- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alogonomus #9171 üzenetére
Te a V-Cache olcsó alkalmazhatósága kapcsán írtad, hogy azzal esetleg kezelni is lehetne az APU-k sávszélesség-korlátos helyzetét. A 7950X3D kapcsán az már megállapítható, hogy a V-Cache arra nem alkalmas.
Erre gondoltam én is. A következtetés nem helyes szerintem, ha sávszélesség gond van, az annál jelentősebb, minél több a CU, tehát egy 2CU-s mérésből nem vonnék le következtetést, mennyit segítene 12 esetén.
-
válasz
Alogonomus #9168 üzenetére
Én nem értek a lovakhoz, ezt a témát is felületesen követtem, eddig azt hittem a V-Cache biztosíthat némi extra sávszélt az IGP-nek, amire jól láthatóan 2CU esetén nincs szükség, mert marginális csak a difi (ellenben 6x ennyi számolóegységnél már jól jöhet). Ha nem így van, akkor az előbb hülyeséget írtam.
-
válasz
Alogonomus #9166 üzenetére
Kérdés, hogy 2 helyett 12 CU-nál is ilyen marginális lenne e a difi vagy sem.
-
válasz
Csokissütis #8241 üzenetére
Ez vihar egy pohár vízben, nem vezetett félre senkit, nem vásárlási tanácsokat osztogatott, beszélgetett egy hír alatt. Ha annyira fáj, akkor tessék odaírni, hogy lehetett volna feltételes módot használni, mert nem jött be a várakozás, de nem tudom mi ez a kereszteshadjárat már egy ideje.
-
válasz
sutyerák007 #7222 üzenetére
ott pont rendbe lett ez téve 5000 szériával, mindkettő (Cezanne, Vermeer) Zen3.
-
válasz
TESCO-Zsömle #6404 üzenetére
Igen, nekem is rémlik valami ilyen.
-
Pofám leszakad.
Győzött az Intel, eltörölték a bírságot -
válasz
Petykemano #6218 üzenetére
Ezeket én sem értem sosem, főleg, hogy általában drágábbak, mint a box verziók.
-
válasz
Petykemano #5908 üzenetére
Mindfactoryra én is nagyon kíváncsi leszek, mennyire kapaszkodik fel az ADL. Elmúlt hónapokból az látszott, hogy hiába jobb esetleg a kékek ár-értéke, olyan nagyon nem rengette meg az AMD pozícióit náluk.
#5909 Petykemano
Lehet akkor mégis befigyel majd egy 5600G a gépembe. -
válasz
Petykemano #5906 üzenetére
jaj de megnézném az elkövetkező hetek hónapok versenyét, hogy nem szól bele a képletbe a gyártókapacitás.
-
válasz
S_x96x_S #5892 üzenetére
Igazán megmondhatnák már, mi a módszertana az overall share számításának, 2021 Q2-bn is magasabb volt az overall, mint a részek együttese.
2021Q2
overall: 22,5%
desktop: 17,1%
mobility: 20%
server: 9,5%
viaHogy jön ebből ki a 22,5%?
Most is gyanítom ugyanez lesz, minden részhalmaz alatta lesz a 24,6%-nak. -
válasz
S_x96x_S #5861 üzenetére
AMD oldalán is fent van, linkelem, hátha van más is, mint az anand cikkben.
Taps a szövegírónak:
The year-over-year and quarter-over-quarter increases were primarily driven by a richer mix of EPYC™, Ryzen™ and Radeon™ processor sales.Ezt nagyon szomorúan olvasom 2400G tulajként.
AMD partnered with Microsoft to bring powerful, reliable computing to users with Windows 11, powered by Ryzen processors and Radeon graphics. Through this collaboration, more than 175 AMD CPUs are now compatible with Windows 11 operating systems to drive ultimate PC and gaming experiences. -
chiphiányról, magyarul:
Ezért nem kapsz karácsonyra új pc-t, játékkonzolt, tabletet vagy telefont -
válasz
Petykemano #5674 üzenetére
Lenyitva a procikat, az Intel 2,7-2,99 GHz közötti CPU-k súlya nőtt +3%-kal Windowson hirtelen, ami meglehetősen hasonlít a Windowson belül a Win7 hirtelen +3,3%-os növekedéséhez. Vajon melyik procik lehetnek ezek, s van e közük a kínai netkávézókhoz?
-
Új cikk a főoldalon:
Már eleve a V-Cache-re tervezte az AMD a Zen 3 chipletet -
válasz
Petykemano #5480 üzenetére
Egyetértek, még sokat kéne nőni, ezért próbáltam nagyon óvatosan fogalmazni, hogy értelmezhetővé nőtt a profit, s ehhez is elég sok idő kellett.
Arra van tippetek, hogy Cezanne miért jöhet DIY-re, mikor a Renoirt nem mutatták itt be? Ebből én arra gondoltam, hogy a kapacitásgond érdemben javulhatott. De közben meg jönnének a kisebb Radeonok, konzolok még mindig csak rendelésre, etc. Mintha megnyugodtak volna, hogy lesz elég wafer, vagy csak homályban tapogatózok.
-
válasz
S_x96x_S #5478 üzenetére
Bevallom Intelre és Nvidiára gondoltam, nem nagyon lehet megmondani a szervezeti felépítés miatt, mennyi profit jön prociból, konzolchipek is bonyolítják a helyzetet.
Arra nagyon kíváncsi lennék, mennyit nőttek a szerver proci eladások, mekkora nyereséget hoztak, tehát hogy mi a szerkezete az enterprise, embedded, semi custom szegmensnek. Ha abból indulok ki, hogy a konzolchipeken nem nagyon változik a marzs, de legalább is gondolom nem nő, és ennek a szegmensnek jobban nőtt a profitja, mint az árbevétele, akkor gondolom a nagyobb profittal kecsegtető szerverprocik húzhatták a nyereséget itt, csak ez nem igazán van kihangsúlyozva se a dián, se a szöveges értékelésnél.
-
-
válasz
Petykemano #5377 üzenetére
Köszi a táblát. Windows 7 rendszerek arányának több mint duplázódása is az újranyitásra utal.
-
válasz
S_x96x_S #5373 üzenetére
Én majd arra leszek kíváncsi, ez is ilyen anomália féle a Steamben, vagy tényleg trendforduló. Játékosok között több a DIY vásárló szerintem, mindfactorynál nem igazán látszik, hogy lassítana az AMD. Arról meg nem hallottam, hogy OEM-eknél hiány lenne AMD-ből (ettől még lehet persze
)
Múltkori anomália Steam surveyben, de előtte is van egy pár százalékos elmozdulás, ami aztán vissza is állt következő hónapban az enyhén javuló AMD trendre.
Milyen érdekes a steam survey-ben ez is:
Bal oszlopban az egyik kategóriában meg van nevezve egy gyártó, AMD-nek esélye sincs. -
válasz
S_x96x_S #5069 üzenetére
De ami a lényeges:
a PCIe GEN5 és a DDR5 -höz nem árt egy új alaplap is.
és akkor már új foglalat is kell.
és erről még semmi hír.Éppenséggel akad írás róla, pont ph!-n
A 2022-ben érkező Socket AM5-ös foglalat hozza a DDR5 támogatását, illetve a PCI Express 5.0-t, amelyeket az új IO hub biztosítja. -
válasz
Mumukuki #4948 üzenetére
Rákerestem, mi a helyzet, 10 éves NYEST cikk:
Tévhitek a nyelvhelyességről
"4. A norma nem változik
Sokan úgy vélik, hogy a norma változatlan. A nyelvművelők is gyakran hivatkoznak arra, hogy valemelyik szerkezet azért helyes, mert „nagy íróink is ezt használták”. Ilyenkor rendszeresen ki szokott derülni, hogy „nagy íróink” a nyelvművelők által hibáztatott szerkezetet is gyakran használták. Ennek szép példája a de viszont üldözése.
Aki sokat olvas, észreveszi, hogy akár ötven évvel ezelőtt is írtak le – akár „nagy íróink” – olyan szerkezeteket, melyeket ma már nem használunk, és amelyekről ma már a legelvetemültebb nyelvművelő sem állítja, hogy használnunk kellene. A figyelmesebbek azt is észreveszik, hogy ma a legnagyobb természetességgel használunk olyan alakokat, melyeket korábban egy író sem – mégsem hibáztatják ezek mindegyikét a nyelvvédők.
Akik aktív nyelvművelők, azok bizonyára olvasnak régebbi nyelvművelő írásokat is. A hatvanas években még egészen általános volt, hogy a nyelvművelők kárhoztatták a -nÓk igerag kiszorulását. Ez eredetileg többes szám első személyben, a tárgyas feltételes módú ragozásban volt használatos: odaadnók a könyvet (de odaadnánk egy könyvet). Később az alanyi ragozás végződése átterjedt a tárgyas ragozásba is. A korabeli nyelvvédők persze kongatták a vészharangot, hogy a magyar nyelv olyan fontos vonása szűnik meg, mint az alanyi és a tárgyas ragozás megkülönböztetése. Olyan érveket hoztak fel, mint ma a suksükölés vagy a nákolás ellen. Ma már gyakorlatilag ismeretlen a -nÓk, mégsem hiányzik senkinek.
Az általánosan elfogadott nyelvi norma tehát változik. A nyelvművelők viszont találomra választják ki azokat a szerkezeteket, amelyeket támadnak, vagy éppen amelyeket kizárólagossá akarnak tenni. Időnként sikerül az általánosan elfogadott normát is megváltoztatniuk: például a „-tatik, -tetik a magyarban nem használtatik” jelszavával meglehetősen sikeresen kiirtották az ilyen alakokat, ezek ma már az általánosan elfogadott normának is a határán állnak, régiesnek tűnnek; hasonlóképpen sikeresen tüntették el a de viszontot, legalábbis az írásból. A -nÓk példája viszont azt mutatja, hogy időnként kénytelenek feladni a küzdelmet, tehát az általánosan elfogadott norma nyomására a nyelvművelői norma is kénytelen változni."De amúgy emlékszem, hogy a 90-es években is mondogatták a nákolásra a magyartanárok, hogy hibás, ne használjuk.
Kíváncsi vagyok, idővel az egyenlőre kiszorítja e végleg az egyelőrét, szerintem van rá sansz. (az nem fogja megakadályozni, hogy ugyanazzal a szóval két dolgot fejezünk ki, pl: dél)
Befejeztem az off-ot.
-
Kíváncsi vagyok ebből lesz e valami:
Exclusive: A billion dollars for every chip-maker who 'makes in India'
India is offering more than $1 billion in cash to each semiconductor company that sets up manufacturing units in the country as it seeks to build on its smartphone assembly industry and strengthen its electronics supply chain, two officials said. -
válasz
Petykemano #4849 üzenetére
-
válasz
Petykemano #4734 üzenetére
Miylen szépen látszik a konzolok kiszorító hatása.
Az az overall még mindig nem értem, hogy jön ki, mikor a részek mind kisebb részesedéssel bírnak. -
válasz
Petykemano #4701 üzenetére
Azt nem értem, hogy merült fel, hogy az AMD bukóba lenne, ha kb mindent eladnak a gyártósorról. Max annyi "veszeteség" érhette őket, hogy esetleg nem érték el azt a bevételt, részesedést, amit elérhettek volna, ha tudtak volna többet gyártatni. A proci és VGA hiányt felnagyítja gondolom, hogy DIY van a sor végén, mi meg ugye főleg ezzel a szegmenssel kerülünk kapcsolatba.
Hajlamosak vagyunk összemosni (én is) az esetlegesen elszalasztott vagy nem eléggé kihasznált lehetőséget a bukóval. Ez pedig gyökerezhet a sok-sok évnyi AMD-s underdog létből (nálam), lévén szimpatizálok velük.Amúgy igen, mai napig kiver a víz, ha rágondolok, hogy 54k-ért tudtam csak 2*8GB 3200MHz-es RAM-ot venni a 2400G alá, azzal nyugtatgatom magam, hogy 2,5 éve elégedetten használom a gépet.
#4702 awexco
Ha volt ebben némi előrelépés, akkor az azt jelenti, hogy megoldották a skálázódási gondokat, ami GCN végénél erősen érződött, nem is jött pl GCN4-ből nagyvad, GCN5 se nagyon tudott ebben gurítani emlékeim szerint. Ha erre futotta a gyenge R&D-ből, akkor hosszabb távon még jobban feljöhetnek. Legalább is szeretném hinni. -
válasz
Petykemano #4694 üzenetére
Amennyire én láttam, igaz nem itt, hanem másik topikban, inkább az volt a kérdés, hogy a hiányért az AMD a felelős e vagy sem.
Én legjobban magamat sajnálom, hogy a DIY APU piac le van tojva. -
válasz
S_x96x_S #4660 üzenetére
Dual Graphicshoz:
Ph Kaveri tesztjében is néztek DG-t, 6 játék átlaga, nem hozott kb semmit a diszkrét R7 250-en az R7 250 + A10-7850K, ekkoriban már eléggé ejtve volt a téma. Kíváncsi lennék, Vulcan/DX12 éra ezen mennyiben változtathat.
Llano idején még volt skálázódás (meg még tán Trinity/Richland esetében is), mindkét kártyával nézve javult a diszkréthez képest az együttes eredmény.
-
-
válasz
Cathulhu #4603 üzenetére
Játékban még léphetnek előre ph írás alapján, csak kell hozzá alacsonyabb csíkszélesség:
"A problémát az adja, hogy a mag dizájnját alapvetően 1,25 MB-os L2 cache-re tervezték, de ennyit a 14 nm-es node-on nem lehetett beépíteni, így kényszerűen be kellett érni az 512 kB-os kapacitással. Úgy tudjuk, hogy ennek csak a játékokban lehet valóban mérhető korlátozó hatása, de a mai, többszálú feldolgozásra tervezett címek esetében ez egészen minimális." -
válasz
Petykemano #4584 üzenetére
Az jöhet vajon desktopra? El tudom képzelni, hogy csak notiban lesz. De nem bánom, ha a Cézanne megkapja a frissített multimédiás motort.
mod: Ha ez azóta nem változott, nem lesz desktopra.
"A Van Gogh csak mobil fókuszú fejlesztés, nem jön belőle asztali verzió, ugyanis pont arra reflektál, hogy a vékony ultramobil gépekbe specializált részegységekkel érdemes beépíteni az egyes feladatokhoz való feldolgozókat, így érhető el a legjobb hatékonyság."#4586 pcsullog
Reméljük nem úgy járunk, mint a VP9-cel, hogy AMD sokáig bénázik a témában. Az bíztató, hogy az RDNA2-ben már viszi a motor AV1-et, innen már tényleg csak egy kis lépés betenni a Cézanne-ba a képességet. -
válasz
Petykemano #4582 üzenetére
Volt már leak a Cézanne IGP-jéről? Nekem nem rémlik, csak annyi, hogy még Vega. A multimédiás motor érdekelne, hátha megörökölte az RDNA2-ben lévőt, mint a Renoir a sima RDNA motorját. Jó lenne, ha nem csak Intel kínálna AV1 gyorsításra képes APU-t a piacon.
-
válasz
Armagedown #4549 üzenetére
Simán lehet, amennyire nincs (se DIY-re, se noti piacra, legalább is utóbbiról olvastam vhol ph fórumon, Renoirra várólisták vannak már egy ideje) AMD proci, Intel meg akad dögivel.
A kérdés már csak az, hogy az AMD termelése (kb mindent eladnak gondolom) hogy viszonyul az Intel eladásokhoz, könnyen lehet csökkenés is a részesedésben. -
válasz
S_x96x_S #4547 üzenetére
Passmark, techspotnál is elmentek otthonról
Néhány ezer bench futtatás eredményét látjuk.
PassMark notes that its data is made up of thousands of PerformanceTest benchmark (download here) results and, as its software only runs on Windows OS, the charts do not reflect non-Windows usersKb semmire sem lehet ebből következtetni, csak arra, hogy a desktop AMD userek aktívabban indítják el a benchet, mint a notis AMD-sek, desktopon Intel verés, notiban meg kikapnak Passmark szerint, miközben a notis piaci részesedés a nagyobb az eladások alapján.
Amúgy az overall hogy lehet nagyobb, mint a részek összege, egyedül az IoT részesedést nem látjuk? Ebben lenne nagy részesedése az AMD-nek? Van egyáltalán bármilyük is ebben a szegmensben?
via -
-
Igen, valami ilyesminek én is örültem volna.
Ha már IGP és 720p, lehet ki is kéne próbálnom a CP 2077-et (bár ezért nem veszem meg, majd pár év múlva akciósan).
AMD's Vega 11 running on a Ryzen 5 2400G reaches (barely) playable levels. It's nowhere near powerful enough to handle 1080p at medium quality, but 720p at minimum quality averages 33 fps. The CPU most likely is struggling a bit, leading to minimums of 24 fps, but you could play Cyberpunk 2077 this way in a pinch. We also enabled FidelityFX CAS with 75 percent static scaling, which boosted the average fps to 43 (but minimums are still only 26 fps).
(via) -
Bevallom nem értem, mi értelme CPU limiten tesztelgetni az IGP-t. Azzal sem megyek sokra sajnos, hogy látom 1080p max beállításokon 10-20 fps-t tudnak az IGP-k. Azt értem, hogy a szélsőértékekkel (CPU limit, GPU limit) mondanak valamit, de a lényeget nem tesztelik, hogy mit tudnak valós körülmények között ezek a procik játékokban, mire számíthat az, aki az IGP-t akarja használni. Igazán odabiggyeszthettek volna egy 1080p medium mérést is, hogy ne fejben kelljen szintetizálni a limites szituk eredményét.
Ha a procirészek erőviszonyára kíváncsi a teszt, akkor ugyanazzal a GPU-val méri a procikat limites szituban, ezt meg is tették, bár itt elég fura eredménye lett a 3600 és a 4750G bírkózásának.
-
2400G-m van, szeretem én is, Skyrim, Dragon Age 3, meg régebbi játékokkal szoktam játszani (1080p, 75Hz FreeSync). Nem vagyok rákényszerülve a váltásra, de eljátszottam a gondolattal, hogy beújítok majd egy 6 magos APU-t, aztán később ki tudja, egy erősebb VGA is befigyelhetne mellé. Ami hiányozhat még nekem (bár még nincs 4K megjelenítő itthon), az a PlayReady 3.0, az kellene a Netflix 4K-hoz, sajna a 2400G nem tudja (3400G már igen).
Bár így, hogy youtube elkezdett VP9-ről AV1-re átállni, már olyanra cserélném, ami tudja azt gyorsítani, Renoirnak még nem megy, RDNA1-től örökölte a multimédiát, AV1-hez RDNA2 kell.
-
Hogy nem számoltak vele, azt kizárnám, már júniusban volt infó Lucienne-ről, desktop Renoir és Vermeer is később mutatkozott be, szóval ha igaz a mostani pletyka, már tudniuk kellett, hogy nem teszik rendbe teljesen a számozást. (adott szérián belül többféle mag eddig se volt mondjuk szerintük gond, 3000G sorozatban is van 12 és 14nm-es mag pl)
Bár mindegy is igazából, csak jöjjön már valami APU desktop DIY-re, a Picasso már, hogy is mondjam, elavult.és ha már Renoir, megértük azt is, hogy a Media Markt AMD-s gépeket hirdet
-
válasz
Petykemano #4433 üzenetére
Telefonnál egy eset volt ismeretségi körben, hogy valaki lejött Iphone-ról és többet nem ment vissza, 4 vagy tán 4S-ről Galaxy S3-ra váltott, s azóta is maradt ezen a vonalon (mindjárt látszik, hogy felsőkategóriás telefonról csak felsőkategóriásra szabad váltani
) . Ugyanekkor egy másik haver is meglépte ugyanezt, de ő visszatért az Iphone-ra a Galaxy S3 után.
teljesen más: szólongatnak a Radeon Pro V520 hír alatt: [link]
-
válasz
Petykemano #4430 üzenetére
Valóban, hajlamos vagyok élt rakni a kérdésbe, de most nem volt benne.
Mikor írtátok itt, hogy konkurencia, már görgettem is tovább.
A második része talált, tényleg úgy vélem, nem nagyon van átjárhatóság. Legalább is nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy egy írásban vesézgetve lenne egy Apple számítógép belseje egy nem Apple termék belsejéhez képest. Aztán ez persze simán lehet csak azért van, mert nem követem máshol sem az almás dolgokat, így nem is találkozhattam ilyennel. De azt mondjuk el tudnám képzelni, hogy ha ennyire jól sikerül(t), esetleg vehetnek a procikból mások is, vagy közvetve mások is eljuthatnak ARM alapon ilyen szintre, s az már veszélyeztetheti mondjuk a noti szegmenst, ha teljes értékűen lehet rajtuk Win-t használni.
Ez az átjárás amúgy érdekes dolog, aki ismerős almás, azt nem nagyon izgatja a hardver, ellenben más szóba sem jön kb. Egy kivétel volt, egy Iphone tulaj haver megkért, segítsek neki 70k-ért notit venni, ajánlottam neki AMD Brazos netbookot, a boltban persze rábeszélték egy Atom-osra. Mondani sem kell, akadt a net, youtube, stb. Mondja ez szar, vett 3x pénzen egy Ipad-et, azzal már persze elégedett volt, azóta se próbált meg többet nem Apple cuccot venni.
-
válasz
Petykemano #4428 üzenetére
Bevallom, az Apple újdonságait nem figyeltem (M1, M1X), milyen nem Apple termékekbe várhatóak, hogy veszélyeztetik a Zen3-at?
-
válasz
Petykemano #4422 üzenetére
Kettős hatás lehet, nem is nagyon kapni, meg nem is jött első körben 5600, csak X, 3700X-nak se lett párja (még?) az új szériában, tavaly nyári alapján ezekre lenne a legnagyobb igény.
-
válasz
S_x96x_S #4418 üzenetére
vs 2019 július, amikor a Ryzen 3000 széria nyitott. Akkor közel dupla annyi 3000-est adtak el, mint most 5000-est, miközben jóval alacsonyabb volt az összeladás (összkereslet). Eléggé látszik, hogy nincs készlet.
Az mondjuk elég megdöbbentő a 2020 novemberi ábrán, hogy közel annyi Ryzen 5000 fogyott (shortage ellenére), mint Intel proci összesen.
-
-
Inkább csak matematikai hiba, látszik is abból, hogy 1 negyedév alatt annyit nőtt az overall, mint kb a többi 4 negyedév alatt. Jó lenne, ha belinkelték volna az AMD-s forrást, így nehéz kinyomozni hol a hiba.Nézem a tomiék cikkjét, ez a tábla érdekes, az a kérdés, hogy mi a nem client.
Amúgy mik azok a kérdőjelek? Nincs bázisadat vagy wtf? -
válasz
Petykemano #4235 üzenetére
legalább gondolom, mert ilyen formában is ki szokták adni -
A cikkben lévő szöveg alapján végig PL2-n fogyaszt:
"A legfontosabb paraméter a Tau, vagyis a turbó időtartama, eddig tudja ugyanis maximum fenntartani az adott processzor a nagyobb, PL2-es fogyasztási értéket. Amennyiben ez az időtartam lejárt, az alapértelmezett működés tekintetében a rendszer visszavált a PL1-es fogyasztási szintre, ami a teljesítmény látványos csökkenésével is jár."
-
válasz
Petykemano #4104 üzenetére
Van benne logika, örülnék ha így lenne. Ezt már nyáron is láthatták desktop Renoir startkor, ezért is jöhetett rögtön csak OEM-re.
-
Én remélem a 2-es verzió, de jó eséllyel az 1-es is igaz, Renoirt orrvérzésig nyomhatják notikba meg OEM gépekbe, nem futja a DIY ellátására.
DIY-re lecsorgott 3 db Renoir Pro (4350G, 4650G, 4750G) még júliusban, pcx még hűtőt is adott hozzájuk állítólag, elfogytak 1-2 hét alatt és kész, ennyi volt egyelőre. Ha megnézel egy B550 lap support listáját (pl), csak ezekre van támogatás, a többi Renoirra nem. Nem tudom mit gondoljak, de szeretném hinni, hogy a 2-es opció is bekövetkezik és jön support 400 lapokra is.
-
válasz
kleinguru #4052 üzenetére
Nem tudom, de tippre hiány van. Több hsz szembejött már ph! fórumon, h 1-2 hónapos várólisták vannak Ryzen 4000U/H notikra, szóval a termék elég sikeres, a pandémia meg ugye megemelte a keresletet alapból is a notik iránt. Ebből kiindulva gondolom elsősorban a notigyártókhoz mennek a notis procik, s csak ha marad, az tud lecsorogni ilyen termékekbe.
De amúgy elég fura az egész helyzet AMD-nél, Ryzen 5 3600-nak felment az ára a boltokban, 2200G/2400G már nincs, Picassóból már csak 3400G-t lehet kapni, 3200G kb sehol nincs raktáron, Athlonok (200/220/240GE, 3000G) is eltűntek a magyar piacról. Renoir nem jött desktop DIY-re eddig, nem rémlik, hogy megmagyarázták volna, miért nem. Ami mégis lecsorgott ide nyáron, 1-2 hét alatt elfogyott, azóta se jött újabb adag, ha jól sejtem.
-
válasz
Petykemano #4029 üzenetére
Nem csak állítólag sajnos, kint is van amd-nél, hogy Wraith Stealth.
-
válasz
S_x96x_S #3844 üzenetére
Ez a Google Octane amúgy milyen képességeket és hogyan mér vajon? Elég fura eredményeket szokott produkálni, pl itt az i7-9700K durván leveri (+23%) az i9-9900K-t is.
Amúgy milyen hülyén teszteli a játékokat az Anandtech, nem is szerepel mindig minden APU a grafikonokon, hol van alacsony felbontás minimumon és nagyobb felbontás maximumon, hol csak az egyik, hol felbukkan egy 8K mérés, stb.
De ahogy elnézem, 15W-ból nem tesz csodát a Tiger Lake, legtöbbször alatta marad a 15W-os Renoirnak, így kissé más képet fest, mint a marketingdia.
Közben azon tűnődöm, hogy vajon véletlen volna, hogy az Anandtech csak olyan játékkal tesztelt, ami nincs az Intel dián?Most csak kiragadok pár dolgot:
Itt pl lehetne 1080p medium/high mérés is, de csak ez jutott. Véletlen volna, hogy csak itt nincs jobb minőségben és nagyobb felbontásban teszt? Szép magas fps számok minden rendszeren.
"WoT is an easy win for Intel."Arra is kíváncsi lennék, hogy hogy lehet véletlen 8K-ban tesztelni, bár nem volt hiábavaló, így a 15W-os tigris is lenyom minden AMD-t.
"OK so testing at 8K was a complete accident."
720p-n már nem olyan fickós a tigris.Mi értelme 480p minimumon mérni? Hacsak nem az a cél, hogy a tigris előrébb végezzen, bár itt is csak 28W-ból megy a mutatvány.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged