Új hozzászólás Aktív témák

• Alpi.

addikt

válasz HSM #7585 üzenetére

:K
    Sajnos sosem látott "divatja" van annak, hogy olyan hardvereket / típusokat csináljanak ahol 1-2% pluszért bődületes sokat kell beadni a hatékonyságból. 1-2%-okért 20-30% megy a levesbe.... Ha beleveszem a képletbe, hogy fiatalon még mi is jobban hajtottuk a max. teljesítményt, azt, hogy igazán senki sem Forintosított villanyfogyi után választ típust, még akkor is vállalhatatlan számomra egy egy termék. Egyszerűen otromba a működése. Ha már a kékeket említetted, onnan az uccsó ilyen termék a 12900KS. Ott valami bődületes ára volt annak a plusz 1-200 Mhz-nek. Az a cpu még játékok alatt is 30-50W -al többet kér, mint egy 12900K. VAgy egy-két Nv vga-n is ki tudok égni... Amikor kiderül, hogy az uccsó pár Mhz-nek gyakran 50-100W az ára... Könyörgöm... Egy 3090 (Ti) -vel észre se venné a user ha 50 Mhz-et kienne a mcsak az egyik napról a másikra. Azért eldöcögne rajta úgyis ez-az. :D
    Én nem vagyok ellene a tuningnak, amihez hozzáfértem azt minden téren megpróbáltam szét állítgatni. Tuningoltam a gépeimet régen is, ma is. Xoc-ba is belekóstoltam, teljesen kihalt a félelem, hogy valami baja lesz esetleg a cuccnak. (nyilván ésszerű keretek közt) DE !! Az fentebb említett hardverekhez hasonlóan sosem járatnék és soha nem is járattam 24/7-re semmit. Pedig volt azért anno komolyabb vízhűtéssel 2600K, stb. amit agyatlan módon lehetett tolni. Egyszerűen túl nagy ára lett volna az uccsó 100Mhz-nek. Ezek meg simán kijönnek gyári specként hasonlókkal....
    Ez a szemlélet mennyire nem működne pl. autóknál. Ott senkinek sem kéne egy 10 lóerővel erősebb modell ami 2 literrel többet fogyaszt emiatt. És ne a 80-100 lovas típust képzeljük ide, hanem sok 100 lóerőset. Ott úgy kell az a 10 ló, mint egy falat kenyér... Pont ennyire fontos a hardvereknél is... Csak míg autóknál meme kategóriába kerülne azonnal egy ilyen, itt pozitív kontextusba vannak említve. (legtöbbször)

Új hozzászólás Aktív témák