- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós kamerák
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Sajnos sosem látott "divatja" van annak, hogy olyan hardvereket / típusokat csináljanak ahol 1-2% pluszért bődületes sokat kell beadni a hatékonyságból. 1-2%-okért 20-30% megy a levesbe.... Ha beleveszem a képletbe, hogy fiatalon még mi is jobban hajtottuk a max. teljesítményt, azt, hogy igazán senki sem Forintosított villanyfogyi után választ típust, még akkor is vállalhatatlan számomra egy egy termék. Egyszerűen otromba a működése. Ha már a kékeket említetted, onnan az uccsó ilyen termék a 12900KS. Ott valami bődületes ára volt annak a plusz 1-200 Mhz-nek. Az a cpu még játékok alatt is 30-50W -al többet kér, mint egy 12900K. VAgy egy-két Nv vga-n is ki tudok égni... Amikor kiderül, hogy az uccsó pár Mhz-nek gyakran 50-100W az ára... Könyörgöm... Egy 3090 (Ti) -vel észre se venné a user ha 50 Mhz-et kienne a mcsak az egyik napról a másikra. Azért eldöcögne rajta úgyis ez-az.
Én nem vagyok ellene a tuningnak, amihez hozzáfértem azt minden téren megpróbáltam szét állítgatni. Tuningoltam a gépeimet régen is, ma is. Xoc-ba is belekóstoltam, teljesen kihalt a félelem, hogy valami baja lesz esetleg a cuccnak. (nyilván ésszerű keretek közt) DE !! Az fentebb említett hardverekhez hasonlóan sosem járatnék és soha nem is járattam 24/7-re semmit. Pedig volt azért anno komolyabb vízhűtéssel 2600K, stb. amit agyatlan módon lehetett tolni. Egyszerűen túl nagy ára lett volna az uccsó 100Mhz-nek. Ezek meg simán kijönnek gyári specként hasonlókkal....
Ez a szemlélet mennyire nem működne pl. autóknál. Ott senkinek sem kéne egy 10 lóerővel erősebb modell ami 2 literrel többet fogyaszt emiatt. És ne a 80-100 lovas típust képzeljük ide, hanem sok 100 lóerőset. Ott úgy kell az a 10 ló, mint egy falat kenyér... Pont ennyire fontos a hardvereknél is... Csak míg autóknál meme kategóriába kerülne azonnal egy ilyen, itt pozitív kontextusba vannak említve. (legtöbbször)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest