Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pEtii94
tag
Korábban is feltettem ezt a tápos kérdést, csak mondom felteszem újra hogy ugyanazt a választ kapom-e, de sajnos nem. Akkor azt kaptam hogy elég lesz a 450 W-s ha egyszálas, utána feltettem a kérdést hogy, honnan tudom hogy egy szálas, és azt a választ kaptam rá, hogy az, "Egyben hagyott 12V-os ága van, amin 408W-ot tud leadni". miklosss2012 és szivacs1987 és szivacs segítettek akkor, mondták ezt.
-
pEtii94
tag
válasz
Balathruin #51196 üzenetére
Jogos.
-
Kutya_7
tag
válasz
honda 1993 #51197 üzenetére
Tápegységről én nem beszéltem, de valóban a 450-es az kevés lesz...
-
honda 1993
senior tag
válasz
Kutya_7 #51195 üzenetére
Ez szép és jó, de valahogy mindenki elfelejti közölni vele hogy a tápegység kevés lesz!!
Főleg ha még a tuningot is ajánlottátok neki..
Pedig a kérdező direkt fel is tette ezt a kérdést, miszerint elég lesz e a tápegység (bár nem írta hogy milyen táprol van szó, de az adatlapján kint van) -
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #51192 üzenetére
+1
Az AMD FX processzorsorozata tuningra teremtődött... -
pEtii94
tag
válasz
Helyesbíteném akkor az előbbi állításom. Tuningolni még nem akarom, EGYELŐRE !
-
MrM94
addikt
válasz
+1
-
pEtii94
tag
Sziasztok.
Végre meg tudtam teremteni a körülményeket, hogy vehessek egy FX 8350-et.A kérdésem az volna, hogy van valami amit tudnom kell erről a CPU-ról, vásárlás előtt? (tapasztalatokra lennék kíváncsi
Illetve teljesítményileg megfogja állni a helyét Battlefield 4, illetve egyéb nagy gépigényű játékok esetén? Mert az FX 6300-m is szépen állta a sarat, de valahogy nem volt elég erős. Minden komponens ugyanaz marad, mint ami jelenleg , csak a proci lesz más. A hűtő gondolom elég lesz rá. Tuningolni nem akarom. Illetve BIOS-ban kell majd egy-két dolgot manuálisan állítani, vagy jó lesz minden az alapon ? A fő kérdés, bírni fogja a gépem a CPU-t ugye ? Leginkább a tápra gondolok.
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
MrM94
addikt
válasz
honda 1993 #51186 üzenetére
Jajnaa
elírtam
Logikus döntés,hogy megvárod a többiek véleményét
(#51188) EnterR Ha jól emlékszem azthiszem habugit is én beszéltem rá a gigára.de lehet téveedek
-
marquuard
veterán
válasz
honda 1993 #51186 üzenetére
8 magos AMD-hez valóban ajánlott a 990FXA-UD3, szerintem remek lap, bár nekem nem ilyenem van. Habugi tesztjei és a review-ek engem nagyon meggyőztek.
-
honda 1993
senior tag
válasz
szivacs1987 #51185 üzenetére
Akkor azt mondod hogy inkább az Asus m5a99x Evo amit második lehetőségként említettem?
EnterR : de olyan lapot nem is említettem a kettő lehetséges lap közül amit megvennék.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
honda 1993 #51183 üzenetére
A giga 4+1 fázisa édes kevés a 83xx-nak
Még az asus m5a97 evo r2.0-t is lehet megfekteti a 4,7GHz 83xxui.: Nem a giga lapra írtam, hogy ott van, hanem, hogy a képen (m5a97) is ott van a legalsó sorban az apm. A giga könyvében nem találtam apm-et.
-
MrM94
addikt
válasz
honda 1993 #51183 üzenetére
Habugi kolléga 990fxa ud3 al kerget 5,2 ghz eket.. SZERINTEM! Elég a giga,de a többieknek van olyan asusuk szóval biztosabbat tudnak mondani.
-
MrM94
addikt
válasz
honda 1993 #51174 üzenetére
Nekem volt rev1,szerettem.fasza lap volt.Egyik legjobb lapom eddig
-
honda 1993
senior tag
válasz
szivacs1987 #51180 üzenetére
Ahhaaa.
Már látom. Azt nem tudom hogy a ga 970a-ds3 lapomon is így találom e meg, de holnap meglesem.
Köszi.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
honda 1993 #51177 üzenetére
ott van a kép alatt, hogy a legalsó sor, ugyanis a képet úgy
loptamvettem kölcsön -
Dark KillerX
addikt
2400Mhz-re emelve az NB órajelet,jóval melegebb lett a proci,és emelett nemhogy csak a CPU NB feszt kellett emelni a stabilitásához,de még CPU Vcore terén is jócskán kért
-
pEtii94
tag
válasz
Balathruin #51148 üzenetére
Igen, 38k-ért... Annyiért meg már majdnem újat veszek 3 k híján.
-
honda 1993
senior tag
válasz
szivacs1987 #51175 üzenetére
Nem, nekem ga 970a-ds3 lapom van.
Az amit olvastál, csak egy lehetséges opcióként került szóba amikor a leendő alaplapról beszéltem valakivel.Azért köszi.
De amúgy ami ki van jelölve az általad küldött képen, az a "cool n quiet" nem teljesen világos hogy ez hogy is van xd.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
honda 1993 #51168 üzenetére
Ha jól olvasgattam vissza, akkor neked M5A97 lapod van, abban itt van az APM
legalsó: apm Master ModeVagy még a ga 970a-ds3-d van meg?
Abban nem tudom merre van -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Gigabyte ga 990XA-ud3 alaplapról van valakinek tapasztalata?
Ez a lap lenne az egyik lehetséges választás az fx 8320 tuninghoz (4.7 ghz)Illetve még ezzel is szemezgetek: Asus M5A99X Evo (ezt inkább csak akkor venném meg ha a Gigabyte nem a legjobb)
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Asrock 970 ext 3 ez az alapba mi a legerősebb proci ? (most FX6100 van benne ) A max hogy viszonyul egy i5 4400 ashoz? HD7950 a vidiókártya. 8GB RAM,SSD. Van értelme váltani?Film,játék semmi komoly.
Köszi előre is! -
honda 1993
senior tag
Valaki nem tudja hogy a biosban miert nincs olyan lehetoseg ahol ki lehet kapcsolni az Application Power Management-et?
Csak power managment menupont van, de azon belul nem latok lehetoseget erre, pedig jo lenne mert enelkul nem lehet tovabb emelni az orajelet mivel prime 95 alatt befagy.
-
Bossp
addikt
A CPU Spread Spectrum érdemes kilőni tuningnál?
-
ViZion
félisten
-
Tomko78
őstag
válasz
HERR Z #51156 üzenetére
Az én alaplapomat lőtte ki a gyár , holott kicsit kelet volna rajta finomítani , és szerintem a legek amds alaplapja lett volna , és inkább kihozták a killert megint hibákkal spékelve , mert 12+2 az alaplapom a killernek 8+2 es LLC pro van killeren nincs , pedig gondolkodtam hogy alaplapot kéne cserélni de amint látom jó még ez a pro
-
zs-mate
tag
Az előző postot töröljétek pls, megállt a gép mint a szög OC miatt és nem tudtam már szerkeszteni
Sziasztok, az itt olvasottak alapján kicsit belenyúltam az alábbi konfigba, rá tudnátok kukkantani hogy jók-e ezek a BIOS beállítások?
M5A97 R2.0
FX-6200
2x4gb kingston 1600mhz cl9
HD 7770 1gb oc
corsair vs 450
hűtés: északi déli hídon 1-1 3cm, elöl hátul 12-12cm, oldalában 3x9cm, proci hűtő asus silent knight II+zalman ventiszabályzóUPDATE: RAM feszt 1.5-1.6 közé raktam, az és az EPU-t kikapcsoltam mert alap terhelés mellett megállt a gép, teljes fagyás
-
zs-mate
tag
Sziasztok, az itt olvasottak alapján kicsit belenyúltam az alábbi konfigba, rá tudnátok kukkantani hogy jók-e ezek a BIOS beállítások?
M5A97 R2.0
FX-6200
2x4gb kingston 1600mhz cl9
HD 7770 1gb oc
corsair vs 450
hűtés: északi déli hídon 1-1 3cm, elöl hátul 12-12cm, oldalában 3x9cm, proci hűtő asus silent knight II+zalman ventiszabályzóhttp://imagerz.com/QBVCXEtvAwMMVw1LQwVX
-
pEtii94
tag
Nem tudtok véletlen eladó, használt fx 8350-es CPU-t ? Mindenhol kerestem már, de sehol se találtam használtat. =/
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51145 üzenetére
Milyen lapod is van pontosan?!
-
marquuard
veterán
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Balathruin #51134 üzenetére
A manual alapján egy VGA esetén is x4.
-
marquuard
veterán
Nekem nem Fatal1ty van, hanem régebben Skype-on segítettem egy Fatality tulajnak, és emiatt kerestem fel a supportot. Nem meglepő, hogy te is droppolsz ekkora feszültségen. Sok mindent nem tudsz tenni, throttlingol a lap.
Az illetőnél két hétig volt a lap és eladta, mert nevetséges volt. Ennyit a gamer jelzéséről.
-
ZsoZso78
tag
válasz
Balathruin #51134 üzenetére
Köszi a választ és bocs,hogy időt raboltam tőled,Akkor berakom a hangkarit a feketébe még így is távolabb fog esni a VGA-tól,de szellőzés terén még így is hátráltató lesz.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Balathruin #51129 üzenetére
Balathruin - A fekete PCIe-slot csak x4-es!
ZsoZso78 - A fekete slotba csak 4 sáv van "bekötve", ez a 970-es alaplapok jellegzetessége, a 990-es lapoknál kap a másodlagos slot x8-as kiosztást, mint például itt a fehér slot.
-
ZsoZso78
tag
válasz
Balathruin #51131 üzenetére
-
ZsoZso78
tag
válasz
Balathruin #51129 üzenetére
Ez rossz hír!Asus Xonar DX-em van PCI Expresses.
-
ZsoZso78
tag
Megrendeltem az Asus m5a97 evo r2 lapot remélem nem fogok mellé és szeretni fogja a 8320-am.
Lenne egy kérdésem van benne 2 db PCI Express foglalat ott bármelyikbe tehetem a videokártyámat?Az alsóba szeretném mert így felé tudnám tenni a hangkarim és nem zavarná a hűtésbe.Csak kérdés,hogy az is 16x-an fog működni vagy lassabban? -
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51126 üzenetére
APM vagy Application Power Management
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51124 üzenetére
Bios-ban APM-et kapcsold ki tuti hogy lehetséges! Lehet hogy elérted a 4,2 Ghz-et de ettől függetlenül működés közben ezt korlátozhatta az AMP Throatingolt csak nem vetted észre!
-
honda 1993
senior tag
válasz
ViZion #51123 üzenetére
"AMD TDP a keret, amibe be kell férnie, ezt tuningnál kikapcsoljuk" ahha.
Na ez az amit en nem kapcsoltam ki az fx 6100 tuningnal, es igy sikerult kihoznom belole 4,2 ghz-et.
Ga 970a-ds3 lapom van es sehol nem talaltam meg hogy hol lehet kikapcsolni...
Es ha 4,2-nel megprobaltam tovabb emelni akkor prime95 alatt kb a 3. perben lefagyott. -
ViZion
félisten
válasz
honda 1993 #51122 üzenetére
AMD TDP a keret, amibe be kell férnie, ezt tuningnál kikapcsoljuk. Intel TDP az meg homályos, átlagos terhelésre vonatkozik, tehát nem a plafon. De erről Intel tulajok majd mesélnek, Miklosassss, Lacielvtárs, Habugi, meg akinek volt, h mennyit kajál. De neten is vannak tesztek, nézd meg, mi a proci TDP-je, és mennyit eszik tesztben.
-
honda 1993
senior tag
Jaaaaaaaaaaaaaaaaj
Es meg irja is hogy a teljes rendszer fogyasztasa. En meg csak lestem, mert azt hittem hogy a proci zabal 300w-ot XD
Egyebkent belinkelned azt a tesztet ahonnan a kepet linkelted?ViZion Szamomra csak az az egy erv szolhatna egy intel proci mellett, hogy kevesebbet fogyaszt.
Azt hogy erted hogy "mashogy adjak meg?" mert ebbol a valaszodbol azt a kovetkeztetest vonom le, hogy annyival nem fogyaszt kevesbbet mint amennyi papiron igaz lenne.
-
ViZion
félisten
válasz
honda 1993 #51119 üzenetére
TDP nem egyenlő a fogyasztással, ráadásul Intel máshogy is adja meg, ezért is van az eltérés...
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51119 üzenetére
A Teljes rendszer fogyasztása! alaplap+memóriák+egy 7970 gondolom üresjáratban vinyó ssd. így már érted?
-
ViZion
félisten
válasz
honda 1993 #51114 üzenetére
Már nem 6300-am van, ez 8 magos, de nem mértem még fogyasztást. Ennyi.
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51116 üzenetére
így van! 4,8 Ghz-ig jutottak szerintem 8320-al nagy szerencse kellene hogy tovább juss ennyi Feszültséggel.
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51112 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/cnt/2012-10/90984/results/oc_fogy.png
1,4875 voltnál. Prohardveres teszt!
-
ViZion
félisten
válasz
honda 1993 #51109 üzenetére
Logout blogomon van FX-6300 mérés a házcserélősnél. 9370-et nem mértem még, de nem sokkal több, rendesen levettem a feszt. Csak procit mérni elég macerás lenne, konnektoros-közelítő mérés volt csak.
-
Bossp
addikt
válasz
honda 1993 #51109 üzenetére
Csak tippelni tudok a +Feszültségedre. De így akár +100 W-ot is maximum terhelés mellett! Ha ez zavar keresd meg a maxot alapfeszen, Nálam 4m2 GHz-et bír és Maximum terhelés mellett elviekben 1,242-1,236 V-on cicereg.
-
Dark KillerX
addikt
-
Bossp
addikt
válasz
Dark KillerX #51106 üzenetére
Az egyik 7970-es már adott!
-
ViZion
félisten
válasz
Dark KillerX #51106 üzenetére
+1
Valahogy nálam is az jött ki mindig, h ugyan ott van árban az egy erősebb és hűvösebb kari, mint 2 régebbi. Lehet erős a kártya, de amik most jönnek majd, azok ezt az erőt hűvösebben hozzák. Nálam ez szempont, mert VGA-t nem akarok vizezni. -
Dark KillerX
addikt
Én nem vennék a helyedben CF-et,inkább egy erősebb kártyát ,mondjuk egy GTX780-at, vagy 290X-et,és így nyernél bőven a fogyasztáson,hőn,és a driverekkel sem szívnál annyit!
Azért írtam az előbb említett karikat,mert használtan,jó áron,akár 80k környékén betudod szerezni őket,de mondjuk egy 970-el is jól járnál,de azt nehezebb találn,max többért !
-
Habugi
addikt
válasz
DudeHUN #51100 üzenetére
Csak arról olvastam valamit, hogy nem mindegy mikor töltötte le az ember Steamről.
Miután "beleintegrálták" a második patchet akkor elszarodott valami és az a verzió durván szaggat mindenkinek, nem csak (50/100%) AMD tulajoknak.Én quadon ülve érzem egyébként, de ezt csinálja Pakson is, nem hw kérdése.
(#51102) EnterR:
Bakszi..
Csak akkor van OSD amikor felveszek valamit, ha ezek az infók kellenek belövöm a HWInfot a kisebbik monitorra.Küldök cfg-t, nézd meg azzal.
-
RVR400
veterán
válasz
honda 1993 #51071 üzenetére
A 970-es lappal húzol 10-15%-ot, és már el is érted azt a szintet, amit egy 990-essel összerakott cucc húzás nélkül is tudna. De ha csak az számít, hogy mekkora órajelet lát az ember, akkor akár igazad is lehet.
(#51059) csontraket: Végülis tavaly májusban vettem a 8320-at 41-ért, most is megvehetném majd' ugyanennyiért, és még legalább ennyi ideig értelme sem lesz lecserélni, hacsak nem egy tuningosabb 8350-re fogom majd valamikor leváltani, bár gyakorlatilag smemi nincs, amihez erősebb cucc kellene, kivéve ha pontszámozgatni akarok a haverokkal, de az a napi használatban nem jelenik meg, csak a kétszeres árkülönbözet a pénztárcámban. Vagyis a pénztárcámból.
-
marquuard
veterán
válasz
Habugi #51099 üzenetére
Látsz te rendesen attól a sok OSD infótól?
Amúgy egész jól fut nálad. Nálam 45-55 FPS Ultrán, mindenféle improvementekkel, de rendszerint mikrolaggos és vannak FPS droppok. Ugyanaz a helyzet Low és Ultra beállítások mellett. Pénteken adtak volna patchet, de csúsztatta a Ubisoft, mert hagyott maga után kívánnivalókat.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest