- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enduro25
csendes tag
Valaki, akinek 3830TG, 4830TG vagy 5830TG-je van meg tudná nézni az akksi elhasználódását, mert külföldi fórumokon több mint 30%-ot írnak 2 hét használat után...
Ja és az i3-asoknál is jelentkezhet a throttling probléma?
Köszi! -
pockos13
aktív tag
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-timelinex-5830t-2314g32mn-most-3-ev-garanciaval/1560/ Ez szerintem nagyon jó vétel.
-
gegi66
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer aspire 5742G notebookom és Hdmi kábellal van ősze kötve az LG full Hd Lcd tv-mmel mindenből a legújabb driever van fenn és amikor filmet nézek akkor 1-2 mp-re megáll így randon szerűen K-Lite codec pakk van fenn próbáltam több lejátszóval is és sehogy se jöttem rá a problémára valakinek hasonló ? -
Cartedor
csendes tag
NV_GS17 panasonic kamerám van. Évekig nem használtam, nem régen sikerült megjavítani.
A lényegi kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám csatlakoztatni a a laptophoz? Régen az asztali géppel sikerült, akkor movie makert használtam, de most nem akar működni. Mi lehet a gond? -
szenko
csendes tag
Sziasztok!!
Két probléma lépett életbe az utóbbi 1 hétben az acer extensa 5635g notimon. A laptop magától kikapcsol mikor hálózatról megy akárhányszor egy picit megmozdítom, a cimboráim azt mondták, valószínűleg kontakthibás a hálózati csatlakozó. A másik a jack dugó kis fémkarikája kiesett, és azóta a fülest forgatnom kell, hogy rendesen szóljon.
A következő lenne a kérdésem: valami házi praktika van a megoldásukra,(tök hülye vagyok úgy általában a gépekhez), vagy mindenképpen szervizbe vitessem?(ha oda, mégis mire számítsak ilyen esetekben, nem kell-e eladni anyámék házát, vagy minimális összegből kijön?)A szenilitás az ha elfelejtjük....
-
dantes
tag
válasz Chaser #20485 üzenetére
Köszi a segítséget, egyelőre leszedem a Rmclock-ot. Aztán viszem szervízbe a gépet, a pasztára nem is gondoltam. Köszi mindenkinek még egyszer!
''Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.'' - Mark Twain
-
Chaser
legenda
válasz cassius.clay #20478 üzenetére
Rossz tipp, ha kikapcsolja akkor maxon megy, de nem láttam még notit ahol ezt lehet állítani.
szerk: dantes: Rmclock a te barátod ha intel a cpu, k10stat ha amd. Mind2 programmal fix órajelet adhatsz meg a procinak és alul is feszelheted. 1ébként kiszáradt a gépben a paszta, újra kellene kenni.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mokus84
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud nekem segíteni. Nemrég vettem egy Acer 5750G-2414G75MN típusú laptopot. Az a baj vele, hogy sehogy sem tudom rábírni, hogy a HDMI kimeneten kiadja a DTS vagy 5.1-es jelet. Már feltettem a legújabb drivert is és semmi. A realtek beállításaiban is csak a sztereó csatorna jelenik meg. Ennyi? Nem is tud semmilyen hangot kiküldeni csak sztereót?Ebben még spdif sincs, hogy legalább optikai kábellel megoldjam? Volt már ilyen problémája valakinek? -
Enduro25
csendes tag
Sziasztok!
Azt esetleg lehet tudni, hogy melyik 5750g-ben van USB 3.0? Mert eddig csak az i7-esekben láttam, de ha a tiédben is van...
Amúgy meg a 4755g-ről meg az 5755g-ről tud valaki valamit? Acer shopban már van. -
Bikkrom
senior tag
válasz Narxis #20479 üzenetére
Kívül biztos nincs rajta. Nem is hallottam még ilyenről, hogy kívül lenne. Maximum Express Card slotba lehet tenni, de az ebben a gépben nincs. Ilyen olcsó kategóriában szinte semmilyen gépben sincs. Az meg, hogy belül van-e szabad foglalat és mi fér be oda azt passzolom, mivel nem szedhetem szét. Akkor ugyanis ugrik a gari.
dantes: Tud vele mit kezdeni a szerviz. Szépen kiporolják és újrapasztázzák. Persze ez nem sok esetben segít. Fentebb is találhatsz pár véleményt ezen az oldalon. Ugyanis a ventikkel nem csinálnak semmit... Azokat is érdemes lehet kicserélni vagy legalább kitakarítani és egy kis műszerolajjal újra kenni. De a csere a biztosabb.
Vagy vegyél alá egy hűtőpadot meg vegyél sűrített levegőt. A sűrített levegővel minden nyíláson fújasd ki a port.Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Narxis
nagyúr
válasz Bikkrom #20473 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ebben van PCI-Express csatlakozó? Magyar Acer honlapon nem találom ezt a modellt és az eladók pedig sokszor pontatlanul írják le a csatlakozók számát és típusát.
Nem fontos csatlakozó, csak van egy TV-tunerem ami ezen csatlakozik és gondolkodom, hogy megtartsam-e.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
cassius.clay
senior tag
válasz dantes #20477 üzenetére
Me, tudom milyen procid van, de azt hiszem ha az Intel speed stepet kikapcsolod a biosban, ( márha van ilyened), akkor beáll egy fix órajelre, és nem emelkedik a proci teljesitményen, hanem mondjuk fixen megy 1200Mhz-n. Ez csak egy tipp volt,ne vedd készpénznek,
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
dantes
tag
Sziasztok!
Van egy 3 és fél éves acer travelmate 5720-am. Kb 2-3 hete tapasztaltam először, hogy magától kikapcsolt a gép. Azóta folyamatosan monitorozom a hőmérsékletet. A proci, ha elkezd 100%-on futni, a hőmérséklete elég gyorsan 100 fok fölé ugrik, és gondolom ezért kikapcsol a gép (eddig kb ötször fordul elő). Ezóta a noti dobókockákon áll, így kicsit kevésbé melegszik, mert jobban tud szellőzni alul.
Határidős munkám van, úgyhogy remélem 1 hétig még húzza.
A kérdésem az lenne, hogy utána érdemes-e szervizbe vinni a gépet. Ha igen ott mit tudnak kezdeni vele? Procicsere? Vagy nem érdemes már rákölteni? Esetleg tök félrediagnosztizálom a problémát és nem is a procival van a baj?Előre is köszi a segítséget!
''Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.'' - Mark Twain
-
Mivec
csendes tag
Üdv! Gondolom itt már mindenki tapasztalt Acer-es . Most tervezem leváltani öreg asus a6vm-emet egy 5750G-re. Mik a tapasztalataitok? Mármint megbízhatósággal kapcsolatban úgy eleve az Acer-el? Asus-om már lassan 5 éves. Mit várhatok a kiszemeltemtől?
-
Bikkrom
senior tag
válasz Narxis #20472 üzenetére
Hát igen. Minden játék megy high-medium grafikán natívban. Más gyártók hasonlóan erős gépeihez még 20-30ezret hozzá kellene tenni. Ár/teljesítményben bajnok a gép. Két negatívuma a szokható billentyűzet, de cserébe teljes numpadja van és a kijelző betekintési szöge, de én szemből nézem, nem tudom ki szokta oldalról... A hűtése egész halk, de azért 2-3 óra után meleg a billentyűzet a WASD alatt. Cserébe 5-6-7 óra üzemidő, szép színek, szuper touchpad, nagyon jó teljesítmény, halk, csak a kijelző újjlenyomat gyűjtős tükröződő. Ellentétben a mai trenddel, hogy mindent ilyen tükröződő cuccból csinálnak. USB3.0 sajna nem mindegyikben van, az enyémben pont van.
TotO' nem láttam kérdést a privátban. Vagy akkor nem kaptam meg.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Narxis
nagyúr
need
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Bikkrom
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Van már valakinek ilyenje?
Véleményt kérnék róla, ennyi pénzért meglepően jó ajánlatnak tűnik.
-
cassius.clay
senior tag
Egyébként hogy van az, hogy eddig csak a saját gépemben látok ATI 4650 1GB videókártyát (5738ZG)?
Senkinek sincs rajtam kivűl olyan 5738ZG-je amibe ATI 4650 1GB-os videókártya lenne?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
Lucky04
csendes tag
Hello! Van egy Aspire 5920-as notebookom, feltettem rá a Win7 x64-et, de a bluetooth le van tíltva, valaki tudna segíteni, hogy mit tudnék csinálni, hogy működjön! Előre is köszönöm!!
MSI VR600/MSI VR601/MSI CR630
-
Bikkrom
senior tag
válasz Vector13 #20459 üzenetére
Ne hallgass Peakre. Abban igaza van, hogy csak saját felelősségre, mert rizikós lehet. De például nVidia fronton eddig minden GT540 viszi a GT550 órajeleit 1 maximum 2 fok melegedésért cserébe. Nézz be ide: link. Van egy pár nVidia meg AMD kari tuning teszt. Program linkek is. Még egyszer mondom csak saját felelősségre!
Szerk.: Peak ez a gagyizás stabilan adott +20-25% fpst. Azt az 1-2 fok emelkedést megéri. Pláne ha az ember vesz alá egy izmosabb padot ami meg akár -8 -10 fok géptől és padtól függően.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Vector13 #20459 üzenetére
semmi.
nem erre találták ki.
a gyári hűtés igy is 100%osan ki van használva a gyári alapórajeleken is.általános jelenség márkától függetlenül, hogy a durva CPUval és GPUval felszerelt modellek nagyon magas hőmérsékleten üzemelnek, a tervezett hűtés éppen hogy elég.
én nem szarakodnék ilyen gagyizással, rizikózva a noti épségét
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Vector13
csendes tag
Hello! Acer Aspire 7750G típusú laptopomban található Radeon HD 6650M 2gb-s kártyát szeretném tuningolni. MI lenne erre a legmegfelelőbb program/hack vagy egyéb dolog?
-
dante05
csendes tag
Hello!
Van egy ACER ASPIRE 5735Z noti és az inverterbe becsatlakozó videokábelnek kellene a színkiosztása, ezt képen is meg tudom mutatni ittlátszik, hogy szétbarmolták a műanyagcsatit és nem vagyok biztos a sorrendben ha valaki tudja, kérem segítsen elég fontos lenne.
a videokábel száma ha ez segít valakinek: 50.4k801.001 -
ledger
tag
Sziasztok!
Van egy ACER Extensa 5620 laptop kivettem az aksiját mert általában otthon hálózatról használom és így elfelejti az időt a következő bekapcsoláskor, nem túl régóta csinálja levettem a hátulját hogy talán elemet kéne cserélni de nem láttam sehol az elemet jobban meg nem mertem bontani .
Elem lehet a gond szerintetek?
Csak az időt felejti el ,bootolni azt tud ,nem kell F1 et nyomni mint az asztalikon mikor elem hibásak.
Ha elem hiba merre van bent (illetve milyen elem van ezekbe olyan mint az asztaliba?)elég levenni a kis ablakot? -
oszy
veterán
hogyan lehet beállítani, h a PS az Nvidia kártyát és ne az intelt lássa? vagy egyáltalán, most hogyisvanez?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Lucky04
csendes tag
Hello! Van nálam egy Aspire 5920-as notebook, feltettem rá a Win7 x64-et, de a bluetooth le van tíltva, valaki tudna segíteni, hogy mit tudnék csinálni, hogy működjön! Előre is köszönöm!!
MSI VR600/MSI VR601/MSI CR630
-
Chaser
legenda
válasz Rico Muerte #20447 üzenetére
Igen.
-
Rico Muerte
csendes tag
Talán itt kapok választ...
Helyettesíthető egy 19V 3,42A kimenetű noti töltő egy 19V 4,74A kimenetűvel?.
Acer Aspire 5732ZG
(Csatlakozó természetesen ugyanaz)R_M
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen a nagyon részletes választ! Sokat segítettél vele, szerintem marad a 3830TG (amúgy a 3820TG-t 6550-nel árulták itthon a mobilx-nél 145-ért. egyedül az usb 3.0 hiánya miatt nem vettem meg)
-
Viewonly
csendes tag
válasz r3dsnake #20441 üzenetére
Ja, és pár combosabb játék amiket eddig próbáltam:
Assassins Creed
Batman: Arkham Asylum
Splinter Cell: Concviction
Prototype
NFS: Shift
Test Drive Unlimited
Burnout Paradise
DIRT 2
Nail'dEzek mind röccenés mentesen futottak magas/max grafikai beállításokkal, több órán keresztűl nyúzva őket. Néha rá is néztem hogy visszavesz e az órajelből, mert azt írták hogy vannak játékok ahol fel sem tűnik hogy leszabályozott, de végig 2,3-2,9Ghz közötti értékek voltak. Problémás játékok amikről hallottam: GTA 4, Crysis 2, Starcraft 2, DIRT 3 - hamarosan ezeket is tesztelem és beszámolok az eredményről ha érdekel.
-
Viewonly
csendes tag
válasz r3dsnake #20441 üzenetére
Ahogy korábban is írtam, nálam eddig hűtő nélkül sem jelentkezett a probléma, szóval ha jó modellt fogsz ki valószínüleg nálad sem fog. A ThrottleStop-on kívűl más szoftveres megoldást ne nagyon várj mert biosban már az 1.04-es verziónál tartanak, de akinek eddig leszabályzott annak ezzel a verzióval is ugyanúgy leveszi a multipliert. Az én gépemen alapból 1.02-es futott, ezt lehet érdemes megnézned vásárlás előtt.
A ThrottleStop alkotója szerint a procinak Intel szabvány szerint 100 fokon kellene szabályoznia és 110 foknál automatikusan lekapcsolnia, ezzel ellentétben az Acer 80 foknál határozta meg a leszabályzást, ezt oldja fel a program, és elvileg 100-105 fokig károsodás nélkül tud üzemelni.
A probléma viszont igazából abban gyökerezik, hogy az Acer mérnökei alapból elcseszték a hűtést. Az elődnél (3820t/g) két venti volt, mivel abban sem volt DVD meghajtó, a jobb oldalra is simán raktak egy pluszt hőelvezetővel az oldalán és be is vált, legendásan jó hűtése volt. Külföldön azt a típust Ati 5650 és 6550-es kártyával is lehetett kapni (ma már ritka mint a fehér holló és kishazánkba sajnos el sem jutott, csak 5470-es atival lehet kapni), ami 1gigás dedikált rammal rendelkezett és kb. egyenértékű a GT540-el, és érdekes módon azt is rendesen bírta hűteni, semmiféle trottling probléma nem volt. Erre most mit csináltak? Kukába dobtak egy jól bevált koncepciót és a teljesítmény kárára szoftveresen próbálták megoldani a túlmelegedést. Ez nem volt szép, Acer...
Mindezek ellenére én megvagyok elégedve a 3830TG-vel (pláne úgy, hogy sikerült 150ért hozzájutnom ) és bár szerencsére eddig nem volt throttling para, azért érezhetően melegszik az alja és a billentyűzet is ha játszom, szóval egy hűtőt biztosan beszerzek majd hozzá. De mondjuk igazából ez sem zavar, mert amint szerzek egy LCD TV-t kötöm is rá egy wireless egér+billentyűzet kombó társaságában és már ki is váltottam az asztali gépem.
-
Chaser
legenda
válasz bartucc #20437 üzenetére
Hagyd a fenébe...Ha döglött benne a lap akkor kb kuka az egész, gondolom a vga is ráforrasztott, elég ha csak az döglött meg. Éppen ha a többi alkatrésze működik 20k-t ér, lehet többet is ki lehet belőle árulni, kérdés működnek-e.
-
danielp
csendes tag
Hello,
Új notebookot vennék Acer lenne a legjobb mert ezekhez olcsóbban jutok.
Árban: 70-90 rugó körül, Főleg irodai használatra kell, de programozásra és cad tervezésre is használnám. eddig ezeket néztem; Melyik a jobb?
Aspire 5552-P342G25MN
Aspire 5736Z-453G32Mn
Előre is köszi.
Ui. úgy tudom 6cellás aksi a jobb, tehát ilyen kellene.köszi.[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz bartucc #20437 üzenetére
Ha külső monitorra sem ad képet nem érdemes vele foglalkozni. Horribilis árak vannak. Esetleg vaterán és egyéb oldalakon jutányos áron ki lehet alkudni bontott alkatrészeket. De ezt is csak akkor vállalnám be a helyedben ha ad külső monitorra képet.
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
Ajánlottak nekem egy Acer gépet, igen jutányos áron: Acer Aspire 5738ZG. 20 ezer forint lenne, mert betört a kijelző, és nem ad képet. Egy kisebb baleset érte állítólag. Kértem képeket a gépról, a burkolat nem sérült, vagy legalábbis minimálisan, így nem hiszem hogy sérülés érte az alaplapot vagy a videókártyát, valamint a töltő még tölti az akkumlátort, de nem ad képet külső monitoron.
Lehetséges hogy csak kontakthiba valahol? Megéri-e foglalkozni vele, vagy hagyjam a fenébe? (a kijelző csere 12-15 ezerből meglenne, ha a burkolat egy részét kell, az is max. 10...) Vélemény?
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Viewonly
csendes tag
válasz r3dsnake #20434 üzenetére
Van, egy Thottle Stop nevű progam, azzal megoldható hogy ne szabályozzon le a proci, de melegedni fog a gép szóval csak saját felelősségre. Nekem egy hónapja van meg kb. a 3830TG-m de eddig szerencsére nem volt ilyen gondom, szóval nem is próbáltam. Eddig a legmagasabb proci hőfok 80C körül járt DIRT 2-vel (GPU 76C), de akkor sem esett le az órajel (úgy emlékszem 80 foknál esik vissza 1.2GHz-re). Sőt mióta kitámasztottam pár kuppakkal hogy kapjon levegőt alulról kb. 10 fokkal alacsonyabb értékeket mérek terhelés alatt, szóval már az is sokat segít, egy noti hűtő meg valszeg még többet. De lehet hogy csak szerencsém van és nem minden gépnél jelentkezik a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok! a 3830TG CPU throttling problémájára van már valami féle megoldás? köszi!
-
adamwenson
csendes tag
válasz adamwenson #20432 üzenetére
felcseréltem a számát, aspire 5732zg
-
adamwenson
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám van, hogy az én kicsi aspire 7532zg-m rosszalkodik eléggé, mégpedig amikor a gépet bekapcsolom megy normálisan, aztán egyszer csak csend van. Kérdem én, miez? Aztán újra zúg. Rájöttem a procim ventilátora igen cselesen lealáll, indítástól kb 15percre. De még játszadozik is mert leáll, elindul, leáll, stb ... és leállva marad.
Mi lehet a probléma?
Garancia még szerencsére megvan, ha szerelőhöz kell vinni. -
Bikkrom
senior tag
válasz KaiotEch #20430 üzenetére
Érdemes lehet venni egy hűtőpadot, vagy legalább kipöckölni az alját egy könyvvel vagy 2 kupakkal hátul, hogy a gép alja szellőzzön. Vagy a ventijét kicserélni egy újra. vagy energiatakarékos módra tenni nem csak aksiról hanem hálózatról is. Kisebb fogyasztás->kevesebb hő. Esetleg mindet megcsinálni amit írtam.
-
nagyúr
válasz Bikkrom #20429 üzenetére
2x szét lett szedve és összeraktuk, érdekes, hogy az újrapasztázás után első indításnál egész hűvös volt max 50°C a cpu-nak és 60 körül a VGA, de utána terhelés alatt szintén beindul nagyon.
mfaka: Igazából engem annyira nem érdekel szüleim használják, nekem az a gép gyenge. Csak most hogy szervizbe van az én gépem, így azt használom.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz KaiotEch #20427 üzenetére
Ha aksiról megy valszeg azért nem melegszik annyira, mert az energia takarékossági beállítások visszavesznek a teljesítményből. Érdemes lehet beállítani, hogy hálózatról is energiatakarékosan menjen. A takarítás és a pasztázás ellenére sem változott a hő? Akkor lehet valami rosszul lett illesztve, érdemes lenne még egyszer átnézni. Vagy a venti kezdi beadni a kulcsot. Esetleg annak a cseréje éri meg. Vagy egy komolyabb hűtőpad.
-
nagyúr
Halihó. A segítségetekre lenne szükségem. Van itthon egy Acer Aspire 5920G-s lapos és azt veszem észre, hogy nagyon melegszik, hűtőt kitakarítottam, újra is lett pasztázva, de így is van, hogy AIDA64 azt mutatja, hogy a VGA 100°C fölött van. WoT van rá telepítve játékként ez alatt el is éri, és kb egy 5-10 perc játék után fogja magát és lekapcsolja a képet. Alapból már az furcsa nekem, hogy ha nincs terhelés alatt csak úgy van hagyva a gép akkor is veszettül teker a venti. Ha nem telepről működik, hanem saját akksiról akkor valamivel jobb a helyzet, annyira nem teker a venti sem és úgy még nem kapcsolt le a kép sem, igaz nem játszottam úgy sokat, mert nem bírja sokáig az akksi. Erre tudnátok mondani vmit? Esetleg ez a melegedés egyfajta "szériaprobléma"?
-
Bikkrom
senior tag
-
mfaka
tag
válasz bach66 #20419 üzenetére
Haverom tegnap vett egy ilyet 140 EFt-ért radeon 5470-essel fele ennyi rammal, i5 460m procival és 500 gigás vinyóval. A tiéd erősebb konfiguráció kevesebb pénzért. Döntsd el, hogy szerinted megéri-e.
A fényes kijelző zavaró igen, de ez egyéni vélemény, hozzá lehet szokni. Ebben az árkategóriában nem nagyon találsz matt kijelzős gépet (legalábbis ilyen hardverrel) szóval sok választásod nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Tikakukac #20420 üzenetére
Természetesen nem. De ne felejtsd el elkészíteni az egyedi rendszervisszaállító lemezkészletet a mellékelt/telepített szoftverrel.
Saját érdeked!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
creation
senior tag
Hello srácok...
Acer Aspire 1362LMi laptopon lett BIOS frissítve 2004-es 1.08-ról 2006-os 1.15-re. Azóta a laptop 1hosszó két rövid síppal indul és nincs képe se tovább hang...
gondolom a BIOS update tett neki keresztet, neten találntam rá leírást, de USB FDD híjján nem jutok előrédbb a Bootos DVD se külső DVD íróból se a belsőből nem hajlandó előrébbvinni.Kérem segítségeteket... elsősorban privátban...
Köszönöm.
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Tikakukac
titán
Kérdés a topiklakóktól: a gyári windows leszedése garanciát befolyásolja? Köszike előre is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bach66
tag
SZiasztok!
Első notebookomat készülök venni.
Ezt találtam:Acer Aspire 5742G-484G64Mnkk
Intel Core i5 480M 2,67 GHz
FSB: 1066 MHz
4GB 1066 MHz RAM
640 GB
ATI Radeon HD 6370 512 MBMindez 120 ezerért. Mit szltok hozzá? Jó vétel lenne?
Esetleg van valakinek hasonló?Ha nem matt akijelző, hanem glossy , azaz csillog, az mennyire zavaró?
Minden hozzászólást előre is köszönök!
-
oszy
veterán
válasz poczabence #20417 üzenetére
és mit válaszoltak? megoldják a gondod?
-
poczabence
tag
válasz poczabence #20416 üzenetére
Nos, az email-re egyből reagáltak kb. 5 percen belül. Szóval ez baromi gyors volt, le a kalappal!
-
poczabence
tag
Ez az Acer Support oldal egy rakás... A dátum kiválasztásánál mindig hibát dob bármilyen böngészőben. Aztán Chomre alatt nem lehet beírni a SNID, vagy a Gyári számot, mivel mindig kitörli az egyiket. IE 9, illetve 7 alatt nem lehet kukacot írni az email címbe.
Most találtam egy mail címet írtam arra, ha nem válaszolnak, akkor meg holnap felhívom őket... Most pont lekéstem róla, mivel 5-ig vannak elvileg ott.
-
oszy
veterán
A Scrybe-ot hogyan lehet automatikus indításra (winfossal egy időben) bírni?
Nagyon jó kis touchpad program.[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz hacker92100 #20413 üzenetére
[ezzel] próbáltad már?
-
hacker92100
csendes tag
Hali mindenkinek!
Van egy Acer TravelMate 2200 notebook-om és van vele egy problémám.
Az usb felismeri a webcamot, a nyomtatót, de az egeret NEM!
Illetve felismeri meg ad neki töltést, mert világit csak amikor telepitésre kerül a sor azt írja hogy hidclass.sys problémája van..
Valami megoldás?? Előre is köszi! -
oszy
veterán
válasz Viewonly #20408 üzenetére
először én is megijedtem, de utána olvastam és látom a kezelőben a recovery partíciót, amiről (Recovery-vel) bármikor újra lehet rakni és lesz egy általad említett "szűsz" rendszer!
Én eddig 100%-ig megvagyok a géppel elégedve. Én nem játszom egyáltalán rajta. Képszerkesztő programokat és zeneszerkesztőket használok leginkább.
Tetszik, h kicsi, gyors és kicsit fémes. Melegedést én nem észleltem.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Krike
aktív tag
válasz Viewonly #20408 üzenetére
Az Acer eRecovery Management-el mindíg a rejtett partícióról tudsz backup lemezeket csinálni, és nem a meglévő rendszeredet "ghostolod". Arra az azonos nevű progi való. Tehát a 3 dvd-re bármikor megcsinálhatod a másolatot a telepítőanyagról.
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
Viewonly
csendes tag
No, közben vettem a fáradtságot és visszaolvastam, és rájöttem hogy az Acer eRecovery Management lenne a megoldás a Win7 újrarakásához, viszont elkövettem egy óriási nagy baromságot, illetve elmulasztottam azt, hogy nem írtam ki DVDre a biztonsági mentést amíg "szűz" volt a rendszer...
Nemigaz hogy ilyenek történnek velem, korábban az volt hogy mikor megvettem úgy próbáltam bekapcsolni hogy nem volt áramra dugva és csodálkoztam hogy nem akar bekapcsolni...mint később elolvastam a tájékoztatójában, ami nagy betűkkel volt kiírva, hogy első használatkor HÁLÓZATRA KÖTVE KAPCSOLJA BE...Még jó hogy ez ellen meg volt az az idiótabiztos funkció hogy nem is kapcsolt be....Ez a harmadik notebookom de eddig még nem találkoztam ilyen nyakatekert szabályokkal....
Így viszont lehet még valamit tenni? Felpakoltam már egy csomó cuccot, progikat, játékokat, antivírust meg mindent. ARGH!
-
Viewonly
csendes tag
válasz vv5204 #20388 üzenetére
Ha az új Timeline szériáról van szó (bocs de lusta vagyok visszaolvasni ) akkor a BIOS frissítés felejtős, azzal állítólag nem fogják tudni orvosolni a hibát. Átnyálaztam egy elég hosszú külföldi fórumot ahol egy ThrottleStop nevű progit ajánlottak, az tényleg lehet egy megoldás, mivel manuálisan lehet vele állítani az órajelet illetve a szorzót, de vigyázni kell vele mert a melegedés ezáltal kinyírhatja a procit. Hozzá értők próbálkozhatnak vele, olvastam hogy Witcher 2-nél, GTA 4-nél és Starcraft 2-nél pl bevált.
Én mondjuk amiket eddig játszottam minden futott frankón és szerintem egy jobb fajta noti hűtővel el is lehet kerülni hogy a melegedés miatt leszabályozzon a proci.
[ Szerkesztve ]
-
Viewonly
csendes tag
Szeva mindenki!
Én nem rég lettem egy 3830TG boldog tulajdonosa és eddig minden príma, annak ellenére hogy külföldi teszteken és fórumokban mennyire lehúzták a melegedés és az ebből következő proci órajel leszabályzás (throttling) miatt.
Igaz ami igaz, melegszik a kicsike, de eddig szerencsére nem ment 80 fok fölé a sem a GPU sem a proci hőfoka, pláne most, hogy kitámasztottam pár kupakkal hogy legyen egy kis szabad hely az alján, DIRT 2-vel pl 63 GPU és 65 CPU hőmérsékletnél áll meg, ami szerintem teljesen jó. Egyébként üvegasztalon tartva 8-10 fokkal magasabb értékek voltak eddig, ami azért nem semmi.
attila206 kérdésére válaszolva, én még nem próbáltam drivert frissíteni de úgy tudom hogy az nVidia honlapjáról letöltött driverek azért nem mennek, mert az acer megbuherált saját verziókat ad ki, így hivatalosan csak azokkal a verziókkal fut, de pl a laptopvideo to go honlapjáról lehet leszedni nemhivatalos buheráltakat amiket fel lehet rakni, de én a helyében megvárnám a hivatalos aceres frissítést.
Nekem eddig teljesen jó a gyári is, eddig csak a Just Cause 2-t nem sikerült vele beröffenteni mert directX fatal error code 3 hibát kapok, és akárhogy is frissitem be a directX-et, nem hajlandó elindulni. Ha valaki tud rá esetleg megoldást (olyat amihez nem kell buherált drivert feltenni) azt értékelném.
Ja és még egy kérdés ami fontos lenne: hogy a pékbe lehet újrarakni a Windows 7-et??? Ugye mivel alapból nincs a gépemben dvd meghajtó, így telepítőt sem kaptam hozzá, viszont olvastam olyasmit hogy egy rejtett partícióról újra lehet rakni a Windowst. Namármost az lenne a kérdésem, hogy ezt hogy lehet elérni és mi a telepítés menete?
Előre is köszi a válaszokat!
-
gigi21hu
csendes tag
Helo!
5920G ez a gépem. Éjjel tökéletesen működik, reggel nem indul. Csak bevillannak a ledek, de semmi nem pörög fel. Korábban is csinált hasonlót, csak akkor nem volt villanás. Akkor a feszültség nélküli power gomb nyomás sokáig megoldotta. De most semmi. Vajon ez mi? Proci? Alaplap? Memóriát kivettem, semmi, videókarit kivettem, semmi. HDD-t kivettem, semmi. Nyilván szerviz lesz.
-
oszy
veterán
hkcmd.exe, ePowerTraylauncher.exe, RunTBGadgetonce.vbs, igfxpers.exe, LManager.exe, nusb3mon.exe, IAStoreIcon.exe, igfxtray.exe, SynTPEnh.exe + a Pandához tartozó dolgok.
Nekem ezek indulnak el. Van ami fölösleges?
-
oszy
veterán
skacok! msconfigban letiltottam, h elinduljon a synaptics. most visszajelöltem, de nem hajlandó elindulni. hol lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Digitális Állampolgárság Program
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest