Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Rákerestem most arra a lapra, elvileg 8+2es VRM, szóval nyugodtan mehet bele a 8320as, amihez egyébként +1 részemről!
Nem tudom melyik topicban mondták, hogy kevés lesz hozzá..(#51585) Qmi:
Mehet mellé a 280/7950 simán főleg ha húzod is a procit, itt mondjuk annyi időre megállnék, hogy az 400as táp az bizony elfogyhat. A 6300as tuningja mellett még nem, de a VGA azok a Tahiti Prok kicsit is meghúzva embertelen torkossá tudnak válni.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
eldiablo
addikt
-
válasz Balathruin #51591 üzenetére
jóvanna, jogos, nyelvtanból mindig is kettes voltam
de jogos a felvetésed"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Balathruin
veterán
válasz Lacielvtárs #51589 üzenetére
törzsgyökeres AMD fun lévén nem tudom leírni azt, hogy AMD fan.
-
guftabi96
addikt
nekem hamarosan egy egy R9 280 lesz (átnevezett 7950) 4,5-re húzott 6300 mellett.
Ha gondolod majd írok a tapasztalataimról, bár ahogy olvasom, te is most akarod venni, nem később.
Az biztos, hogy cpu limitem lesz (1600x900-as monitorom van), de majd kipróbálom kint a TV-n(full hd), hogy úgy hogy mennek a dolgok.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
-
Bossp
addikt
válasz eastone1 #51576 üzenetére
Ha két 7970-et Crossfire-ben ki tud hajtani akkor azt is gondolom!
http://www.overclock.net/t/1333027/amd-fx-8350-vs-i5-3570k-delidded-single-gpu-and-crossfire-gpu
Qmi
Nem hiszem hogy gondot okozna neki főleg ha húzod márpedig fogod!"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
ViZion
félisten
7950 szvsz nem gond vele. Max. lesznek játékok, ahol nem fullon pörgeti a VGA-t. Sokan jönnek a kihajCSa kérdéssel... sztem nem akkora para, ha a VGA-ban is van tartalék (de ez nem jelenti, h SLI-t kell építeni köré ).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lovas001
aktív tag
válasz eastone1 #51584 üzenetére
Igazából sokat ment a vita itt hogy mely fx mit tud kihajtani. Vannak táborok és ellentáborok. FX et nagyon meg kel cibálni véleményem szerint hogy rendesen ki lehessen aknázni a kártya képességeit . Viszont én úgy látom hogy ha ez a lehetőség adott akkor jobban jársz fx el ha nem úgy talán i5 ben gondolkodnék
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Qmi
tag
Sziasztok.
FX6300 mellé nagyon perverz gondolat lenne HD7950-et venni?
Eredetileg HD7870-et terveztem, de elvitték a kiszemeltemet. -
eastone1
senior tag
Sziasztok.
sapphire radeon r9 290 x vapor, trix mellé érdemes fx et tenni? -
-
lovas001
aktív tag
-
-
vhw
addikt
válasz ViZion #51569 üzenetére
Kösz. Olyan 34-35k körül mozog az ára.
Viszont elgondolkodtat, hogy van-e értelme a 9eseket választani, vagy a 8320-as is megteszi ha kicsit teker rajta az ember (ebben az esetben meg talán egy szerényebb lap is megteszi alá - ~25-30k között valami). Így is megközelítené a 9esek teljesítményét (ha elsősorban játékról lenne szó, más erőforrás-igényesebb feladat nem)?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
persil
nagyúr
Mindenképp a 8asat venném a helyedben(ha megteheted), viszont a 8350re(szerintem) felesleges pénzt kiadni, mivel a 8320 ugyan az, csak alacsonyabb órajellel, a különbség meg még véletlen sem éri meg a +10 ezer forintot, annyit lazán kisajtolsz belőle magad is.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
ViZion
félisten
Asus M5A99FX Pro R2.0 olyan 30k körül van, stabil, megbízható lap.
whYz: ha belefér a keretbe, akkor a 8320 szvsz jobb lenne. 6300 is jó cucc, de a 8 magos biztosan elég lesz, ha a játék is hasznosítja a több magot.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
whYz
őstag
Sziasztok
Ide is beirom, mert talan kicsit relevansabb topic.
Sikeresen upgradeltem a hd 5770 vga-mat egy r9 280-ra, viszont arra nem szamitottam, hogy a kis FX 4100 (4.2Ghz) ilyen szinten nem lesz eleg neki. Archeage-el jatszok ami kihasznalja mind a 4 szalat es az egesz processor 100%-on porog ami eleg nagy laggokat eredmenyez.
Milyen processzort ajanlotok ez a vga melle? Mindenkepp tuningolni fogom, ugyhogy egy FX 6300 vagy 8320 kozott gondolkozok. Vajon a 3 modulos proci eleg lenne a vga melle? Nem szeretnek megint cpu limitbe futni.
Gondolom ezek is eleg jol tuningolhatok es felesleges plussz penzt koltenem az FX 6350-re vagy 8350-re, ugye?
-
vhw
addikt
Melyek lennének a legkedvezőbb árú 9es FX-et is fogadó alaplapok?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
kiss8672
csendes tag
válasz norbert1998 #51565 üzenetére
És nagyon szépen köszönöm is a válaszod.
-
do3om
addikt
válasz norbert1998 #51563 üzenetére
Szerintem a lap miatt könnyeben talál itt választ.
A phenom részen ritkább lesz ez az alaplap.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
kiss8672
csendes tag
ÜDV!
Szeretnék kicsit húzni a processzorom teljesítményén, de nem tudom hogy is kezdjek hozzá.
CPU: AMD X4 965 3.4 GHZ BLACK EDITION
ALAPLAP: ASUS M5A97 EVO R2.0
XFX R7850 2GB
CHIEFTEC 550 W
HŰTŐ: Arctic Cooling Freezer 13 Pro -
pipo112
őstag
válasz norbert1998 #51540 üzenetére
Nos az szép mit illik és mit nem , de a ha csúcs kártyákról beszélünk akkor igen vegyünk mellé csúcs procit amit jelenleg a kékek uralnak meg fognak is még pár évig ahogy a dolgok állnak.
Most jön a csavar a 280x nem csúcs VGA mert ha csúcs akkor 780ti ,290x,980,295trix vagy valami nem de .
Arról meg nem beszélve ,hogy nem egy ember hajt 280xet 8350es kockával gond nélkül .
Az meg AMD saját öngólja hogy a radeonokhoz mindig jóval erősebb cpu kell mint egy vele egy szinten lévő Nvidia-hoz ,de ez már architectura ne folyunk bele .Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
marquuard
veterán
válasz norbert1998 #51551 üzenetére
Nekem 5800 pontot mér FX6300 4,8GHz-en.
Nexus 5 2880MHz-en 3044 pont. Beneveztem a versenyre, próba szerencse.
Jelenleg 5. helyezett. [link]PSN ID: marquuard
-
norbert1998
nagyúr
felraktam az android 5.0-t az SP-mre, és 1691 Primes Per Second értéket hozott HWBot-ban! a 8320-am meg 6500-at
[ Szerkesztve ]
-
Kutya_7
tag
Az alaplaphoz tegyél még vagy 10K-t és vegyél Sabertooth-ot, de ez csak egyéni elfogultságom megnyilvánulása...
Proci az lutri... Van aki 8320-ast 5,0 fölé birja húzni, van aki a 8350-et 4,4 fölé se...
Pusztán elméleti síkon a 8370-esek jobbak a csiszolódott gyártási technológiából kifolyólag, de ezt még senki nem bizonyította pl...Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
kfron
aktív tag
válasz norbert1998 #51546 üzenetére
Scythe Kabuto 2 kicsi lenne hozzá?
-
kfron
aktív tag
Köszönöm az észrevételeket. Akkor egy sima FX 8350-8370-el jobban járok, ha jól értem. Ezt a diszkrét MSI lapot néztem alája' [link] valamennyi tuningot remélem elbír...
Ja, egy utolsó kérdés, milyen procihűtőt tennétek rája' ? (víz nem játszik...)[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz norbert1998 #51542 üzenetére
"szívesen .. a hajtsa az direkt volt úgy írva "
Ezesetben sikeresen hagytam, hogy a napközi bevigyen az erdőbe, igazán szuper..!
Node sebaj, találkozunk mi még egy dodzsempályán..!..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
Habugi
addikt
válasz norbert1998 #51540 üzenetére
Na, akkor mégegyszer. Az FX-eket tunningra gyártották!
Megvagy?
Az, hogy valaki vesz magának egy tunningra gyártott procit egy olyan lapba/lappal, amiben nem lehet tunningolni az egy sajnálatos dolog, ennél finomabban nem tudok fogalmazni.Lehet a K nélküli Inteleket is húzni, proper lapban és csak egy mesterségesen limitált szintig (ettől/ezért nem K-sak), de hamár valaki proper lapot vesz, abba illik K-s procit tenni.
Ergo valamilyen szinten ez az előző/Te eseted fordítottja. Jelenleg van egy tunning procid, amit nem tudsz a lapod miatt tunningolni és amennyire ki tudom venni azok alapján amit eddig elmeséltél/elmondtál, most egy tunningos lapba tervezel majd tunningolhatatlan procit tenni. Izé.."nem azt mondom, hogy nem hajtsa ki, csak hogy nem illik úgy pakolni őket"
Ezzel most konkrétan fizikai fájdalmat okoztál az agyamban, ami azért elismerésre méltó, mert az agyban nincsenek érző idegek!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
norbert1998
nagyúr
válasz Habugi #51538 üzenetére
a tuning alapján nem szabad szerintem vásárolni, elvégre rengeteg befolyásoló tényezője lehet. pl. gagyin gyártott lapka-> alig bírja a tuningot, vagy gyenge alaplap(mint esetemben), garitól való félelem, stb. ezek benne vannaka a pakliban.
K nélküli intel-t is lehet húzni, nem?
pipo:
nem azt mondom, hogy nem hajtsa ki, csak hogy nem illik úgy pakolni őket, vagyis, máshogy fogalmazok: csúcs kártyához csúcs proci stb.[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
+1 Habuginak
Én is paráztam hogy azfx 6350 kihajcsa-e az új gtx680 oc-met és azt kell mondjam hogy 4,6-ra huzva bf3 alatt a kari 99%on pörög végig nincs fps drop vagy cpu limitre utaló jelek
Szvsz egy 8350 is kihajt egy 280xet kellően szerintem .Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Habugi
addikt
válasz norbert1998 #51537 üzenetére
Igazából nincs különösebb gond azzal amit mondasz, csak arra enged következtetni mintha az FX procik mint olyanok fix órajelhez lennének láncolva. Namost ugye ott kezdődik a dolog, hogy ezeket tunningra gyártották, tehát egy 8320/50et szemrebbenés nélkül feltudsz húzni egy 9*** szintjére, sőt bőven afölé is és itt mint a Kutya_7/saját példám is mutatja, gond nélkül kihajtják még az agyig húzott Tahitiket is (7970/280X).
K nélküli i5-ök pedig hát hogyis mondjam.., szóval nekem olyan akkor se kéne a húzott FX után ha utánam dobnák..
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
a 280x szvsz kicsit overkill az amd-nek, kivéve a 9000-es szériájú procikat, de cáfoljatok rám. nem feltétlen azt mondom, hogy gyenge a proci hozzá, csak szerintem aránytalan. a 8320-al van egy arányban szerintem egy 7850, esetleg egy 7870.
az új E-s procik meg még annál is gyengébbek, szóval igen, a proci szerintem kevés lenne. oda minimum egy i5-4560 kéne intel felől, amd-ről meg minimum 8350, de inkább a 9000-es széria, mint írtam -
kfron
aktív tag
Szép napot. Olvasgatom a fórumot pár napja, és ahogy látom, vannak még olyan elborult AMD-s arcok, mint én. Na most. Megjelentek ezek a takarékosabb fajtájú FX procik,(8370E) és érdekelne az itt fórumozók véleménye róla. Lecserélném a Phenom II X4 975 BE rendszerem, valami jobbra (?) újabbra, de nem tudom eldönteni, hogy megéri a felárat az új proci a régi FX-hez képest... Esetleg nem túl metroszexuális ez az új energiatakarékos cucc, és a férfiak rendes FX procit vesznek, mert az mégis csak od@b..? Vagy jobban járok ha most már A10-7850K-t veszek, mert az a jövő? De ha A10-et veszek, az felveti minden kérdések ősanyját, az pedig a "KIHAJCSA-E" az R9270X, 280X szintű kártyát?
Köszönöm a válaszokat, és a türelmet.[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
Én kipróbáltam a letiltását a 5-6 magot, kellett is neki egy elem ki - be utána :| de itt az még a kérdés hogy mikor kell lekapcsolni? Mert én 4.2-re húztam és vettem le 2 magot szóval ezt tuning előtt érdemes csinálni szerintem :/ , ja és a CPU alatt égett a piros led.
[ Szerkesztve ]
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
do3om
addikt
válasz Balathruin #51532 üzenetére
Hol van?
[link]Tudom hogy nem ugyan az mint az intelnél de de gy AMD mag nem egyenlő egy AMD szállal, nem jól tudom?
Tehát gyengébb, a kérdésem meg az volt hogy letiltunk a prociból egy modult mert ugye csak így lehet tehát elmegy egy szál+mag az erőből. A száért nem kár de az a maghoz van kötve.
Nyersz e annyit órajelben hogy megérje használni két magot +a két gyengébb szálat. Ezzel teljesen lebutítva FX4xxx szintre márpedig azoktól sem látok itt olyan órajelet hogy ezen megérje használni.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz norbert1998 #51530 üzenetére
Az nem lesz probléma hogy valójában most 3, meg 4 magos CPU-ról beszéltek?
Szóval ebből mit lehet kikapcsolni?
Mert ugye a + szálak mégsem magok, nem annyi az erejük. Fogalmam sincs hogyan osztja le a cpu-nak a feladatokat a program. Magokat terhel aztán a szálakat, vagy vegyesen magot meg a hozzá tartozó szálat, aztán a következőt.... igy tovább amíg kel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
marquuard
veterán
Üdv. Abban az esetben, ha egy játék 4 magra van optimalizálva, a másik 2 meg hébe-hóba van használva, akkor hatékonyabb lenne 4 mag használata jóval magasabb órajelen, ahol már az egyszálas teljesítmény is magasabb?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Bossp
addikt
válasz Extremex #51518 üzenetére
Pontosabban igen a 4. "Madzag" a fordulatszám szabályozásért felelős anélkül simán a lapodra kötve maxon fog pörögni a Venti ami ha nem túl hangos tökéletes. Nekem a Proc hűtőmön 2 s pinen 2000 Rpm-es 12 Centis Venti van, és egyeltalán nem zavaró!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
veterán
válasz norbert1998 #51525 üzenetére
Marmint a teljesitmeny no egyenes aranyban a tuningal. es de igen fog .pont ez a lenyege a tuningnak
szep is lenne ha az alap 3,3 helyett mondjuk 4,0 hajtva nem none a teljesitmeny , csak a fogyasztas . -
Habugi
addikt
válasz Picturemaker #51516 üzenetére
Ezt annyira találóan és szépen fogalmaztad meg, magam fogalmazhattam volna szebben..
Nem is mentem már bele egyikkel sem vitába, egy bernáthegyinek algebrát oktatni értelmesebb kihívás.., egyetlen postot írtam csak, abban bennevan minden.
(#51510) rappit4:
[ Szerkesztve ]
-
atius
csendes tag
Hali!Vagy egy fx 8320 párosítva egy ASUS M5A97 EVO R2.0-VAL.Tuningolni szeretném kezdésnek 4ghz-re.Hogy kezdjem?Elöte intel volt azt sikerült 4 ghz feltornászni!(Q9550).Ja a hütö macho 120.Elöre is köszi!
-
veterán
Meg mindig az fx 6100 as proci az ajanlott jatekra kis penzbol ?
Havernak ilyen procit javasoltam, de persze tuningolni kell ,mert alapon a mostani G860 as cerkaja is jobb.
Milyen lapot javasoltok hozza amivel megy a tuning ? (persze olcso kell neki ,mimas ) -
Picturemaker
őstag
válasz stratova #51514 üzenetére
Ott is hozzászóltam már, mert nem bírtam megállni és kiakadtam a "zintel" .uzik (bocs) hülyeségitől. Legtöbbjük életében nem használt, vagy nem is látott közelről AMD-s gépet. Sok ilyen márkahuszárnál (ez amúgy minden márkára igaz) szívesen csinálnék vaktesztet, a vesztes díja egy találkozó lenne tarkótájon egy péklapáttal.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy artic freezer 4 cpu hűtő.
Tudom,hogy régi hűtő,de gondolom a gyárinál jobb lenne.
Annyi a kérdésem hogy a csatlakozó rajta 3 tűs az alaplapon ugye 4 tűs a csati,be lehet így is kötni,és jobb lenne mint a gyári?
-
stratova
veterán
válasz Picturemaker #51513 üzenetére
Tudom, csak a 95 W-os üdvöskék témájában is megy épp a 600 rpm-es hűtőfetisizmus, az pedig csak turbo core-os finomhangolással még egy fokkal jobban tartható.
-
Picturemaker
őstag
válasz stratova #51508 üzenetére
Ez biztosan így van, én nem vettem figyelembe a " turbó kór-t", mert tuningos procinál (FX meg az ) az az első amit kikapcsolok. Így persze lehet egy szálon erősíteni. Ehhez még hozzáadódik, hogy a cache-en is kevesebben osztoznak.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
remusz13
tag
sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen cpu hűtőt tudnék rátenni én a kis fx 4300-ra, amivel tudnám húzni úgy 4,3-4,5ig kb? Itt egy kép is : http://i.epvpimg.com/eLH6f.jpg
Tápkábelt nem tudom elhúzni alaplap mögött/felett, hát nem a legjobb ház na( sajnos utólag jöttem rá) . Meg egy olyan kérdés hogy a jövőben érdemes-e majd továbbfejlesztenem egy 8320ra? M5A97 r2.0
-
pipo112
őstag
-
stratova
veterán
válasz Picturemaker #51489 üzenetére
Attól, hogy lekapcsolsz egy magot (jelen esetben modult) magától nem lesznek gyorsabbak a működők.
Ez talán azzal a kiegészitéssel igaz, ha kikapcsolod a gyáilag aktív turbo core-t, mert a megengedett TDP keret fölé akarsz tuningolni. Feltételezem hogy kevesebb modul de azonos TDP limit esetében terhelés alatt magasabb órajelre lépnek a magok, hiszen maga a turbó is terhelt és parkoltatott magok függvényében változik.
[ Szerkesztve ]
-
Vidual001
tag
válasz szivacs1987 #51459 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a tippet, és hogy elmagyaráztad!
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
Picturemaker
őstag
válasz eldiablo #51501 üzenetére
Nem akarok veled kötekedni, de a példáid szerint is nem.
A HWBOT csak azt bizonyítja, hogy szarul dolgozik több szálon, a Cinebench pedig kb. jót mutat:
- egy (teljes értékű) magon 1,06 - 3 modulon 5,46.
Valahol azt olvastam, hogy teljes terhelésnél átlagban (nyilván alkalmazástól függ) 1,6 mag teljesítményét hozza 1 modul. Tehát kb. 4,8 magos a 6300-as.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
eldiablo
addikt
válasz Picturemaker #51485 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest