Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #52182 üzenetére
Dúúúrva!
Esetleg lehetne belőle logout cikk, vagy valahol publikáltad, van link esetleg? Van hűtő- háztartásigépszerelős rokon, klímás ismerős... : ) OK, ígért egy klíma radit, de még nem ért ide fél év alattrovtiv2: bizonyítékot?
Nem elég ha visszaolvasol a topikban?
Meglepő, de van 5,1 GHz használt darab is (talán ez Habugié), volt itt pár rekord, ami a nemzetközi mezőnybe is szépen mutatott (Eldiablo), meg van itt pár tuning fan, akik szénné húztak procit, ramot, NB-t... Visszaolvasol és látod. Nálam passzív vízzel 1,42-1,44 V @4,8 GHz, idle 0,8 V... Lehetne lejjebb kattintani, de az a tapasztalat, h ahol stabil, ott egy klikkel magasabb fesz és tutira stabil. De még nincs felrakva a VRM víz, meg a radira a ventik.Stabil vs. nem stabil már ki volt tárgyalva. Szubjektív, h kinek mi a stabil. Szerintem az IRL terhelésnél nagyobbat, némileg több ideig adva kiderül mi a stabil. 12 óra prime miklósassnak kellett, mert nála ennyit ment is full terhelésen. Nálam renderelés/konvertálás sem 100% terhelés, az is max 1 óra, szal. ha 2 órát bír, akkor minek kínozzam tovább?
Ó igen, lehet, h IBT 10. órában elhasalna... de attól még stabil IRL.
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
Valkűr #52191 üzenetére
Nem hinném, hogy felesleges volna. Beleszaladtam én már 6 óra után elhasaló Prime-ba. Ez azt jelenti, hogy a rendszer nem stabil. Itt mese nincs. És láss csodát, a barátnőm, aki itthon dolgozik a gépen, pénzért, havonta beleszaladt egy-egy kékbe, mígnem beláttam, hogy nem felesleges a 12 órás Prime. Mert az instabilitás előbb-utóbb kijön.(Egyébként a CPU NB fesz 0.05V-os emelése megoldotta a problémát.)
Az instabil számítógép nem számítógép. Munkára nem alkalmas. -
djculture
félisten
Elég keményen volt tesztelve tegnap óta nyomom rajta a játékokat (bf4- thief- grid autosport hd texture csomaggal). Nem volt vele baj nem is melegszik, Elég aranyáron is adják sajnos, 55 rugó... hiába no ez már egy más világ 95watt max, de szerintem annyi sincs. A phenom 2 x6 vagy az előtte lévő athlon 2 x4 sokkal jobban melegedett mint ez.
-
djculture
félisten
Vettem egy AMD FX-8370E procit a fostos 960gm gs3 fx lapomba és tökéletesen muzsikál pedig féltem hogy nem fogja birni, igaz húzni nem húzom.
-
Johni5
őstag
válasz
ViZion #52169 üzenetére
Kb semmi hangja nincs.Saját gyártmány.-35 fokos elpárolgáson ennek a kompresszornak nincs nagyobb hangja,mint a háztartási hűtőnek.Lehűtöm a vizet 15-16 fokra,aztán kikapcsol.20 c-t kb 1 óra múlva éri el,akkor megint megy 10 percig.Ha leviszem 10-12 fokra,akkor áztatás lenne belőle előbb utóbb.Ez a 16 fok mindenre elég.A vizes cuccom körébe van kötve a szivattyú elé.Radi 2 darab dupla van a körben,ventik lekapcsolva.Ha nem használom a kompresszort,akkor így passzívan is bőven elmegy a 10l pufferrel.
-
Valkűr
addikt
Nálam a 8350 4.6 GHz-en fut és 1.343 volton...Stabil és nem is melegszik agyon. Eléggé látszik a gép teljesitményén hogy húzva van, persze ehhez tudni kell mit és hogyan állit be az ember. A lap egy Asus Sabertooth
-
törölt tag
engem januárban esetleg érdekelne egy jóárasított használt FX 8350!
-
stickles
tag
A gépemben van egy fx 8320 ami fel van rántva 4.5re mellette meg egy r9 290 Sap Tri-x oc
WoTban ha minden maxon van 1920ban akkor 30 fpsre is leugrik egyes pályákon -
válasz
ViZion #52171 üzenetére
A WoT semmit sem szeret, csak a leheto leggyorsabb egy szalas teljesitmenyt. Finoman megfogalmazva is egy programozoi takolmany.
Egy 7770 melle eleg egy Pentium, de a GTX760-at nem tudtam kihajtani egy i7-2600-al, pedig megkapta a +400MHz-et es a turbo is tekert rajt' Az emlitett 290x meg gyorsabb kartya, szoval ahhoz szerintem 4.5GHz folott kellene egy 2011 v3, hogy talan 80%-ig kihajtsa a kartyat meg HD-ban is.
Ellenpeldakent mondjuk az FC3-mat emlitenem meg, ami szepen skalazodik a magokkal es a grafikat feltekerve inkabb GPU, mint CPU limites. Itt probalgattam 2,3, 4 modullal FX-et es X6-ot: [link]
-
válasz
norbert1998 #52167 üzenetére
Pont, hogy nem. Az FX akkor tudja megmutatni a tudasat, ha 4+ szalat hasznal a program. 1-2 szal eseten egy combosabb Pentium is letolja az FX-et, ha nincs szenne huzva.
A topic beallitottsaga szerintem elment a "aszontad nigger vagyok" iranyba. Egy elkeseredett ujoncot a helyes iranyra erdemes vezetni, nem rogton pokrocozni.
kulcsarbence: Ahogy irtak masok is. Probald kicsit felhuzni a processzort. 4.2-4.5 GHz ertelems fogyasztas mellett elerheto es sokat dob az ala beallitashoz kepest. Intel i3 csak akkor jelentene javulast, ha olyan jatekokkal (Starcraft, World of Tanks...) jatszol, amik nem profitalnak tobb szalbol. Mashol egy FX-83XX 4GHz folott eleg jo. Bar a 290-hez talan jobb egy i5, de azt is erdemes jol megrantani es az ara nem az FX-el versenyez.
-
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #52168 üzenetére
Hmmm... chiller...
Ha nem lenne olyan baCCott hangos... Mennyire hangos?
Jones azt írta, jobb két körösre, a chiller hűtsön egy rakat vizet, ami másik körön jön be. Most így télidőben elméláztam, h miért nem fúrtam át a falat festés előtt... Kirakni egy 50l-es műa hordót, lehűlne szépen és kész...
csak a páralecsapódásra kellene figyelni.
-
Johni5
őstag
Nincs gond az AMD-vel.Hogy nem hajtaná ki a 290x-et??Hát ezt erősen kétlem.Csak nem 1280x1024-ben kéne játszani szerintem.GTX760-nál mindegy volt 1920*1080p-ben,hogy 3770K vagy FX van alatta.FPS ugyan annyi volt.--Am 4032*1024-ben gamelek,itt meg aztán tökmindegy.--Cuccaimba kukkantanak most páran.Igaz,inteles vagyok,de nem kell leírni az AMD-t!!Kijártam a proceszorok iskoláját az aljától a tetejéig mind a két oldalnak.Egyébként tapasztalatom alapján 4200MHz mind a két oldalnál elég kell hogy legyen FHD játszáshoz.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #52163 üzenetére
a jobb i3-ak TALÁN valamiben egy szálon elérik az fx8320-at alapon. azt hiszem, egyvalamiben, ami igen csak jelentéktelen dolog, de már nem tudom mi
-
vhw
addikt
Én is láttam már teszteket, ahol állítólag bizonyos játékokban a haswell i3 pariban van egy 6300-assal, sőt akár 8asokkal is. Ott vannak az általa linkelt diagramok - amiről mit tud leolvasni az egyszeri júzer?
(Itt ph tesztben is volt egy egész pozitív minősítés a legfrisebb i3-mal kapcsolatban - fizetett hirdetés vagy se... nem tudom.)Erre fel jött a vihart kavart kijelentés.
Megvezetik az embereket ezek a tesztek? Hogy kell a diagramokat helyesen értelmezni?
Ezekre válaszolva pár mondatban helyre lehet rakni az illető kétségeit - nem a "vegyél akkor gyí3at" megjegyzésekkel (tudom, nem tőled olvashatta). -
remusz13
tag
én nyugodtan cserélem a 4300-at 8320ra vele, hátha jobb lenne egy szálon , alap órajelen
-
ViZion
félisten
"Rengeteg helyen még az i3 is lenyomja, szóval az AMD-ben én hatalmasat csalódtam, bánom, hogy ezt a processzort választottam."
Ő is Inteles, csak ide keveredett trollkodni...
Ilyen mondatokra persze hogy leolvad a biztosíték. Mert nem kérdez, hanem mondja. Pl. a tuningos marhaságot. Ha 25-40 % órajel emelés nem látszik a teljesítményen, akkor valami nagy baj van a világgal.
-
vhw
addikt
Vicces a "túloldal" köpködőit emlegetni, mikor azt a szerencsétlent is aki a jót választotta ott ütik egyesek mindenféle cinikus megjegyzésekkel ahol csak érik...
Mikor egyértelmű, már a kérdeséiből is, hogy újonc, tapasztalatlan a kérdező, kétségei vannak, tanácsért/útmutatásért jött ide...(tudom; összefoglaló... na de mégis
)
-
DudeHUN
senior tag
válasz
kulcsarbence #52143 üzenetére
Nekem 4,2-től érezhető javulást hozott egy 270x mellett. Most 4,3Ghz-n stabil nálam a 8320. Sajnos a lapom limitál. De a lényeg, hogy 4,2Ghz felett jön meg az az egyszálas teljesítmény, ami a DX11-hez kell komolyabb VGA mellett. Próbáld meg legalább. Lapod szerintem a 4,3-at biztosan viszi. De a 4,5-öt is bepróbálnám, ahogy írták is. A 8350 bármilyen is ezt a frekit biztosan tudja. Hűteni tudod, tápod bírja.
Ha meg nem lesz fasza még mindig cserélhetsz. -
ViZion
félisten
válasz
norbert1998 #52157 üzenetére
Csak annyira utaltam, h pl. az én procim is egy 8350 szintjén van most (még mindig készül a hűtésre a doboz, a ventik itt vannak, felszerelve a keretre, etc...
), az én VGA-mmal kis kompromisszummal minden jól megy fHD-ben. Igaz, hajlandó vagyok a tükröződéseket, árnyékokat és a postprocess marhaságokat lejjebb venni (med-high ált.), ill van, ahol vsync-et be kell kapcsolni. De nekem elég, ha 40 felett van az fps, igazán leszarom, h 50 vagy 80... Akinek mások az igényei, az bizony költenie kell és lehet mindent csillió fps-el futtatni, mindenféle AA metódusokkal.
-
=HG=
addikt
válasz
kulcsarbence #52153 üzenetére
Nem kell elnézést kérni, csak "rossz volt a belépő"
Összeraktál egy jó kis gépet (sokan irigyelnék), csak nem használod ki az erejét, ezért vagy elégedetlen..És azokat a teszteket meg ne is nézegesd, mert semmi értelme (főleg, ha nincs tapasztalatod, hogyan értelmezd)
-
válasz
kulcsarbence #52153 üzenetére
Nem tudod, csak az a fránya AMD ne lenne az asztalom alatt. Tiszta nyugodt lennék!
-
ViZion
félisten
válasz
kulcsarbence #52134 üzenetére
Azt vágod azért, h az i3 4330 az 35k proci? Mint a 8350 használtan...
Architektúrában már 3 éves az FX, Intel újabb, ez normális. Vásárlás ELŐTT kell tájékozódni, de amúgy nem hiszem, h baj lenne az FX 6-8 magosakkal fHD felbontásban. A tuning se dob sokat az meg miféle hülyeség az FX topikban? Bakker, nézd már meg hányan használják a 3,5 GHz helyett 4,5-4,8 GHz-n, sőt, van aki ez fölött is... Jujjj, nem lesz 30 évig jó a proci mert húztam kicsit... igen, azért BE, mert tuningolható. Viszont szerintem így max. 20 év és kuka a tuning miatt... -
válasz
kulcsarbence #52150 üzenetére
Nem bizony! Sok munka van benne!
Ne gondolkozz sokat, vegyél Intelt, mert az a jó! Ott nem is kell gondolkozni csak nyomni a WASD-t! -
=HG=
addikt
válasz
kulcsarbence #52148 üzenetére
Bence! Aludj rá egyet, és ha elkezdesz hinni AMD-ben, akkor gyere vissza, olvasd el itt fent az összefoglalót és kérdezz, hogy hogyan csináld a tuningot.. Itt segíteni fog aki csak tud!
Nem fognak tönkremenni az alkatrészek, csak nem ész nélkül kell csinálni. Ezek a mai procik szinte elpusztíthatatlanok.
Ennyire nem ellenséges a kis topik, mint amennyire most tűnik, csak mi tudjuk mire képesek ezek a procik, akik meg köpdösnek rá a "túloldalról" azoknak meg fogalmuk sincs róla (általában)..
Ezért az ilyen "gyíhárom az isten" szövegre mindenki ugrik! -
válasz
kulcsarbence #52148 üzenetére
Tényleg vegyél Intel-t!
Szar az AMD! Én már csak tudom, több zIntelem van és volt mint AMD-m.
s370, s478, 775, 1156, 2011, mindbe bele kóstoltam és vegyél zIntelt! Én is csak mazochizmusból vagyok AMD párti! Most is csak 28db Intel proci van az asztalomon!Ja, meg 1-1 a note/net bookomban...
Szóval, irány a hwapró és keress jó intel procit és ne foglalkozz semmivel!Még hazudok is, mert 38db desktop Intelem, van!
-
Gabrikovics
aktív tag
De ha már annyira a tesztek szerint döntünk íme egy videóteszt FX 8350 vs í5 3570K összehasonlítás kihegyezve az overclok alatt mért eredményekre . Amik jobbak vagy alig rosszabak a kékek versenyzőjénél
Plusz az AMD BRUTÁLIS fogyasztása számokban a platform költségeit három év alatt sem tudja az FX villanyszámlában megzabálni max OC esetén sem
[link] -
Balathruin
veterán
válasz
kulcsarbence #52136 üzenetére
Az AMD nem Intel, Intelt összerakod és működik (vagy nem), AMD-nél pedig időt szánsz rá és beállítod. Nagyon nehéz, mivel akár 1-2 nap is elmehet vele ha tuningolsz, de az nem mindegy, hogy ami volt nekem is 6400K (FM2, nem AM3+) 3,9GHz 1,6GHz NB 800MHz GPU-n megy vagy 4,8GHz 2,4GHz NB 1169MHz GPU-n pörög, sokkal gyorsabb a memória kezelés, jó pár FPS-t gyorsul a GPU a memóriának köszönhetően és több dolog is játszható lett vele. Itt szépen felrántod a CPU-t, aztán akkor majd lesheted a VGA kihajtását. Nem viccből Black Edition az összes FX, nem véletlenül állíthatod szabadon a szorzót is...
-
Kutya_7
tag
válasz
A puding próbája az evés. Ha nem próbálod meg sose fog kiderülni...
A 6 hőcsövéből kiindulva sztem 4,7-ig elégnek kéne lennie, de ugye minden proci más és más, van amelyik 1,4V-al viszi a 4,7-et, van amelyik már 1,5V-ot kér oda, ettől is függ mekkora hűtő kell hozzá az adott órajelhez. De nem "csak" az órajelt kell emelni, ne feledkezz meg a NB-ről sem aminek az egyszálas játékokban jön ki az előnye. Alapon NB 2,2, HT 2,6-on van ugye... -
válasz
Nem! Inkább vegyél egy i3-at és játssz azon!
Majd néha átlesek az i3 totyikba, hogy elolvassam az elégedetlen hozzászólásaidat. -
kulcsarbence
tag
Akkor ha 4,5GHz-re akarom felhúzni, elég lesz hozzá az alaplapom és a proci hutom?
970A-UD3P
Scythe Ashura -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
A linkelt teszt egy 95000 Ft-os procit hasonlít össze egy 45000 Ft-el ahol az olcsóbb majdnem utóléri a dupla árut
HOL ITT A PROBLEM ?
Csináltam egy gyors tesztet az enyémmel ( FX-8320 ) 4,5GHz-en CPU Mark 8 ahol láthatóan pariban van egy í7 3770-nel és simán ver egy í5 3570-et ( ami 5600 FT szemben a 36000 Ft-vel )
-
pipo112
őstag
válasz
Nem tudom te hogy vagy vele de pl. Az én 8350em tökéletesen működik a mai játékokkal is ,pariban egy asus gtx oc-s 680-nal gyönyörűen viszik az összes gamét full beállításon
-
fasterware
aktív tag
válasz
Nem tudom milyen monitorod van, mert adatlapon nincs feltüntetve, de R9 290X - hez biztos nem Full HD monitort használnék, vegyél 2560x1080 felbontású monitort, mindjárt jobb lesz a helyzet.
Ha monitort nem akarsz cserélni, akkor kínáld meg párszáz MHz - el a cpu -t, hálás lesz és megköszöni Neked.
-
=HG=
addikt
válasz
-
=HG=
addikt
válasz
Már megint a hülye tesztek! Mérj most fps-t, és utána húzd meg 4,8 Ghz-re, és nézd akkor mennyi fps-ed lesz!
Amit linkeltél abban egy 660Ti-vel tesztelték az fps-t.. Miért lenne több amikor már alapon is kihajtotta (vga limit)?
Próbáld meg magad, mire képes a procid! Vagy vegyél i3-at! -
=HG=
addikt
válasz
A gyí3 mindent lenyom, nem hallottad?
Ne ezekre az idióta tesztekre hagyatkozzál, mert az "élet" egy kicsit más! ( Ha ilyen jó lenne, mindenki azt venne...)
Nem véletlenül csalódsz az AMD-ben, ha a 8350-ed 4 Ghz-en fut a 290x alatt.. 4,5 Ghz alatt inkább töröld az adatlapodról, és szégyeld magad! -
kulcsarbence
tag
Szerintetek fog még javulni az FX 8350 processzor teljesítménye a DirectX12-nek hála, vagy ha játszani akarok, akkor inkább ruházzak be egy intelbe? Abban reménykedtem, hogy majd jobban lesznek optimalizálva a játékok AMD-re, de hát nézzétek:
[link]
[link]
[link] > még a Mantle se segít rajta:[link][link]
[link]
[link]
[link]
[link]Rengeteg helyen még az i3 is lenyomja, szóval az AMD-ben én hatalmasat csalódtam, bánom, hogy ezt a processzort választottam. Abban reménykedek már csak, hogy majd a DirectX12 dob rajta, és hogy a játékok jobban lesznek végre optimalizálva AMD-re, de az idei játékok valami borzalmasan futnak AMD-n!
Az R9 290X-em se képes kihajtani.
Most komolyan egy i3-mal kell vetekednie az FX 8350-nak? A tuning se dobna rajta túl sokat játékok terén... -
ViZion
félisten
válasz
abridabri #52132 üzenetére
DDR2 és 3 is van? Akkor az eléggé retro lap lesz. Sajna ott nem tudok pontosat, az alaplap nélkül mondani. Auto fesz 99% hogy nem lesz jó, sok lesz neki. 1,3-1,4 V között kellene kipróbálni, hol viszi stabilan. Felgördítesz, fent van az összefoglalóban a többi részletesebb info.
-
Meddig lehet huzni egy fx 6100 / 6300 at auto feszen gyari hutovel egy 8 fazisos alaplapban ?
Nem tudom milyen alaplap. Azt mondta az ismerosom akie a gep ;2 dd2 +2 ddr3 foglalat van rajta +8 fazis .
4 ghz realis ?
Es mit kellene beallitani biosban ? TDP kiiktatasanak mi a neve ? gondolom ez kell leginkabb. -
-
marquuard
veterán
válasz
Gabrikovics #52127 üzenetére
Én költséghatékonyabbnak találom a kéttornyos léghűtést, sőt nem is kevés igen eredményes tesztet látni itt az FX topikban (lásd pl. Habugi) a léghűtés teljesítményéről. Játékvízzel sose volt dolgom, szóval nem előítéletekből mondom ezeket.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
-
vhw
addikt
válasz
Ohh szerkesztetted...
Pedig már azon filóztam hányszoros életfogytiglant osztanak ki aljasságodért... -
DiszNóÓl
senior tag
válasz
norbert1998 #52122 üzenetére
Nekem alapfeszen eddig (3 nap) 4,3Ghz-n megy. Ma lehet megpróbálom a 4,4-et is... Az sem m1 milyen procit fogsz ki.
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
pipo112 #52123 üzenetére
Megnéztem az ajánlott teszteket, még akkor (most is). Az a néhány fok különbség viszont, amely valóban fennáll a hűtők között, nem győzött meg arról, hogy konkrét specifikációk ismerete nélkül komoly pénzeket adjak ki rájuk.
Ajánlásodat akkor is köszönettel vettem, most is azt teszem. Mert biztos vagyok abban, hogy ha nem is a közeljövőben, de mindenképpen foglalkoznom kell a kérdéssel, amelynek megoldásához Te is hozzásegítettél. -
pipo112
őstag
válasz
rovtiv2 #52120 üzenetére
Ha egy kicsit vissza olvasnál láthatadd volna a teszte mit tud a te coolered és mit egy D14 a tesztben is jól látható nem egy súly csoport a 2 hűtés
De saját tapasztalat az én fx-em(8350)4,5ghz 1.36V magok Max 53C Ibt teszt alatt Ennyi !
Viszont ha kompakt víz akkor CM nepton 240m minimum -
rovtiv2
csendes tag
válasz
Habugi #52085 üzenetére
Teljesen igazad van abban, hogy nem vagyok képben a nagy teljesítményű procihűtőket illetően. Nyilván vannak olyanok, amelyek többet tudnak az enyémnél. Pontosan ezért kérdeztem konkrét adatokat, hogy mielőtt beáldoznék <30k-t valamelyikért, legalább nagy vonalakban tudjam, mit kapok a pénzemért, a mostanihoz viszonyítva. A proci TDP-jét illetően valószínűleg egészen véletlenül én is ismerem az órajelek és a feszültség emelésével egyenesen illetve hatványozottan megugró fogyasztást, ami nyilván hulladékhő formájában jelentkezik.
Azt pedig nem tudhattam, hogy a 8320-asod ilyen vígan viszi az 5GHz-et. Nem beszélve arról, hogy a cuccom akkor állt fel, előtte néhány órával még lövésem sem volt, hogyan stabilizáljam (bizony, igazad van, az FX-ek lélektanához sem értek, különben nem lennék itt). Szóval az átgondolt hűtővásárlás igazán nem tartozott a rövidtávú terveim közé.
Tanácsaidat köszönöm, és úgy néz ki, kénytelen is leszek megfogadni.
Béke. -
Bossp
addikt
-
-
MrM94
addikt
válasz
DiszNóÓl #52109 üzenetére
Ha legörgetsz láthatod,hogz nh D14 befér.
Tehát az NH D14 et veheted alapúl specsként,hogy mi fér bele abba a házba és mi nem..
Szerintem a viz felejtős,mert nemfog beférni,ahogy a linkem is igazolja.Valami olyan hűtő kell neki ami mellett a HyperX beast ramok is elférnek.
Csakúgy zárójelben,hogy elférnek az NH D14 alatt is picit elcsúsztatva a ventit felfelé.
S csakúgy zárójelben,hogy egy huszasé pont van aprón.De 25 ért bontatlanul is kapható bótba.Pofajenő a CPU fordulatszám grafikonját.
X foknál Y RPM el fog forogni a procifanod.
Ha silentre rakod akkor magasabb hőfokon fog menni és csendesebb lessz a cpu fan
stb stbstb -
MrM94
addikt
válasz
DiszNóÓl #52109 üzenetére
Szerintem nem olyan egszerű az a vizezés.Én pont most szemezgetek evvel avval,BTW lehet én parázok nagyon tőle.
Aműgy NH D14 specs alapján ugyanolyan magas mint az evo 212.És hangsúlyozom,hogy szerintem abba a Zalmann házba elég nehézkesen férnének el a dolgok..
[U"The first problem I had was after much research and advice, the Corsair H100 did not fit in the Zalman Z11 Plus case I had. There was no room at the top of the case where the cooler would normally sit"
Forras
Es ez a leglazabb kompakt...Azert mondom,hogy a hazat is vedd szemugyre. -
DiszNóÓl
senior tag
Ha valaki alap vizet akar annak megteszi. Ahogy lattam a corsair hydro topikban nagyon nem használják azoknál sem a ventiket 1k rpm felett arra meg az alap is megteszi vagy van 2 ventid 1kFt/db áron és veszel mellé még 2-t P/P-ba. Apróról meg lehet vadászni 360as radit 10k körül csati is 3k/2db némi cső, alkohol+desztvíz és van egy teljesen jó vízhűtése kb 40k-ból.
-
MrM94
addikt
válasz
DiszNóÓl #52107 üzenetére
Emlitettem is feljebb,vagy csak akartam,hogy bővithető?
Viszont Zalmann Z11 be nemtudom mennyire lesz bővitve az a rendszer.
De ez a venti nélküli változat szóval rákell még számolni pár ezret két normál ventire.
Vagy rosszul láttam?szerk, a ventis változat 26k bár én azt a két ventit lecserélném mert eléggé úgynézki hogz adják csak hogy legyen..
Szal inkább a 24k core edition+ egz pár venti. -
DiszNóÓl
senior tag
-
MrM94
addikt
válasz
abridabri #52104 üzenetére
Akkor silver arrow,vagy phanteks,vagy D14.
Amugymeg ralehet lesni az aprora is.Noctua ventik nem doglenek hamar.
Azert ajanlottam mert mintha azt olvastam volna,hogy magasbordas ramjai vannak az illetonek.
Most,vagy vagyse.Viszont meg mindig olcsobb mint egy egybeviz es meg a magasbordas ramok is elfernek alatta.
Aki akar tuningolni az ugyis megveszi. -
MrM94
addikt
válasz
Valkűr #52100 üzenetére
Kezdem ugy hogy egybevizem van.
Teszteknek annyira nemhiszek,mivel lattam egy ket nyuszicseles dolgot bennuk.
Sokkalta jobb egy fasza leghuto,mint egy kompaktvizijatek.
1.Olcsobb a leghutes,es ra ra ver a vizimutyurre.
2.Ha egyszer a Vizimutyurben a viz felmelegszik,eleg nehezen hul ki.
3.Vizimutyurokre,kell venni 2 fasza ventit,ahhoz hogy ne orditsak szet a fuled,vagy ahhoz hogy hozzon egy fasza teljesitmenyt,ami megint plusszkoltseg ahhoz hogy egye fene legjobb esetbe nyerj 3 fokot a leghutohoz kepest.Nos a Raijinteket nem ismerem,bovitheto rendszernek tunik,Az ugy ok,ha bovitessz majd kesobb. De az megint elvert penz.
Elonye a vizimutyurnek,hogy elfer kisebb hazakban is.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Milyen monitort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest