tippelnék elsőre. -
Balathruin
veterán
válasz
Lacielvtárs #57731 üzenetére
Sok volt a játék.
-
Habugi
addikt
válasz
Lacielvtárs #57731 üzenetére
Izzééééééééé..
Most mondanám, hogy csak elírtam de szerintem kétszer egymás utánt követően kevéssé lenne hihető.
Úgy látszik túl sok achievementet unlockoltam manapság..
-
Habugi
addikt
válasz
zimi1991 #57725 üzenetére
Valószínüleg feltettél egy Catalystot, amiben az AMD saját ACHI drivere is benne volt.
Windows sajátját használd, cseréld ki, tehát "Szabványos ACHI 1.0 Serial...blaaa" kell neked. Márciusban ugyan így jártam, már papot is hívtam az SSD-mnek mikor felhomályosítottak erről, azóta jó.
Figyelni kell Catalyst telepítésnél és jól kiszedni előle a pipát. -
zimi1991
aktív tag
-
zimi1991
aktív tag
-
Whysperer
addikt
Na srácok... most komolyan nem értem ezt. Bent a cégnél egy i7 4790k (4Ghz)-m van és konkrétan 3 másodpercel volt gyorsabb az otthoni FX 8120 (4,2Ghz)-nál...ugyan annál a water részecske szimmulációnál. Én ennek nagyon örülök. Sajnos nem tudtam máshogy lemérni mert a cégnél nem lehet telepítgetni frapsot vagy bármilyen számoló programot. lehet játékba nem király,de hogy munkára egy állat ez a Fx az biztos.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Balathruin #57721 üzenetére
OK köszi, akkor marad. De ez érdekes hogy eddig ez az egyetlen játék amiben azokat a hőket látom mint pl IBT-alatt. Ezekszerint tornázik vele a proci szépen.
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Tegnap kb óra Project Cars felkergette a maghőmet 57fokra. Maradhat ez még így hosszú távon vagy vegyek vissza kicsit?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
zimi1991 #57712 üzenetére
Szuperál az a Giga lap. Nekem az UD3 rev. 3.0 van, ez a közvetlen elődje, tök dettó ugyanaz a két deszka.
FX-8320 közepes hűtővel max. 1,41V fesszel hasít 4,4GHz-re húzva. 4,5GHz-nél már nagyon kéri a feszt és brutálisan dönti a meleget.990 csipes lappal a tapasztalatok szerint 100-200 MHz-cel feljebb tudsz lépni tuningban.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57716 üzenetére
Húzzál bele, mert én ezt 4,7GHz-en is tudom!
-
válasz
rambustibi #57713 üzenetére
WR 3. hely a prociddal: [link]
-
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi #57713 üzenetére
Rosszul írtam, nem a ram nem bírja, hanem én nem értek hozzá
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Gabrikovics #57711 üzenetére
A 970 es fűtene ennyire vagy a 990-el is?
Egy Gigabyte GA-970A-UD3P mennyire szuperálna egy fx-el?Ahogy nézem ezen viszonylag combosak a vrm-ek. -
MK VII
veterán
válasz
zimi1991 #57709 üzenetére
A hűvös szobádat, mert izzadni fogsz a melegtől amit a lap fog kiadni magából..
Komolyra fordítva a szót. 970-es lapból is van ami viszonylag elé az alá a proci alá, de egy jobb 990-es (pl.: ASUS M5A99X EVO R2) lappal biztosra mehetsz, ha húzni is akarod a processzort. -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Egy fx 8350 nél mit veszítek ha csak 970-es chipsetet rakok mellé? -
válasz
rambustibi #57701 üzenetére
CPU-NB 2800/3000Mhz menne? Veszítesz a CPU-NB 2400-al.
Ha nem megy, akkor 2 ram modullal 2140-en feszesebb időzítéssel, pl 10-11-10-28 tRFC: 90-180ns.
64-bites Java runtime-ot szedd le, a feladatkezelőben állítsd a prioritását valós idejűre.
Ha hibakereső indításban futtatod és kilövöd az explorer.exe-t akkor plusz pár pontot kapsz.
Órajelben ez a vége? -
Habugi
addikt
válasz
rambustibi #57681 üzenetére
Hajrá Tibor!!
-
Whysperer
addikt
válasz
rambustibi #57701 üzenetére
8. helyet mutat nekem.
-
rambustibi
őstag
válasz
Balathruin #57700 üzenetére
Köszönöm, már megtaláltam
Felcsücsültem a 9. helyre per-pill
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fűnyíró topik
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest