- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
Bikkrom #35160 üzenetére
A paszta rosszabbul vezeti a hőt, mint a fém. Viszont jobban, mint a levegő.
Emiatt elég kevés, de jó minőségű paszta kell a cpu/gpu és a bordázat közé.
De ez ellen szól, hogy a bordát meg mindig jól rá kell fogatni, tehát a felesleges így is úgy is ki fogja nyomni, ergó tökmindegy mennyit teszel alá ( kevés elég).
Valamint el kell mondjam, hogy néha szökik a gáz a hővezető csövekből, ami a hűtőbordázaton van, s emiatt romlik a hatásfoka is ( az új darab ára meg egekbekiáltó, és az sem új, ugyanolyan idős, s lehet ez is lyukas) -
Bikkrom
senior tag
válasz
Bikkrom #35148 üzenetére
Akkor megosztom a tapasztalatokat. Ha már válasz nem jött.
Acer 5750G felújítás, SSD, RAM upgrade, portalanítás, pasztázás.
A korábbi két kérdésemre a válasz:
1. Kezeli a DDR3L 1600 Mhz-et. Max 2*4GB-t. 7000 forint volt aprón, dualban szépen muzsikál, megérte. Tesztek alapján +23% memó speed.
2. SSD-ből egy Samsung 870 Evo 1TB ment bele. Nagyon megérte 33-ért az Alzától. Ez ment a HDD helyére. A HDD meg 12,7 mm-es caddyben az ODD helyére. Tehát jó a 12,7 mm-es caddy.Az ODD műanyag fedele leszedhető és átrakható a caddyre, így szép és esztétikus. Habár ez a műanyag fedél nem tudom hogy szedhető le szépen, nálam a 4-ből 1 tartófül eltört, de így is a helyén marad szépen, a másik 3 megfogja.
MX4 paszta + egy teljes flakon levegő. Elég lett volna egy negyed flakon is. De. Minden Acer 5750 szétszedő videóban a venti háza csavarokkal van rögzítve, szétszedhető. Na az enyém szegecses, nem szétszedhető. Mire 11 év pora és szösze kijött a kis réseken befújkálva szétszedés nélkül...
Az eredmény: össze sem hasonlítható a régi sebességgel. Korábban 11 évig Windows 7 volt rajta. Manapság mire felállt a rendszer eltelt 5 perc. A Windows 10 így SSD-vel max fél perc. Meg persze minden gyorsabb, reszponzívabb.
Hőfokban a GPU-n nyertem sokat. Kb 5-6 fokkal kevesebb alapjáraton. Terhelve is nyertem 4-5-öt. A CPU csak 1-2 fokkal lett jobb. Lehet nem jól pasztáztam?
Fene se tudja, tettem rá bőven.
Szóval 46 ezerből a gépem még ki fog bírni 4-5 évet ha szerencsés vagyok. Netezni, filmet/sorozatot nézni bőven elég. A mai laptok árak mellett nem akartam 250-300-at kiadni egy normális gépre. Ez a 46 nyilván lehet fele ennyi is akinek elég egy 256-os SSD. A terás dobta meg az árat nagyon.
Videók a szétszedéshez: link1, link2.
Elsőre kb 1,5 óra. Nagyon óvatos voltam, ezer éve nem szedtem szét laptopot. Aztán Windows telepítés után lekapcsolta magát. Nem ment a venti. Kibírt egy órát venti nélkül.
Maradt benne még egy szöszcsomó amit betekert és megállt. Na másodikra 15 perc volt szétszedni és összerakni.
-
flegga92
senior tag
válasz
Bikkrom #35148 üzenetére
Nekem egy 5740G van, nálam ment masszív 5 évet (koleszba cibálás, ágyra lerakva, leejtve, 0-24-ben járatva), mái napig nagyanyám használja napi 10-12 órát. Egyszer kellett tápot cserélni, de azt is azért, mert a mamám eltörte a kábelt a csatlakozónál, illetve 2 éve már panaszkodott, hogy lassú, kapott egy SSD-t és örül neki azóta is.
-
-
oszy
veterán
válasz
Bikkrom #20598 üzenetére
a legfrissebb eredmény. a telefon megtalálta a gépet bt-n keresztül. párosítottam is. eszközöknél látható is az e52. fájl küldésekor (telefonról) sikertlent ír ki. bármilyen műveletet akarok a gépen a bt-vel, kiírja a szokásosat, h a Bluetooth Stack Server működése leállt!!
viszont egy újdonság:
kitöröltem a telefonom majd újra párosítottam. Telepítés közben a hiba:
a rendszer hibát észlelt a következővel: Normál modem bluetooth-összeköttetésen keresztül #3
részletek megtekintése gomb:Eszközállapot:
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38) -
->Raizen<-
veterán
-
Narxis
nagyúr
válasz
Bikkrom #20473 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ebben van PCI-Express csatlakozó? Magyar Acer honlapon nem találom ezt a modellt és az eladók pedig sokszor pontatlanul írják le a csatlakozók számát és típusát.
Nem fontos csatlakozó, csak van egy TV-tunerem ami ezen csatlakozik és gondolkodom, hogy megtartsam-e.
-
Narxis
nagyúr
-
válasz
Bikkrom #20429 üzenetére
2x szét lett szedve és összeraktuk, érdekes, hogy az újrapasztázás után első indításnál egész hűvös volt max 50°C a cpu-nak és 60 körül a VGA, de utána terhelés alatt szintén beindul nagyon.
mfaka: Igazából engem annyira nem érdekel szüleim használják, nekem az a gép gyenge. Csak most hogy szervizbe van az én gépem, így azt használom.
-
Rico Muerte
csendes tag
válasz
Bikkrom #20348 üzenetére
Köszi a választ!
Fogyasztásban, akkus üzemidőben az integrált VGA jelent valamiféle előnyt?
Egyébként az olcsó Acer-ekről mi az általános vélemény? Használok egy ASUS K50IJ-t, pl. ahhoz képest? (nem teljesítményben, hanem érzetben: billenytűzet, ergonómia, tapipad, stb.) -
-
-
oszy
veterán
-
AusWolf
őstag
válasz
Bikkrom #20277 üzenetére
Hát... moddolt drivert nem szívesen telepítek.
Az a decemberi változat talán érdekelhet, bár a Dirt3 problémát nem hiszem, hogy megoldja. Mindenesetre utánanézek. Köszi a segítséget.
Próbáltam csak drivert telepíteni (control center nélkül), eddig nem vált be, majd még kísérletezek, ha lesz kedvem. Egyelőre marad a gyári driver.
Rendes az AMD/intel-től meg az Acertől, hogy így gondolnak a vásárlóikra. -
AusWolf
őstag
-
orkester
őstag
-
choorka
csendes tag
-
bagyusz
őstag
-
válasz
Bikkrom #20094 üzenetére
Mer a Norbi monta?!
Nem akarom bántani Symbian-t, és téged se, de annyi legenda kering hogy az megtöltene egy Mythbusters adást. Mindenkinek megvan a maga bevált(nak hitt) Juju varázslata, szertartása.PL. Kivenni csak akkor érdemes, ha a gép annyira fel van pörgetve, hogy az aksit felfűti 45-50 fok fölé. Hiába veszed ki és teszed a polcra, a frigóba, ... ott is éppen úgy fog öregedni mintha a gépben lenne. Viszont ha a gépben van akkor el is tudja látni feladatát, pl. áramszünet/ingadozás esetén nem vesznek el az adatok, van idő befejzni/menteni a munkát. Nem kell azzal kezdeni, hogy felrakom tölteni az aksit, csak a hónom alá csapom a gépet és megyek.
Az akkumulátorok nem bírják annyira a gyűrődést, mint a noti többi része. 2-3 év alatt lenullázódnak maguktól is. Persze van 1-2 ellenpélda, ami akár 4-5 évet is elketyeg, de nem ez a jellemző.Nem véletlen hogy csak fél/egy év garanciát vállalnak rá. Szóval aki notit vesz, az kalkulálja bele, hogy ~3évente kell új aksit venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged