- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ezeket szerintem most mind érdemes követni.
asztali Raven Ridge procik (2400G, 2200G): [link] (ezeknek a noti verziója a 2700U, 2500U, stb)
AMD proci mélyvíz, a még meg nem jelent dolgokról, ez inkább szakmai: [link]
AMD procik jövőjéről szintén, de kötetlenebb formában, itt több minden belefér: [link]
VGA-knak is van külön, AMD Radeon találgatós: [link]De csinálhatsz egy külön noti Raven Ridge topikot, mint ezt a Carrizosat is csinálta valaki. Remélhetőleg több Raven tulaj lesz majd, mint Carrizos volt. Lehet nem ártana egy hely a notis tapasztalatoknak.
-
16CU-val kb GTX 1050 szint lehet, ha a hűtés vagy a tdp nem korlátozza le nagyon.
Nem is értem a notigyártókat. Végre egy jó erős széria AMD-től, s ugyan úgy alig kapni néhány típust nálunk, mint az egy ideje már divat. Nagyon örülök a 300k+ gépeknek, de a "halandóknak" is kéne valami. -
-
-
Ez a konkrét HP 15-ba010nt lett véve, hardveraprós emberke közbenjárásával. Végül a billentyűzet is magyar volt rajta.
Mindenképp Bristolt akartam, a youtube gyorsítás miatt, bár prociból is kinyomja az 1080p@60fps-t a youtube-on, szóval elég lesz a tulajnak még évekig. -
Köszi, ez elég baba, főleg ennyiért.
Későn jött végül ez az Acer (hogy látom, november második felétől listázza ipon pl), vettünk már egy HP-t.
A10-9600P, 2x4GB DDR4, melléerőszakolva R7 M440 ócskavas, 1TB, jogtiszta Win10, 160k körül volt. A teljesítménye bőven elég a tulajnak, szóval öröm és boldogság van.Btw vicces az Acer, most már inkább a Raven Ridge notikkal kéne jönni, nem RR start előtt egy hónappal Bristolos notikat piacra dobni. Bár lehet csak a magyar boltok nagykerek vannak nagy csúszásban.
-
A csúcs APU-k olyan i3-i5 szint körül szoktak lenni, előbbihez közelebb. Sok magot használó dolgokban jobbak, kevés szálas alkalmazásoknál gyengébbek. Noti procikat nagyon visszafogják a gyártók a jellemzően 15W-20W-ra belőtt hűtéssel. Raven lesz a szintlépés remélhetőleg.
-
A Llano 2,3GHz-ig turbózott, c2c meg ugye erősebb, mint az Excavator. Magasabb órajel miatt lehet picit pörgősebb lenne a Stoney, de erős a multitasking, kevés az egy modul szerintem neki.
Carrizoba a H265-öt berakták, a VP9-et kihagyták, még a vele egyidős, lesajnált IGP-s Skylake is tudja már. (VP9 gyorsításra képes hardverek)
Csak azért nem tűnik fel, mert izomból kitolja magából a fullHD youtube-ot a Carrizo. 4K youtube-ról mondjuk Bristollal sem lehet álmodni, mert VP9-et csak 1080p-ig támogat, Stony meg 720p-ig, vicc."up to 1080p VP9"
forrás -
Ez csak két mag, egy modul. Egy 4 magos Llano notiról vált, nem akarok kitolni vele.
Carrizo sajnos nem jó, mert nem gyorsítja a youtube-ot, AMD hülye volt, hogy nem kezdte el időben támogatni a VP9-et (amire átállt a youtube), Intel és Nvidia is beelőzte ebben egy évvel kb.Gondoltam meg tudja várni a Ravent, ha idén megjelenik, de a gép már eléggé köhög, Raven meg áttevődött 2018-ra.
-
Engem a 150-170k körüli nem macskás AMD-s notiknál zavar a kínálat szűkössége, most is kéne valami ismerősnek, de Lenovo 320-at nem merek ajánlani neki. Bristol alá nem mennék a youtube gyorsítás hiánya miatt.
Ipon kínálata, alig van Bristolos gép, s abból is csak 3 db van 200k alatt.
-
Szia!
Köszi az infókat!
Érdekes egy sztori, kíváncsi vagyok a bios mókolás segít e, elég friss az infó. HP is csinálhatna egy bios update-t, gondolom nem két ft egy ilyen laptop.
Ha kibírja, ismerős megvárja a Ravent (Zen magok + Vega IGP), ősszel érkezik elvileg. Talán abból többet is eladnak majd, mint Carrizoból, így talán jobban odafigyelnek majd rá a gyártók is.
Nekem nem notim van és nem Carrizo, hanem desktop és Kaveri. Kb évente egyszer frissítek drivert, amire nekem kell (Skyrim és stratégia), bőven elég, bugba sem futottam még bele.
-
Hú jó rég jártam erre, ahogy látom nem csak én.
Ismerősnek kéne noti, gondoltam keresek neki Bristollal szereltet, de kb nem is lehet kapni 100-200k között ilyet.
Találtam egy HP Paviliont 150k-ért, A10-9600P-vel, de az APU mellé az "okos" HP berakott egy GCN2-es R7 M440-et.
Ezt le lehet tiltani valahogy? Vagy lehet választani, hogy mihez mit használjon? Csak mert ha már az IGP gyorsítja a youtube-ot, a dVGA meg nem, akkor inkább úgy állítanám be neki, hogy az IGP dolgozzon böngészéskor.Vagy esetleg tudtok ilyen 150k köröl valami Bristolos gépet? Folyamatosan szűkül az AMD kínálat, alig van néhány gép összesen a piacon, annak zöme is Lenovo macskás APU-val.
-
Hát nincs mit!
Novemberben vagy hogy jelent meg először a Radeon Software Crimson Edition. Amúgy nagy gyorsulásra nem kell gondolni, mégiscsak egy IGP-ről van szó, kb úgy teljesít vele az A8-760, mint a 2014.12. havi Omega driverrel. (a 2015. nyári rontott a teljesítményen, ezt hozta helyre a Crimson Skyrim esetében) -
Nálam az adatlapon lévő konfiggal megy a Radeon Software, Win10 64bit, rendben működik. Skyrimban gyorsult tőle az A8-7600. Más nagyobb terhelést jelentő játék nincs a gépen.
Felraktam ismerős ASUS notijára is, abban a gépben Llano + dGPU (A6-3400M + HD6650M) van, rendben üzemel. Annyi, hogy ugye ott csak a bétát szabad feltenni a legacy oldalról, több minden nincs abban a verzióban benne, ha jól tudom.
Anyám gépére ugyan ezt a legacy Crimson bétát tettem fel, HD5450 van a gépben, ott sincs probléma vele.Mondjuk most nem is értem hirtelen, néztem AMD-nél, legacy oldalon van új Crimson béta, azt hittem nem kapnak már új drivert a Terascale kártyák.
-
Ha valakit érdekel, Emagnál most elég olcsó a Dell Inspiron 5555, A10-8700P-vel.
-
válasz
Hurkaleves #194 üzenetére
"Csodásan" állnak az AMD-s gépekhez az OEM-ek. Amiben tudna virítani AMD, azt is elrontják. Llano óta single RAM-ot raknak a gépbe, jó lassút, hogy még véletlenül se legyen elég játszogatni az IGP...
-
válasz
Hurkaleves #188 üzenetére
Engem nem kell meggyőzni.
Valamiért az OEM-ek gyakran nem azt csinálják, aminek volna értelme. -
válasz
Hurkaleves #186 üzenetére
Gondolom össze tudnak dolgozni, de ebben jellemzően nem sok köszönet van. Csomó játékban nem megy, vagy bugos, stb, legalább is nem nagyon hallottam még senkit, akinél öröm és boldogság lenne az ilyen dual graphics. Szándékos elrontásnak tűnik a dolog.
Lehet AMD ingyé vagy olcsóbban adja ezeket az APU-k vásárlásakor, csomagban, csak a gyártók nem Inteles gépbe rakják, hanem AMD-sbe valamiért. Persze lehet nem, csak már nem tudok mire gondolni, hogy mi az oka az ilyen csodás APU+VGA párosításoknak.
-
válasz
Hurkaleves #184 üzenetére
Az AMD Radeon R8 M350DX a TPU szerint ez egy 384 shaderes valami, de ebben csak 384 shader van, azaz 6 CU. Míg ugye az FX-8800P-ben 8 CU van.
Valóban több értelme lenne a 2*2133MHz RAM-nak, ez a 350DX csak plusz egy alkatrész, ami kb nem gyorsabb az IGP-nél, de cserébe fűti a kasznit és drágítja a gépet.
-
válasz
stratova #178 üzenetére
Jogos, tényleg volt néhány, most is lehet 300k felett kapni.
Minden esetre generációról generációra gyengül az AMD-s notik választéka. Egyre kevesebb típusba szerelik őket. Vagy lehet csak bemagyarázom magamnak.
Elég elkeserítő a Carrizo és Carrizo-L kínálat a magyar piacon, több mint fél évvel a Carrizo bemutatkozása után, és kevesebb mint fél évvel a Bristol Ridge előtt. -
Ez az RMClock elég réginek tűnik már, szerintem nem támogatja az újabb szériákat. Esetleg még a PSCheck, csak az nem megy Kaverivel.
A gép egyelőre nem hibázik, úgyhogy szerintem marad ez a picivel alacsonyabb fesz. Azt sikerült beállítani, hogy induljon a géppel együtt az undervolt, de az UAC bejön és okézni kell a Win betöltődésekor, kivételt nem tudom hogy lehet hozzáadni a felhasználói fiók felügyelethez. Kikapcsolni nem akarnám.
-
Na, megcsináltam a P3-P7 szintekre az undervoltot. Turbót nem kapcsoltam vissza.
A prohardver A8-7600 tesztben lévő értékeket állítottam be, ennyit csak tud a proci. Aztán persze majd kiderül.
P3= -0,0625V
P4= -0,0625V
P5= -0,0625V
P6= -0,0625V
P7= -0,0375VLejjebb nem merek menni.
-
Csak csökkenteném a feszt kicsit, mert az én A8-7600-am elég sokat kap valamiért alapból. Ha hibázik, visszaállítom és kész.
(#168) stratova: turbó nálam most ki van kapcsolva. Lehet megnézem, hogy mennyire lehet csökkenteni a turbó P-statekhez a feszt, ha jelentősen, akkor visszakapcsolom. De az is lehet, hogy hagyom a fenébe.
jah igen, P0-P2 a turbó, P3 már az alapórajel.
-
Akciós Dell laptop, A10-8700P-vel, 8GB RAM.
Egész vállalhatónak tűnik ennyiért, kár, hogy EMAG.
Dell Inspiron 5555 az kb HP Pavilion szerű, jól tudom? -
válasz
BangoSkank #135 üzenetére
Még jobb lenne szerintem, ha a dGPU-t kihagynák a gépből, s megemelnék a TDP keretét 35W-ra az APU-nak.
-
-
-
-
Hát szerintem a Lenovo Z50 és az Asus X akármi sorozatok elég gázosak. Nem vagyok egy noti guru, de ajánlós topikban ezekről folyamatosan lebeszélik az embereket a minőségük miatt. Teljesítményük elég lehet, de inkább maradnék Pavilion vonalon.
Legjobb lenne neked is egy HP Probook, csak azokban még nincs Carrizo (legalább is nálunk tuti nincs), csak Kaveri. Pl ha ezt kiadnák Carrizoval, nem is kéne tovább gondolkodni sztem.
-
Hát nem hiszem, hogy gond lenne a gépnek a 10 órás üzem naponta.
Ahogy nézem, elég gyenge a Carrizo felhozatal még mindig. Ha nem sürgős, érdemes lehet várnod, hátha jön több típus. Sőt, a Bristol Ridge (~Carrizo) tiszteletét teszi majd elvileg a mobil és asztali szegmensben is.mod: Találtam egy HP Pavilion 15 tesztet, A10-8700P-vel. Nem pont az a típus, de talán nagyon nem visz félre, az APU teljesítményét bizonyára jól mérik.
-
Ez a hír pont elfér ide.
-
válasz
laposonly11 #79 üzenetére
Azóta minden romlott kb.
Összeomlás közelében az AMD - 2015.07.07
AMD: nekünk mindig jobban fáj - 2015.07.17
AMD: újabb tragikus negyedév - 2015.10.16Amúgy lesz asztali Carrizo, vagy hasonló, Excavator magos APU mégis desktopra, csak nem FM2+ foglalatra, hanem AM4-be, Bristol Bridge néven. Megágyazandó a Zen-nek gondolom, meg hogy 2016 végéig, 2017-ig legyen valami új termék. Jelenleg legalább is ilyenről hallani.
Amúgy sokat nem szabad várni a 95W-os modellektől, már Kaverinél is a 45-65W TDP felé van a sweet spot, a 95W-os modellek nem sokat vernek a 65W-osakra. Carrizonál még lejjebb van az optimum.
-
Ha van egy jó termékük, kétlem, hogy nem tennének meg mindent, hogy jó gépeket építtessenek rájuk. Főleg most, hogy gyakorlatilag a tönk szélén a cég, minden siker jól jönne. De addig, amíg az Intel negyed éves nyeresége akkora, mint az AMD fél éves árbevétele (ami egyébként veszteséget termel), nem tudom mit lehetne csinálni.
A magyar piacon kb csak a HP és Lenovo tart erősebb AMD procival szerelt gépet. Többi gyártó miért nem hoz be? Szlovákiában is hónapok óta kapható Acer noti Carrizoval, magyar piacon se híre, se hamva. Miért? Lehet túl pici a szlovák piac (magyar piac fele ugye), s ott már nem éri meg trükközni?
A kérdés nyilván költői. Fura ez nekem nagyon. -
Néha nekem is az az érzésem, hogy direkt rontják el az AMD notikat. Vagy kevés, lassú és single RAM-ot pakolnak mellé, vagy túl alacsony a TDP keret, amire belövik, vagy alulméretezik a hűtést és throttingol a gép, vagy tesznek mellé egy az IGP-nél alig valamivel erősebb VGA-t, csak tudnám minek, vagy nagyon ócska kijelzővel párosítják, vagy nagyon tróger az egész gép anyaghasználata, összeszerelése és lehetne sorolni. Kaveri-t és Carrizot se nagyon pakolják a 15-nél kisebb gépekbe. Szóval szerintem is jogos a feltételezés, hogy valakinek van ehhez köze.
-
válasz
laposonly11 #71 üzenetére
Megértem, így 5 hónappal a megjelenés után illene már egy normálisan belőtt Carrizoval szerelt gép.
-
válasz
laposonly11 #69 üzenetére
Hajrá! Ha kell erősítés, szólj, úgy sem voltam még az óceán túlfelén!
-
válasz
laposonly11 #67 üzenetére
Nem semmi!
Bár gondolom a gyakorlatban azért nem ennyire rózsás a helyzet. Főleg ha lassú, single RAM-ot tesznek Carrizo alá.
-
válasz
laposonly11 #65 üzenetére
Az összes Carrizo konfigurálható TDP-vel rendelkezik (12, 15, 25, 35W TPD-re lehet állítani), ergo a notebook gyártóján múlik, hogy milyenre lövi be a Carrizott a gépében. Gondolom mivel spórolni akarnak a hűtésen és az akkumulátoron, így inkább visszafogják a 35W-ra is képes Carrizot 15W TDP-re. Vicc.
Carrizo elemzés 4. oldal, típusonként nincs fix TDP, hanem 12-35W között állítható.
-
válasz
laposonly11 #63 üzenetére
Persze, mindkettő IGP-n ment, láttam én is.
Azt hittem jobban visszafogja a Carrizo-t a 15W-ra korlátozás. Bár gyanítom 35W-ra belőve jobb lenne a helyzet, meg ha gyorsabb RAM-okat kapna maga alá.950M teljesen más kategória nyilván, noti dGPU-k között elég erősnek számít.
-
válasz
laposonly11 #61 üzenetére
Hm, egész jól teljesít a 15W-ra korlátozott FX-8800P is.
mod: az előbb még volt egy link egy összehasonlító videóra: katt
-
Ez a Carrizo-L, már egy ideje kapható. Többféle noti is épül rá. Azért nem linkeltem eddig, mert ez teljesen más architektúra, mint a rendes Carrizo.
Gondolom mivel a Beema ráncfelvarrása a Carrizo-L, így kb annak a szintjét hozhatja. Sajna ez sem tudja dualban hajtani a RAM-okat, IGP-nek biztos jót tenne.
"Performance
The processor performance depends on the configured TDP of the SoC. Set to 25 Watt, the CPU should be slightly faster than the old A8-6410 and therefore similar performance to a Haswell-based Pentium or ULV Core i3."mod: ezen az akciós áron nem lehet rossz vásár.
-
Megjelent rendes hazai webshopban is Carrizo-val szerelt gép most már. HP Pavilion, FX-8700P-vel.
-
válasz
BangoSkank #29 üzenetére
Pontosabban hogy a HP milyen hűtést tervezett a gépekbe, mert aszerint fogja belőni a HP az APU-kat is a Biosban. Mert ugye mindegyik Carrizo tudja a 12-15-35 W-os TDP-t.
Ez alapján 15W a legvalószínűbb. -
Nekem sem szimpatikus ez. A nyereségük kb egy súlycsoportban van az AMD teljes forgalmával.
Igen, a büntit megkapták még 2009-ben, de ha minden igaz ezt legalább 2014 nyárig ki sem fizették
az AMD-nek. Nem tudom azóta megtörtént e.mod: off
mod2: most nézem ugyan azt linkelted.
Szóval igen, 2009-ben megbüntették őket, 2014. nyárig tartott a fellebbezés, szóval legalább 5 évet ültek a pénzen, mire kifizették, ha kifizették már.
mod3: a linkelt szájbarágóban ott van, hogy a pénz nem az AMD-nek kell fizetni, hanem az EU ktsgvetést gazdagítja. -
-
Úgy látom itt is csak Acer Aspire V3 és Apple gépek vannak GT3-as procival szerelve. I3 és i7 egy sincs, mind i5-ös.
Hogy ON is legyen, szlovákoknál már van Carrizo-s Acer. Nem értem ott miért van, s nálunk miért nincs.
-
Igen sajnos. Pl iponnál most van 1107 db noti, ebből 64 db AMD-s, azaz <6%. S ez a 64 db is gyanítom inkább Kabini, meg Beema, minthogy Richland vagy Kaveri lenne. Carrizo meg egy darab sem.
Ezért is "jó", hogy Carrizo-t nem adták ki asztalra, biztos nem tudnának eleget gyártani a notigyártók nagy mennyiségi rendelési miatt.
Most kíváncsiságból megnéztem, mennyi az AMD vs Nvidia állás.
AMD: 162 db (ha csak IGP van a notiban, azt is ide számolja az ipon kereső)
NVidia: 413no comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest