- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Lehet, a maximális értékre rosszul emlékszem, vagy valami mással keverem, de a -dU elven működő töltőkkel azt is meg lehet csinálni, hogy két részletben tölteni egy nagyobb kapacitású cellát, amennyiben az egy belső védelem miatt (biztonsági időzítő, vagy az IPC esetében kapacitásmérő) túl hamar lekapcsol.
Vagyis a töltés leállása után egyszerűen indítani egy másik töltést, ami befejezi a folyamatot. De azért nem árt úgy intézni (megsaccolni), hogy a második szakaszra is jusson vagy 20-30 % feladat, hogy a töltő megbízhatóan tudja detektálni a visszahajlási pontot.
Ha ugyanis az első töltés felnyomja véletlenül 95-98 %-ra, akkor a második töltési szakaszon már nehézkesebb lehet az észlelés, emiatt esetleg nem fog leállni a töltés.
Más kérdés, hogy szerintem egy 4500 mAh kapacitású akkuban 500 mA töltőáram (ami még kb. C/10-nek elmegy) nem nagyon tud kárt okozni, még akkor sem, ha nem állna le időben. Ezt nagyon jól lehet érzékelni a hőmérsékleten, hogy egyszerűen nem bírja megizzasztani, de egyébként a 700 mA sem. Legalábbis én az akkus csavarhúzó celláinál tapasztaltam, pedig az kisebb kapacitású, igaz Ni-Cd, vagyis kisebb a belsőellenállás. Ehhez jön a mechanikai méret nagysága, amin jobban eloszlik a hő, így alig melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jövedelem
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Vicces képek
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Path of Exile (ARPG)
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest