Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
colik
csendes tag
szevasztok. Mekkora a legnagyobb órajel amit kidobtak AMD-ék, az Athlon és Athlon Xp-vel?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy 2800+-as barton melyik pentiumnak felel meg?
Kösz:piadex2
-
Paqito
senior tag
Ahoy!
Ha pár éve gond nélkül muzsikál a gép akkor nyilván nem...
fess A problémádra inkább itt kérj választ, mert oda tartozik.
G@ß! Amikor hőmérsékletet ellenőrzöl, ne csak a szoftveres dolgokra koncentrálj, hanem vedd elő a jobbik kezed is, és óvatosan tapogasd meg a bordát is. Ha nem meleg, akkor alapvetően két dolog lehet.
1. a borda nem illeszkedik rendesen, következésképp nem hűt hatékonyan. Megoldás: cpu és hűtőtisztítás, és újrapasztázás.
2. ha borda illeszkedés jó, és nem bántóan meleg a borda - viszonyításként az emberi kéz 65-70 fokot bír- akkor másik alkatrész lehet hibás.
Ha nem húzod a procid, akkor a BIOS-ban kevesebb feszt adj a procidnak. Nálam a 3200+ Barci 1,5 V-ot kajál 1,65V helyett. Nem is melegszik annyira
Sweet Lou 6 Szerintem teljesen reális az eredmény - nálam 4.2-es Everest- 3424 pontot adott.
Üdv
-
Sweet Lou 6
addikt
Csak azt szeretném kérdezni, hogy reális az, hogyha egy 2800+ Barton Everest 5 CPU Queenben 3320 pontot ér el? Csakhogy nyugodt legyen a lelkiismeretem...
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Van egy Thoroughbed B B0-ás steppinges 2200+os procim.
És van egy kis problémám vele.
Míg a BIOS egy restart után 57 fok körül mutatja a hőfokot, addig az everest csak 41-45 fokot.
Néha restartol magától.
66foknál figyelmeztet, 70foknál restart...
Sima filmnézés közben jött elő a probléma... valamint mostanság egyre gyakoribb, kicseréltem a 7-8cm -es ventit 12esre.
Képet küldök ha gondoljátok... egy pár csepp pillanatragasztó mire képes...
Orthos alatt everest szerint 44 fok... lehet h a mag belső hőmérséklete sokkal nagyobb és amiatt resetel?A táp nagyobb konfigot is vitt simán...
Köszi a válaszokat
Üdv.
Gabi -
fess
őstag
sziasztok
asus m2n alaplapon van amd athlon xp 5500+ proci. ezt a procit hol tudnám fentebb húzni?mennyi a max amit még gyári hűtéssel kihozhatok? -
Paqito
senior tag
Szia!
Amennyire én tudom a paszták legáltalánosabban alapvetően kétfélék szoktak lenni (de biztos van egy rakás más megoldás is).
1 - szilikon alapú
2 - valami fém alapú: elsősorban ezüst, esetenként réz.
(Anno az okosok mondták is volt, hogy ilyen pasztákat - pl Arctic Silver - kerülni kell Socket A-s prociknál, mert ugye ez olyan cpu, amin nincs füstszűrős sapka
, és ha valaki vastagon kente a ganyét a cpu magon túlcsorgó anyag csúnya dolgokat okozhatott a procival. Fene se tudja, mennyire igaz, mindenesetre egy ideig a csapból is ez folyt)
Legjobbakat
-
Fulmi
senior tag
szia!
koszi ezt a kiterjedo segitseget, de nagyon ugy tunik hogy nem kell uj hutot vennem, mert ma leszedtem a procirol es lattam hogy a borda es a venti kozott kb 2 cm vastag por van, mintha egy szivacs lenne. ezt szepen kitisztitottam, azota 35 - 40 fok korul van, ami mar turheto. szoval marad a jo kis Titan venti es gyari borda.
fulmi
-
Paqito
senior tag
Szia!
Itt találod a topikját és innen tudsz rendelni.
Ez a cumó különösen jó, sokunknak ilyen van, ráadásul ha platformot váltasz akkor nagy valószínűség szerint az új gépednél is jó lesz, lévén a hűtő kialakítása univerzális. Jár hozzá egy kiváló Y.S. Tech (Yen Sun Technology) venti is - szerintem a 92 mm-s ventivel érdemes rendelni és beszerezni hozzá egy fokozatmentes potit. Bontóban olcsóért kapni ilyet.
Ha esetleg vakvágányra futnál, egyszerűen bemész egy pc bontóba, és veszel egy bordát (Socket A vagy s462 platformhoz, mindegy a kettő ugyanaz
). Szerintem a Glacialtech Igloo sorozatból biztos találsz -régen erős középkategóriás hűtőnek számítottak és sok fogyott belőlük -, én a mogyoro.hu listáján láttam kemény 790 Ft-ért - ventivel együtt!. Ha már hangos/öreg/poros/szar a ventilátor rajta, akkor kb 500-700 Ft környékén beszerezhető új is - a poti itt is hasznos lehet!!!. 1200 környékén már Zalman-t találsz, ha pedig egyszerű fix fordulatszámú és halk megoldás érdekel akkor itt van esetleg ez. - gondolom pesti Vagy
Legjobbakat
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
amd athlon xp 2 600 + gyari ventijet szeretnem lecserelni mert mostanaban 65 70 fok ala nem igazan tudja vinni. tudtok egy megbizhatot mondani amit meg kapni is vagy esetleg valakinek nincs elfekvoben egy nekem megfelelo?
koszi a segitseget: fulmi
-
huskydog17
addikt
válasz
zolikaDB #5870 üzenetére
Hali!
Nekem is ugyanilyen procim van (2400+), csak más alaplappal. A lapom egy ASUS A7N8X-XEz a rendszer még nagyon sok mindenre jó. Például tökéletesen viszi a 720p-s HD filmeket illetve képes elég komoly játékok futtatására is egy erősebb videokártya mellett.
Nekem egy Geforce 7600 GS-el van párban és gond nélkül mennek a Source motorral hajtott játékok maximum grafikán. Doom 3 és FarCry sem jelnt gondot magas részletességgel.Szóval még bőven nem való a kukába.
-
oravek
csendes tag
Hello!
Segítség kéne mivel nekem amr lovesem sincs mit kene tennem.
Nemrég vettem egy uj gepet de furcsan mukodik. Amikor elindítok valamilyen játékot bizonyos idokozonkent beszaggat. Eleinte arra gondoltam hogy a redukció a bunos amivel a regi VGA monitorom csatlakozik az uj kartya DVI kimenetehez, de kiderult hogya nem igy van. Amikor eppen beszaggat a processzor 100%on fut. Ebbol gondolom az a bunos. Remelem valaki tud segiteni.Gépem:
AMD Athlon 64 3000+, ATI 6350HD 512MB, 4GB DDRII, HDD 320GB -
Reac^
őstag
Ehhez nincs vmelyikőtöknek magyar leírása?
-
(Bundás)
addikt
-
111111
tag
na... most 2530Ghzen fut a gép 11*230as szorzoval Memoriát 800Mhzről 667re osztottam vissza a hypert meg 1000-ről 800Mhzre ez menyni teljesítmény növekedés/csökkenéssel jár? kösz
-
(Bundás)
addikt
válasz
zolikaDB #5870 üzenetére
V7N8-as Asus lapról nem hallottam még, amúgy attól függ mire kell és mennyiért adják. Régebbi játékokkal még el lehet lenni vele, persze VGA se árt. Ha nem ingyé adják akkor hasonló árakban már 939-es rendszereket lehet kapni, szinte...
(#5873) boliver: A lapod VIA chipsetes ezért az FSB-vel bonyolultabb a húzás, szorzó állítás megy-e? Amúgy magtól és szerencsétől függ a húzás, kérdés egyáltalán minek, milyen VGA mellé, milyen CPU hűtőd van?
(#5874) 111111: olvassska vissza igen, de nem ebben a topikban, keresőbe X2-es szócska a fórumokban.
-
fzoli15
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy egy Athlon Xp 3200+ (2,2 GHz) és egy Radeon HD2600Pro 512Mb DDR2 128bit vga kártya hogyan bírkózik meg az 1080p felbontású filmekkel? -
111111
tag
üdv! segítene valaki, hopgy tudnám picit feltuningolni a procimat? biosban 2,4 a max. miylen progit ajánlotok? tom olvassska vissza kössz
-
boliver
csendes tag
Sziasztok nekem Amd Athlon 2200+ 32-bites procim van Asus Kd7-S alaplapon 2x 512 Mb-os ramokkal (333 MHZ órajellel). Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig lehetne felhúzni a processzort?
-
DEV_NULL
őstag
Gondolom sokan ismeritek, de aki még nem látta: 290x10,5 a hűtőben..
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Kinéz egy ilyen konfig nekem:
- Amd athlon XP 2400+
- Asus alaplap V7N8
Mi a véleményetek róla? Cserélnék, és még nem volt saját asztalim, csak laptopom, de amd-t egyáltalán nem láttam még!
Lehet-e ezeket húzni? Mire elég egy ilyen gép? Mit kell tudni róla? Lámer vagyok még asztali körben
Segítségeteket előre is köszi! -
DEV_NULL
őstag
VARMI2! erre:
ABIT AN7 eladóZALMAN bordával, írj pü-t ha érdekel
(többieknek is szól) -
Pyton
aktív tag
Sziasztok!
A héten lecseréltem az Athlon MP-imet 2 db 3000+ os mobil Bartonra. Gond is támadt egyből. Indulásnál a BIOS kiírja, ismeretlen proci 2200 MHz-en, meg hogy 2 CPU(s), de a ram számlálás és meghajtó detektálás után kiírja, hogy nem MP képes a procc, csak 1 fog menni. Gondoltam nem ismerte föl normálisan, ezért lehet. Windózban viszont csak 1 processzor látszik mindenütt, az everestben is, de lent az óra mellett, ahol írja a hőmérsékleteket, ott van CPU1 és CPU2 is. Tudtommal a mobil Bartonok mennek dualban, van is a fórumon tag, akinek van ilyenje. Lehet, hogy drótoznom kéne? Vagy más a gond? Ha van tipp, ötlet, ne tartsátok magatokban.
-
joi29
őstag
-Gondolom nem kell rája felhívnom a figyelmed, hogy ez a topic mint a cime is
sugallja nem az x2-es procikkal foglakozik, azt a fentebb említett linkel is
elérheted, és ott vitatkozhatunk, hogy honnan a csudából olvastad ki,
hogy a procid idézem: " 4000+ os procim ami eredetileg 4ghz megy és most
és sikerül kihúznom 4.6ghz-ra"
-De mint látom már megtaláltad... -
fkenny
senior tag
Válasz mindenkinek !
Tudom fiatal vagyok meg minden de kipróbáltam egy digitális hőmérővel és 3-4fok tévedés van kb a kettő közöttHa nemhiszitek járjatok utána gyertek el max levideózom hogy mennyi a hűtője is 1777rpm-en megy nem maxon és igy ennyi (kitakaritva ) de majd még próbálom 4.8ghz-ig vagy 5.2-ig .Határ a csillagos ég
-
fkenny
senior tag
képzeljétek van egy gigabyte gma sli s4-es alapom és 2gb ramom és 1 4000+ os procim ami eredetileg 4ghz megy és most és sikerül kihúznom 4.6ghz-ra a procit... úgy hogy max és nem viccelek 36fokos... 1óra kemény proramozás után gyári hűtővel... nah most az lenne a kérdésem hogy huzzam e tovább?
-
gyugyu75
csendes tag
sziasztok!
jóárasítani kellene felém egy athlon xp 3200+-t!
kérlek, segítsetek!
köszi!
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Lehet, hogy nem jó helyre írok, nekem van egy AMD Athlon xp 3000+-os (soket A) procim. A kérdésem a következő. Mennyi a max sebeség, amennyire lehet húzni, és ehez milyen alaplapra lenne szükségem, ú Előre is köszönöm a válaszokat. -
Szakadék
tag
Na most meghajtottam a gépet. Visszavettem az FSB-t 166-ra és adtam neki 14-es szorzót. Postolt is, win bejött, de a cpu-z indításánál lefagyott. Gondoltam feszt neki aztán had szóljon, de 1,9 voltnál csúnyán sípolt a lap és be se postolt. Szerintem a gyenge hűtés miatt megszalad a hőmérséklete és a BIOS megvédi.
Most megint 200 x 11-en megyek, így a leggyorsabb a gép és ez is kerek 20% tuning. Szerintem nem is rossz. (alapfeszen, ami BIOS-ban 1,65 de cpu-z ben 1,55)
-
rup1u5
nagyúr
-
joi29
őstag
válasz
elfelejtette #5848 üzenetére
-Nem mondtam hogy rossz sőt a teljesítményéhez képest ezeknek volt a legjobb
ár/érték arányuk, az enyém speciel csak Alu volt, de én megvoltam vele elégedve. -
joi29
őstag
válasz
Szakadék #5846 üzenetére
-Hát ha Barton akkor igen necces a dolog mert ennél feljebb már nem árt némi
+ fesz no meg ebből kifolyólag megfelelő hűtésről is gondoskodni kell.
-Nekem spec a 2800+-os Tbred B-met egy egyszerű GlacialTech Igloo-val sikerült
52C környékén tartani 2250MHz-órajel mellett, viszont itt nem a szorzó hanem
az fsb volt húzva. -
Szakadék
tag
Srácok csak kíváncsi lennék ki mennyit hozott ki egy 2500+ cpu-ból úgy hogy az FSB maradt 166 csak a szorzót emelte. Így is csak 2200MHz környékéig megy vagy feljebb is??
Vélemények??Valamint létezik az hogy egy 3000+ szoorzóját nem lehet lefelé állítani?? Ha lockos akkor csak az L1 hidat kell összeforrasztani nem és máris lehet állítani a szorzót nem? Javítsatok ki ha tévednék!
-
Szakadék
tag
válasz
elfelejtette #5844 üzenetére
Lehet benne valami mert alacsonyan indul a hőfok és ha figyelem 5percig folyamatosan megy felfelé.
-
Szakadék
tag
3200+ sebességet 1,6volt mellett viszi (BIOS) ami win alatt Everestben olyan 1,5...volt. 220FSB-t próbáltam 1,725volton is de nem segített. A chipset kapot 0,1voltot meg a memória is 0,1 voltot.
A borda hőmérsékletét próbáltam a procihoz legközelebb mérni, de mértem már kézzel is meg hozzányomtam egy higanyos hőmérőt is, az eredmény szintén 34fok volt. Ami furcsa, hogy alapon (2500+) szintén 54fok körül van a BIOSban. Pedig nyomtam BIOS flaht is. Ja a lap amúgy Abit NF7 S v2.0 Úgy derült ki hogy gond van hogy alap sebességen az NFS MW alatt elkezdett szirénázni a gép. Már mentem is a BIOSba és riasztás meg minden érzékelési határt megemeltem. Most 75fok a riasztási határ de nem megy 60fok fölé 3óra játék után sem.
Lesarkazva nincs, én raktam be a procit. Mondjuk a genyába nem fullad bele szegény az biztos.
Köszi mind kettőtöknek!
-
Paqito
senior tag
válasz
Szakadék #5840 üzenetére
Szia!
CPU feszt nem írtál a tuning eredmények mellé.
A lézeres lázmérővel mért hőmérsékletnél a borda melyik részéhez tetted a hőmérőt? A maghoz minél közelebbi részhez kéne illeszteni. Az 54 fok alapon egy csöppet magas, de nem vészes (pláne ha túlhajtott állapotban mutat ennyit a BIOS-ban a géped). A diódás "vackok" igazából arra jók, hogy hozzávetőleges adatot adjanak, nem ritkán 5-8 fokot is csalnak mindkét irányban. (Amúgy a jobb kezed megbízhatóbb mindennemű fénykardnál
)
A hűvös borda nem feltétlenül jelent jót, ha nem tökéletesen ül a procidon, akkor értelemszerűen -becsapósan- hűvös is lehet
. Ha viszont cuppan rendesen és ganyé is van rajta, netalántán a hangja is elviselhető, akkor minden ok.
Legjobbakat
-
Szakadék
tag
Sziasztok!
Van egy 2500+ Bartonom és ma játszottam vele. 220x11-en még postolt, de win lefagyott. 210x11-en win betöltött, de lefagyott. 3200+ sebességen stabil. Viszont BIOS-ban is már alapon 54foknak méri a CPU temp-et. A borda a procin 34fok (lézeres lázmérővel) Lehet hogy a diódám mér fölé? A hűtő amúgy valami noname vacak. (9600xt-vel 3DMark01SE 13549 pötty)
-
petakpa1
őstag
válasz
csavarlazito #5815 üzenetére
Crystal CPUid kell neked. Egy progi, amivel windows alól lehet állítgatni a mobilbarcik szorzóját. Sajnos nem minden alaplapot támogat, pl. nf2 egyáltalán nem, de nekem egy régi SIS735 chipsetessel ment az szorzóállítás on the fly
Ha kell emailen is tudom küldeni
-
Paqito
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #5836 üzenetére
Üdv!
Szerintem picit kevés. Nálam - 4.2-es Everest- 3424 pontot dob. 3200+ Barton proci alapon járatva (11x200 = 2200 MHz) illetve, 2X 512 MB PQI Ram 2-3-3-11 -es iőzítésekkel mellett. (szintén nf2-es lap, az adatoknál látod bővebben)
Próbáld meg a Cash Latency-t 2-re venni, hátha sikerül. A teszt erejéig 0,1V plusz feszt adhatsz a memóriának.
Legjobbakat
-
Sweet Lou 6
addikt
Helo! Adott egy konfig: AMD Ahlon XP 2800+ (166Mhz FSB, 2100Mhz), Epox 8RDA+ (nForce 2), Samsung DDR400 CL3. Everest 4.6-ban a CPU Queen eredménye 1905pont. Csak én érzem ezt kevéskének, vagy reális? Egyébként Bios beállítások rendben, a gép teljesen stabil.
-
-harry-
csendes tag
válasz
elfelejtette #5834 üzenetére
köszönöm a válaszokat
-
-harry-
csendes tag
üdv
szakik segitségét kérném:
adott Asrock k7s8xe alaplap athlon Xp 2000+ procival, ebbol lehet kihozni vmit vagy nem érdemes bajlódni vele?
A hütő spire falcon rock 2. és 300w -os a táp.
-
Steve1979
aktív tag
sziasztok,
van 1 régi asus a7v133-as lapom, tudnátok segíteni abban, hogy mekkora athlon procit látna maximum?
-
unclefucka
senior tag
válasz
(Bundás) #5824 üzenetére
Akkor lesz mit tuningolgatni
Köszi, hogy megerősítettél a hitemben
Az előző előtti tulaj azt mondta, hogy neki még ment simán 3200+ -on, az előző tulaj meg nagyobb láma volt, mint én, nem is húzta (és odaadta ajándékba).
Én meg azért vagyok láma, mert amellett, hogy kipróbálom mi a vége, valsz csendes letöltő gép lesz minimális feszen és órajelen (ahelyett, hogy eladnám)
Ha valaki mégis "meggátolna" a tetteimben (és megvennné) az dobjon PÜ-t. -
(Bundás)
addikt
válasz
unclefucka #5823 üzenetére
Valóban, reggel van még.
Igen, lock mentesnek kell lennie, 30. heti bezony.
-
unclefucka
senior tag
-
(Bundás)
addikt
válasz
unclefucka #5821 üzenetére
Van rajtuk egy fekete matrica pár soros szöveggel. 5 szám után 4 betű, 0339 előttiek szorzózár mentesek, meg a későbbi mobil Barton verziók.
-
unclefucka
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2500+ Bartonom, ezek szorzó-függetlenek voltak alapból, vagy csak bizonyos szériák?
Üdv.: M
-
sakto
őstag
valaki,ötlet?
-
satee76
aktív tag
Szia!
Nekem asus an7x, 7600 gt, 1,5 Gb ram, amd athlon xp 2500+ van.
Kb. 1/2 éve találkoztam egy hasonló problémával, csak az enyém vmw fájlokat nem játszota le, zöld kép, majd fagyás. Mindent megpróbáltam de nem lett jó.
Aztán új op.rendszer és láss csodát. Minden jó.
Egyébként a procik is öregszenek, én majd 4 évig hajtottam 200 Mhz rendszerbusszal, de kb. 1 éve már a 180 Mhz feletti értéknél is kifagyogat. Alap 166 oszt csókolom.
De én azért szeretem (A tapasztalataim szerint meg ez a konfig a Vistához elég karcsú) -
sakto
őstag
Sziasztok! Lenne 1 kis gondom,adott egy abit nf7-s lap benne 1 3200+ barci+ 1 gb ram
A gép tökéletesen müködik net és játékok alatt viszont ahogy filmet néznék olyan a kép mintha nem lenne fent codek és ez a neten nézett videokra is igaz (pedig van) csikozodik.Probáltam már lapot cserélni , vga-t és semmi..Lehet hogy a prociban van a hiba? jahh és vista alatt már az erösseb hátterek is csunyák mintha vga memo hiba lenne! de mielött mondjátok a benne lévö 7600gt és a 6600gt is tökéletesen megy másik lapba!
ötlet???? -
sm0ke*
csendes tag
ABIT AN7
X800GTO 256MB AGP (16pipe)
érdekel valakit ? -
csavarlazito
tag
válasz
Monya78 #5814 üzenetére
Köszi a választ.
Hát, ezt próbáltam, hangszórókábel sodrott vezetékéből a kis rézdrótokat szétbontottam, és U alakban beleszórtam a foglalatba, hogy összekösse az egyes lábakat.
Biztos, hogy nem kötöttem össze rossz lábakat, de akkor nem vágom, mi baja. Mindenesetre nem postolt..
Egy microatx alaplapról van szó, amit örömmel kicserélnék az nf7s-2.0-ra, de nem megy bele abba a picike házba. Viszont a mobil barton jól jönne, ha menne. -
Monya78
veterán
válasz
csavarlazito #5813 üzenetére
Prociláb kötözgetés....ajánlottam volna, csak később néztem meg mit próbáltál...
Akkor alaplap csere, vagy megelégszel amit nyújt...
Gondolom nincs további DIP kapcsoló hogy a szorzót is tud állítani...
-
csavarlazito
tag
válasz
csavarlazito #5812 üzenetére
Naa
Legalább annyit böfögjetek, hogy menjek a fenébe a régi szarjaimmalEzt próbáltam, ez nem működik. (legalábbis a 10-es és 11-es)
-
csavarlazito
tag
Van egy fogós kérdésem.
Adott egy régi KM400 chipsetes alaplap, egy gyári 12.5x133-as TbredB 2800+, illetve egy nyitott szorzós mobilBarton.
Az alaplap annyit tud, hogy 100/133/166/200 FSB, DIP switch-el. Szorzóállításról nem hallott.
Barci kiválóan megy 2.2-től 2.5-ig feszültség függvényében.
Valahogy a TbredB helyére a Bartont be lehet varázsolni úgy, hogy fix legyen a szorzója?
Sajnos alapból 8x100-on ismeri fel az alaplap, és hiába adok neki 200-as buszt, az még mindig csak 1600, hiába a nagyobb cache, a most benne lévő 1833-on fut gyárilag.. Viszont 166-os buszon meg se nyikkan, pedig az 22xx MHz lenne.Tehát olyan külső megoldás kéne, amivel 11-en tudom fixálni a mobil Bartonon a szorzót, ez a lapban a 200-as busszal megküldve elég kellemes pluszt adna neki.
-
styrex
csendes tag
Asus A7N8X v2.0 lapom van amiben AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+ Thoroughbred-B processzor van.
Milyen az a legnagyobb proci amit belerakhatok? -
törölt tag
Nem tudom, megfelelő helyre jöttem-e a problémámmal, ha nem, akkor előre is elnézést.
A gépem már nem mai gyerek (ABIT NF7-S alaplap + AMD Athlon XP 3200+ proci). Az tűnt fel, hogy néha belassul, de eleinte nem tudtam, hogy miért. Rengeteg vizsgálódás után tök véletlenül észrevettem, hogy a proci nem a hivatalos 2200MHz-en pörög, hanem csak 1100-on (ezt több teszt program is kimutatta, tehát biztosnak vehető). Megnéztem a BIOS-t, és ott a megfelelő módon volt beállítva (lásd kép):
Ezután a CPU Operating Speed-et átállítottam Manual-ra, majd alatta beállítottam a 200Mhz x 11.0 szorzót. Ezután megint 2200-on ciripelt a gépe, de rá pár napra megint átállt 1100-ra, holott a BIOS beállítás maradt Manual-on. Visszaállítottam 3200+ -ra, megint 2200, utána egy újraindítást követően újból 1100...
Van valakinek tippje, mi lehet a gond, és hogyan lehet orvosolni?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Treser -
Ledfold
tag
Újabb kérdésem Athlon XP tulajdonosokhoz.
Nem indul a Call of Duty: World at War a procin, mert nem támogatja az SSE2-t.
A COD4-nél egy fájl átnevezésével orvosolni lehetett a problémát.
A Call of Duty: World at War fórumban nem volt rá válasz de ott is felteszem a kérdést.
Nincs valami tapasztalatotok azügyben hogy lehetne működésre bírni?Előre is kösz.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Ledfold #5801 üzenetére
Aham, erősebb légáramlat kell hogy a lamellákon átmenjen rendesen a huzat 8-10 cm távolság esetén. Ez pedig nagyobb hanggal jár, szóval érdemesebb egy csendes, de jó légszállítású 9 cm-es ventilátort keresni a bordára. Ám ha emlékeim nem csalnak 8 cm-es ventivel se rosszabb a hűtése, sőt mintha jobban koncentrálódna a légáramlat; igaz ventilátora válogatja.
Igényes, de nekem annyira nem tetszett hogy kis felületen fekszik a magra a borda, így mozgatható rajta kicsit kör-körös irányban. Bár a kisebb talpnak jobban átadja a hőt, amit a heatpipe-ok gyorsan el is vezetnek; szállításnál vigyázni kell rá.
SI-97-en kívül is vannak nagyon jó Socket A hűtők, csak kérdés mit tudsz beszerezni. Csináltam anno egy tesztet, ha van kedved nézz meg pár bordát benne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V320-17IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest