Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
Askformore #54898 üzenetére
Olvasd el és többet tudsz majd róla... Miért kéne maximum teljesítmény, ha pl passziánszozol?
(#54899) PofaJenö Igaz, de semmi értelme a minimumot is 100%-ra tenni...
-
PofaJenö
senior tag
válasz
Askformore #54892 üzenetére
Hali akkor nem ugrál ha itt a min és a max is 100 % ,és a fesz jól be van lőve.
-
=HG=
addikt
válasz
Askformore #54892 üzenetére
Ez így normális..
-
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi #54893 üzenetére
Azt hozzáteszem, hogy most csak a cpu bus frequencyn emeltem
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54893 üzenetére
Mivel csinálod? MONDD HOGY NEM AI SUITE-AL...
-
Askformore
senior tag
válasz
ViZion #54874 üzenetére
Elolvasgattam az összefoglalóban a beállítás részt, de egy földi halandónak ez elég kínai, nem szeretném szétbarmolni. Amiről viszont be tudok számolni, és talán probléma lehet, az pedig a cpu órajel esése. CPU-Z-vel figyelem, és 3792Mhz és 1517Mhz között ugrál váltakozva, gondolom játék közben is ez történik, és olyankor akad be. Nagyon megköszönnék egy tippet, mit kéne tennem, hogy stabilan magasan maradjon. Tuningolni nem szeretném egyelőre, csak menjen normálisan.
-
Kutya_7
tag
válasz
norbert1998 #54888 üzenetére
Miért sülne meg 1,572V-on?
Ha bírod hűteni akkor mehet neki simán...
-
paleinho
senior tag
válasz
rambustibi #54886 üzenetére
nekem panelban nyáron elég a 4GHz
lehet újra össze kéne raknom a vizet... -
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54885 üzenetére
Aha csak van ott majd 1,6V (1,572V)
Csak nem auto feszen tolod???
Vagy a lap csinál alap 1,464V-ból LLC-vel 1,572V-ot? -
paleinho
senior tag
válasz
rambustibi #54882 üzenetére
mi lesz nyáron? 4GHz?
-
PofaJenö
senior tag
válasz
rambustibi #54882 üzenetére
CPU OPT 675 000 rpm
wtf? ennek ennyinek kell lenni?
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54880 üzenetére
Eccsém hogy én miért nem tudok kifogni egy ilyen kis étvágyú kockát...
Nekem 5 Ghz-hez már 1,6V kell, mit menne a Tiéd ott??? Vagy esetleg 1,7V-on???
-
rambustibi
őstag
válasz
Balathruin #54878 üzenetére
Akkor az, bocsi
Egyébként a komplett gép 356W áramot zabált mérés közben -
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #54878 üzenetére
Na azé
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54875 üzenetére
De hol van ezeken a képeken a fogyasztás???
(#54877) rambustibi
És az mióta fogyasztás
, már ne haragudj
...
-
ViZion
félisten
Ha olvastad: "Az előző processzoromnál nem csinált ilyet, főleg a BF3 nem." meg a proci kihasználtságból gyanítható, hogy ott van a liba elesve. Nincs beállítva, throttlingol, mikro lagot okoz(hat). Ha a proci be van lőve rendesen, akkor lehet agyalni, hogy a régi procival nem akadt, akkor a jól belőtt újabbal miért akad még mindig. 7790 nem olyan szar, azt sem írta, h mekkora felbontáson és milyen beállításon játszik. Gondolom proci cserével nem tolta ultrára... Jogos, ezt megkérdezhettem volna
-
Habugi
addikt
válasz
ViZion #54870 üzenetére
A topicba segítségért látogatók egy része van nem veszi észre/nem tudja, hogy van Összefoglaló vagy szimplán csak lusta/fáradt a nap végén átolvasni amikor megnyitja/látja milyen terebélyes.
Ilyenkor pedig feltételezem a gyorsabb előrejutás érdekében inkább direktbe postolják az adott kérdést, olvasás nélkül.Megjegyzem do3om fórumtárs egész más szemszögből próbált a fülekbe ültetni valamit, néha megjelenik a topicban és előadja az éppen aktuális verziót, észrevehetted volna már.
Nálam simán kabala!Nem, a számítógép még mindig nem kenyérpirító amit hazavisz az ember és bedug/használ.
Ahogy írod is, bőven van bennük tunning és bizony aki előtte nem volt jártas az ilyesmiben annak kérdeznie/olvasnia kell. Megjegyem, csak fele annyira értenének az emberek egy BIOS beállításához vagy fele annyit olvasnának utána, mint annak hogy lehet softvert frissíteni a mobiltelefonjukon akkor közel sem pörögne ennyire a topic, legalábbis az a része ami hsz-ek formájában az első lépéseket folyamatosan ismételgeti.(#54872) HANDO88:
Hagyjad!
-
do3om
addikt
válasz
HANDO88 #54869 üzenetére
Nincs szárnyam, nem látod?
Persze hogy jó az hogy segít, nem is mondtam mást.VGA:
Szerinted a felsorolt játékokhoz mennyire elég (BF4,FC4)? Vagy majd a CPU számol helyette?
Valamit ki kéne szorítani helyette Pl.7870, persze ha nincs pénz nem terem az ölében.
Ez meg azért jön ide mert erősebb is lehetne és talán az új CPU-val is elégedettebb lenne. -
Habugi
addikt
válasz
lovas001 #54851 üzenetére
Na ezaz!
Ez már rendben van, thx!
Reméltem, hogy 5Ghz-en tolod meg az 1.488V-os beállításoddal, a házat is kár volt kihúzni szerintem egy igaz 24/7es beállítás akkor ad teljes képet ha nem bojgatják.
20fokos alaplapi szenzor, 23fokos kupak mint minimum, az oké hogy az asszony szeret befűteni, de nem látszott a leheleted?Viszont szerintem mostmár kijelenthető, hogy nem az én procim itt a legtunningosabb (vagy nem legalábbis 5Ghz-ig nem az..), az enyém sem megy 1.44V-al 4.9et, ha jól emlékszem ezen a feszen 4.78Ghz a vége, mert 4.8-on már megkotlik Prime alatt!
Azt mondjuk még mindig nem tudni mennyire elég neki 4.9-hez ez a fesz, mert a Gflops értékekeből sokat nem lehet kikövetkeztetni, nuku FX Fix, nuku VeryHigh.A Vantage stabilitására egy raklappal rádob az M$ által utólag a Win7-hez kiadott két szálkezelést "optimalizáló"/javító patch. Leírtam anno jópárszor, nem mellesleg játékra/VGA kihajtásra is jobb valamivel.
DropBoxomon ez is fentvan jóideje (és fent is marad): [link]
Mappa nevek magukért beszélnek, ha kérik ha nem, egy-egy telepítés után restart.FX Fixes IBT.., ahogy Kutya rájött, hogy rendszergizdaként (+Win8-on Win7 komp módban) indítva nem dobja el magát az utolsó körben soha, nálam az első pillanattól ez volt neki beállítva (Win7 + rendszergizda), szóval nem tudok nyilatkozni. Max annyit, nálam nem hal le az utolsó körben!
Elképzelhető h itt is szerepet játszik a két M$-os szálkezelést javító patch..!Gratula az összképhez, az a költséghatékony hűtő sem viccel!
Amúgy.., utólag szerinted nem más liga a HWInfo64 mint a többi?Még annyit, hogy a tápod nem igazán tolerálja az IBT-t, teszt közben a mért minimum +12V-on 11.6 volt, magasabb feszeken 5+Ghz-en okosan a bencsekkel mert lekakukkolhat.
Kösz a második tesztért is!
-
ViZion
félisten
válasz
Askformore #54865 üzenetére
Biztos az, mert naponta 2-3 alkalommal le kell írni
-
ViZion
félisten
válasz
Askformore #54862 üzenetére
Szájbarágósan?
össze-fog-laaaa-lóóó... az oldal te-te-jééén. -
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Van egy gépem: ASUS M5A97 R2.0, 4GB HyperX Blu, ASUS HD7790 OC 1GB, Be Quiet System Power 7 400W és egy új precesszor: FX-6300 3,5GHZ (előtte Athlon II X3 450 3,2GHZ volt.). Az a gondom, hogy próbáltam pár játékot (BF3-BF4,Far Cry 4), fps-ben a javulás érzékelhető, a RAMot sem használják ki, a VGA 70-90%-on megy, a proci 50%-en, és mégis beakadnak a játékok. Az előző processzoromnál nem csinált ilyet, főleg a BF3 nem. Mi okozhatja ezt? Mit állítsak Biosban a procinál? Nem nagyon értek hozzá, szóval a szájbarágós választ megköszönném -
Stylerr
addikt
Tuningnál csak a szorzón kell fentebb venni, illetve ha kéri, akkor +feszt adni neki?
-
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #54859 üzenetére
Lehet már teljesen nem vagyok normális, de nekem vhogy 5Ghz fölött gördülékenyebb minden
A vízre meg csak annyit, hogy figyelni kell és alkudni/egyezkedni, nekem össz. 23K-ba állt meg.
(igaz pumpát ajándékba kaptam)
Az tény hogy sok idő, meg sok meló, de megéri, legalább is nekem megérte meg amúgy is szeretek bütykölni vmivel... -
lovas001
aktív tag
válasz
Kutya_7 #54858 üzenetére
igen jó kockát fogtam ki szerencsére. Sokat gondolkoztam épített vizen de sok pénz sok munka sok idő és ezekből van a legkevesebb
Pedig kiváncsi volnék én is mi lehet a vége a kockának mondjuk egy rog lapban egy frankó vízzel mint a tied
Habár a 270X mellet kb mindegy mennyire húzom mindenhol kihajcsa
-
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #54857 üzenetére
Nem vitatkozni akartam, csak érdekes hogy anélkül működik azzal meg eldobja.
Friss win próba megvolt meg ilyenek?Nemtudom, engem személy szerint megőrjített pl. mikor az utolsó körben állandóan eldobta hibával...
Azóta szerencsére azt is sikerült megtalálnom külföldi fórumon hogy kell orvosolni, így már nem böki a csőröm az se.
De viszont az igen, hogy 1,644V kell az 5,1 full stabilitáshoz, igaz gamekre elég ez a fesz 5,2-re is eddigCsak belegondolok néha abba, hogy mit is lehetne alkotni egy olyan jó kis kockával mint pl Tiéd, Habugi elvtársé, meg Lacpac kollégáé...
-
lovas001
aktív tag
válasz
Kutya_7 #54856 üzenetére
Öszintén szólva ez korábban már leírtam . Minden alatt stabil viszont bármekkora fesszel mármien frekvenciát eldob. teszem azt 1,5 volt 4 ghz -t is.
Nálam elődordulnak windowsos anomáliákAmikor mentek a tesztelgetések és mondták hogy a 3d mark vantage-t futtassam, az sose futott , mondtátok instabil .De el sem jutott addig hogy teszteljen már előtte behalt. Akkoriba irtam is a topikjába hogy mitől lehet, de ott sem tudták végül megoldani, pedig akkor sem a tuning volt a probléma, mivel alapon sem töltött be. Egyébiránt az hogy mi stabil és mi nem megint egy jó téma
Nálam az számít stabilnak amikor használom a gépet mindennap és nem produkál random fagyást vagy kékhalált vagy egyeb hibákat semmiféle program futtatása közben, legyen az játék photoshp renderelés vagy akár szimpla facebookos alkalmazás.
-
lovas001
aktív tag
-
[lAyCsI]
addikt
1.640-et allitottam be, a köv. lepcso mar piros ertek lett volna
Egyemlore jonak tunik igy is, koszonom! -
Balathruin
veterán
válasz
Adamrapkor #54847 üzenetére
Miért, a meghajtó gyökerében tárolod?
-
Habugi
addikt
válasz
Adamrapkor #54847 üzenetére
-
Habugi
addikt
válasz
lovas001 #54834 üzenetére
Neeeee!
Hát basszus, se a kupakhő nem látszik se a vcore meddig megy terhelve se shemmi!
Egyedül a maghőből lehet következtetni erre, ahogy mondod is valszeg átment a 70en, ami egyébként még mindig egy marha jó eredmény attól a hűtőtől, csak így még mindig nem kézzel fogható..Ilyesmire gondoltam, ezeket lenne nagyon jó látni:
Kutya_7 topictárs épített víze:
Saját mérés:
Na mindegy, csak beiktattad a késői hazaérkezés ellenére, szóval nagyon kösz!
-
PofaJenö
senior tag
válasz
aftercooler #54835 üzenetére
220 TDP pff éhes a kicsike.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
aftercooler #54832 üzenetére
Nehez megmondani, par dologban a 4790-hez is kozel van. Mas dolgokban (1-2 szalon) a legkisebb haswell i5 is befogja.
-
Kutya_7
tag
válasz
Kutya_7 #54840 üzenetére
Lejárt a szerkestési időm...
Annyi kimaradt, hogy az "FX FIX" mappa tartalmát be kell másolni abba a könyvtárba amiben van az "IntelBurnTestV2" alkalmazás és mindent átírni, mert ugye ugyanazok a fájlnevek vannak ott.
Ha ez megvan mehet a Very High-on a 10 kör. Hőmérsékletekre figyelni!!!Ha Winfos8.1-en futtatod akkor Winfos7 kompatibilitási módban kell rendszergazdaként hogy ne dobja el az utolsó körnél.
-
Kutya_7
tag
válasz
Adamrapkor #54838 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
külömbség biztos nincs. Különbség lehet...
Adamrapkor: szerkesztés gomb. Használjuk. Mert jó.
-
Adamrapkor
tag
válasz
Én Intelt vennék. Felment tavalyhoz képest nagyon az áruk. Tavaly megérte fx-et venni.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
rambustibi #54833 üzenetére
Hát kb semelyiknek. Pedig ilyet akartam venni.
[link]Akkor inkább FX 8350 nem sok a külömbség. ugye?
-
lovas001
aktív tag
-
rambustibi
őstag
válasz
aftercooler #54832 üzenetére
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Egy AMD FX 9590 cpu kb melyik Intel cpu - nak felel meg.
Tudom, hogy így nehéz összehasonlítani, de azért kb?Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
M0ng00se #54822 üzenetére
Az sok mindenre nem elég.
@[lAyCsI]: Auto beállításokon teljesen normális. 2 opció lehetséges. Ha "profilozva" van, akkor betöltöd az XMP profilt, és megy 1600-on, vagy beállítod kézzel a megfelelő feszt, időzítést, órajelet.
Más:
A minap cimboránál járt egy 1600-as Crucial Tactic LP 2*4GB-s kit, 1600-on 1,35V-n 8-8-8-24-en megy, de 1866-on tudta ugyan ezt 1,5V-n. Ha jól emlékszem akkor 1600-on 7-7-7-24-en is betöltött a rendszer, de tesztre sajnos nem volt idő. -
Habugi
addikt
válasz
lovas001 #54827 üzenetére
Áhzó, így már világos.
(#54828) [lAyCsI]:
Ne Auton használd őket, hanem állítsd be a BIOS-ban az 1600at,ezen már túlvagy.
Nagy valószínűséggel 1.65V-osak, így nem csoda hogy feszemeléssel mennek csak mert szintén Autoról (1.5V) 1.65V-ra kell állítani, az időzítéseket is jobb kézzel megadni. -
[lAyCsI]
addikt
Srácok, az 1600-os ramjaim alapon 1333-on mennek csak, 1600-hoz feszt kell emelni nekik hogy egyáltalán elinduljon a gép...
érdemes vele foglalkozni?
vagy ahogy hallottam kb. elhanyagolható a teljesítményben megjelenő különbség a 2 érték között és hagyjam a toszba...köszi!
-
lovas001
aktív tag
válasz
Habugi #54826 üzenetére
Az ,hogy mivel 4 Gb ramom van ,így a rendszer megeszik kb 1,2 körül ,tehát marad közel 3 .Ez pedig kevés a very high futtatására. Ha maxon futtatom akkor ezt a kb 3 gigát fogyasztja el hagyva pár szabad megát. Nálam több mint a standart kevesebb kicsivel a veryhigh-nál.
-
-
Habugi
addikt
válasz
lovas001 #54805 üzenetére
Egy HWInfo64-es IBT VeryHigh-ot csinálhatál majd valamikor!
Annyit írtál már a prociról/hűtésről 5Ghzen, de még nem mutattál semmit!
Speciel nagyon érdekel a CNPS14X, mert az írt adataid/eredményeid alapján kb új ligányit ver rá ár/teljesítmény arány tekintetében az eddig összes kéttornyosra..
Plusz raknám rá innentől az összes FX-re amit építek..Ez pedig nem kis szó, sőt, nem mellesleg mehetne az összefoglalóba is..
HWInfo64-es (Nem HWMonitor!) IBT pls pls!
(#54802) hackeeeee:
+666
Az utóbbi pár oldalon én is kértem már párszor, hogy felejtsük el az AIDA-t, látszólag semmi eredménye.
Ez is mehetne az összefoglalóba.. -
válasz
Balathruin #54814 üzenetére
Az aida64 stabilitástesztje is megfelelő? CPU,FPU cache van benyomva,és úgy szoktam tesztelni.
-
ViZion
félisten
válasz
Adamrapkor #54819 üzenetére
ha belépsz biosba, ott írja,h mekkora a lépcső. Nagyon kicsit emel, nem tizedet.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Adamrapkor #54817 üzenetére
A + és - gombokkal tudod állÍtgatni hogy adjon hozzá vagy elvegyen a feszből
-
HANDO88
senior tag
válasz
Adamrapkor #54815 üzenetére
Ja hogy neked giga lapod van, akkor nem tudom hogy van-e ilyen opció
-
Üdv!
Kicsit húztam a procim és kíváncsi lennék,hogy szerintetek hogy érdemes tesztelni? Valami kemény progit ráereszteni a procira pl.: prime95, vagy inkább olyannal amit minden nap használok pl. sony vegas render, játékok, stb. -
HANDO88
senior tag
válasz
Adamrapkor #54811 üzenetére
Offset módban egy lépcsőt feljebb pöccintesz a feszen.
-
Adamrapkor
tag
válasz
hackeeeee #54810 üzenetére
Plusz egy lépcső fesz? Ezt h érted?Nekem auto-n van.Nekem is az a proci van, mint neked. Tegnap ment 4.2-vel a rendszer, ma meg kék halált kaptam. Mikor bekapcsoltam, kb fél perc után.Feszben tudsz segíteni?Hogy hogyan állítsam be 4-2-höz ha úgy akarom használni. igazság szerint fel akarok menni 4-5ig ezt a rendszerrel meg is engedhetem, mert a hűtés meg van hozzá.
Lap:970 UD3P de ez fentebb már volt példa. De neked is UD-d van ahogyan láttam, adatlapodon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Adamrapkor #54809 üzenetére
Mint a huzat. Crysis 3 alatt pl. ment a gép... Dio 3 alatt elhasalt. Plusz 1 lépcső fesz, és probléma megoldva.
VGA tesztre is szintén ideális.
-
lovas001
aktív tag
Roppant érdekes lefutattam az ibt-t maxon. Minden hiba nélkül lefut utána rátettem az fx patch-t ami itt volt linkelve (dropboxból) és 2. kört már eldobja... Megjegyzem hogy beton stabil beállítást is random eldob :d úgyhogy szerintem az ibt fix is elég érdekes egy teszter...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Adamrapkor #54789 üzenetére
Az Aida stress tesztet felejtsük már el végre.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest