- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
-
Dhampir
félisten
Egyébként van olyan AMD-s fórum/fórumok, ami(k) ajánlott(ak) és érdemes olvasgatni?
Sajnos ezenkívül nem ismerek mást, hátha okosabbaktól tanulhatnék valamit és jobban képben lennék a jelenkori AMD technológiáról.
Más:
Csodák-csodájára, keresés közben akadtam rá, még kapható Carrizo-s Y700 típusú notebook. Ezek már rég kifutottak és nem is olcsó, habár a Windows is benne foglaltatik az árában.
-
Dhampir
félisten
Eleve vannak típusok, amik nálunk nem kerülnek forgalomba. Például a Dellnek vannak AMD-s konfigurációi, amiből évekkel ezelőtt mutatóban előfordult egy-egy, mostanában már nincsen, tudtommal.
Például a 7559 Inspironnak volt egy hasonló kinézetű AMD-s konfigurációja is, rákérdeztem a gyártótól, de ide nem hozták be.
-
Dhampir
félisten
A Lenovo gondolod, hogy válaszolna?
A boltosok általában még az éppen beépített panellel sincsenek tisztában, ahhoz az aktuálisan kicsomagolt gépre rá kellene ereszteniük egy tesztprogramot.
Talán egy Y520 tulaj meg tudná nézni, ez ötlött fel bennem időközben, ha találok ilyen "boldogtalant".
Köszönöm a notebookcheck-es információt, ez választ adott a kérdésemre.
Eszerint butított verziót kapott. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Esetleg van információtok arról, hogy a Lenovo Legion Y520 egyik konfigurációjában lévő Radeon RX 560 vajon a butított verzió lehet?
Az alábbi cikkben írnak róla:
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Lassan érkeznek a játékra is alkalmas Ryzenes laptopok, többek között az Acer Nitro 5 AN515-42 is, amelyről itt olvasható egy cikk az AMD Ryzen 7 2700U procis változatról.
A billentyűzet alaposan melegszik a hőcsövek helyénél. :-(
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Létezik Ryzenes notebook topic?
Felbukkant egy ilyen fecske: HP EliteBook 755 G5; "RYSEN/7-2700U 8GB 512GB NOOPT AMD Radeon™ RX Vega 10 W10P", habár elég borsos áron.
-
Dhampir
félisten
Eleddig nem találtam épkézláb gépet, legalábbis a "korszakzáró" Lenovo IdeaPad Y700-15ACZ minőségét elérőt, már ha egyfajta "etalonként" lehetett rá tekinteni.
Csak az eléggé drága Intel + Nvidia kombinációra épülő konfigurációk szirénhangja zeng-zúg, amiknek "akcióik" oly gyöngécskék, egyáltalán nem csábítóak, hogy még a füleimet sem kell betömködni miattuk.Korábban a Dellre is rákérdeztem egy AMD-s konfiggal kapcsolatban, de Magyarországra azt nem hozzák be. Tehát léteznek jobbféle AMD variáns gépek is, csak nincs rá importőr, a nagyker, illetve aki forgalomba hozhatná hazánkban, ámde nem értek ehhez a részéhez, hogy kinek lehetne a feladata.
Meggyőzőbb összeszerelési minőségű, de használt munkaállomások meg kis-felhasználóként számomra nem érnek meg hozzávetőlegesen kétszázezer forint körüli összegek kiadását. Az új workstation árazások meg cégen kívüli kisemberként elborzasztóak.
-
Dhampir
félisten
Újabban egyre több probléma adódik az Intellel microcode terén. Nem tudom, hogy az AMD-nél mi újság e tekintetben?
-
Dhampir
félisten
Jelenleg kapható Acer Aspire 5 A515-41G-F8KM NX.GPYEU.035 laptop, FX-9800P procival és AMD Radeon RX 540-el.
-
Dhampir
félisten
Úgy általában gondoltam. Egyébként nem nagyon tudom, hogy mivel vessem össze.
Például ilyen evolúcióban: mobil Kaveri FX-7500 -> mobil Carrizo FX-8800P -> mobil IntelSkylake i5-6300HQ, de utóbbi sem nyújtott többet számomra az adott felhasználási keretek között, FullHD felbontással terhelten.Például pillanatnyilag egy mobil Intel Ivy Bridge I5-3230M fűt a kezem alatt, de valamennyire ez is birkózik, ha több feladatot kell futtatnia, hiába a 2*4 GB dual-channel.
-
Dhampir
félisten
Szerintetek mi lehet az erőssége a Carrizo-nak és mik a gyenge pontjai, melyik oldala hangsúlyosabb?
-
Dhampir
félisten
Átlagfelhasználóként ez fel sem tűnt, viszont diszkrét VGA-ról is lehet videó támogatást kérni.
Egyébként úgy vagyok vele, hogy nem érdemes visszafelé lépkedni, ha rendelkezésre áll egy fejlettebb, korszerű technológia, de az ár is döntő tényező, csak jó akciók kellenének magyar erszényekhez szabva.
-
Dhampir
félisten
Szerintem nem muszáj halványítanod a szöveget, ez is AMD téma, ami érdekes lehet.
A feltételezett nagy fogyasztást és árat milyen sztereotípia alapján állítod?
Hűha, érzékelésem alapján "bajvívásra" készülsz, de ehhez pengeforgatáshoz értőt keress, ne olyat, aki max a lovakat csutakolja és vizet, abrakot hord nekik.
Te biztosan jobban tudod, ha netán villamosmérnök vagy, egyébként itt olvastam ezt:
Az extra centik és kilók egyértelműen a hűtéshez kellettek, a Ryzen mellett ugyanis még egy extra hősugárzó található, a 65 wattos TDP-vel rendelkező Radeon RX 580, ez pedig IGP hiányában folyamatosan üzemel.
A 15 és a 35 Watthoz képest csak nagyobb ez a szám, nem?
Az árazás pedig szinte mindig magas új architektúra bevezetésekor.
Tovább nem érdekel ez a téma, kellemes hétvégét kívánok!
-
Dhampir
félisten
Még valami eszembe jutott.
bossbob, nem tudom, hogy a Pavilionokkal mi a pontos helyzet, de például ProBookok esetében csak a HP által aláírt driverek telepítése engedélyezett (ugyan ki lehet játszani, de Windows Update esetében esetlegesen nagyot lehet vele szippancsolni), Linux alatt más a helyzet, de Windowsnál megköveteli például Intel meghajtó esetében.
Nem lehet, hogy emiatt is bajlódsz a driverekkel?
-
Dhampir
félisten
Hát az Intel + Nvidiától kombótól sem voltam elájulva, főleg Linux alatt, de Windows 10 alatt perfektnek bizonyult.
Tudsz hozzávetőleges dátumot megadni a Ryzenes laptopok várható megjelenéséről?
Egyébként az esetlegesen nagy fogyasztás és a megjelenéskori magas költségek miatt annyira nem reménykednék a Ryzenben, főleg akkor, ha nem a játék a legfontosabb szempont.
A Magyarországon forgalmazott AMD-s laptopok szerintem sohasem voltak csúcs gamer gépek, inkább a multimédia tágabb teréig nyújtózkodnak. E tekintetben számomra korábban már a Carrizo is megadta, ami elvárható tőle, habár a Kaveri és a Trinity problémamentesebb volt.
-
Dhampir
félisten
Nekem nem notim van és nem Carrizo, hanem desktop és Kaveri. Kb évente egyszer frissítek drivert, amire nekem kell (Skyrim és stratégia), bőven elég, bugba sem futottam még bele.
Amíg Kaveri alapú laptopom volt (Lenovo IdeaPad Z50-75), rendben működött nemcsak Windows, hanem Linux alatt is (például a Call of Pripyat-ot és egyes Stalker modokat is játszottam vele Ubuntu Linux alatt).
Viszont a hűtése valamennyire mindig hallható volt, de a Carrizo-hoz képest AMD driveres problémákat nem tapasztaltam.
-
Dhampir
félisten
Vajon bekerül-e Magyarországra Dell Inspiron 15 5576?
Dell Inspiron 15 5576 Review (FX 9830P, AMD RX460) videó
Sok esélyt nem látok a hazai forgalmazásra, de valaki csak tudja...
-
Dhampir
félisten
A többieknek milyen tapasztalata van a Carrizo-val?
Lenovo IdeaPad Y700-15ACZ notebookon, másfél évvel ezelőtt időnként még akadtak driver problémák az akkoriban kiforratlan Cromson szoftverrel.
Viszont azóta sok víz folyt le a Dunán, én is kíváncsi lennék arra, hogy a gyakorlatban történt-e érdemi, pozitív fejlődés?
Ezen videó alatti hozzászólásban az alábbiakat írta "Casey Powell" néven valaki a fenti laptopról
I know this video is a little dated but I still have this laptop and now that it has matured it is a solid gamer. Lenovo released a BIOS update for the motherboard over 6 months ago. The included hard drive is horrible. I cloned the operating system to a Kingston Savage SSD. The cpu overheats and reduces the clock speed because the dust filter they used is some kind of cheap fiber material that air can't pass through. Filter was removed and thrown in the trash. Worked wonders on temps. You can really feel the heat being blown out of this thing now. This laptop has 4GB of GDDR5 memory for the GPU, the ram included in mine was 16GB. My biggest complaint was the issue with drivers. Trying to install drivers even remotely new caused black screens and I even had to reinstall windows once. The new ReLive drivers from AMD are solid. I can play Call Of Duty, Rust, Borderlands, 7 days to die, Etc. It was a lot of work but it paid off.
Az AMD ReLive-ról írt mondat felkeltette az érdeklődésemet. A PCWorld szerint javít a teljesítményen.
Még 2016. decemberében született Abu85 cikke:
Szintet lépett az AMD Radeon Software -
Dhampir
félisten
Ez a Clevo gép már vastagabb, elég ütős AMD HD 8970M VGA-t kapott.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #318 üzenetére
Bevallom, hogy én sem ismerem ezt a konfigurációt, de látva pár kitett X-es notit, és olvasván felhasználói visszajelzéseket (ami egyébként vegyes), hát nem is tudom. Lehet, hogy mégsem olyan rossz?
Az X-széria olcsóbb anyagok felhasználásával készül. Valamint azt olvastam valahol, de lehetséges, hogy ez hülyeség, hogy például a Lenovo jobb forraszanyagokkal dolgozik, mint az Asus.
Az Asusnál 15" méretben a ROG G551VW (a G551JW utódja) körülbelül olyan felsőbb-kategória a consumerek terén, mint a lenovo IdeaPad-ek közül az Y-széria.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #316 üzenetére
Aha, köszi, de ilyen X-szériás Asus-t legfeljebb csak akkor használnék, ha ingyen adnák. Ennyi pénzből inkább vennék egy Lenovo Y700-at, még ha orosz rulett is a garija.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #314 üzenetére
Ja, csak gép kell hozzá, ha van ilyen kies hazánkban.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #312 üzenetére
Számomra is az integrált megoldás szimpatikusabb. Az AMD driverek bekavarhatnak egymásnak, habár nem kellene, hogy így legyen.
Még jobb lenne egy FX-8800P proci, R7 Carrizo APU-val, de ez már csak fantáziálás.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #310 üzenetére
Nagyszerű összehasonlítás!
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #306 üzenetére
Köszi, számomra is az a szimpatikusabb a valamivel erősebb proci miatt.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb konfiguráció az alábbiak közül?
Egy A10-8700P önmagában csak az APU-val, avagy egy A8-7410 + R7 M340 VGA-val?
Az utóbbiban gyenge a processzor, de erősebb a mellette lévő VGA. -
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #301 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy megírtad!
Várjunk csak, de itt kevesebb; talán le van korlátozva 15W-ra a TDP (HP ProBook 455 G3), viszont a procid még benyalta a 35 Wattot is... ?
Egyébként külön örülök, hogy van még olvasója a Carrizo notebook fórumnak.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek egy AMD A10-8700P AMD Radeon R6 (Carrizo) APU-ja HD felbontáson alkalmas lehet némi játékra is?
-
Dhampir
félisten
válasz
simo9555 #295 üzenetére
Lenovo-s Carrizo konfigom van, de jelenleg semmiféle problémát nem tapasztalok, vaj simán működik minden.
Amivel néha játszottam, arra megfelelt. Más tesztelő szerint különböző játékok alatt így muzsikál ez a konfiguráció.
Nem engedem meg a Windowsnak, hogy energiamegtakarítás céljából a PSP 2.0 biztonsági modult kikapcsolja, amíg az eszközkezelőben alapból ki volt pipálva, ez bekavart nálam, és dobált kriptográfiára vonatkozó hibaüzeneteket az Eseménynaplóban.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy az AmdMsrTweaker programot hogyan kell használni?
Az alábbiakat szeretném futtatni:
START C:\AmdMsrTweaker\AmdMsrTweaker.exe P0=34@0.875V P1=32@0.975V P2=29@0.775V P3=25@0.525V P4=23@0.425V P5=21@0.35 P6=18@0.2 P7=14@0.05V NB_P0=13@0.40V NB_P1=12@0.40V NB_P2=12@0.425V NB_P3=7@0V
-
Dhampir
félisten
Azt szeretnéd elérni, hogy csak a dedikált VGA futtassa a programodat?
A Catalyst Energiaellátás részében a Power Play-ben kiválasztod a Csatlakoztatva: Teljesítmény maximalizálását, a Váltható grafikus rendszer globális beállításoknál a Csatlakoztatva: Teljesítmény maximalizálása, és ha valamiért nem automatikusan a dedikált VGA használja a kívánt alkalmazást, akkor kiválasztod a Váltható grafikus rendszer alkalmazás beállításokban a Grafikus beállítás alatt.
A Windows Vezérlőpult / Energiagazdálkodási lehetőségekben legyen a Teljesítménycentrikus mód kiválasztva.
-
Dhampir
félisten
A dedikált egy R9 M386X, nem túl nagy szám VGA, de jobb a semminél.
Csak egy játéknál használtam,amit egyébként az integrált is elvitt volna. Alapból az APU működik, mert szeretem a zajtalanságot.
Nálam nincsen driver gond jelenleg, de a múltkori Crimson frissítés után később voltak gondok.
Közben volt egy kis Linuxos kitérőm, de utána visszatértem Windowsra.
A Windows 10 előbb feltelepítette a maga AMD driver variációját.
Utána a Lenovo oldaláról installáltam a legfrissebb gyárilag jóváhagyott AMD drivert. Egy idő múlva driver frissítés lehetősége jelentkezett, ez feltette a Crimsont.
Ezzel a variációval jelenleg szépen megy minden, nem kívánok ennél frissebb, még bugos bétát.
-
Dhampir
félisten
Na, már fel is nyomta a legfrissebb 16.3.1-et, ami elérhető volt, előtte esetleg nem árthat az AMD Clean Uninstall Utility futtatása:
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #265 üzenetére
Ugye milyen jó, amikor csak 3 darab USB-portod van, és meg kell fontolnod, hogy melyik kábelt húzzad ki belőle, ha Gigebites csatlakozást akarsz az Internet előfizetésedhez.
Na, ilyenkor lesz a pluszból mínusz...
-
Dhampir
félisten
Skacok, ha volna rá zsozsóm, én ezt a HP EliteBook 755 G2-őt venném meg.
-
Dhampir
félisten
válasz
BangoSkank #259 üzenetére
A HP Pavilion esetében nem a hipi-szupi processzor és egyéb fényes adat ámított el, hanem a Network interface ütötte ki a biztosítékot:
Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN
A zsanér viszont egész jónak látszik, így a távolból nézve.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ez téves adat lehet, hogy a Carrizo FX-8800P APU-jánál "Bristol Bridge FP4"-et ír ki a HWiNFO?
-
Dhampir
félisten
válasz
stratova #252 üzenetére
Járt nálam tavaly ősszel egy Z50-75, valami bűn rossz képernyője van azoknak ("teltaru" honfitársunk nyitott egy Lenovo fórumtopicot gradient hibáról, ezt megelőzően a Tékozló Homáron panaszolta el). A hang is eléggé tompa mindenféle bűvészkedés ellenére, hiába hirdetik JBL hangszóróval.
A Call of Pripyat alapjátékot elindítottam rajta, az APU nagyjából egyenértékűen vitte a dedikált VGA-val, egy izmosabb Stalker mod pedig teljesen laggos, élvezhetetlen élményt nyújtott.
-
Dhampir
félisten
Január óta nézegetem a hirdetéseket (akkor év elején 240.000-250.000 Ft között árulták) és úgy tűnik, hogy fogyogatott, de kérdés, hogy mennyit hoztak belőle, és azzal arányosan lehetne megfelelő tanulságot levonni belőle.
Ezen videó alatti hozzászólásokban voltak érdeklődők.
-
Dhampir
félisten
AMD-s gépet keresőknek, hétvégén akciós. Nem a bolt, hanem az ára minket linkeltem, ha nem baj.
-
Dhampir
félisten
Még mindig gondolkodom a "költséghatékony" A8-7410-en.
Attól félek, hogy gyengécske.
Ámde például a Trinity A8-4500M-el jó tapasztalataim vannak, és ha annak a teljesítményére képes, akkor vállalható lenne.
-
Dhampir
félisten
Szerintetek HD felbontáson egy A8-7410 + R7 M340 eldöcögtetné például a Fallout 4-et?
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #238 üzenetére
Igaz olcsóbb is, bár nem akkora különbséggel, ha az i5-ös árával vetjük össze.
Legnagyobb pozitívuma viszont a matt kijelző. -
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #236 üzenetére
Pedig nem olyan rossz, a hűtésről teljesen mást tapasztaltam. A te géped hangos?
-
Dhampir
félisten
válasz
stratova #233 üzenetére
Ezt az eredményt kaptam korábban 1x4GB memóriával Lenovo Y700-on, amit rövid időre tesztelhettem. A Fire Strike érték 2 963 lett.
-
Dhampir
félisten
Megszületett az AMD Carrizo Y700 tesztje, összemérve két másik laptoppal.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #223 üzenetére
Az is lehet, hogy csak elírás, és van benne dedikált VGA is. Valóban fura lenne úgy...
Arra kíváncsi lennék, hogy önmagában az AMD A10-8700P APU-ja HD felbontáson vajon mire lenne elég.
Kapható most ilyen konfigurációban is, az egyik HP ProBook 455 G3 típusban.
-
Dhampir
félisten
válasz
stratova #221 üzenetére
Köszönöm szépen az információt!
Még Carrizoval a Lenovo Y700-nak létezik egy dVGA nélküli típusa 2133MHz DDR4-el: 80NY0028HV.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Nem rossz ár, ha nem jelent bajt az itt-ott megmutatkozó "költséghatékonyság" és a nemzetközi billentyűzet.
(#201) solfilo
Sokkal szebb IPS-kijelzővel, akciósan már 144.990 Ft-ért kapható HP gép, csak sajnos nem a Carrizo procis, hanem az Inteles változata. No meg a Dellre alapból 3 év garancia jár. Viszont a szemünket nem szabadna büntetni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #194 üzenetére
Ezzel egyetértek, de ebből az X sorozatból én nem kérnék. Ami jó nagyjából - viszont nem AMD-s- az a ROG G551JW, de az is csak egy konzumer laptop, viszont bika gpu-teljesítménnyel egy átlagos laptophoz képest.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #192 üzenetére
Játékra viszont valóban jobb az Asus.
-
Dhampir
félisten
válasz
Hurkaleves #184 üzenetére
Nem mérhető össze egy kategóriában a két gép.
Teljesítményben biztosan jobb az általad linkelt Asus, ám minőségben és felszereltségben van egy kis különbség az X-szériás Asus konzumer és egy üzleti HP ProBook között.
Azt a boltot valamiért nem szokták ajánlani, te mennyire ismered?
Ha jól látom, akkor a X555DG-XO053D jelzés alapján ez külföldi forgalmazásból származó gép.
-
Dhampir
félisten
Probook szériát hiányolom itthon.
Pont a múltkor jeleztem egy másik topikban (amit úgy látszik, hogy senki sem olvas már) ezt a HP ProBook 645 akciót A10-5750M procival. Még nem Carrizo, de legalább AMD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest