Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8999 üzenetére
Vagy egy kisütés / töltés alapján is már lehet következtetni.
Tesztfunkció hátránya, hogy rátöltéssel indít, ami feltöltött akkunál egy kis kínzással jár, ilyenkor töltés végének érzékelése is nehézkesebb lehet, emiatt sokáig melegítheti az akkut, feleslegesen. Ha kisütött akkut tesztelünk, akkor ez persze nincs.
Refresh megszakítható, hogy mikor, az más kérdés. Vagy a kisütés utáni töltés kezdeténél (vagy mondjuk 0-50% között), utána egy külön töltést indítani, ezzel lezárni a folyamatot. Vagy kisütés közben megszakítani, utána egy külön kisütés / töltéssel befejezni.
-
szőröscica
addikt
válasz
kaposznyak #8996 üzenetére
Azt írták itt korábban, hogy a refresh az nagyon hosszú ideig, napokig is tarthat.
Most én is elkezdtem két akku refreshelését, mert siralmas eredmény jött ki a 350mA-s teszten: 288, illetve 284 mAh kapacitás.
Majd a végén felteszek egy excel táblát ide, csak érdekességképpen. Régi, elhanyagolt fos akkukkal akarok csodát művelni.
Egyébként érdekességként mondom, hogy sokkal jobb állapotban vannak azok, amik csontig lemerülve voltak 3-4 éven keresztül a fiók mélyén, mint azok, amiket egérben és billentyűzetben használtam és szépen fel voltak töltve mindig.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8996 üzenetére
Refresh addig ismétli a ciklusokat, amíg nem nő tovább a kisütött kapacitás értéke, utána Full jelzés. Főleg kis áramon ez akár napokig is tarthat.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
szőröscica #8995 üzenetére
Kösz.
A használati utasítás csak azt írja, hogyan kell a funkciót és a töltő/kisütő áramot kiválasztani. Hogy mi történik, kb. mennyi ideig tart vagy milyen értéket kell majd a végén figyelni, azt nem. -
szőröscica
addikt
válasz
kaposznyak #8994 üzenetére
Teszt üzemben először feltölti, majd lemeríti és kiírja, hogy mennyi áramot nyert ki belőle. Utána feltölti újra, aztán írja, hogy full.
Refreshben nem tudom. Ott szerintem sokszor feltölti és kisüti.
De adtak hozzá használati utasítást, abban talán benne van. -
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Megjött az ipc-1l töltőm.
Kérdés: Refresh illetve Teszt üzemmódban első töltéskor történik valami "látványos"?Mode gombot nyomogatva beállítottam refresh-en a töltőáramot. Csak várnom kell míg kiírja, hogy Full?
Teszt üzemmódban meg kiírná, hogy "Error", egyébként meg szimplán tölti?
-
válasz
szőröscica #8991 üzenetére
ja de,
csak az IPC-1 tud 500mAh-val kisütni (ebből a sorozatból), -
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #8988 üzenetére
Ráér
Vegyük majd fel a kapcsolatot akkor
-
válasz
szőröscica #8986 üzenetére
500mAh-val teszteld, akkor közelebb leszel a reális eredményhez
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #8986 üzenetére
Nincs kedved esetleg pár pana akksit is tesztelni?
Jó pár évesek már, de szerintem elvileg jónak kellene legyenek.
-
szőröscica
addikt
Most tesztelem a fiók mélyén talált, legalább 3 éve nem használt Energizereket. Eddigi eredmények, 250 mA-es kisütés mellett:
2005 márciusi 2000mAh-asok: 1797, illetve 1779 mAh
2007 augusztusi 2000mAh-sok: 1605 és 1540 mAh.
Szerintem elég korrekt, tekintve, hogy mennyire elhanyagoltak voltak.A 2650-esekre leszek kíváncsi, azok sokkal rosszabb állapotúnak tűntek az előzetes próbák és tronicos töltögetés után.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gezakekazeg #8977 üzenetére
Az egy Cree LED lámpa, ami AA méretű ceruzaelemről és Li-ion akkuról egyaránt működik, ilyen LED pedig 3V felett kezd igazán dolgozni, legalábbis ezt látom a netes doksik alapján.
1,2V akkuról ez csak úgy működhet, hogy feszültségnövelő elektronika kell hozzá, ami egyúttal kiegyenlíti a kétfajta akku közötti eltérést is. De az elektronika sem tud elindulni akármilyen kis feszültségről, így simán előfordulhat, hogy ezt az akkut nem tudja teljesen lemeríteni a lámpa.
Mezei töltőnél meg nagyon nem mindegy, hogy egyszerű időzítős, ami csak "vakon" tölt, vagy pedig -dU áramkörrel ellátott, ami érzékeli a túltöltést, csak akkor áll le.
A túltöltés pedig nem abszolút értékre megy ezeknél (nincs egy meghatározott szint), hanem egy ponton telítődik az akku, belül gyorsabban kezd emelkedni a hőmérséklet, emiatt a feszültség kicsit visszaesik. Ezt a kis különbséget érzékeli a töltő és leáll. Az áram fix értékre van stabilizálva, mert ez szükséges a pontos detektáláshoz.
De ne keverjük össze Li-ion töltéssel, ami más téma, adott szintig megy korlátozott (stabilizált) áramon, utána csökkenő stb.
-
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
Dluinet #8976 üzenetére
Itt olvasgattam a Tronic töltőről. Valamint ismerősömtől hallottam hogy 2mA kellene neki, de ezekszerint tévedett. Inkább rátok kellene hagyatkozok ezekszerint. Egyébként Itt árulnak Eneloop akksit, honnan tudhatom hogy eredeti? Ahogy néztem boltban ennek 2 és félszerese az alapár.
Szerk.: Bár azokhoz jár töltő is, lehet szettben veszem mégis
-
Gezakekazeg
csendes tag
szia.
illetve az imax-ot ráküldtem, hogy merítse le 0.9-ig... nem lehet az, hogy előbb eléri az akksi a max feszültséget és lekapcsol a töltő ? vagy ez az akksi öregedésére utal ? ha 2db akksit teszek egy mezei töltőbe, akkor több órán keresztül világít, hogy tölti...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gezakekazeg #8972 üzenetére
Ha ez az a fajta lámpa, ami 1 db AA akkuval működik, az nem meríti le teljesen az akkut, vagyis 0,9 V-ig, mert már hamarabb kialszik. A LED nem tud működni túl kis feszültségről.
Már az is nagy eredmény, hogy a mostani korszerű LED-ek 1 db akkuról egyáltalán működni tudnak. Márpedig a linkelt, egyszerű lámpa működik, feszültségnövelő elektronika nélkül. Bár én csak a piacon láttam egy eladónál, de elektronikát nem láttam benne, olcsó árába bele sem férne.
-
Gezakekazeg
csendes tag
sziasztok !
keresgéltem egy ideig, de azt hiszem Ti vagytok a hozzáértők
A helyzet az, hogy mostanában tettem szert egy imax b6 töltőre.
Mivel NIMH és LiIon akksiaim is vannak, ez tűnt jó "megoldásnak".A kérdésem:
Lehetséges az, hogy a 2000mAh-s GP green akssimat 0.1A-val töltve, 2 óra alatt feltöltötte ?
Elvileg az akksi "üres" volt, mert 1db-ot használok belőle 1 ledes lámpában.
Vagy már ilyen "gyenge" a kapacitása az akksinak ? Hogy tudnék meggyőződni, hogy hol a "hiba" ?Van itt valaki aki használ ilyen töltőt ?!
segítségeteket előre is köszi
üdv
Gezakekazeg -
And
veterán
válasz
Piftuka #8967 üzenetére
"Érdekes dolog ez. A hozzá adott gyári Duracell aksikra "245 mA for 16 h" töltési idő van írva. Ennek ellenére jellemzően ~5-6 órás töltési idő után vált pirosról zöldre a kis, töltöttséget jelző LED a töltőn. [..]"
"Szóval elvileg "teljesen" le vannak merítve. Mégsem kellett soha fél napokat várnom a teljes töltésig."
Ha a töltési idő csupán 5..6 óra, akkor az a 280 mA-es állandó töltőáram mellett kb. 1400..1700 mAh bevitt töltésmennyiséget jelent. Vagyis azokból az akkukból semmiképp nem láthatsz viszont 1,3..1,5 Ah-nál nagyobb kapacitást kisütéskor. Ennek az az oka, hogy a cellák elöregedtek, lecsökkent a kapacitásuk, vagy az, hogy a fényképező nem képes kisütni teljesen azokat az akkukat, és jelentős mennyiségű töltés marad vissza bennük, mikor a fényképezőgép végleg kikapcsol. Esetleg mindkettő egyszerre.
#8969: "A kapacitásmérő képesség számomra szerintem fölösleges, elég ha egy zöld led jelzi hogy végzett."
A kapacitásmérés ugyan lehet, hogy feleslegesnek hangzik, de többek között az előbb vázolt probléma deríthető fel a segítségével: a felhasználó sokszor abban a tévhitben él, hogy a cellái normálisan működnek, teljes kapacitással, holott már a töltéskor bevitt töltésmennyiség - ami az állandó töltőáram és a töltési idő szorzataként egyszerűen számítható, kapacitásmérés sem kell hozzá - sem éri el a névleges kapacitás 60..70 %-át, pedig annál legalább 10..20 %-kal nagyobbnak kellene lennie. Az is kideríthető a "lemerült" cellában visszamaradt töltésmennyiség megmérésével, hogy a fényképező mennyire képes kihasználni az akkuban tárolt töltést, végső soron energiát (két darab AA-akkuval működő gépek sok esetben jelentős töltést 'hagynak benne' az akkupakkban, ha az hagyományos NiMH-cellákból áll). -
neooen
aktív tag
Nem ilyen "szabvány" boltra gondoltam, hanem ilyen kis mindenes, számítógépes, tv-s, rádiós, forrasztgatós old school boltra, ilyen pincéből kinőtt fajtájúra
. Jók az ilyen helyek, ahol kb mindenhez értenek, de mivel nem vagyok pesti, itt nem ismerek e félét. Kipróbálom a tippedet, de ha jó is úgy, forrasztgatni kell majd, azt meg inkább bíznám hozzá értőhöz.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
"Ez az adatlap alapján elírás vagy más weboldal részéről a szokásos figyelmetlenség eredménye[..]"
Természetesen véletlen elírás, mégpedig az én részemről.
"Amúgy ez egy feszültség-visszahajlást figyelő (automata lekapcsolású) töltő, időzítővel és hővédelemmel, tehát tölthető benne bármilyen AA- vagy AAA-méretű NiMH-akku.
A legszebb az egészben, hogy eddig nem is gondoltam rá, hogy AAA akkut is tud tölteni.
Igaz, eddig ilyenem nem volt, de jó tudni mindezt.
Az más kérdés, hogy az adatlapon említett 6-8 óra helyett 2500 mAh-s akkukat inkább 10-11 óra alatt fog teljesen feltölteni."
Érdekes dolog ez. A hozzá adott gyári Duracell aksikra "245 mA for 16 h" töltési idő van írva. Ennek ellenére jellemzően ~5-6 órás töltési idő után vált pirosról zöldre a kis, töltöttséget jelző LED a töltőn.
Mégpedig lemerített akkuk esetében, amiket csak és kizárólag a digitális fényképezőgépemhez használok. Akkor szoktam tölteni, amikor már rövid idő után mindig lekapcsol használatuk közben a fényképezőgép.
Szóval elvileg "teljesen" le vannak merítve. Mégsem kellett soha fél napokat várnom a teljes töltésig.
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a VARTA akkukat mennyi idő alatt fogja feltölteni!
-
Piftuka
veterán
"Nyugodtan használhatod a töltőt bármilyen Ni-MH cella töltésére.
Az 1,2V az akku névleges feszültsége, míg az 1,4V a töltési végfeszültség."Köszönöm a választ!
Milyen jelentősége van a "névleges feszültségnek"? Olvastam itt korábban a topic-ban, amikor arról beszélgettetek, hogy a profi töltők használatakor a töltési feszültséget is állítjátok bizonyos akkuk töltésekor.
Ennek mi a szerepe?
-
And
veterán
válasz
Piftuka #8963 üzenetére
"(Megjegyzem, a töltőhöz adott Duracell akkukra is az van írva, hogy 1,2 V.)"
Mivel minden létező NiMH és NiCd cella névleges feszültsége 1,2V-os.
"A gyári adatok szerint a töltő esetében az "Outage 1,4 Volt = 280 mAh/slot"
Ez az adatlap alapján elírás vagy más weboldal részéről a szokásos figyelmetlenség eredménye, ugyanis a cellafészekre sosem kapacitást (mAh vagy Ah) adnak meg, hanem áramot (mA vagy A), mert utóbbinak van értelme. A CEF20-as töltő tehát AA-méretű akkut 280mA-es árammal tölt egy vagy két töltőfészekben. Itt a megadott 1,4V-nak nem sok jelentősége van, a töltő mindenképp áramgenerátoros jellegű, vagyis az áramot tartja állandó értéken. Ehhez szükséges az említett 1,4V körüli feszültség, de az nem állandó, a töltés végére ennél pár tizedvolttal magasabb is lehet. Amúgy ez egy feszültség-visszahajlást figyelő (automata lekapcsolású) töltő, időzítővel és hővédelemmel, tehát tölthető benne bármilyen AA- vagy AAA-méretű NiMH-akku. Az más kérdés, hogy az adatlapon említett 6-8 óra helyett 2500 mAh-s akkukat inkább 10-11 óra alatt fog teljesen feltölteni. -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Van egy Duracell CEF-20 típusú töltőm, 2 db Duracell 2450 mAh-s NiMH akkuval.
A gyári adatok szerint a töltő esetében az "Outage 1,4 Volt = 280 mAh/slot
Kaptam 2 db használt 2500 mAh-s NiMH "VARTA Rechargable Power Accu"-t, amelyekre az van ráírva, hogy "1,2 Volt Charge 15 h - 250 mA - Quick Charging possible".
(Megjegyzem, a töltőhöz adott Duracell akkukra is az van írva, hogy 1,2 V.)
Fentiek alapján a Duracell töltőmmel használhatom, tölthetem ezt a két VARTA akkut is?
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka
-
And
veterán
Nem tudok ilyen boltot, és szerintem manapság nem is várható el egy üzlet személyzetétől, hogy ilyen szintű információkat ismerjenek (a gyártótól sem, hogy kérésre megmondja). A legegyszerűbb módszer, ha multiméterrel - ellenállásméréssel - rámérsz a harmadik vezeték és az akku negatív pólusa közé. Ha szerencséd van, ellenállást találsz ott, ami lehet fix, vagy hőre változó értékű. Utóbbi kiderül, ha az akku / belső panel szigetelt burkolatát megfogod, és a kéz melegére szignifikánsan változik (NTC jelleg esetén csökken) a mérhető ellenállás. Ha nincs szerencséd, másra szolgál ez a vezeték.
Azzal is próbálkozhatsz, hogy egy tápegységről 4..4,2V-ot (vagy három sorosan kötött AA-elemet) adsz a lejátszó + és - pólusai felé, mintha azt töltött akku adná. Ha megy úgy is, akkor tök mindegy, mire való az ismeretlen vezeték. -
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Nikon Coolpix L820-as digitális fényképezőgépet. Egy probléma van vele, hogy nincs beépített akkumulátora, mezei elemekkel működtetni pedig egy vagyon lenne. Milyen akkumulátort és töltőt ajánlotok a készülékhez?
Segítséget előre is köszönöm! -
And
veterán
"Akkor nem kellene erőltetni azt a 2 kábeles akksit, hiányozna neki, ha csak kettővel lenne bekötve"
Ezt én innen nem fogom tudni megmondani neked. Ha letisztázható, hogy mire való a harmadik ér, vagy hová megy a belső nyákon, akkor esetleg. Egyes mobiltelefonok sem indulnak el, ha csak tápot adsz rájuk az akku felől, de szakadást látnak a harmadik (vagy negyedik) vezetéken, mivel valamilyen határozott értéktartományú ellenállást várnak az utóbbi(ak)ra. Lehet akár kommunikáció is, bár ez egy ilyen kis akkunál (meg egyetlen vezetékkel, ami nem lehetetlen) már eléggé erőltetett feltételezés.
"Más ilyen 3,7 voltos 340mAh-ásat nem találtam."
Ha a kapacitása nem pontosan egyezne a gyári eredetiével, az nem jelentene feltétlenül gondot. Az alakja, mérete, illetve a harmadik pólus szerepe már sokkal érdekesebb lehet. -
And
veterán
Hogy van benne retesz- (meg még ki tudja, mire szolgáló) áramkör, az elég jól kivehető a fotón.
"az enyémen a harmadik az a föld kábel ugye?!"
Egy akkunak nincs 'földje', csak negatív és pozitív pólusa. A harmadik vezeték az általában akkutípus / kémia azonosítására szolgál (legalábbis régebbi mobilokban, ez meg nem mobiltelefoné), egy fix értékű ellenállás a negatív pólushoz képest. De lehet hőszenzor, változó (pl. NTC) ellenállás is, vagy egyéb spec célt is szolgálhat. A csere-esélyesként belinkelt példányon mindenesetre csak két vezeték látható.. -
And
veterán
(Az azért érdekes lehet, hogy milyen fajtájú / kémiájú az az akku, és ha pakk, akkor hány cellából áll. NiMH-ban még én sem láttam ilyesmit - persze ettől más még találkozhatott hasonló jelenséggel, mint te -, viszont például lítium-ion vagy -polimer akkuk belső reteszáramköre is okozhat ilyesmit a félvezetős kapcsoló vagy a hőszenzor hibája miatt. Szóval ez nem feltétlenül az akku hibája, bár a védőáramkör annak a házában van. Meg ugyan a valószínűsége elég kicsi, de elvi lehetőség még arra is van, hogy nem az akku oldalán jelentkezett a probléma, hanem a táplált készülék áramfelvétele nőtt meg valamilyen hiba következtében.)
-
neooen
aktív tag
válasz
Dluinet #8951 üzenetére
Ezt vegyem úgy, hogy ez teljesen normális? Telefonoknál, fényképezőnél még sohasem halt meg így nálam az akksi, ott szépen fokozatosan veszített az erejéből. Azért kérdezem, hogy nem-e lejátszó haldoklik vagy valami ilyesmi, mert akkor nem vennék bele új akksit (spéci kell bele...).
-
neooen
aktív tag
Üdv!
Az lehetséges, hogy az mp3 lejátszómban lévő akksi (5-6 éves) egyik nap még meghatja a kütyüt kb 4 órán keresztül, aztán töltés után következő használatnál 15 perc után lemerül?! Hol marad a fokozatosság
?
-
szőröscica
addikt
Ipc-1l in da hausssz
-
törölt tag
Tegnap a Kaposvári Tesco-ban találtam 799ft-ra leakciózott 2db-os 800mAh AAA Varta Ready To Use akkumulátort. Ennyiért nem hagytam ott!
Pontosan az a típus, ami a LIDL-ben is most kapható 1000ft-ért.
Ezek szerint a Tesco 200ft-al aláment a LIDL-ös árnak, pedig az sem volt rossz!
Az AA méretű ebből a típusból viszont még mindíg a LIDL-ben az olcsóbb.
Nem tudom meddig tart a Tesco-s akció. -
Minstrel
senior tag
LSD akkuval, hogy kell "bánni"? Mert most vettem 4-et, ugye ready to use, betettem a fényképezőbe használom néha itthon, de pár hét múlva megyek valahova ahol jó lenne ha nem merülne le. Ilyenkor rátölthetek akkor is ha pl. még nem merültek le teljesen a gép szerint? Kisüti majd megfelelő szintre a töltő?
Szerk.:
A Hongkongból kapható Eneloop az ugyanaz, mint a nálunk kapható? [link]
-
szőröscica
addikt
-
kaposznyak
aktív tag
Conrad energy Endurance AA akkuval kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
IPC 1L + 8 db akku van 10.990 Ft-ért. Jó ajánlatnak tűnik, ha használhatók.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8938 üzenetére
Ha ez a típus érdekel, akkor esetleg azt sem árt tudni, hogy BC-700 is ugyanaz, sőt az eredeti, de amúgy mindegy.
-
kugyu21
senior tag
válasz
kaposznyak #8936 üzenetére
Én csak egyszerű felhasználó vagyok, itt a fórumon vannak nálam sokkal hozzáértőbbek (neveket azért nem írok, mert ha valakit kihagyok akkor ....
).
Én csak a tapasztalataimat tudom leírni. Én is már régóta használok kölünböző gyártmányú és kapacitású akkumulátorokat. Ha már párban (pláne négyesével) használod, és vagy öregebb, vagy nem elég megbizható márkát használsz, akkor nagyon nem mindegy, hogy az egyes darabok milyen állapotban vannak. Ha egy egyszerűbb töltőd van akkor nem tudod öket (már ha sok van belőlük) összepárosítani, csoprtosítani. Ha van egy IPC-d, akkor láthatod melyik aksit milyen kondicióban van, a hasonlókat rakod együtt (tudod - sorbakapcsoláskor a leggyengéb láncszem...), vagy tudod melyik érett meg a kiselejtezésre.
Ha most kezded, veszel néhány garnitúra megbízható LSD akkumulátort, akkor egy jó darabig elég lesz egy LIDL-s vagy ALDI-s töltő is (a fészkenkénti kezelés és kisütési funkció azért itt is alap). A kijelzőre, refresh-re stb., akkor lesz szükséged amikor ezekkel elkezdődnek a próblémák.
Ha már most is elég sok ki-tudja-milyen-állapotú akkumulátorod van amikről szeretnéd tudni mennyi az annyi, akkor IPC (vagy klónjai, pl a 8922hsz-ben ajánlott) .
Én elkötelezett IPC/Eneloop párti vagyok, mert ezek megjelenése előtt próbálkoztam én mindennel, de csak a szenvedés volt. Ezek viszont bizonyítottak, és azóta happy-ség van. -
kaposznyak
aktív tag
válasz
kugyu21 #8934 üzenetére
Üdv.
Jártasnak tűnsz a témában, lenne kérdésem.
Több márkától vannak különböző kapacitású akkuim, egy Hama Delta Load-al töltöm őket.
A Voltcraft több típusú intelligens töltőt is árul. Az olcsóbb verziók is jók vagy a Voltcraft IPC-1L-et érdemes csak megvenni?
Illetve tudsz-e más márkát ajánlani?
Kösz.
-
kugyu21
senior tag
válasz
Siriusb #8933 üzenetére
és Minstrel
megint csak ismételni tudom magam:
Jók ezek az egyszerűbb töltők addig amíg LSD aksikat használsz és azok közel egyforma állapotban vannak, és amíg nem jelentkezik probléma. De amikor valamelyik gyengélkedni kezd akkor hiányzik egy kicsit okosabb töltő, ami az IPC vagy klónjaival kezdődik (fészkenként kezelés, állítható töltőáram és kijelző amin látod a mért értékeket).
Ha Pestiek vagytok, és tudunk találkozni, fel tudom ajánlani egy IPC képességeit. -
Siriusb
veterán
Beleraktam a fényképezőbe a Lidl-ben vásárolt Varta akkukat, de azt írja ki, cseréljek akkumulátort. Régebben a 2450mAh-s Energizerrel mentek. Töltő még úton van, ellenőrizni nem tudom az elemeket, de elképzelhető, hogy rosszak? Gondolom 2100mAh-s kisebb teljesítmény nem lehet probléma.
-
Minstrel
senior tag
Tronic-al 4db 2500-as akku töltésénél az akku hiba lehet, hogy 3-4 óra elteltével 3 már zöld és az egyik még mindig piros? Hagytam még kb. 2 órán keresztül, de nem váltott át és már elég meleg volt az az egy.
-
szőröscica
addikt
Hűűűű, találtam 6 db évek óta a fiókban porosodó Energizer akkut. 2100-2650 mah között, vannak 2003-as példányok is köztük.
-
Minstrel
senior tag
Köszi, akkor ezeknek annyi, amúgy nem is elöregedés lehet, inkább az, hogy ritkán használtam és nem figyeltem oda mindig töltésnél, mert van két garnitúra régebbi is ami jobban teljesít, mindenesetre még a led-es zseblámpa is jól világít velük. Akartam venni majd eneloop-okat, most már muszáj lesz
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Minstrel #8925 üzenetére
Igen, pontosan így van. Idős akku, vagy rosszul kezelt előéletű akku. Kapacitás vesztés, és/vagy belső visszafordíthatatlan kémiai "öregedés". Megnövekedett belső ellenállás, fokozott terheléskor (söntöléskor) fellépő hirtelen kapocsfeszültség esés. Ez okozza az eredő tápfesz esést, ami a kamera elektronikájának a beállított küszöbszint alá esésekor: Battery Low, majd OFF követ. Ha az akku igen szar akkor a kettő között minimális az idő.
Nekem is van kb. 2-3 éves ilyen hitvány Energizer akkum. 4 db. is. Feltöltöm, beteszem a digi fényképezőbe, aztán kevés használat (kb 30-50 kép) és kampó, lemerült. A fényképezőmasina számára legalábbis.
Egy hónap alatt meg teljesen önkisül. -
Minstrel
senior tag
Van négy akksim amiket most töltöttem fel teljesen, Tronic töltötte 3-4 órán át, 1.4V-ot mértem bennük, betettem a fényképezőbe és 4 perc HD videó rögzítés után lekapcsolt a gép a nagy lemerült akksi jel kíséretében.
Mi lehet ezekkel? Nagy terhelésnél kifekszik az egyik, leesik a feszültség és ezt érzi a gép? Sima voltméréssel nem igazán tudom kideríteni, hogy melyik rossz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet #8922 üzenetére
Figyeltem én is (múltkor linkeltem is), hogy ha nem lenne BC700-am, akár ilyet is vehettem volna, csak nyilván később. Persze, amennyit én használom, nagyjából mindegy, emiatt már nem lenne érdemes váltani.
Noha hiányzik róla a 4db csatornaválasztó gomb, de a gyakorlatban anélkül is lehet élni, ugyanakkor a lötyögő gombokat kiküszöbölték, maga a mikrokapcsoló is ebben már "normális", vagy hiba esetén akár cserélhető, szabványos kapcsolók. Amit a BC / IPC-ből hiányoltam:
-
szőröscica
addikt
válasz
Siriusb #8921 üzenetére
Vérnyomásmérőből mondjuk csak kifejezetten profit vennék, ha egészségről van szó, akkor nem érdemes spórolni.
De egyébként tapasztalataim szerint a lidlis cuccok korrekt ár/érték arányt képviselnek.
Elsőre ez a Tronic töltő is tetszik, bár csak pár régebbi akkut próbáltam éleszteni vele. A 4-ből kettőn érezhetően javult a helyzet, viszont kettő menthetetlen. Néha kicsit fura hangok jönnek belőle, sípol, meg ilyenek, de nem aggódom különösebben.
-
Siriusb
veterán
válasz
szőröscica #8920 üzenetére
Nehogy olyan legyen, mint a vérnyomásmérőjük.
-
Siriusb
veterán
NITECORE Universal
Erről mi a véleményetek? -
Kernel
nagyúr
válasz
DeFranco #8912 üzenetére
Ha jól látom, 1-4 cellás töltő, vagyis egyedi cellakezeléssel működik, az áram pedig 4x550 mA, vagy 2x1100 mA (AA), vagy 2x430 mA (AAA). Utóbbiból nem is lehet többet betenni, csak kettőt.
Egy mai korszerű akku elbírja éppen az 1100 mA töltést is, nekem talán szimpatikusabb lenne az 550 mA. De ahhoz 3 vagy 4 db AA-cellát kell berakni, ha jól értelmeztem a dolgokat.
-
válasz
DeFranco #8912 üzenetére
Most megnéztem a töltődet.
Csak LSD akksikhoz töltéséhez optimális, főleg ha négynél kevesebbet hagyományos aksit raksz bele.
Régi aksikat nagyon megviselheti az erős töltés, ezeket optimálisan a névleges kapacitásnak a tizedével ideális tölteni.Nem figyeli az aksi állapot, és nincs karbantartás, kisütés.
De LSD aksinak pont ideális a töltőd, mert ezek nem érzékenyek a töltöd hiányosságaira.
-
-
Minstrel
senior tag
válasz
kameraman77 #8907 üzenetére
Inkább csak egyet minden helyre, azért nagyobb, hogy a C méretűek is beleférjenek.
Én is most vettem, betettem négyet amikben 1.3V volt, de a fényképező azonnal lekapcsolt amikor videózni kezdtem vele (a gép át van kapcsolva akksira) és már fél órája ment a villogtatás most meg bejelentette, hogy 'battery defect' és minden piros.
-
DeFranco
nagyúr
Srácok vettem ebből az Aldis Varta csodából... ilyen töltőm van itthon, ezzel lehet tölteni, ugye?
Érdemes most azonnal rátöltenem, vagy ahogy írja, fel van töltve, lemerül amikor lemerül, és utána töltsem fel?
Ez az akku amúgy alacsony kisülésűnek számít? Nem igazán tudok róla semmit, de úgy is kellett tölthető elem, jó áron volt, hát vettem egy csomaggal. Mit tud ez, miért szeretjük?
-
kameraman77
tag
Üdvözlök mindenkit!
Tronic töltőre beruháztam Lidl-ben Nálunk a TLB 500 B1 típust lehetett kapni. Lenne pár kérdésem, mert nem teljesen tiszta.
Ha van 4 akkum, AA méretben akkor milyen formában tegyem bele őket? Kettőt-kettőt egymás fölé, vagy mind a négyet egy-egy üres slot aljára?
Az autómatika mi alapján dönti el, hogy kisüt, vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Stirlitz
senior tag
válasz
szőröscica #8897 üzenetére
Pécsett is dögivel van akku és töltő is. Ennyiért nagyon jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest