Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Cathulhu #2488 üzenetére

    Lehet, hogy az Intel gyártókapacitása a legnagyobb a világon. 14nm-en, amit az Intel termékeire gyúrtak ki.
    De az intelen kívül - jelenleg - ki akarna ezen gyártani? Ez arra lenne elég, hogy az olyan másodvonalbeli szereplőket kiszorítsa a másodvonalbeli piacról, mimt az umc, smic, gf.

    Azt nem is értem, hogy hogy gondoltad, hogy verseny. Az Intel épp azért választaná le, mert (ha) NEM versenyképes, amit ki tud izzadni magából. Tehát lehet, hogy másodvonalbeli gyártókkal versenyképes lenne, de az Intel az igényeit épphogy a jelenlegi két élvonalbeli gyártóhoz vinné át. Az új gyár nem harmadik lenne az élvonalbeli gyártók körében, hanem negyedik a másodvonalbeliek között.

    Maximum olyasmi Lehetne, hogy az Intel direkt a rosszabbik samsunghoz viszi a gyártását, mert olcsóbb és megfinanszírozza így annak versenyképesnek maradását. De ezt eddig egyik cég sem igazán tette meg, mindenkinek a jobb node kell.

    A 10nm pedig pontosan olyan rossz volt, hogy tavaly csupán 2magos igp nélküli lapkára futotta. 2020H2 most a ramping up ígéret.

    Ha valamivel nem értesz egyet, légyszi mondj példát, mert Szeretném megérteni, hogy hogy gondolod, de így nem tudom elképzelni, hogy ez nem holt teher levetése lenne. A modemek, amiket írtál pont ilyen olcsóbb másodvonalbeli gyártók/nodeok termékei.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák