- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
válasz hackeeeee #62277 üzenetére
Itt vannak a BIOS beállítások.
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Még pár hónapja belőttem az FX-8320-am egy stabil 4.4 Ghz-re a ti segítségetekkel, mert előtte még alap 3.5-ön is állandóan kimerevedett az egész gép. Mióta megcsináltam tökéletesen működött ezidáig. Hétköznap koleszban vagyok ezért csak hétvégén érek rá játszani. Eddig hibátlanul működött, most pedig úgy döntött, hogy beadja a derekát és már nem csak játék alatt, hanem film vágás közben is meghalt a gép. Simán kimerevedik a kép és ennyi. Avid Media Composer illetve Avid Pro Tools és Adobe Premiere Pro alatt is sima használatnál kifagy, a játékokról nem beszélve. Biosban semmi az ég világon nem lett állítva. Ki is takarítottam a gépet hátha az a gond, de így sem jó. Most így használhatatlan a gép, szerintetek garis lehet a proci vagy az alaplap? Ha tudtok segíteni azt előre is megköszönöm! -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Ma egy elég nagy furcsaságot kezdtem el megfigyelni a gépemen. Koleszos vagyok ezért csak hétvégente van használva a gépem és akkor is kb csak a Mad Max-el játszom. Eddig semmi gond nem volt most pedig egyszer csak kimerevedik játék közben a kép, gondoltam szoftveres hiba újraindítom és most pedig magától kikapcsol a gép majd újraindul. Két hétvége között semmi nem lett csinálva a géppel és eddig teljesen hibátlanul ment. A biosban nem lett semmi piszkálva (el van mentve egy olyan profil, hogy 4,4Ghz stabil), viszont azt megfigyeltem, hogy a ventik valamiért halkabban járnak. A hwinfoban a core clockok néha leugranak 1400Mhz-re, mintha a boost be lenne kapcsolva. Valakinek van erre ötlete?
Konfigom:
AMD FX-8320@4,4GHZ (Thermalright SilverArrow IB-E),
Kingston HyperX Fury 4GBx2 1886MHz,
Asus M5A97 EVO R2.0 -
rappit4
őstag
válasz Kutya_7 #56581 üzenetére
Egy olyat tudtam csinálni, hogy egy 9cm-es ventit bedobtam felülre, hogy befelé fújjon a VRM hűtő felé. Sajnos a fedelet nem tudtam rárakni, mivel nem oda való a venti és hozzáérne a teteje ezért nem tudom, hogy attól ment e lejjebb, hogy szét van vázra szedve, vagy hűtő miatt, minden esetre kb 10C-t esett a hőmérséklet. Ha vennék 2 db 12-es ventit felülre ahol most ez a 9-es van mi lenne a legjobb? Szívjanak vagy fújjanak vagy egyik ezt másik azt?
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz Kutya_7 #56569 üzenetére
Na, ebben nem vagyok biztos. Aláhúztam, ami felszökött 77-ig.
-
rappit4
őstag
Halihó!
Az utóbbi időkben a már beállított szerény 4,0 Ghz-en futtattam a procimat, ami még mondjuk Team Fortress 2-höz jó volt, de BF4-ben már néhol kevés volt és most meg akarom venni a GTA V-öt, ezért szeretném feljebb pöccenteni mondjuk 4,5-6 Ghz-re. A probléma a hőmérséklet, már a kezdetektől fogva küzködök, már volt 3 különböző léghűtésem így végül más opció híján megvettem a Thermalright Silverarrow IB-e-t mellé pedig egy MX-2-es pasztát Habugi ajánlásával. Viszont még így is irreáls hőmérsékleteket kapok és egyszerűen nem értem meg, hogy miért. A pasztát mindenféleképpen felkentem, de nem sokat változtatott. A házamat is kicseréltem (Enermax iVektor) és van benne 4db venti push-pull módban. A proci ventije is a legmagasabb fordulaton megy. Most felpöcköltem 4,4 Ghz-re. A feszültség pedig 1,337V. Stabilnak stabil, mivel egy IBT végigfutott, viszont a hőmérséklet egészen 77 C-ig felment. Esetleg van valakinek valamiféle ötlete, hogy mihez kezdjek? Jó lenne már pontot tenni ennek a végére. Köszi előre is! -
rappit4
őstag
válasz ViZion #55238 üzenetére
Itt vannak a beállításaim. Ezekkel stabil, 8 perc Prime után 63C-on úgy néz ki megáll, ami szerintem kva sok tekintve, hogy egy TR Silverarrow IB-e van rajta MX-2-es pasztával.
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz ViZion #55234 üzenetére
Nem volt most kéznél pendrive. Persze én értem, hogy mit mondasz és tudom is, hogy nem jó, de most egy teljesen gyári beállításon akartam, hogy működjön. (Az igaz, hogy a gyári beállítás egy szar, de elvileg így kéne neki működnie.) Most hogy így jó majd szépen beállítom az írt dolgait alapján, amit amúgy köszönök! Egyébként nem vagyok ellene egyáltalán a tuningnak, sőt ezért is vettem AMD procit, csak ahogy azt írtam, a gyárin akartam, hogy fusson.
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz Balathruin #55211 üzenetére
Ahhoz nem nyúltam.
-
rappit4
őstag
válasz MK VII #55202 üzenetére
Elkezdtük bütykölni a bios-át, és eleinte nem akart beállni a Ram-ja 1866Mhz-re, hanem 1600-on maradt aztán jött a dram_led, táp ki majd be és beindul, viszont 12GB ramot nem is érzékelt. Átállítottuk megint 1866-ra, reset és visszajött az összes ram és jó volt a frekvencia is. Most úgy néz ki az övé is működik....
-
-
rappit4
őstag
Gyerekek ezt végképp nem értem, most beindult az én lapommal is a gép. Viszont elindítottam egy IBT-t és felszököt 80C-ra majd leállt (gyári hűtővel)
Szerk.: Chrome alatt megmerevedett ismét a kép, egyelőre újraindult.[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz Habugi #55117 üzenetére
IBT-nél leállt pár perc után,szerintem azért mert túl melegedett,most a gyári hűtő van meg valami gagyi paszta rajta. De most nem azt csinálta, mint amit szokott, hogy megmerevedik, hanem csak kikapcsolt. (Ebből gondoltam, hogy a túlmelegedés miatt.)
Ééés ahogy ezt leírtam, lefagyott az egész a szokásos módon.... (visszakapcsolni visszakapcsolt.)[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz ViZion #55069 üzenetére
Bocsi, ha spamnek tűnt a másik topikban átfutottam a válszod felett, láttam ott eléggé off ezért gondoltam ide is beírom. Szóval bocsi még 1x .Cmos reset volt már illetve teljesen default bios beállítások vannak szóval a ram órajelekhez nincsen nyúlva.
(#55076) miklosss2012:
Okés akkor holnap megpróbálom másik procival! Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen bonyolult és hosszadalmas problémám. Szóval azzal kezdődött, hogy melegen járt az fx-8320-am. 1,44V-nál 4,5GHz-en 74C-t is elérte és ment volna feljebb is. Thermalright silverarrow ib-e hűtőt is megvettem hozzá hátha az segít, de ugyan az maradt a szitu. Viszont aztán elkezdett befagyogatni eleinte keményebb játékoknál aztán már a végén a desktopon is befagyott. A végén már default bios beállításoknál is befagyott a desktopon és legvégül inditanám ujra és nem jön be a bios. Belenézek a házba és látom, hogy a dram_led világít. Elem ki,majd vissza memoriák egyenként mindegyik slotban külön de semmi. A ram biztis,hogy jó mert más gépekben szuperál. Ja, a lap pedig egy m5a97 evo r2.0. Na ekkor vittem be az aquahoz a lapot majd egy honap után csak fenygetőzésre került elő a lapom tesztok felirattal mondván semmi baja. Ma hazhoztam próba,indul asztal 10 perc lefagy dram_led világít biosig el sem jut. Na most itt vagy az aqua szervíz egy határ szar vagy a cpu a hibás. Valakinek van ötlete mit lépjek? Havernak van egy ugyan ilyen lapja esetleg abba bele tudnám dobni a cpu-t. -
rappit4
őstag
válasz pipo112 #51479 üzenetére
Kipróbáltam valamit, levettem speedfanban az összes ventit 0-ra(beleértve a CPU hűtőt is) és a házon a szabályzót is 0-ra tettem. Így kb 1C-al ment feljebb a proci hőmérséklete (persze üresjáratban). 12cm-esem nekem is van, ami nincs az a 14-es, kivéve ugyebár azt amit hozzá adtak és az arctic. Egyébként mi van, ha az arcticot rakom be pullnak és az alapot push-nak? Eddig csak fordítva próbáltam.
-
rappit4
őstag
válasz marquuard #50954 üzenetére
Na, újrapasztáztam, most az idle az 5 C-al kevesebb, viszont IBT alatt felkúszik 70-re. Azt néztem, hogy a keretet az alaplaphoz rögzítő csavar nem volt 100%-osan meghúzva, viszont ezt már akkor vettem észre, mikor felraktam a bordát, úgyhogy csak az egyik oldalt tudtam meghúzni.
-
rappit4
őstag
válasz Habugi #50969 üzenetére
Én is tapasztaltam, nekem a 8. mag van folyamat 90% felett a többi pedig 30-40.
TotalBiscuit is beszámolt róla. -
rappit4
őstag
válasz marquuard #50928 üzenetére
Legelőször, egy kicsit sokat tettem rá, utána leszedtem és a cpu közepére nyomtam csak, viszont mikor rányomtam, utána egy kicsit kellett még mozgatnom nem tudom hogy amiatt lehet-e. Így kapom a mostani eredményeket, ráadásul most úgy van a venti, hogy az arctic f14 szívja be elölről az eredeti 800rpm-es pedig a másik oldalon fújja kifelé.
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz guftabi96 #50853 üzenetére
Ez érdekes, ugyan az a hűtőnk majdnem, az enyémen most jelenleg 2db 14cm-es venti van. Igaz, hogy a tied nem fx-8320, viszont az enyém csak 4,0Ghz-en van és így is felmegy hőfok 73 C-ra.... Én gyanakszom, hogy a húzásnál baltáztam el valamit. Most nekem 1,380V-on van 4,0Ghz-en.
-
rappit4
őstag
Na ma megjött az Arctic F14-es ventim a Thermalright HR-02-es hűtőmhöz. Hát azt kell mondjam lehet, hogy pénzkidobás volt. 1300RPM-re állítottam, ami a max és így ha semmit nem csinálok kb 36C-on van, ha pedig elindítok egy prime 95-öt 15mp alatt 73C fokon van és megye felfele, a durva dolog az, hogy kiléptem és még így is ment fel a hőmérséklet, 80C-nál kapcsoltam ki a gépet. Ez alapján húztam a procim 4,3 Ghz-re a feszültség 1,4V körül volt. Valakinek van öltete?
-
rappit4
őstag
válasz hackeeeee #50583 üzenetére
Linuséknak is tetszett a CM.
-
rappit4
őstag
válasz PofaJenö #50531 üzenetére
Az király, nekem a mostani gagyeszban van egy 12cm-es és egy 8cm-es, akkor az még pluszba belerakom és csak nem lesz melege.
(#50532) GeronimoTama:
Nekem most egy GTX 970-em van, amit egyhamar nem tervezek lecserélni és az eléggé pici, 269mm. Az előlapi csatikat úgy sem kötöm be, mert a gép hátulja hozzám van közelebb.
Természetesen a 4.0 csak a kezdet, de már ennek is örülök, mint majom a farkának -
rappit4
őstag
válasz GeronimoTama #50522 üzenetére
Én egy Z9-el szemezgetek. Az a venti pl. jó a borda másik oldalára (Kétoldalú ragasztó megfogná szerintem.
Más: ViZion leírása alapján () belőttem 4.0 GHz-re a procit, nagyon pöpec, mondjuk ezzel az alacsony fordulatú hűtővel felmegy 60-ig, ha meghajtom. -
rappit4
őstag
válasz GeronimoTama #50485 üzenetére
Ugyan ezt néztem én is. Biztos, hogy jó ez, mivel a sima HR-02 a venitben más.
-
rappit4
őstag
válasz GeronimoTama #50481 üzenetére
Végül is beszereltem, most netezés közben 40 fokon van, ami eléggé érdekes főleg, hogy nem is húztam a procit.....
(#50482) EnterR :
Megkérdem holnap, hogy már ha így rosszat küldtek nem akarnak-e egy ventivel megajándékozni -
rappit4
őstag
válasz GeronimoTama #50479 üzenetére
Elvileg csak a hűtőben különbözik nem? Nem lehet hozzá szerezni rendeset?
-
rappit4
őstag
Na így már tiszta, köszi!
-
rappit4
őstag
válasz MinionFlasH #50360 üzenetére
Igen nézegetem a teszteket és ez nagyon tetszetős. Szerintem ez lesz, köszi mindenkinek!
-
rappit4
őstag
válasz MinionFlasH #50354 üzenetére
Visszamondva! Egy Hyper 212-vel hány Ghz-ig tudnék elmenni?
-
rappit4
őstag
Hali!
Kicsit off, mivel a milyen cpu hűtőt vegyek topik eléggé kihalt. Szóval rendeltem egy gammaxx s40-es hűtőt és csak most láttam egy tesztben, hogy az OC-t nem biztos, hogy bírni fogja. Egy fx-8320-hoz szeretném használni és mindenképpen akarnám húzni. Ha tényleg nem elég ez a hűtő akkor lemondom a rendelésem. Köszi előre is a segítséget. -
rappit4
őstag
válasz Lacielvtárs #49750 üzenetére
Értem, csak azért gondoltam, mert az volt a q8200-asomon és gondoltam hátha, mivel elég nagy rajt a borda. Tudnál ajánlani ilyen 10k környékén?
-
rappit4
őstag
Hali!
Egy FX-8320-ast tervezek venni az új konfigomhoz, a kérdésem az lenne, hogy egy arctic cooling freezer 7 pro-val és egy ASUS M5A97 EVO R2.0 lappal mekkorát tudnék a procin húzni? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!