- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
hzsolee #9193 üzenetére
Jól látom, hogy a jobb oldali részen mobiltelefonok, kamerák, stb. "lapos", fekete aksijait is lehet tölteni?
Ha igen, az nem semmi!
Ráadásul ha még 9 Volt-os akkumulátor is tölthető vele, akkor egyenesen főnyeremény ez a cucc!
(Na jó... az egyszerre 8 tölthető akku lehetősége nekem kicsit hiányzik. Eddig számomra ez a TRONIC modell volt a favorit: IAN: 90868)
Mindent összevetve nagyon úgy vélem, hogy megéri beruházni egy ilyen töltőre. Mi a véleményetek?
-
Andrew31
senior tag
Igen, én is ezért gondolom, hogy talán "felesleges" már az a +300 (papíron...).
Egyébként a Panasonic Enelooprol írtam [link] vagy ez akkor Infinium, úgymond átcímkézve és ez is kipurcanós?
Mindenesetre, nekem már biztosan színes készletem lesz.(#9183) *Ropi*
Pedig neked jó sok van belőle, mégiscsak jobb lenne statisztikailag. -
*Ropi*
félisten
Tisztában vagyok vele, hogy a papírforma engedékenyebb, viszont ha azt csinálja valaki amit mondtam, akkor biztosan nem lesz baja az akkujának. Én a maximális biztonságot tartom szem előtt, eszerint csinálom a saját dolgaimat is és csak azt ajánlom másoknak is ami nálam működik, mert tudom, hogy 100%-ban jól működik.
(#9185) Kernel: Várom a kérdéseidet akár nyilvánosan akár privátban: megítélheted, hogy mennyire értek vagy nem értek hozzá.
-
Kernel
nagyúr
Nem értem, hogy jön ez ide, senki nem biztatott ilyesmire. Azt csinálsz, amit akarsz, olyan vicces bizonyítékokat mutathatsz önmagadnak, amit meg tudsz állni röhögés nélkül.
Egyszerűen csak arról van szó, szakmai szemmel nézve több helyen is kiütközik a hozzászólásaidból, hogy olyasmikről nyilatkozol nagy magabiztossággal, amihez láthatóan nem értesz mélyebb szinten. Itt nem csak a csepptöltés kérdésére gondolok, a C/10 töltésről is írtál "okosságokat", amire jobb érzésű ember felkapja a fejét.
Fórumon ilyesmi általában nem marad szó nélkül, ez már csak így működik.
-
And
veterán
Ezzel az értelmezéssel tényleg nincs semmi baj, támogatható. A problémás rész az volt, hogy az elején azt sugalltad, mintha ezek részedről nem csak feltételezések volnának, hanem tények, amelyekről esetleg magad is meggyőződtél. Márpedig a - normális áramtartományú - csepptöltés ártalmatlan voltát sokkal több dolog (gyári jóváhagyás, utánaszámolás) támasztja alá, mint az ellenkezőjét, ami leginkább csak feltételezéseken alapul, legyen szó akár hagyományos, akár LSD NiMH-akkuról. A NiMH-akkumulátorok melegedése töltés közben, de főleg a végén teljesen üzemszerű állapot, egy bizonyos hőmérsékleti határig nem jelent veszélyt. Ha nem volna melegedés, nem jelentkezne a feszültségesés sem (kisebb áramú töltésnél, amely a folyamat végén nem tud elég belső hőt termelni, valószínűleg ezért nem is jelentkezik a -dV), tehát a csepptöltés okozta nagyon kis plusz hőtermelés, nagyon csekély hőmérséklet-emelkedés a környezethez képest nem igazán számít.
-
*Ropi*
félisten
-
Ádyka
őstag
Persze, ezt mondtam már évekkel ezelőtt is, hogy tiszta marketing hablaty. 2 évente ráírni egy nagyobb számot....pff. Ne a ráírt ciklusszám alapján válasszunk, az egy marhaság. Jó ha 500-1000 feltöltést megérnek ezek, utána úgyis az 5-7 év elmúlása nyírja ki őket. Aztán ki tudja, lehet, hogy 8-10 évet is kibírnak.
Rájött erre a duracell is, hogy a jó LSD bizony sokat bír. Nem véletlen hírdeti úgy a termékét, hogy 5+ év után is jók maradnak, ha ésszel használjuk őket.
Hosszú távon ez meg nem lehet nagy biznisz a gyártóknak, régen ugye 1-2 évente új garnitúra kellett. Egy percig nem csodálkoznék ha silányításnak lennénk szemtanú a következő pár évben minden gyártónál. -
And
veterán
válasz
Andrew31 #9179 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ilyen nagyságrendben a hasznos ciklusszámnak gyakorlati jelentősége már nem igazán van: ha naponta újratöltjük, 1800 ciklus akkor is közel öt évet jelent. Ha 'csak' hetente kétszer, ami szvsz. még mindig elég gyakori használat, akkor >17 év. Átlagos vagy annál valamivel sűrűbb használat mellet igen nagy valószínűséggel nem azért fogunk megválni a kedvenc LSD-akkumulátorainktól, mert meghaladtuk a gyárilag megadott töltés-merítés ciklusszámot.
-
brainticket
aktív tag
A panasonic infinium akkukhoz csak annyit szólnék hozzá hogy nekem nagyon nem jöttek be, nem tudnám már megmondani mikor vettem őket, régebben akciósak voltak a metróban, de szinte mindegyik akkum megdöglött azóta. Ha nem figyeltem és töltöttem újra őket pár havonta akkor mélykimerült mind, eneloop akkukkal soha nem volt ilyen problémám, még a legrégebbiek is bírják szépen.
-
-
*Ropi*
félisten
(#9174) And, (#9176) Kernel: Én azt tudom, hogy így használva az Eneloopjaimat (150 db bizonyítékom van rá
) bírják már 6 éve. Nekem ez elég bizonyíték, valamint se időm, se kedvem kísérletezgetni, hogy elszabja-e őket a csepptöltés vagy sem.
(#9175) Andrew31: A Panasonic Infinium és a Sanyo Eneloop gyakorlatilag ugyanaz, mert egy cég: pár éve az egyik megvette a másikat, már nem emlékszem melyik melyiket.
Eneloop-ból is van 2100 ciklusos: a 4. generációs BK-3MCC.
-
Kernel
nagyúr
Ilyennel, hogy "eneloopot nem szabad csepptölteni" gyakorlatilag csak magyar oldalakon és fórumokon találkozol, köszönhetően valamelyik okos kereskedőnek, aki ezt az értelmetlenséget elterjesztette. Vagy az edigital.hu kezdte először, nem is tudom már.
Amellett, hogy elméleti érveket én is többször megfogalmaztam már ez ellen a tévhit ellen, egy időben külföldi oldalakon is szétnéztem az ügyben.
De semmi lényegében, felejtős az ügy. Ez csak egy ilyen hazai specialitás.
-
Andrew31
senior tag
Ok.
Sztem a Maha lesz és akkor egyúttal rendelek pár Eneloopot is nétalandból.
Egyébként milyenek az új, Panasonic fajták? Mert 300-al több töltést írnak rájuk (2100x), ami nem rossz, de tökre tetszik, hogy van még Sanyoból színes verzió
, amiatt sztem beáldoznám azt a +300-at, elvégre nekem az 1800x tölthetőek is nagyon jól szuperálnak.
-
And
veterán
"[..] ezek (mint minden alacsony kisülésű cella) a túltöltésre nyűgősek még csepptöltés nagyságrendben is"
Erről a témakörről már többször esett szó ebben a topikban, és mindig arra jutottunk, hogy egy LSD NiMH-akku 'nyűgössége' a csepptöltésre pont ugyanolyan, mint a hagyományos, nem alacsony önkisülésű típusoké: nem létezik. Persze itt számít a csepptöltő áram nagyságrendje, de emlékeim szerint van olyan hivatalos gyári töltő LSD-hez, amelyik 80mA-es 'csepptöltést' ad.
Ha kiszámoljuk, hogy egy normál NiMH önkisülése mekkora átlagos kisütő árammal ekvivalens, akkor azt kapjuk, hogy ez az érték még mindig legalább egy nagyságrenddel kisebb annál, mint amit bármely, csepptöltésre képes töltőkészülék ad. Ha a wiki szerinti (nem az első napi, hanem a később stabilizálódott) minimum- és maximumértékeket, 0,5..4% / napos önkisülést veszünk egy 2 Ah-s cellánál, akkor az naponta 10..80 mAh önkisülést jelent, ami 0,4..3,3 mA-es csepptöltő árammal volna szinten tartható, ennél például az IPC-1L is lényegesen nagyobb csepptöltést ad 200 mA-es töltés után (500 és 700 mA-es töltési mód végeztével még többet). Ez azt jelenti, hogy bármely normál vagy LSD NiMH károsodna / túltöltődne hosszú távon a csepptöltéstől, de a gyakorlat ezt nem igazolja. Erről is esik szó a wikipédián: a legtöbb gyártó szerint a C/10 áram alatti csepptöltés veszélytelen, de ha ezt az értéket fenntartással is kezeljük, a kisebb, maximum néhányszor 10mA-es csepptöltésből származó hőteljesítményt (pár tíz milliwatt nagyságrendben) lényegében bármelyik NiMH cella képes elfűteni, azaz akár hosszútávon károsodás nélkül elviselni. A Li-xx akkuk nem szeretik a kis értékű maradék töltőáramot sem, de a Ni-xx típusokra ez nem igaz. Az más kérdés, hogy LSD esetén nem sok értelme van csepptölteni, de a dolog ebben a nagyságrendben nem veszélyes az akkukra. -
*Ropi*
félisten
Mi kifejezetten az Eneloop-okról beszélgettünk: ezek (mint minden alacsony kisülésű cella) a túltöltésre nyűgősek még csepptöltés nagyságrendben is, nem hogy rendes töltési árammal.
(#9172) Andrew31: 0.5C és 1C között (a fehér, névlegesen 2050 mAh-s Eneloop és az IPC-1L esetében ez 1A-2A között lenne, de mivel a Voltcraft 4 cella esetén max. 700 mA töltőáramot tud cellánként, ezért válaszd azt!) bármennyivel töltheted, felette már csak indokolt esetben és a megfelel szabályok betartásával. A kisütési áramot úgy válaszd, hogy a fele a töltőáramnak (az IPC-knél csak párban állítható), tehát 350 mA!
-
And
veterán
A másik topicból:
"Túl kicsi a feszültségletörés a töltési ciklus végén, emiatt nem tudja érzékelni a töltő a cella feltöltött állapotát és túltölti: károsodik a cella!"
Azért ezzel az állítással több okból is lehetne vitatkozni. Egyrészt a feszültségletörés (-dV) hiánya alacsony töltőáram mellett - főleg NiMH kémiájú cellánál - nem szokatlan dolog, ezért a töltők a görbe ellaposodását (0 dV) is szokták figyelni a töltés végének detektálásához. Másrészt a mai cellák C/10 áram mellett nem igazán tudnak károsodni, főleg akkor, ha valamilyen biztonsági időzítője is van a töltőnek és hőmérsékleti limitet is figyel. A normálisabb töltők ezek közül minimum az egyiket tudják. Ha (200mA-rel számolva) a kb. 0,3W-os disszipáció nagyon hevítené a cellát a töltés végén, a hővédelem úgy is beavatkozik.
"500 mA és afelett már jól érzik magukat."
Eneloop-oknak és más LSD-típusoknak ez nem gond, de nagyobb belső ellenállású típusok / példányok erősen melegedhetnek ettől. Persze a jó minőségű akkuk használata amúgy is több szempontból erősen javasolt, de nem mindenki használ olyanokat, ezért is problémásak azok a töltők, amelyek 'erőszakosan', a beavatkozás vagy csökkentés lehetősége nélkül töltenek relatív nagy áramokkal (pl. a legtöbb Tronic az AA-méretű cellákat 1A-rel). -
*Ropi*
félisten
válasz
Andrew31 #9167 üzenetére
Az IPC-1, a CM420, a SkyRC töltők mind jók, de a plusz fícsöreik (USB töltés telefonoknak, Bluetooth kommunikáció, stb...) miatt drágábbak (A CM410 pl. Ni-Zn akkukat is tölt). Talán a Maha az, amit még érdemes megvenni, mert annál külön állítható a kisütő és a töltőáram (Voltcraftoknál csak előre meghatározott párban: a töltőáram mindig a duplája a kisütőnek).
-
Alex91
félisten
válasz
Andrew31 #9167 üzenetére
AA/AAA Akkutöltő BM200 LCD kijelzővel NiCD /NiMH -AA/AAA, esetleg ez is szoba johet...
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
AA töltőre lenne szükségem, de nem nagyon értek hozzájuk és rengeteg típus létezik. Eneloopokhoz kellene.
Nem tudom, hogy kell-e egy ilyen vagy ilyen vagy elég a sokak által használt IPC-1L vagy annak L nélküli verziója (ez mondjuk nem kapható akkuik nélkül és nem tudok mit kezdeni velük...). Megint mások a Maha Powerex MH-C9000-et ajánlották másik témában.
Szóval nem tudok dönteni, kell-e a nagyobb töltőáram vagy nem, nme tesz-e rosszat az aksik élettartamának, stb.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
Piftuka
veterán
"Ha egyáltalán még van... a szomszéd Aldiban már az első nap elkapkodták, nekem már nem is jutott"
Sajnos egyik fehérvári ALDI-ban sem lehetett már kapni a múlt héten! Kicsit bánom én is, hogy nem vettem inkább 3-4 csomaggal, de bízom benne, hogy pár hónapon belül ismét kapható lesz akció keretén belül!
Most leginkább a TRONIC töltő ismételt megjelenését várom a LIDL-ben.
-
Viktoár
addikt
Értem akkor jó az iponos itec bachr20 töltő.Van pár AA és AAA akkum amit a gyerek állandóan lemerít a játékaival.Ehhez keresek normális töltőt hátha tovább tudom őket használni.
-
And
veterán
válasz
Viktoár #9159 üzenetére
Szimpatikus, hogy többféle méretet és kémiát kezel, és az is, hogy (bár eredetileg a töltőáram a cellaszámtól függ) van lehetőség a töltőáram kézi csökkentésére, bár a csökkentett áram értékéről a manual semmilyen információt nem ad. Frissítést (automatizált többszöri kisütést - töltést) a leírás nem említ, és azt sem, hogy képes volna például kapacitást vagy egyéb egzotikus jellemzőket mérni.
Ha sokféle Li-ion vagy LiFePo-cellád van, biztos nem jársz vele rosszul, de Csak NiMH-hoz én inkább mást választanék.
#9161: Sok más témakörhöz hasonlóan a rosszul értelmezett márkahűségnek az akkutöltők esetén sincs túl sok alapja. Inkább a feature-lista döntsön, ne a márkanév. Ráadásul a Tronic-ok biztosan sok mindenre jók (nekem is van olyanom), de kifinomultnak nem igazán tekinteném ezeket a relatív olcsó 'mindenes' és épp ezért nem igazán profi, konfigurálhatatlan töltőiket. Ráadásul nem tudok róla, hogy a Lidl-ben kapható típusaik Li-xx kémiájú akkukat is támogatnának. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Erről az elemtöltőről tudnátok egy gyors összefoglalót írni? Sajnos nem erősségem az angol,meg nekem a száraz adatok nem sokat mondanak.Árban 7-8k körül van.
-
And
veterán
Nem tudom, hogy van-e ilyen töltő, de a Li-ion, -polimer és -FePo akkuk egyik közös jellemzője, hogy elhanyagolható a memóriaeffektusuk, következésképp nincs szükségük a töltést megelőző kisütésre. Ha azt szeretnéd hogy használat előtt biztosan fel legyenek töltve, akkor egyszerűen töltőre teszed azokat, és kész. Az ilyen hókuszpókuszokra, mint a megelőző kisütés, -dV töltésvég-detektálás, memóriahatás megszüntetése többszörös merítés-újratöltés ciklusokkal, csak Ni-xx akkuk esetén lehet szükség.
-
kodmen
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de úgy láttam, esett szó li-ion akkukról is...
A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy tudtok-e ipc-1 funkciókat nyújtó (választás töltés-kisütés-formázás között) akkumulátor töltőt, amely elboldogul a Li-ion, de főleg a li-fe ( 26650-es mérető) akksikkal is?
Jelenleg egy tronic-ot használok az NiMH-ra, de nagyon zavaró, hogy csak akkor süti ki, amikor gondolja, mert ez ritkán van. A LI-Fe-t pedig egy Nitecore i2 tölti. VAgy még ha van is ilyen töltő, jobban megéri külön töltőt tartani ezekre a célokra?Előre is köszönöm!
-
muci
tag
Hali. Ma vásárolt Tronic-töltő és 1 garnitúra akkumulátor bontatlan állapotban számlával eladó. Időközbeni gépcsere miatt már nem szükséges.
-
mirzababy
újonc
Sziasztok!
A kérdés az lenne (lehet hülyén hangzik), hogy lehet -e két különböző fajtájú akksit használni egy fényképezőgéphez?
Most Energizerem van, de kéne még egy garnitúra, hogy legyen csere. Csak ilyet vehetek, vagy más fajtát is?
Köszi -
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #9145 üzenetére
"Ready to use-t csak arra irják, ami lassú önkisülésü.
Használd, meritsd le, aztán töltsd fel."Köszönöm a megerősítést!
Ez igazán jó hír! Lehet, hogy vásárolok még 1-2 csomaggal, mert ennyi pénzért tényleg nagyon megéri.
Sajnos nincsen olyan töltőm, amivel meg tudom nézni, hogy valójában milyen kapacitású, de bízom benne, hogy a 2300 mAh értéket hozza!
Ha esetleg közületek vásárolt ilyet valaki, kimérte az értékeket, és megosztaná az adatokat, a tapasztalatait, azért hálás lennék!
-
HeineD
csendes tag
Hello,
Canon Powershot sx240-hez szeretnék venni pót akksit. Milyet ajánlatok? Most NB-6L van benne. Köszi
-
Aletta
csendes tag
Szeretném megkérdezni, hogy az ALDI-ban most akciós tölthető aksik mire ajánlott használni és mire nem?
Köszi a segítséget.http://catalog.aldi.com/emag/hu_HU/print/Online_katalogus_07_10/
-
Aletta
csendes tag
Szeretném megkérdezni, hogy a most akciós ALDIs tölthető akkukat mire érdemes megvenni és mire nem jó? Köszi a segítséget.
http://catalog.aldi.com/emag/hu_HU/print/Online_katalogus_07_10/
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítségre lenne szükségem!
Van egy Activ Energy töltöm és hozzá Activ EnergyPlus+ tölthető elemek, amik eddig mindössze kétszer vagy háromszor voltak feltöltve. Most, hogy teljesen lemerültek és újra kellene töltenem az egyik AA-s elemet kb 40 perc után 50%-ra már feltöltötte a töltő, de a másiknál a kontroll LED kezdettől fogva lassan villog és 0% a töltöttség 40 perc után is.
A manuál a LED lassú villogására ezt íja: "Regenerálás, automatikus töltési/ kisütési funkció az akkumulátor felfrissítéséhez"Szerintetek is erről van szó? Vagy tönkrement az aksi?
-
Piftuka
veterán
válasz
brainticket #9130 üzenetére
"Otthon nincs most a héten a Lidl-ben a Tronic töltő?"
Éppen pár napja néztem, de nem volt.
Az ALDI-ban negyed évente szokott lenni, és legjobb tudomásom szerint a LIDL-ben is.
Utóbbi üzlet esetében viszont nem biztos, hogy éppen az a típus van a boltban, amit érdemes lenne megvásárolni. Én a "mindenes" TRONIC töltőre várok, amely az összes féle akkut tudja tölteni és ellátták LCD kijelzővel is.
De azon kívül van még vagy 3 féle TRONIC töltő, a fentieknél egyszerűbb/kisebb tudású kivitelben is.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #9128 üzenetére
Köszi!
Biztos, ami biztos alapon vásároltam 2 csomag AA, és 1 csomag AAA akkut.
Furcsa, hogy bár a honlapon alacsony önkisülésűnek írják, de a csomagoláson erre vonatkozó információ nincsen. Hacsak az "EXTRA LONG LIFE" felirat nem arra utal. (Az utalhat az egyeszeri töltést követően megtartott energiára, de utalhat arra is, hogy sokszor újratölthető.)
Mi az igazság?
Emellett a holnapon "azonnal használhatónak" (ez van ugyebár a csomagoláson - "Ready-to-use/Sofort Einsatzbar" - is) jellemzik, a csomagolás hátulján, a magyar nyelvű ismertető mégis azt írja:
"Kérjük, hogy az első használat előtt töltse fel az akkumulátorokat."Akkor most fel kell töltenem, vagy rögtön használhatom?
-
paye
tag
válasz
brainticket #9130 üzenetére
Itt is van a Lidl - ben tölthető aksi de nem nagyok viszik mert nem a lassú önkisüléses típus...
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Ugye szerintetek megéri ez az ajánlat: Activ Energy "Ready-to-use" LSD akkuk.
Tekintettel a 999 forint/4 db árra nekem nagyon jó vételnek tűnik. Később egy TRONIC töltővel kiegészítve remek "olcsó" szett lehet.
Egyetértetek? Érdemes beruházni a fenti aksikra?
-
.mf
veterán
Köszi a tippeket!
Ez az iTech BACHR20, ha jól látom 1:1-ben az IPC-1L / BC700. Közben megtaláltam 7k-ért is. Jó tudni, hogy a Voltcraft címke +50%-ot ér
Két kérdés csak: az iTechnél egy képen látok szivargyújtót, több helyen viszont 3V-os hálózati töltőt emlegetnek?
Illetve a BM200-ast is megtaláltam máshol 9k-ért. A nagyobb töltőáram nem annyira érdekes számomra, de ha jól olvasom vissza, tudja az elemek állapotát (belső ellenállását) is ellenőrizni. Érdemesebb lenne-e akkor már inkább azt? -
.mf
veterán
Nem találtam sok infót a töltőről (csak az akkukról -- állítólag Sanyo eneloopok), mérete szimpatikus, de mit tud? Ha semmi mást az egyszerű 200-300 mA-es töltésen kívül, akkor ennél vannak sokkal olcsóbban is ugyanilyenek.
Joamilestoné: és már megint 10k-nál tartunk, csak töltőre
Honnan a legolcsóbb az 1-L vagy annak a márnemistudommi nem Voltcraftra matricázott eredetije? Esetleg eBayen, addig meg talán még kihúzom... -
Alex91
félisten
-
.mf
veterán
Kár
7.5-8k-tól is láttam már, mínusz a 4 db 2100 mAh-s akku, tehát 5-6k - én nem látom annyira rossznak az árát.Sajnos az ajánlottak közül vagy az ár, vagy a méret, vagy pedig a bolti elérhetőség a gond, egyszerre ezeket nem láttam teljesülni. Pl. hiába olcsó és korrekt a Tronic, motorral kempingezni egyszerűen behemót; és elérhetősége is változó. Vagy esetleg tudsz / tudtok még olyat, ami kompakt, korrekt árban van és boltban is kapható (nem ebayes 3-4 hét várakozással és effektív gari nélkül)?
-
And
veterán
A kétcellás töltők nagy általánosságban sajnos nem túl kifinomultak, és ahogy elnézem, szinte kizárólag hálózatról működtethetőek, 'dugasztöltő' kivitelűek belső tápegységgel. A normál C/10 töltőáramnál nagyobb értékkel dolgozó, cellánként kezelő töltőknél a 'processzorvezérlés' - plusz felügyelet illetve intelligens töltésvég-detektálás formájában - manapság nem is igazán kerülhető meg, a csepptöltés pedig kifejezetten felesleges mutatvány LSD-akkukhoz. Egy normálisabb gyorsított kétcellás töltő, pl. a Sanyo MDR02 ára és mérete már összemérhető egy négycelláséval. Ha a szivargyújtóról való működés is elvárás, szerintem keress egy alapból 12V-os tápfeszültséget igénylő, kisebb méretű négyes töltőt a megbízhatóbbak közül (BC-300, BC-500, IPC-1 / BC900, BM200, stb.), némelyikhez gyári tartozékként kapod a szivargyújtós tápot.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Vakuba (Oly FL36R kompakt vaku - csak 2xAA) keresek alacsony önkisülésű akkukhoz utazótöltőt:
- processzorvezérelt, csatornánkénti, csepptöltős, hőmérős, stb alap elvárások
- lehetőleg kisebb méretű (2xAA elég)
- elég, ha csak 4-6 óra alatt tölt fel 2db-ot
- szivargyújtós pluszpontVan-e esetleg tippetek?
-
Kernel
nagyúr
Később láttam, hogy JAPCELL BC-4001 néven is fut (vagy ez az eredeti), valamint egy fórum, benne a kapcsolódó linkek, ahol írnak róla részletesebb összehasonlításokat:
http://budgetlightforum.com/node/23873
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sz4bolcs #9108 üzenetére
Nem csak rendelkezik, de így látatlanban jobbnak is tűnik. Korábbi változata a BM110. Ha csak a jobbfajta mikrokapcsolókat nézzük, ráadásul a BM200 még impedanciamérést is tud (Quick Test):
http://www.ebay.com/itm/251278036728
Akku öregedése során a belső ellenállás növekedhet, ennek köszönhető, hogy amikor látszólag teljesen feltöltött az akku, mégsem bír vele elindulni egy nagyobb áramfelvételű fogyasztó (fényképezőgép). Miután a feszültség elvész a belső ellenálláson. Vagyis az akku állapotának megítélése szempontjából elég fontos jellemző, ráadásul pillanatok alatt mérhető.
(Az impedadancia váltakozóaramú ellenállást kifejező komplex szám, míg az ellenállás csak egyenáramra vonatkozik, de a téma szempontjából ez most mellékes, lényeg, hogy a cella belső ellenállásáról van szó, és ez minél kisebb, annál jobb az akku.)
Itt van róla egy aránylag részletes videó is:
-
artiny
őstag
Ebayrol melyik elemet tudnatok ajanlani? mert lattam youtube videot ahol valakinek "fake" elemet kuldtek aminek a belsejeben nem volt semmi...
Nem kell a legjobb minosegu,csak olcso legyen es legyen benne azert ero...mivel csak az egér es billentyuzethez fogom hasznalni? AAA és AA
-
And
veterán
válasz
Sz4bolcs #9108 üzenetére
A kezelésének összes apró részlete ugyan nem ismeretes, de a rövid adatlapja szerint nagyjából az IPC-1L-hez hasonló tudású, ahhoz képest némi többlettel: nagyobb töltő- és kisütőáram (1000 / 500 mA, bár lehet, hogy ezt csak két cellával tudja, sajnos nem teljesen egyértelmű), 12V-os táplálás (autóban használva lehet érdekes), kijelző háttérfény (akit ez érdekel, hasznosnak fogja találni). Sajnos normális használati útmutatót semmilyen nyelven nem találtam hozzá, ez a belinkelt adatlap pedig elég szörnyű egy akkumulátorokkal foglalkozó oldaltól: a szokásos mértékegység keveredés - a kapacitást 'teljesítménynek' hívja, a töltő / kisütő áramhoz meg következetesen mAh-t ír mA helyett - lassan már normálisnak számít
.
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok! Szeretnék beruházni egy komolyabb töltőre, és boltban találtam 9k-ért egy bm200 nevű töltőt, ez rendelkezik az ipc-1 képességeivel? Mert akkor inkább ezt rendelném, nem kéne futárt várni, és a gariztatás is könnyebben menne...
-
hzsolee
őstag
válasz
szarnyalosas #9106 üzenetére
Ja, azt hittem valami konkrét. Ezt neked kell eldönteni.....
-
hzsolee
őstag
válasz
szarnyalosas #9103 üzenetére
Második. Mire vagy kiváncsi?
-
Kernel
nagyúr
válasz
szarnyalosas #9103 üzenetére
A másodikról volt már szó a topikban, ha rákeresel, mivel nem biztos, hogy ugyanaz a fórumozó, aki írt róla, olvassa még egyáltalán a topikot.
Az első pedig bizonyára jó szolgálatot tehet annak, aki nem igényli a kisütés lehetőségét. Ettől eltekintve cellánként, függetlenül kezeli az akkut, kímélő áramú (300 mA) töltésre is át lehet kapcsolni, nem tűnik rossznak:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged