-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Bikkrom #20473 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ebben van PCI-Express csatlakozó? Magyar Acer honlapon nem találom ezt a modellt és az eladók pedig sokszor pontatlanul írják le a csatlakozók számát és típusát.
Nem fontos csatlakozó, csak van egy TV-tunerem ami ezen csatlakozik és gondolkodom, hogy megtartsam-e.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
Szia!
Én is most vettem egy Acer notit és akkor tűnt el az inaktív ikon mikor a tálcán az aksira kattintva a teljesítmény felé húztam a csuszkát.
Más: merjek biost frissiteni?😀 Az új verziónál changelog-ban az van írva, hogy performance improvements.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Throme #31993 üzenetére
Nincs róla infó. De inkább gari lejárta előtt próbálom majd meg mert homar blogon pont egy félresikerült Acer noti bios frissítéses sztori van és a szervíz nem akarta megcsinálni csak pénzért.
-
nagyúr
Teljesen mindegy, eldöntöttem, hogy nem foglalkozom most vele, majd egyszer.
-
nagyúr
Hé Acer fanok!
SSD-t és HDD-t is lehet cserélni gari vesztés nélkül? HDD-t 5400rpm-es helyett 7200-asra, SSD-t meg 128-as helyett mondjuk 250-esre? Van 2 kisebb nyílás gondolom RAM-nak meg HDD-nek de SSD-hez gondolom a teljes alsó burkolatot le kell szedni és úgy már azonnal hozzáférek, nem?
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #42308056 #32021 üzenetére
Mondjuk én 17.3-ast vettem és tényleg az erősebb 1D10 van benne tehát lehet csak a 15.6-nál kisebbeket érinti bár ez így akkor is necces.
-
nagyúr
Most nézem, hogy frissült a BIOS, 1.12 volt legutóbb 11.29-es dátummal és most 1.15 lett 03.21-én, a changelog maradt "Improve system performance" de gyanús, hogy az idei bios frissítés az inteles sebezhetőség befoltozásáról szól, nem? Az pedig baromira nem improve system performance....
-
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz HUmenetke #32822 üzenetére
Nekem is MX150-em van csak nem vagyok nagy játékos, 1-2 játékkal játszom napi 1-2 órát de elkezdem nézegetni az FPS-eket. Ebből a videokártyából 2 variánst adott ki az nvidia, egy gyengébbet és egy erősebbet, de ha csak most kezdődött a probléma BIOS frissítés után akkor nehéz másra gondolni mint hogy a BIOS-al van gond.
De innen töltötted le a BIOS-t? Link
Csak mert itt a legújabb ha jól értelmezem videokártya BIOS-t is frissít és ott ráadásul MX130-at ír?
-
nagyúr
válasz HUmenetke #32824 üzenetére
Hogy-hogy nem az 1.21-est töltötted? Amúgy most már akkor kifogytam az ötletekből. Talán majd a topikgazda tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Na gyerekek egy hatalmas rejtély került megoldásra de még várom HUmenetke válaszát. GPU-Z-vel megállapítottuk, hogy egyikünknél se megy az nvidia MX150 dedikált VGA kártya 600 Mhz-nél magasabb órajelen és a memória is 200-zal megy ami bizony olyan mintha 50%-os teljesítménnyel sőt inkább 40%-os teljesítménnyel menne. Ez jelentős FPS csökkenést eredményez játékokban. Mint kiderült az Acer oldaláról kell letölteni az nvidia VGA drivert, nem jó a legújabb driver az nvida weboldaláról. Úgy látszik nem véletlen tiltja az Intel a VGA driverük telepítését Acer laptopokon, sajnos így a frissítés nvidia esetén is Aceren múlik.
Azóta, hogy feltettem az Acer honlapjáról a 388.73-as nvidia VGA drivert sokkal jobban skálázódik az órajel is, nem tűnik úgy mintha be lenne ragadva 600-ra, bemegy 120 körülire is ha meg játékot futtatok akkor eléri a maximumot.
-
nagyúr
Üdv skacok!
Ha jól tudom takarítani lehet garancia idő alatt saját magunknak is a laptopot. Ti magatok szeditek szét vagy elvittétek valahova? Videó alapján nem tűnik bonyolultnak csak a teljes alsó borításnál félek le és visszarakásnál el ne törjek valamit.
-
nagyúr
válasz richardb8308 #33246 üzenetére
Szia!
Vettél valamilyen spéci eszközt hozzá? Láttam ilyen laptop szerelő csomagokat amiben különböző műanyag cuccok vannak, gondolom a szétpattintáshoz.
-
nagyúr
BIOS-ba hogy a tökbe kell belépni? F2-öt nyomogatom folyamatosan már indításnál de semmi. Acer A517-51G
-
nagyúr
válasz szucstom #33582 üzenetére
Nem bár Win 10 telepítésnél valamit elcseszhettem mert a boot particíót a HDD-n hozta létre és akartam bios-t frissíteni de arra meg azt írta, hogy mount the efi system partition failed. Át kellene konvertálni GPT-re de se Del, se F2 gombra nem jön be a BIOS és F12-re pedig az indítási menü se bár az lehet BIOS-ban le lett tiltva. Fast boot-ot már kikapcsoltam. Találtam egy hasonló cipőben járt delikvenst asszem pont acer laptoppal, neki a bios reset segített, kivette 5 percre az elemet. Elvileg erre van dedikált gomb ennek a laptopnak az alján, gémkapoccsal 10 másodpercig nyomtam de nem tűnik úgy, hogy resetelte. Szerintem ez valami bug lehet, megpróbálom 1 percig nyomva tartani mert más ötletem nincs.
-
nagyúr
válasz szucstom #33584 üzenetére
Azt akartam, az egész azzal indult, hogy újra akarom telepíteni a Windows 10-et, nem tudtam belépni BIOS-ba, mondom akkor frissítsünk legalább van rá ok, arra dobta azt hibaüzenetet. SSD+HDD kombó van gyárilag. Win 10 pendrive-on van de nem bootol róla vagy hogy lehet arról bootolni anélkül, hogy BIOS-ban boot sorrendet kellene állítanom? Amúgy ez a reset gomb ami elvileg az alján van süllyesztve a burkolatban és csak gémkapoccsal elérhető vagy nem működik vagy nem tudom meddig kell nyomni mert 30 másodperc után elengedtem.
Szerk: jajj ez nem bios reset-re való hanem battery reset ami nem tudom mire jó de BIOS-hoz szét kell szednem. Rohadjon meg...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szucstom #33588 üzenetére
Azzal se, amúgy touchpad-om se működik, lehet beküldöm szervizbe. Azt hittem én telepítettem rossz driver-t de nincs is külön touchpad driver, meg mindig egérrel használtam ezért nem tűnt fel. Valami hardveres probléma lehet itt.
-
nagyúr
válasz szucstom #33590 üzenetére
Ok touchpad probléma megoldva, nyomorult Acer QuickAccess letiltotta de én azt hittem az csak akkor tilt ha be van dugva egér, ehelyett addig tiltja ameddig ki nem kapcsolom... Na mindegy de ez akkor is durva, hogy BIOS-ba nem lehet belépni. Semmi extrát nem csináltam vele, mikor megvettem a gépet, felraktam a Win 10-et, ahhoz annyira kellett a BIOS, hogy boot sorrendet állítsak be és pendrive-ről telepítettem, aztán többet hozzá nem nyúltam. Létezhet olyan, hogy nem érzékeli a billentyűzetet amig be nem tölt a Windows? Életemben nem találkoztam még ilyen problémával, guglizva is csak pár példát találtam. Kösz de nem tudsz ránézni, messze lakom meg ha nem megy akkor hagyom így mert különösebb gond nincs vele.
-
nagyúr
válasz szucstom #33592 üzenetére
Nem tudok BIOS-t frissíteni mert azt írja ki ha elindítom a frissítést, hogy "mount the efi system partition failed". Erre ráguglizva ezt találtam: Your OS may have been installed on a MBR disk, you have to switch that to GPTdisk.
Tehát újratelepíteném én a Windows-t úgy ahogy szeretné de ahhoz be kellene jutnom a BIOS-ba és Win 10 újratelepítése után tudni fogom frissíteni a BIOS-t. Persze tudom van partition manager progi is ami megoldja de amúgy is újra akarom telepíteni.
Amúgy megvan a megoldás. Este eszembe jutott, hogy mi van ha usb-s billentyűzetet csatlakoztatok? Most kipróbáltam és BELÉPETT EGYBŐL A BIOS-ba!!! ÁÁÁÁÁÁ Fél napom ráment erre a problémára de nem is értem. Ugyanaz a BIOS van mint amikor megvettem és telepítettem a windows-t, semmi nem változott azóta. Miért nem működik Windows betöltéséig a billentyűzet? Vicc, tényleg muszáj lesz frissíteni a BIOS-t, hogy kiderüljön az-e a baja.
-
nagyúr
válasz szucstom #33594 üzenetére
Kösz de úgy kezdtem, hogy diskpart-al legyalultam az SSD-t és GPT-re konvertáltam. Már amúgy is érett az újratelepítés, nem szoktam sűrűn, ez még vásárlás napi Windows volt ami lehet már másfél-2 éves. UEFI módba kapcsoltam előtte BIOS-t is, azóta több idő van egy hangyányit nyomogatni az F2-t. Végül pedig frissítettem és azóta újra működik a billentyűzet, nem kell usb-s, hogy be tudjak lépni BIOS-ba de vesszek meg ha értem, hogy hogy tud magától elállítódni vagy elromlani. Lehet, hogy a legacy mód lett volna a problémája? Mert lehet, hogy alapból UEFI-n volt amikor először bekapcsoltam csak átállítottam mert rufus-szal nem olyan usb-s telepítőt készítettem...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó a műsor.
-
nagyúr
válasz szucstom #33634 üzenetére
Én rákérdeztem a magyar szerviznél mert újra akartam pasztázni és azt mondták nem gari vesztéses de ha ebből ered kár azt nem fogják javítani. Tavaly ezt mondták, azért nem baj ha ő is rákérdez.
-
nagyúr
Üdv!
Adott egy Acer A517-51G-52U6 notebook 8GB RAM-mal. Ebből 4GB forrasztva van az alaplapra, 1 slot-ban van 4GB ami cserélhető. Van értelme egy 10-esért a cserélhető modult 8GB-osra cserélni?
-
nagyúr
válasz Öcsielvtárs #35470 üzenetére
Én is ebben gondolkodtam, majd nézd már meg CPU-Z-vel vagy aida64-el, hogy dual-channel maradt-e.
-
nagyúr
válasz Energie X #35475 üzenetére
Van pár erre irányuló kérdés acer community fórumon de nem pontosan ez a modell van nekem, itt az A517-51G-58KJ-re írja az illető, hogy támogatja csak nem teljes sebességgel de még így is jóval nagyobb sebességgel mint SATA3 esetén : [link] nekem A517-51G-52U6 van. Lehet berendelem a nvme WD Blue 1TB-ot aztán legfeljebb bukok 25 ezret. Majd meghirdetem aprón...
-
nagyúr
Jelentem a 16GB -os memória dual channel-ben működik a forrasztott 4GB-tal ha valakit a jövőben ez érdekelne. CPU-Z-vel ellenőriztem. Ezt vettem konkrétan [link]
-
nagyúr
Kicsit kacifántosan de sikerült az nvme SSD telepítése, valamiért a Windows 10 eltávolítható lemeznek észlelte annak ellenére, hogy arra volt telepítve a Windows... Ahhoz lehetett köze szerintem, hogy BIOS-ban AHCI módban hiába bootolt az usb-ről, nem tudtam elindítani telepítést mert nem jelent meg semmilyen ablak, átállítottam RTS with optane módra és így már lehetett telepíteni viszont ha így hagyod akkor lehet bejön ez a hiba, mindenesetre telepítés közben az első újraindításnál vissza kell AHCI módra állítani BIOS-ban. Nem 100% hogy ez oldotta meg de mást nem változtattam a telepítés menetén. Csak azért írom le mert hátha más is belefut.
-
nagyúr
Lehet a 65W-os gyári Acer adaptert nagyobb teljesítményűre cserélni?
-
nagyúr
Nem a töltés a gondom hanem, hogy ha épp 50% alatt van az aksi akkor teljesítmény igényes feladatot nem lehet végezni mert az adapter elsődleges feladata az akku töltése. [link]
"Maximum performance is achieved when the battery is near 100% charged and plugged in. Under heavy gaming loads the battery sometimes must help the charger supply CPU/GPU power demand. At those times the battery is actually intermittently discharging even though plugged in. When battery charge level discharges to below about 50% under heavy loads, the battery charging takes precedent over CPU/GPU power demands and CPU/GPU throttling behavior may appear. So the maximum performance playing time between 100% and 50% battery charge level can be increased with a higher power charger."
És tényleg így van mert 10 fps-el ment a Battlefield 3. Amúgy meg 100-120 körül megy. Szóval ezért vennék egy nagyobb teljesítményű adaptert."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Windows 11
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
- HP Omen Óriás Gamer Laptop 17.3" 144hz i7 9750H 16GB 256GB SSD 1TB RTX 2070 8GB !!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest