Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
expander
senior tag
válasz
Rackman #6346 üzenetére
Ez valami egyéni hiba lesz, és akkor viszont csak le akartak rázni, mert semmi, sehol nem kattog, pattog, egyedül (ha már muszáj belekötni) a könyöktámasznak van egy kicsi holtjátéka, ami néha zajjal is jár, de nálam tökéletesen (és hangtalanul
) teszi a dolgát minden funkció.
-
Fushi
csendes újonc
Sziasztok erről a székről valakinek van valami tapasztalata?
[link] -
Rackman
csendes tag
Sziasztok!
Én is megosztanám veletek az új székem tapasztalatait. Idáig egy DX-Racer széken ültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Azonban ez már több mint 8 éves volt és hát mostanra eléggé odalett így kellett egy új. Sokat olvasgattam és nézelődtem végül az ArenaRacer Supreme lett a kiválaszotott. Röviden összefoglalva a dolgot, nagyon megbántam. Nem próbáltam ki előtte élőben, ami nagy hiba volt. Lényeg a lényeg, megjött, összeraktam, ráültem. Első 1 perc minden OK, utána következett a mi ez a szar...??? Az integrált deréktámasz kattog! Ha nekidőlök kattan, ha előre dőlük visszakattan. Bármilyen pozícióba állítom, ugyan úgy kattog. Sajnos nem csak hallani, de érezni is. Írtam az ArenaRacer-nek, hogy ez nomrális-e. Válasz röviden annyi volt, hogy igen. Tudják, hogy ez ilyen, nem lehet jobban megcsinálni... WTF - ilyenre meg kár megcsinálni (szerintem). Lehet hogy én vagyok túl érzékeny (sőt biztos
) de ez nekem borzasztó idegesítő. Nagyon zavar munka közben. Szó szerint meg sem merek rajta mozdulni, mer nem akarom érezni a kattanást a hátamban.
Ezen kívül amúgy tök jó
.
Ez a deréktámasz dolog szerintem óriási hiba. Ha ezt tudtam volna előre, akkor biztos hogy nem veszem meg. Iszonyú idegesítő és ilyen árakategóriában szerintem ez nem elfogadható.
Aki érzékeny az apróságokra azoknak én ezt semmiképp nem ajánlanám! Kár amúgy érte, mert az állítható deréktámasz nélkül egy tök jó szék lenne.
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
Ma 5 nap utan megerkezett a Secretlab Titan Softweave Black valtozat.
Most van nekik egy mid year sale, akciosan 380 euro volt.Kb 4 evig ezen ultem amit 50 euroert vettem,
de 1 eve mar a deszkan (parnan) ultem mert elhasznalodott a matrac.Sokat olvasgattam de igazabol csak ez a szek gyozott meg igy itteni es netes informaciokbol.
Minden normalisabban kinezo szek ami kb tucat marka 200-250 euroert megy, szoval innen a 380 mar nem nagy ugras, foleg ha azt nezzuk az 50 euroson 4 evet ultem, boven kitrmelte ennek a szeknek az arat.
20 perc volt osszerakni es olyan mint egy tank. Nem mozog, nem nyekeg, jol tart. (190cm 90kg)
Gondolkoztam az XL-en, de igazabol az ugyanez a meret, csak az ulolap szelesebb es nagyobb a teherbirasa, az inkabb "sulyosabb" embereknek valo (no offense), a felarat nem erte meg.5 ev garancia, ha addig kibirja mar jo uzlet volt, havi 5 eurora jon ki.
Annyit szerintem meger, hogy normalis szek legyen alattam.Ajanlom mindenkinek!
-
Djuree
félisten
ezek milyen székek, ajánlott márka?
diablo chairs
[link] -
alexandrosz
aktív tag
válasz
RazorDaPro #6342 üzenetére
Szia!
Köszi szépen az infókat! -
RazorDaPro
tag
válasz
alexandrosz #6341 üzenetére
Szia!
A közelmúltban én is nézegettem aktív székeket, egy rövid próba erejéig ültem mindkettőben, ha a Sitness alatt valamelyik Topstar modellt érted (Sitness 55 pl.). Azért a 2 technológia között elég nagy különbség van, a Topstar ülőfelülete dől veled néhány fokban ha te is dőlsz de viszonylag stabil, míg a SpinaliSnál folyamatosan mozgásra kényszerít a szék, mint egy labdánál. Vannak amúgy alternatívák is, a Topstarhoz hasonló az Interstuhl Pure (vagy bármelyik Flex Seates modell) és a Wilkhahn székek (tőlük az ON a legmozgékonyabb), SpinaliShoz az Aeris Swopper/3Dee (ez nem tudom kipróbálható-e itthon). A Pure és az ON nekem eléggé bejöttek, de ez persze szubjektív és sokat egyikben sem ültem.
Nehéz megmondani hogy a párodnak melyik javasolt, én a gerincsérv miatt mindenképp konzultálnék a párod orvosával/gyógytornászával, mert igaz hogy szakemberek által ajánlott a SpinaliS, de bizonyos esetben, már fennálló betegségeknél árthat is.
Ha a SpinaliS jó lesz, szoktak lenni használt jó állapotú darabok (általában az adja el aki néhány hét/hónap után sem tudta megszokni).
-
alexandrosz
aktív tag
Sziasztok!
Páromnál egy kezdődő gerincsérvet diagnosztizáltak tavaly, szerencsére kezelhető volt (gyógytorna, stb.), azonban folyamatosan home office-ban van és szinte egész nap ül.
Ilyen célra keresnék széket számára. 165cm magas, vékony, sportos testalkatú.
SpinaliS és a Sitness székeket néztük. Kérdés, hogy egy olcsóbb Sitness is megfelelhet (természetesen elmegyünk kipróbálni) erre a célra? Van esetleg más, ajánlható "aktív" szék? Ár: Jó lenne megúszni 100-150e ft között, de ha tényleg a Spinalis a tuti, akkor emelünk az összegen.
A Spinalisban én már ültem 1-2 órát a közelmúltban, érdekes élmény volt.
Ha esetleg van még más ajánlás, az is érdekelne.
Előre is köszi a segítséget! -
-v-
addikt
Mi ajánlanátok itthonra iroda széknek, jelenleg Ikea Markus van, ezzel a bajaim: túl rövid az ülőlap, nem is jó szögben áll, nagyon hátra kell dönteni a háttámlát hogy az ülőlap is megdőljön picit, igazából az lenne a jó meredekebb támla állásnál is, hogy jobban megtámassza a lábat meg ne csússzak előre. A rugója is túl erős a támlának, minimumra tekerve sem az igazi, folyton nyom előre, szóval inkább fixálnom kell a szögét ... alapvetően össze vissza állítgatom csak, és nem tudok rajta sosem jól ülni
Ha ezek a bajaim ezzel, van esetleg tipp milyen szék van ami ezekben jobb illetve jobban állítható? Értelemszerűen az árban legközelebb lévő ehhez, bár már elfogadtam, lehet zsebbe kell most nyúlnom egy rendes székért .. minden ajánlást szívesen veszek
Egész napos munkára kellene, cingár vagyok 175 centi 70 kiló vasággyal. -
Tristis
őstag
válasz
Tristis #6240 üzenetére
Hosszas turkálás után maradt az Antares 7201 UFO nevű szék. Ár/érték arányban elég bajnok szagú a maga 51.000 Ft-os bruttó árával. Először akartam rá csicsákat, de úgy látom a piac nagy áremelés előtt áll és addig kell ennyiért megrendelni, ameddig lehet. Maga az összkép elég elkeresítő..... Elég núdli székek vannak, a kereskedők nagy része, ahol lehet próbálni pl. Pesten úgy gondolja, hogy elég 10:00-15:00 között nyitva lenni. Hagyjuk is..... Inkább egy jó erős közepes megoldás, mint az ideg.
-
atee
őstag
Állandóan visszatérő kérdés ez. Igen meztelen testtel bele fogsz izzadni. Normálisan felöltözve ez nem fog különösebb problémát okozni.
Illetve amikor izzadsz akkor a textilnél van egy hamis érzet, hogy nem izzadtál bele, de közben a szövet beszívta. Ami nehezebben tartható tisztán!
A legjobb megoldás, ha abban a 3-4 hétben amikor komoly kánikula van az országban. Akkor bármilyen széked is van. Még letakarod egy lepedővel/fürdőlepedővel.
Ennyit ki lehet bírni esztétikailag otthon.
Icon egy ajánlott szék. (én is azt használom) Szembe menve az előbb írottakkal egy gatyában ülök benne ebben a néhány percben24.5 Celsius van itt és még nem ragadtam bele :
pedig inkább izzadós vagyok mint nem.
-
vis89
csendes tag
Sziasztok!
Gamer vagy irodai széket keresek nagy teherbírással, a Noblechairs ICON-on tetszett meg első körben.
Az volna a kérdésem, hogy ennél a típusnál mennyire pusztul bele a bőr vagy műbőr ülésbe az ember teste nyáron ?
Szövetanyagú székből a Diablo X-Player 2.0 King Size-ot néztem ha a bőrt inkább kerüljem.
Véleményt és egyéb tippeket szívesen fogadokElőre is köszi!
-
RazorDaPro
tag
válasz
vmatyko #6317 üzenetére
designoffice mellett még ott van az europadesign és az officeartdesign. Ha külföld is játszik, a designcabinetet is ajánlották korábban a topikban.
-
Sanyi.mTs
addikt
Gyermekem szeptemberben kezdi az általános iskolát. Asztalt (kb 73cm magas) már megvettük, a székkel vagyunk gondba.
Amit tanácsoltak, hogy ne legyen görgős és ne forogjon, mert elvonja a gyerek figyelmét.
20-30-40k környékén milyeneket nézzek? Van olyan, ami állítható magasságú? -
Skynet258
veterán
Sziasztok, a Noblechairs memóriahabos párnáit érdemes lehet vajon megvenni? A székhez adott derékpárna helyét néha elég nehezen találom el, túlzottan kiugrik. Az ára mondjuk nem kevés de hátha van olyan jó is.
-
bepken
veterán
gyanúsan kap folyamatos "leértékelést", én legalábbis nem mertem megrendelni.
azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem az emag forgalmazza.... nem vagyok paranoiás, de egy olyan termék esetében, amit nem láttam, nem szagoltam előtte soha, én spec így nem mertem bevállalni (értsd: romániába kell visszaküldeni, pl ha csak el akarsz állni. egy 25-30 kilós csomagot...)
maga a szék egyébként rohadtul jól néz ki képek alapján, de sajnos nagyon nagyon kevés róla az infó.
szerk.: mondjuk én ezt néztem, ez tűnik egyedül prémium(abb) minőségnek [link]
-
Djuree
félisten
[link]
ezek a dr shield székek milyenek?
a 195cm-emnek kényelmes lehet? 95kg vagyok, ez kb a normál testalkat nekem. -
Tristis
őstag
IKEA JÄRVFJÄLLET forgószék ülőlapja próba alkalmával billegett. Konstrukciós hiba. Az ülőlap állítósínjének a tűrése túl nagy, ez okozza a lötyögést. Egy 2-es lemezzel lehetne vele taknyolni, de inkább nézelődöm tovább, ez elvetve. Aki allergiás erre, annak nem ajánlom ezt a terméket.
-
vmatyko
tag
Van tippetek hol érdemes Herman Miller Aeron széket venni?
-
freelanced
addikt
Üdv,
Körülbelül 188cm magassághoz, normál súly és testalkat, keresek széket. Egyelőre keret nincs, mi lenne az ami már normálisnak mondható? Úgy tűnik még többet ülök a gép előtt mostanában, így jó lenne megteremteni a megfelelő környezetet mielőtt egyéb egészségügyi problémákba ütközöm.
Mi számít jónak, ergonomikusnak ilyen téren?
Köszönöm! -
hegyitaho
tag
sziasztok!
300 alatt
mesh
4D kartámasz
3D (vagy több ha van jobb) fejtámasz
állitható ülésmélység
magasság és mélység állitható gerinctámasz
dőlés bárhol lockolható legyen (ne csak 3 állásban)mi ajánlott?
egy lexingtonom van de szenvedek vele.
-
1976ramones
tag
Sziasztok! Gyereknek szeretnék venni gamer széket de teljesen fogalmatlan vagyok a témában
Max 35ezret szánok rá ,tudnátok ajánlani valamilyen típust, márkát? Köszönöm szépen!
-
Djuree
félisten
sziasztok.
195 cm magas vagyok es normal testalkatu, tudtok valami szeket ami ehhez a magassaghoz jo lehet? 50k lenne a keret kb. -
Cruzito76
csendes tag
Sziasztok!
Alacsonyabb termetemhez keresek széket.
Az ismert áruházak oldalait tanulmányozva mindeddig az Explore tűnik befutónak, aminek az ülésmagassága is alacsonyabb (42 cm), illetve az ülésmélység (44 cm) is jó lenne a combomhoz. Van esetleg valamelyikőtöknek alternatív javaslata?
Online rendelés lesz, próbálni nem lesz lehetőségem, így csak az esetleges tapasztalatokra hagyatkozom. -
Chris1983107
tag
válasz
RazorDaPro #6305 üzenetére
Szia! Köszönöm, erre rápróbálok. Most nézem, hogy pár ezer fortinért lehet ilyet kapni.
-
hhgygy
senior tag
válasz
Chris1983107 #6302 üzenetére
Ezen nem a szék fog segíteni, hanem egy orvos. A fartáji fájdalomnak rengeteg oka lehet, székcserével a legritkább esetben orvosolható. Nekem mondjuk aranyerem van, de ezenkívül még kb. egy tucat más probléma lehet ott.
-
RazorDaPro
tag
válasz
Szia! Mielőtt széket cserélsz, esetleg próbálj ki egy ülőgyűrűt, vagy kivágásos ékpárnát. Ezek direkt a farokcsont környékét hivatottak tehermentesíteni, és néhány ezer forintért beszerezhetők. Javaslom, hogy konzultálj háziorvossal vagy szakorvossal is, látatlanban nehéz megmondani hogy mi okozhatja a fájdalmat.
-
Because
őstag
Szeretném kikérni a véleményetek.
Kinéztem ezt a széket: [link]
Vehető vagy egykutya a többi iylen 50-70000-es kategóriával? -
Cyrin
addikt
válasz
Antares XXL sorozatot nézd meg pl.
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert már tényleg nem tudom mit kéne csináljak. (Tudom, kezdjek fogyókúrázni.) Szóval a lényeg, hogy elég sokat foglalkoztam én is ezzel a szék témával, mert kb. 2 éve amióta sikerült 18 kg felesleget magamra szedni, azóta kb. képtelen vagyok "fájdalmak nélkül" ülni az eddig kipróbált székekben. Jelenleg is egy Emagra X5 Office tulajdonosa vagyok, de úgy tűnik nekem ez sem vált be. Tavaly februárban vettem, akkor még a Mesh változatot, aztán októberben egy zsír új Office (szövet) verzióra cserélték nekem, mert a Mesh sem volt tuti, de úgy tűnik ezzel sem tudtunk összebarátkozni. (pedig aki eddig ült benne a családból, barátok közül odáig volt meg vissza)
A fő problémám az, hogy nyílván a súly problémám is bejátsztik, de hogy minden székben fáj az "ülepem". Nehéz így definiálni, szóval, hogy állandóan zsibbadó érzést érzek bárhogyan is ülök. Amikor felállok, mintha a farok csontomba is érezném ezt és zsibbad mindenem. Nem tudom érthetően fogalmazom-e meg, de igazából ez a legnagyobb bajom, hogy nem is derék vagy hátfájás a probléma, hanem hogy nagyon durván zsibbad az alsó fertályam
A viccet félretéve, arra gondolok, hogy valami nagyobb szék kellene, mert a 110 kg limitálású szék ezek szerint nekem kényelmetlenek. (lehet a párnázottság, vagy nem tudom) (110 kg vagyok most 180 cm magasággal) Ezért ennek fényében, szertnék kérnéi valamilyen ajánlást, hogy melyik típus/márka lenne nekem a megfelelő. Sokat kipróbáltam már, de mindig ugyanaz a szimptóma: a fenekem elviselhetetlenül zsibbad. Köszönöm az ajánlásokat.
-
Biga123
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #6297 üzenetére
Azabaj hogy a markusnak a karfája nem állítható.
És úgytűnik sajnos hozzám nem passzol.
Amúgy az ülőfelület, háttámla, gari, szinkronmechanika, nem lenne rossz + egy masszív szék.
Az utóbbi időben karfa nélkül használtam, de szereztem másik széket, uh lehet visszaviszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest