Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Volt egy jó írás még a Renoir-ról, van benne magméret összehasonlítás a teljes L3-as verzióval: [link]
Illetve szerintem érdekes, hogy egy ilyen Renoir 15W-os verzióban gyorsabb Cinebench-ben (2935 pont, forrás: [link] ), mint az új 12900K takarékos magjai (2572 pont, [link] forrás: [link] ).
Illetve az is rendkívül érdekes lenne, illetve szerintem akár alternatív opció lehet AMD oldalon, hogy különbözőképpen paraméterezni firmware-ből a magjaikat. Pl. egy "szoftveres" takarékos mód, ahol néhány magot megjelölnek "takarékos" magnak, és az OS ide rakhatja a kis igényű dolgokat, és ezek a magok ilyenkor nem turbóznának, hanem egy hatékonyságra optimalizált órajelen működnének, mint a mobil csipek esetén is.
Egyébként a jelenlegi magjaikon is lehet ilyesmit "buta" módon, én pl. előfordult, hogy kikapcsoltam a turbót a Ryzen 3600-asomon, mert kb. elfelezte a fogyasztást és bőven elég nagyon sok mindenre 3,6Ghz-en is, lásd mérésem [link] .
Ha a hybrid magdizájn rákényszeríti a szoftvereket, hogy külön kezeljék az erős/hatékony magokat, így külön magdizájn (és ezzel járó hátrányok) nélkül is tudnának ebből profitálni.Az meg már csak hab lenne a tortán, ha pl. lenne egy magasabb és alacsonyabb cache méretű verziója a csipleteknek, amiket lehetne kombinálni. Pl. elvileg lesz egy speciális Zen4 verzió [link] , elég komoly számok a dupla sűrűség és energiahatékonyság, több, mint 1.25X-ös sebesség mellett, bár nyilván itt azért érdemes megvárni azért a tényleges eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Apple Watch szíj eladó
- Samsung Galaxy s23+ 8/256 GB, 2026.05.14-ig Rejoy garis
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- JBL BoomBox 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest