Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Bár Deme Szabolcs ezen videó alatt azt írta az Asusról, hogy "Ilyen laptopom van mégse viszi a GTA 5-öt...".
-
Huawei
tag
Szerintem teljesítményben jobb az ASUS X550ZE, HA kérsz memória bővítést és tud dualban menni a memória. Asuséknál tudtommal nem nagyon vannak megbízhatósági gondok, de cáfoljatok meg ha tévedek. Bizalom program is mellettük szól... Nekem csak az volt a bajom, hogy nem tudtam magamnak beletenni másik RAM modult. A minőségével nem volt bajom.
-
Dhampir
félisten
Magyar nyelven egy Radium által írt tesztet találtam.
-
Hát nem hiszem, hogy gond lenne a gépnek a 10 órás üzem naponta.
Ahogy nézem, elég gyenge a Carrizo felhozatal még mindig. Ha nem sürgős, érdemes lehet várnod, hátha jön több típus. Sőt, a Bristol Ridge (~Carrizo) tiszteletét teszi majd elvileg a mobil és asztali szegmensben is.mod: Találtam egy HP Pavilion 15 tesztet, A10-8700P-vel. Nem pont az a típus, de talán nagyon nem visz félre, az APU teljesítményét bizonyára jól mérik.
-
Dhampir
félisten
Nem akkumulátor, hanem folyamatos üzemmód, úgymint irodai felhasználás + filmnézés és ritkábban némi játék. (Nyilván mobilizálni kell, ezért nem raktam össze asztali gépet már évek óta, de egy "fullosabb" PC konfiguráció drágább is lenne.)
Főleg a HP Pavilion 15-re gondolok, bár konzumer, de nem tetszik a Gigabit Ethernet hiánya és a csak 3 darab USB-port, valamint a memóriabővítés nehézkessége (ha jól láttam képeken). Ez az IPS-kijelző, még ha az olcsóbbik fajták közül is való, elég vonzó.
-
Ez a hír pont elfér ide.
-
Huawei
tag
Mert nem tudtam bővíteni magamnak memóriát, mert az egész gépet bontani kellett volna. Nincs az alján a memóriánál szerelőnyílás és ahonnan rendeltem nem is volt az aljáról kép (ha láttam volna eleve kértem volna bővítést 2 memóriamodulra). Ha meg én bontom meg akkor ugye ugrik a gari. Meg kiderült, hogy forrasztva van az az egy szem modul is szóval nem lehet gyorsabbra cserélni sem :S Így elálltam a vásárlástól.
-
bossbob
tag
Sziasztok!
Végre megérkezett a Notebookom amiről írtam!!! Lement rajta egy-két Benchmark, mivel már kb. másfél hete használom. No nem is jártatom a szám inkább egy-két screenshot:
Nos mint láthatjátok kapott már egy 120-as samsung ssd-t meg 2x4 GB 2133-as memóriát. Később láthatjátok hogy sajnos csak 1600-on futnak és nem lehet konfigurálni.
Anyaghasználatra teljesen átlagos a gép. Teljesen műanyagból készült, bár Noti belső felülete, amely szálcsiszolt fémes kinézetett kapott, nagyon megtévesztő. A fémes hatást nagyon jól utánozták!!!!Kijelző betekintési szögek:
Nagy pozitívum itt hogy FreeSync-es a monitor. Még nem tudtam kitapasztalni, hogy mennyit dob az aksi időn.
A kijelző színbeállításai nekem egy kissé sárgásak voltak, de ezt hamar tudtam orvosolni. A családban van egy Acer Aspire v5-573g, amelynek elég jó IPS-es kijelzője van. Színminőségben szerintem egy szinten van a kettő, de sajnos a az Acer kijelzőjének azért érezhetően nagyobb a fényereje.Akkor jöjjenek a Benchmarkok:
Játékok:
Három játékot néztem meg: Tomb Raider. GTA V és War Thunder mindegyiket full hd-ben teszteltem Dual Graphics-al és anélkül.
Tomb Raider medium beállításokkal:
Ez a játék köztudottan jól meg lett írva AMD vasra és van Dual Graphics profilja így látható a különbség a teljesítményben!
GTA V Low beállításokal:
Amint látható itt nem sok javulás tapasztalható Dual Graphics-al. Pedig az asztali Kaverik jelentős javulással futtatják a játékot Dual Graphics-ban. Valószínűleg ehhez a játékhoz már kevés volt a processzor teljesítmény...
War Thunder Custom beállítással:
Nos amint láthatjátok vegyesek a az értékek a Dual Graphics-ot illetően. Magyarul inkább nem ugrik tőle a teljesítmény.Mivel inkább csak a modernebb játékok és főleg DX10-től kezdve van komolyabban támogatva ezért régebbi játékoknál valószínűleg nem várhatunk teljesítmény javulást. Itt mondjuk hozzá fűzném hogy én sok régebbi játékkal játszom (CS:S, HL2 alapú modok, DOD:S, Painkiller, régebbi FEAR-ek), melyeket kipróbáltam és full beállítások mellett gond nélkül mennek.
Komoly játékok alatt a cpu hőmérséklete bizony néha elérte a 80 fokot!!!, de a ventilátor nyílását kivéve sehol sem hevül a burkolat!!! Játszás mellett talán nem ártana egy hűtőpad...
Akkumulátor időt sajnos nem teszteltem ki mélyrehatóan. Teljes igénybevétel mellett kb 50-55 percet tudott menni. Miután egy kicsit átkalibráltam a windows energia sémáit böngészve energiatakarékos üzemmódban, valamivel több mint 4 órát tudtam használni. Eddig is tudtam hogy az AMD nem csillagharcos aksi idő terén, szóval nem megy a noti 6 órákat netezés közben, de akármire is használtam nem volt problémám a teljesítménnyel.
Összességében én nagyon elégedett vagyok a géppel!
-
válasz
laposonly11 #79 üzenetére
Azóta minden romlott kb.
Összeomlás közelében az AMD - 2015.07.07
AMD: nekünk mindig jobban fáj - 2015.07.17
AMD: újabb tragikus negyedév - 2015.10.16Amúgy lesz asztali Carrizo, vagy hasonló, Excavator magos APU mégis desktopra, csak nem FM2+ foglalatra, hanem AM4-be, Bristol Bridge néven. Megágyazandó a Zen-nek gondolom, meg hogy 2016 végéig, 2017-ig legyen valami új termék. Jelenleg legalább is ilyenről hallani.
Amúgy sokat nem szabad várni a 95W-os modellektől, már Kaverinél is a 45-65W TDP felé van a sweet spot, a 95W-os modellek nem sokat vernek a 65W-osakra. Carrizonál még lejjebb van az optimum.
-
laposonly11
senior tag
Állítólag nem lesz carizzo asztali megoldásban, nem tudom hogy az alacsony kereslet miatt van-e, de el tudom képzelni hogy mire lenne képes ez a chipkészlet 95W-on, mint az elődei!
"Az Xbox One és a PlayStation 4 növelte a bevételt (és közben rontotta a nyereségességet), a költségcsökkentéseknek köszönhetően az AMD mára talpra állt és nem fenyegeti fizetésképtelenség - likvid állománya jóval meghaladja a folyamatos működéshez szükséges minimumot. Rory Read elnök-vezérigazgató a konferenciahíváson elmondta, az AMD több lehetséges partnerrel is tárgyal egyedi chipek szállításáról, azonban részleteket nem árult el, mindössze annyit tudni, hogy egy-két lehetséges megállapodásról van szó idén." 2014-04-18 cikk: [link]
Azóta nem tudom mi változott, de nagyon rosszul járnánk ha temetni kellene őket!
-
Ha van egy jó termékük, kétlem, hogy nem tennének meg mindent, hogy jó gépeket építtessenek rájuk. Főleg most, hogy gyakorlatilag a tönk szélén a cég, minden siker jól jönne. De addig, amíg az Intel negyed éves nyeresége akkora, mint az AMD fél éves árbevétele (ami egyébként veszteséget termel), nem tudom mit lehetne csinálni.
A magyar piacon kb csak a HP és Lenovo tart erősebb AMD procival szerelt gépet. Többi gyártó miért nem hoz be? Szlovákiában is hónapok óta kapható Acer noti Carrizoval, magyar piacon se híre, se hamva. Miért? Lehet túl pici a szlovák piac (magyar piac fele ugye), s ott már nem éri meg trükközni?
A kérdés nyilván költői. Fura ez nekem nagyon. -
Néha nekem is az az érzésem, hogy direkt rontják el az AMD notikat. Vagy kevés, lassú és single RAM-ot pakolnak mellé, vagy túl alacsony a TDP keret, amire belövik, vagy alulméretezik a hűtést és throttingol a gép, vagy tesznek mellé egy az IGP-nél alig valamivel erősebb VGA-t, csak tudnám minek, vagy nagyon ócska kijelzővel párosítják, vagy nagyon tróger az egész gép anyaghasználata, összeszerelése és lehetne sorolni. Kaveri-t és Carrizot se nagyon pakolják a 15-nél kisebb gépekbe. Szóval szerintem is jogos a feltételezés, hogy valakinek van ehhez köze.
-
simo9555
tag
Az a baj az összes AMD-s notebookkal, hogy egyik sincs értelmesen párosítva, ahogy írtad is. Arra én is kíváncsi lennék, hogy ebben kinek a keze áll. Nagyon megnéznék egy FX8800P+ m365 dvg-ás gépet ami együtt is tud működni, de csak simán magába is egy FX8800P-t ami nincs visszafogva. De természetesen más összeállítást is, csak nem annyira buta összeállítást mint az X550ZE. Nem tudom elhinni, hogy ennek ne lenne piaca. Én is egyszerűen kényszerből vettem intel-nvidia combós gépet, mert akárhány AMD-s gépet is néztem egyszerűen a a cpu+vga összeállítás nevetséges volt.
-
Huawei
tag
A legnagyobb gáz szerintem az, hogy egyszerűen ha kiadnak Carrizoval notit, biztos hogy el lesz rontva. Kaveri-s notikkal is ez volt. Pl Asus X550ZE. Az is pörögne mint az állat, de mit tett mellé a bugyuta ASUS? Hát persze, hogy 1600MHz-es RAM-ot (ami még a kissebb gond, hisz valaki beérné ilyennel is). A nagyobb gond hogy, csak egy modullal van szerelve és az is rá van forrasztva az alaplapra. Még cserélni se tudod gyorsabbra. Jahh, meg tettek mellé még egy dVGA-t ami csak arra való, hogy tovább fűtse a notit (r5 m230). Hihetetlen! Egyszerűen nem hiszem el, hogy ebben nem az Intel keze van. Alig kapni ilyen notit, amit meg kapni az is gyakorlatilag töredék teljesítményre képes mint amit ténylegesen tudna.
-
válasz
laposonly11 #71 üzenetére
Megértem, így 5 hónappal a megjelenés után illene már egy normálisan belőtt Carrizoval szerelt gép.
-
válasz
laposonly11 #69 üzenetére
Hajrá! Ha kell erősítés, szólj, úgy sem voltam még az óceán túlfelén!
-
válasz
laposonly11 #67 üzenetére
Nem semmi!
Bár gondolom a gyakorlatban azért nem ennyire rózsás a helyzet. Főleg ha lassú, single RAM-ot tesznek Carrizo alá.
-
laposonly11
senior tag
Egyelőre csak a 3D mark 2011-el tesztelték le: [link]
Ez a pontszám egy dedikált középkategóriás nvidia gt840m-et(33W) ver. corei5u procival párosítva 2,6-3Ghz(+15W) =2378 pont!
Sőt az új maxwell gt940m vga-t(25W) aminek a memória órejele nem 4000 hanem 5012 MHz - 2711 pont! -
válasz
laposonly11 #65 üzenetére
Az összes Carrizo konfigurálható TDP-vel rendelkezik (12, 15, 25, 35W TPD-re lehet állítani), ergo a notebook gyártóján múlik, hogy milyenre lövi be a Carrizott a gépében. Gondolom mivel spórolni akarnak a hűtésen és az akkumulátoron, így inkább visszafogják a 35W-ra is képes Carrizot 15W TDP-re. Vicc.
Carrizo elemzés 4. oldal, típusonként nincs fix TDP, hanem 12-35W között állítható.
-
laposonly11
senior tag
Érthető az a 15W, 11,6 és 13,3" laposokhoz de ha 15,6" osokba nem gyárt le az AMD 35W osokat akkor kiutazok Kanadába és megdobálom hógolyókkal az illetékes mérnököt vagy bizneszmanust!
Kiváncsi vagyok mennyit táltosodik majd meg a 35W alatt, de még tesztek sincsenek...
sőt 28nm helyett lenne legalább 22nm az is sokat dobott volna rajta!Nekem van egy jó kis 11,6" ASUS Eee PC 1215B laptopom, E-450 es brazos APU-val(18W,40nm) abban 2x1,65 Ghz es proci, ami csak egy pentium4 2,4 GHz es szintjén van, viszont a hd6320 vga csip csípőböl tolja a fullHD videokat és filmezéssel is elmegy 4,5-5 órát, az 56Wh aksi szövegszerkesztéssel meg akár 7-et a beígért 8 ból! Az 5gb os fájlokkal nincs gondja, egyedül a 10gb os filmekkel van baja mert ott már gondolom befogja a cpu+hdd lassúsága.
Kiváncsi vagyok hogy egy 4K/60 frame videot ami gondolom alapból 5-10 Gb, rendesen tudja e futtatni a carizzo egy 5400rpm es hdd-ről?! -
válasz
laposonly11 #63 üzenetére
Persze, mindkettő IGP-n ment, láttam én is.
Azt hittem jobban visszafogja a Carrizo-t a 15W-ra korlátozás. Bár gyanítom 35W-ra belőve jobb lenne a helyzet, meg ha gyorsabb RAM-okat kapna maga alá.950M teljesen más kategória nyilván, noti dGPU-k között elég erősnek számít.
-
laposonly11
senior tag
Igen de a videoban prociba integrált intel igp-n megy, 950m es kártyával lenne vagy 150 képkocka:
https://www.youtube.com/watch?v=PyrYeXLBGVg -
válasz
laposonly11 #61 üzenetére
Hm, egész jól teljesít a 15W-ra korlátozott FX-8800P is.
mod: az előbb még volt egy link egy összehasonlító videóra: katt
-
laposonly11
senior tag
De nem véletlenül az i5 öt ajánlottam, a core i3-ban nincs turbo boost így az csak az alap 1,7-2Ghz eken megy ami durván lelassítja még szövegszerkesztés közben is, nem hogy játékok alatt, miközben az i5 ök felturbóznak 2,7-3 Ghz-ig.
A 950m egy brutális teljesítményű kártya, amit egy i3 sehogy sem tud kihajtani. Nekem volt egy 2,7ghz en működő i5 ös laposom, gt740m el és amikor 1,7 ghz re zártam a proci sebességét akkor játékok alatt pl. 50 frame helyett alig ment 15-20 al szóval, messze kerüld el az alulórajelezett corei3 akat! -
simo9555
tag
válasz
laposonly11 #59 üzenetére
Már megvan egy i3-950m kombóval szerelt gép, csak kíváncsi vagyok ennek a teljesítményére. Mert ez lett volna a második variáció amit megvettem volna. Olcsóbb is lett volna a mostaninál, nekem a szempont a CS:GO lett volna. Csak nem nagyon találok semmilyen tesztet se ilyen gépről. Ugyanezt a táblázatot megtaláltam, csak azt nem tudom a HP melyik CPU-val volt szerelve, és így mennyi az összteljesítmény, ha a Crossfire is működik.
Sajnos már csak egyszerű kíváncsiság az egész, de kipróbálnék egy ilyet.
-
laposonly11
senior tag
E táblázat szerint tényleg csak 15W os megoldás kapható dual R7 M360-al : http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Carrizo-SKUs-and-Dual-Graphics-Options-Announced
Jobban jársz egy corei5-el párosítva, az legalább kihajtja a vga-t. -
simo9555
tag
Üdv!
Engem érdekelne, hogy ennél a laptopnál például: [link]
működik-e a Crossfire, tehát az m360+a prociba lévő igp? Keresem a választ már rég óta, de csak annyit találtam, hogy a 15W-osnál működhet, a 35W cpu-nál nem. -
laposonly11
senior tag
Igen de 35W-on veri meg, a 15W 8800p-t! Eleve az AMD csak, 4-7% gyorsulást ígért a játékok alatt az elődhöz képest!
De a beígért 50% kevesebb CPU és 20% kevesebb GPU időt directX12 alatt, szintetikus teszten tényleg hozza: [link]
De DX12 alatt már a legújabb intel is látványos sebességnövekedést mutat: [link] -
Huawei
tag
Egy kis ízelítő mit tud a 8800p 15W-on (HP Envy) [link]
Elszomorító, hogy 15W-ra lett korlátozva, holott sokkal többet is tudna. Egyszerűen földbe veri az előző generációs 7600p.
Számomra ez egy újabb indok miért nem szabad HP-t venni.
-
Ez a Carrizo-L, már egy ideje kapható. Többféle noti is épül rá. Azért nem linkeltem eddig, mert ez teljesen más architektúra, mint a rendes Carrizo.
Gondolom mivel a Beema ráncfelvarrása a Carrizo-L, így kb annak a szintjét hozhatja. Sajna ez sem tudja dualban hajtani a RAM-okat, IGP-nek biztos jót tenne.
"Performance
The processor performance depends on the configured TDP of the SoC. Set to 25 Watt, the CPU should be slightly faster than the old A8-6410 and therefore similar performance to a Haswell-based Pentium or ULV Core i3."mod: ezen az akciós áron nem lehet rossz vásár.
-
Kroni1
veterán
Gyerekek itt egy ujabb Carizzo-L alapú ha minden igaz: HP 15-af101nh
Erről mi a vélemény? nagyon gyenge, vagy azért a középkategóriát megüti? Mert most akciós az Edigitalba, ennyiért sztem nagyon jó kis gép!
-
Kroni1
veterán
Ismerem azt a tipust, de nekem a HP (pavilion főleg) ugy volt a fejemben hogy megbizható cucc, de akkor mégse teljesen. Ugy látszik konzumert tök mindegy kitől veszel, ha megbizható gép kell akkor valóban 250-300k felett kell üzleti gépet venni, ami specifikációban ugyanaz mint egy 150k-s, csak jobban össze van rakva.
-
Huawei
tag
Pavilion dv7-2090eh a pontos típusa. Többek között elromlott a képernyő kábel, nehéz beállítani olyan poziba, ahol ne csíkozódna a képernyő pirosan és kéken. Nagyon melegszik még úgy is, hogy a cpu alul van feszelve (takarítás után is). A billentyűzeten is elromlott a navigációs billentyű (jobbra nyíl), ami programozáshoz eléggé kellene (csak cserével lehetne javítani 16000-ért). Aksi 0, amiért végülis nem hibáztatom. A tápegysége szintén cserés volt (töltő). Alaplap szintén elszállt egyszer, amit szerencsére tudtam javíttatni. Röviden ennyi.
De van jó tulajdonsága is: szép, meg van benne tv-tuner és van hozzá távirányító.
-
Kroni1
veterán
válasz
BangoSkank #49 üzenetére
Mondjuk egyébként egész jó kis gépnek tűnik, és ha van mellette dedikált R7 360 VGA, akkor talán az integrált se veszi el a TDP keret nagy részét, tehát annyira nem is nagy gond a 15W, szerintem..
-
Kroni1
veterán
Mi a baj a pavilionnal amiért nem tetszik?
Nekem ez egyébként bejön,
látom még táccsszkríín is van benne..Ja nem, csak a kép megtévesztett. De vajon ez 15W TDP-s vagy lehet rendesen hajtani? Amugy láttam MM-ban nemrég egy inteles HP paviliont kék szinű hátlappal, matt burkolattal és tök jól nézett ki.. -
Megjelent rendes hazai webshopban is Carrizo-val szerelt gép most már. HP Pavilion, FX-8700P-vel.
-
Divi
aktív tag
Tompa kérdés, de szerintetek egy Trinity magos notebookban lehet procit cserélni?
Notebookoknál nem annyira egyértelmű a helyzet mint asztali konfigurációknál... -
bossbob
tag
Köszi!
November közepén jön haza az illető aki intézte nekem a vásárlást. Amint rátehet a kezeimet készítek egy-két benchmarkot mielőtt és miután kapott egy ssd-t!Apropó szerintetek melyik játékokat/teszt programokat érdemes kipróbálni rajta?
Egyébként gondolkodom azon hogy belerakok két 2133 mhz-es memóriát, csak hogy jobban hasítson, de nem vagyok benne biztos van-e értelme. Azért mert a Kaverinél is a FX-7500 csak 1600 mhz-es memóriákat kezel és az ebben a Notiban lévő 15 wattra korlátolt A10-8700p lehet csak 1600 mhz-en tud memórákat kezelni. (igaz erre utaló infókat még sehol sem találtam csak egy fórumhozzászólásban olvastam hogy csak 35 watt-on megy a 2133 mhz.)
Olvastam is Notebookcheck-en (Performance bekezdés) hogy a HP így is egy valószínűleg BIOS bug-ból kifolyólag 1333 mhz-en futtatja a memóriát bizonyos carrizós gépekben.
-
bossbob
tag
Igen mi valóban sokad rangú ország vagyunk.
Persze nem a legjobb összehasonlítási alap de az amerikai Hp Store-ban saját magadnak rakhatod össze hogy miket szeretnél a Paviliomodba.....
Még Full HD IPS Panel is van és miegymás.
Hatalmas szerencsém volt, hogy egy rokonom kint van látogatóban és a múlt héten leárazás volt a HP US-nél így sikerült ezt megvenni 650 dollárért (kb. 180 ezer HUF) AC-s wifivel meg Full HD IPS kijelzővel, WIN10-el, 8 giga memóriával...
Gyanítom itthon soha nem látunk majd ilyen notit, mivel kb. az alap model kerül ennyibe, pedig szerintem fogyna rendesen mert ár/érték arányban jó kis választás, még akár 220-ért is IPS kijelzővel!
-
Valdez
őstag
Elég borsos. Nekem is most kellett venni, 8800p-re vártam de nem jött, aztán intel féle iris 6100 gpu-jut néztem (nem kellett volna dedikált), de gyakorlatilag nem létező megoldás az sem. (sok helyen fel van tüntetve, de vagy nincs is raktáron vagy ezek is szlovák cuccok).
Mondjuk a 8800p-ből meg a spécibb intel procis gépekből is látszik, hogy szlovákia mennyire előrébb van már nálunk. Hozzánk meg jönnek a tömeg(alap)procis gépek.Végül vettem egy lenovo z51-70-et (i7 5500u, r9 375), amivel sajnos több probléma is van, amire rájöhettem volna kis utánanézéssel, de nem volt már türelmem rá, mostmeg már leszarom.
-
Huawei
tag
Előkerült az első 8800p cpu-val szerelt noti a magyar piacon.
Lassan lehet szállingóznak: [link] -
Divi
aktív tag
Egy hajtogatóhatós, vagy lecsatolható billentyűzetes, , 2in1, Sim kártyás, subnotebook AMD alapokon.
...
Maga volna az álom. -
válasz
BangoSkank #29 üzenetére
Pontosabban hogy a HP milyen hűtést tervezett a gépekbe, mert aszerint fogja belőni a HP az APU-kat is a Biosban. Mert ugye mindegyik Carrizo tudja a 12-15-35 W-os TDP-t.
Ez alapján 15W a legvalószínűbb. -
martonx
veterán
válasz
marcell991 #27 üzenetére
Nekem már úton van a fentebb kitárgyalt Acer Aspire V3-asom. Ez a HP jónak tűnik, de a 300-400K-s árával van egy olyan érzésem, hogy nem lesz tömeg termék. Ha valóban boltban kapható is lesz.
-
marcell991
tag
Megjelent az új HP Elitebook Carrizo PRO APU-val, QHD kijelzővel, USB Type-C porttal [link]
EDIT: és a fedlapját lecserélték alumíniumra, ami nálam plusz pont (az előző szérián a fedlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatot)
-
Nekem sem szimpatikus ez. A nyereségük kb egy súlycsoportban van az AMD teljes forgalmával.
Igen, a büntit megkapták még 2009-ben, de ha minden igaz ezt legalább 2014 nyárig ki sem fizették
az AMD-nek. Nem tudom azóta megtörtént e.mod: off
mod2: most nézem ugyan azt linkelted.
Szóval igen, 2009-ben megbüntették őket, 2014. nyárig tartott a fellebbezés, szóval legalább 5 évet ültek a pénzen, mire kifizették, ha kifizették már.
mod3: a linkelt szájbarágóban ott van, hogy a pénz nem az AMD-nek kell fizetni, hanem az EU ktsgvetést gazdagítja. -
Kroni1
veterán
Nem véletlelül kaszálták el anno az Intelt 1 milliárd!!! Euróra, de azóta se változott nagyon semmi. Én a dolgozóknak csapatépítő bowligozásról meg vacsikról hallottam, a vezetőknek pedig külföldi nyaralásokról.. Hogy mi tilos azt nem tudom, de nekem ez végtelelnül unszimpatikus, főleg hogy nem igazán vannak rászorulva az ilyen módszerekre, így is sokkal nagyobb a nyereségük és az AMD-hez képest 10x akkora cégről beszélünk.
-
-
Kroni1
veterán
Itthon vagy jobban meg tudja vásárolni a konkurencia az áruházaknál a beszerzésért felelősöket, vagy egyszerűen a szlovák piaccal nem foglalkoznak.. Ezt nem tudom, de hogy vannak nem túl korrekt és erkölcsös üzleti lépései a kékeknek azt biztos forrásból tudom, ismerős dolgozott egy hazai áruházláncnál és mesélt érdekes dolgokat, tehát nem véletlenül nem lehet nagyon sehol AMD notit kapni.
-
Úgy látom itt is csak Acer Aspire V3 és Apple gépek vannak GT3-as procival szerelve. I3 és i7 egy sincs, mind i5-ös.
Hogy ON is legyen, szlovákoknál már van Carrizo-s Acer. Nem értem ott miért van, s nálunk miért nincs.
-
martonx
veterán
Jelentem találtam GT3-as konfigú notit a magyar piacon. Az új Acer Aspire V3-asok I5-5257-tel vannak szerelve! És még az áruk is egészen jó.
Úgyhogy jó eséllyel ez lesz a befutó, ha már Carizzo-s gépet sehol nem lehet fellelni. -
martonx
veterán
Azt nézem, hogy intel vonalon is az új ix-5x75-ös procik GT3-as IGP-vel lennének szerelve. De ilyet sem látok notikban, pedig nekem végülis az is bőven megfelelne, pláne, hogy jó eséllyel erősebb IGP, mint az AMD-s Kaveri óta gyakorlatilag változatlan teljesítmény szintű GPU-k.
-
martonx
veterán
Szeretnék új notit venni, és fontos lenne az IGP teljesítménye is. Szóljatok, mihelyst megjelent a magyar piacon bármilyen Carrizo-s noti. A legjobb valami 2 in 1 gép lenne, bár tudom azoknál az intel az abszolút favorit, mivel eddig az AMD baromira nem tudott a 15W-s kategóriában értékelhető üzemidejű / erejű gépet letenni az asztalra.
-
Igen sajnos. Pl iponnál most van 1107 db noti, ebből 64 db AMD-s, azaz <6%. S ez a 64 db is gyanítom inkább Kabini, meg Beema, minthogy Richland vagy Kaveri lenne. Carrizo meg egy darab sem.
Ezért is "jó", hogy Carrizo-t nem adták ki asztalra, biztos nem tudnának eleget gyártani a notigyártók nagy mennyiségi rendelési miatt.
Most kíváncsiságból megnéztem, mennyi az AMD vs Nvidia állás.
AMD: 162 db (ha csak IGP van a notiban, azt is ide számolja az ipon kereső)
NVidia: 413no comment
-
Kroni1
veterán
Egyébként ez tényleg gáz, AMD-nek ki kéne adnia egy saját referencia notit, (tudom ilyet nem csinál) de igy kb. teljesen felesleges is mobil APU-kat tervezniük, hogy nem épít rá szinte a kutya se gépeket. Szerintem pár hónap múlva se lesz sokkal jobb a helyzet, ha bemegyek bármelyik áruházba, vagy webshop oldalára, szinte mindenhol 90-95%-ban inteles gépek vannak, úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy 2 intel generáció múlva sem lesz túl sok Carrizo a boltokban.
-
Valdez
őstag
válasz
BangoSkank #3 üzenetére
Ja alakul, csak mire kijön valami értelmes megoldás carrizora, addig intelnél 2 generáció lement.
-
BangoSkank
tag
Az is igaz, hogy szép fejlődés volt fogyasztás/teljesítmény mutatóban az előző generációhoz képest (az eddigi egy-két teszt alapján). Egy 15W-os A10-8700P azért a legtöbb benchmarkban, ha nem is sokkal, de jobb, mint egy FX-7500 (19W).
FX-7500: [link]
A10-8700P: [link]Ettől függetlenül nem tartom jó ötletnek, hogy ugyanzon típusnével 15-35W kategóriák futnak. Teljesítményben igen nagy különbségek lehetnek a két véglet között, és a gyártók szokás szerint nem erőltetik meg magukat, hogy kiírják melyiket teszik bele.
-
BangoSkank
tag
Alakul a felhozatal, talán ez lehet az első 35W-ra belőtt Carrizo: [link], igaz meg is kérik az árát..
A hírben felsorolt többi modellben 45W-os intelek lesznek valószínűleg, tehát adja magát, hogy 35W-os carrizo-t használjanak és ne korlátozzák le a konzumer notebookokban szokásos 15W-ra az APU-t.A közép és alsó kategóriában azt látom, hogy teret nyertek a 15W-os intel processzorok és a gyártók pénzügyi okokból (vagy lustaságból) nem hajlandóak ennél nagyobb hűtést vagy VRM-et belepakolni a laptopokba, vagy egyszerűen áttervezni a 15W cpu+gagyi 15-20W dGPU sablonjaikat, emiatt használják többségében 15W-ra korlátozva a carrizokat is. Egy FX 8800P-nél szerintem ez simán csak pazarlás és a vásárlók félrevezetése, szerintem hibás döntés volt a csúcsmodelnél meghagyni a 15W-os opciót.
-
Kroni1
veterán
Oliverda korábban javasolta a Carrizo processzor topicban, hogy nyissunk egy saját topicot kifejezetten a Carrizo-val szerelt notebook-oknak. Itthon - ahogy azt AMD notik esetében már korábban is megszokhattuk - elég kevés ilyennel találkozhatunk, pedig többek közt én is terveztem egy ilyen vásárlását.
Amiket itthon (remélhetőleg) a közeljövőben kapni lehet majd azokat be is linkelem, ha tud bárki itthon már kapható tipusokról, az legyenszíves linkelje be, bővítse bátran listát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest