Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz S_x96x_S #2813 üzenetére

    Semmiféle forradalom nem zajlik főleg nem minicomputer alapokon. A geekek kaptak egy újfajta tamagocsit amivel otthon el tudják az üres óráikat tölteni. Senki sem otthoni/ munkahelyi PC helyett próbálja ezeket használni. Ez egy plusz eszköz a meglévőek mellé, saját funkcióval. Ami tipikusan se nem iroda, se nem játék se nem internetezés.

    Tényleges forradalomnak inkább azt nevezném, ha az Apple tényleg megpróbálna átállni ARM-re laptop/desktop fronton. A dolog sikerességében nem nagyon hiszek, de az tényleg hullámokat csapna.

    És a következő egy két generáció ezen nő fel.

    Facebookon, Viberen és Instagramon nőnek fel, nem linuxos Rasberry Pi-n.

    és igazából erre kell az AMD-nek is válaszolni.
    Stratégiailag kell egy olcsó APU, ami alapján egy "nép" NUC-ot lehet kiadni.

    Próbálok nem cinikusan válaszolni. De a lényeg az, hogy az AMD-nek pénzt kell csinálnia, itt és most, nem árnyakra vetődni. Azt szűk 10 évig már csinálták, meg is lett az eredménye. Ha pedig megnézed, hogy miből van most pénzük, akkor azok tipikusan nem a kicsi olcsó szarok, hanem a 200$ + -os árkategória ez CPU-ra és GPU-ra is vonatkozik.

    Nem azt mondom, hogy nem kell a kicsi olcsó szarokkal (is) foglalkozni, de az AMD számára jelenleg még ott nem nagyon van pénz.

    az ARM-es debian/ubuntu disztribúció már eléggé használható.
    én amikor próbáltam nem volt vele semmi gond.
    ha van androidos(ARM)-es telefonod, akkor a termux-al tesztelheted .
    nem is kell málnapc.

    Geekek játékszere. Attól, hogy valami elvileg működik (működhetne) még nem lesz sikeres termék. => Desktop Linux, Windows Phone 8-10 stb

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák